Teneriffa vastaan Egypti

Kiiki1

Oletteko käyneet jommassa kummassa? Ovat tietenkin ihan erillaisia kohteita, arvelisin. Lämpimään pitää päästä ja loka-marraskuussa ollaan lähdössä pienen perheen - eli miehen ja 5-vuotiaan pojan kanssa.

Matkatoimistosta suositeltiin cruzia Teneriffalla enemmän kuin Amaricasta,osaako joku kertoa mitä suurempaa eroa niillä on ;)?

Ai niin, Egyptin kohde olisi sharm el Sheikh tai Hurghada - en tiedä kummastakaan kehuttavammin yhtään mitään...

19

6566

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • unelmaloma07

      Oltiin koko perhe (2 aik. 2 lasta, 11- ja 13-v.) Playa de las Americasissa viikolla 8 tänä vuonna ja tykästyttiin paikkaan kovastikin. Oltiin Oasis-hotellissa.... blue star finnmatkojen. Erittäin siisti kohde .... osa kaduista oli katettuja ja laatat vain kiilsivät ja kauppojen omistajat luuttuivat laattoja. Upeaa hiekkarantaa, jonka varrella monia pikkuliikkeitä ja ravintoloita. Suosittelen lämpimästi. Varmasti tulen vielä menemään monestikin kyseiseen kohteeseen. Olen kuullut että puerto de la cruz ei ole niin siisti paikka ja siellä on enemmän nuoria, jotka bailaavat. Silloin kun me olimme playa de las americasissa siellä oli paljon lapsiperheitä ja brittieläkeläisiä. Aivan fantastinen paikka. Suosittelen todella.... ette kadu.

      • Kiiki1

        katsoin että tuohon hotelliin oli vielä vapaata, oli vaan keskustasta/ostoksilta matkaa, useampi kilometri muistaakseni. Millainen se "keskusta" siellä on ja haittasiko teitä se pitkä matka? Hotellin kuvat näyttävät tosi kivoilta, viihtyistä paikka?


      • unelmaloma07
        Kiiki1 kirjoitti:

        katsoin että tuohon hotelliin oli vielä vapaata, oli vaan keskustasta/ostoksilta matkaa, useampi kilometri muistaakseni. Millainen se "keskusta" siellä on ja haittasiko teitä se pitkä matka? Hotellin kuvat näyttävät tosi kivoilta, viihtyistä paikka?

        Matka hotellilta ei haitannut yhtään koska hotellilta lähti kerran tunnissa ilmaiskuljetusbussi aivan keskustaan. Ihmeellistä, että kerrankin joku kuljetus reissussa on ilmaista. Mutta se oli. Oasiksen kaksiot ovat kahdessa kerroksessa. Yläkerrassa on ns. olohuone ja keittiö ja alakerrassa sitten makuuhuone. Allasalue on oikein mukava. Aamupala on todella runsas ja ihana. On huomioitu myös lapsimatkustajat mm. ranskanperunoita jne...


      • honö
        Kiiki1 kirjoitti:

        katsoin että tuohon hotelliin oli vielä vapaata, oli vaan keskustasta/ostoksilta matkaa, useampi kilometri muistaakseni. Millainen se "keskusta" siellä on ja haittasiko teitä se pitkä matka? Hotellin kuvat näyttävät tosi kivoilta, viihtyistä paikka?

        Olimme viime talvena tuossa samassa hotellissa. En voi kuin suositella. Huoneet olivat siistit ja tilavat, henkilökunta ystävällistä ja koko hotellista jäi hyvä kuva. Erityisesti lämmitetty lastenallas oli tytön mieleen...

        Niin kuin tuossa jo joku muu sanoi, pääsi keskustaan muutamassa minuutissa ilmaisbussilla. Sopiva matka keskustaan piti metelin ja häiriöt kaukana.

        Arvotavarat kannattaa jättää hotellin säilytykseen.

        Niin, ja se lisävuode lapselle löytyy sitten sieltä huoneiston yläkerrassa olevasta kaapista TVn alta...


    • lomaa odotellessa

      Lämmintä varmaan on molemmissa paikoissa mutta itse kuitenkin lähtisin mieluummin Teneriffalle. Olen käynyt sekä Egyptissä Hurghadanassa että Teneriffan Puerto de la Cruzissa. Oma mielikuva Hurhgadanasta on yksi pääkatu, jota turistit kävelevät edes takaisin "miljoonien" kaupustelijoiden ahdistelemana. Cruz taas oli tosi rauhallinen paikka (oltiin tosin tammikuussa, joilloin melko vähän turisteja siellä päin saarta). Hurghadanassa rannat olivat usein hotellien omia eli jos sinne päin suuntaatte kannattaa valita hotelli, jolla on oma ranta. Cruzissa kaikki rannat (muistaakseni) mustaa hiekka eli ei niillä käyty. Sitä vastoin siellä on oikein hienot merivesialtaat. En ole käynyt Americansissa, mutta mulla on se käsitys että siellä on meno paljon Cruzia vauhdikkaampaa. Silti ehkä valitsisin kohteeksi Americansin juuri noiden rantojen takia. Mutta riippuu varmaan paljon siitä mitä lomalta haluaa. Lisää saa kysellä jos tulee jotain vielä mieleen.

    • ceno

      siis kanarian saarilla ja sharm el sheikissä... egypti oli sinänsä pettymys ku meiän hotellilta ei oikee kunnolla päässy uimaa ku piti mennä laiturin päästä.. tosin hieno sukelluskohde.. lyhyesti sanottunu teneriffa enemmä lapsikohde

      • Kiiki1

        kiva kun kerroit(te) tuosta rantasysteemistä Eipä olisi tullut mieleenikään etteivät rannat olisi yleisessä käytössä..


      • varmasti tulee mukava loma
        Kiiki1 kirjoitti:

        kiva kun kerroit(te) tuosta rantasysteemistä Eipä olisi tullut mieleenikään etteivät rannat olisi yleisessä käytössä..

        Kun/jos valitsette hotellia, koettakaan etsiä myös hotellin omat kotisivut. Niillä on yleensä vielä enemmän ja täsmällisemmin tietoa esim. altaista, uimarannasta, hotellista/hotellialueesta ja voi olla paljon hyviä kuvia. Näin me ollaan tehty, eikä ole tullut yllätyksiä. Saattaa jopa olla jokin asia, josta ei suomalaisen matkatoimiston sivulla ole ollut mainintaa lainkaan, tai joidenkin asioiden maksullisuus/maksuttomuus kerrotaan täsmällisemmin.


    • lämpimään

      Sharmissa ja Teneriffalla olemme käyneet lastemme kanssa useita kertoja sekä Hurgadassa on käyty kerran.
      Jos aurinkoa ja lämmintä lähtee hakemaan niinkuin lasten kanssa yleensä tehdään niin ehdottomasti Egyptiin.
      Hurgadassa on hiekkarantoja ja Sharmissa on enemmän korallirantija. Korallirannoille mennään ylensä kelluvilta laitureilta (voi olla myös hiekkarantoja). Korallirannoilla voi snorklata katsella kaiken näköisiä kaloja.
      Egyptissä olemme käyneet aina loka-marraskuussa jolloin merivesi on lämmintä. Sharmissa lokakuun lopulla veden lämpö on ollut 26-29 astetta eli vedessä voi olla vaikka kuinka kauan. Vesi on erittäin kirkasta ja näkyvyys on noin 20-25 metriä.
      Egyptissä ei meillä ole yhtenäkään päivänä pilvistä.
      Monella hotellilla on oma vartioitu ranta joilla ei tarvitse pelätä varkaita. Joillain hotelleilla on ranta usean kilometrin päässä jonne bussikuljetus useamman kerran päivässä.

      Egyptin hintataso on huomattavasti halvempi kuin Teneriffalla. Aina kun ruokailee niin pitää ensiksi muistaa pestä kädet ettei tule vatsatautia. Ei vielä kertaakaan ollut.

      Teneriffalla on merivesi huomattavasti kylmempää.
      Säätila on aivan tuurista kiinni. Me kyllästyimme vesisateisiin ja muutenkin epävakaisiin keleihin.

      • Kiiki1

        lokakuussa olisi tuo Teneriffan reissu, Egyptiin vapaita lentoja vasta joulukuun alussa.

        Tiedtkö onko Teneriffanlla epävakaista lokakuussa vielä?


      • mökin mummo
        Kiiki1 kirjoitti:

        lokakuussa olisi tuo Teneriffan reissu, Egyptiin vapaita lentoja vasta joulukuun alussa.

        Tiedtkö onko Teneriffanlla epävakaista lokakuussa vielä?

        Hei !
        Kun olet lapsen kanssa matkalla, et oikein voi paremmin valita. Puerto la Cruz on ainakin todella hyvä paikka. Todella siisti ja merivesialtaat ja merivesi yleensäkin on lokakuussa
        hyvin lämmintä. Paikalliset asukkaat ja hotellien ja ravintoloiden henkilökunta rakastavat lapsia ja heitä kohdellaan tosi hyvin. Jos illalla kävelet Charcon aukiolla lapsen kanssa huomaat siellä myös paikallisia ihmisiä lapsineen. Se ei ole ainoastaan turistikohde se on elämäntapa


    • egyptian-wife

      lapsen kanssa, etenkin tuon ikäisen, suosittelen teneriffaa, vaikka se onkin järkyttävä turistipesäke..egyptissä lapset saavat kuninkaallisen kohtelun, mutta mitään tekemistä lapsille ei oikein ole, teneriffalla on enemmän touhuamista, koska se on niin turistikeskus.

    • Matkustaja

      Teneriffa on rosvojen paratiisi jossa viedään rahat huoneessa sijaitsevasta kassakaapistakin ja vielä kahteen kertaan.Sitten vaan väitetään hotellin puolesta ettei ole mahdollista sellainen ,koska murtojälkiä ei ole.Vietiin molemmilla kerroilla 200 euroa.Muuhun ei koskettu.Eli avaimilla oli menty mutta millä sen todistat.Niitä kielitaidottomia paikallisia poliiseja asian selvittely ei sitten kiinnostanut ,kun ei ollut murtojälkiä.Muutenkin Americas,jossa olimme on tympeä turistighetto.
      Puerto ehkä hieman parempi.
      Tympeät Teneriffalaiset ääliöt eivät tule saamaan meiltä koskaan enää euroakaan.Epäystävällistä palvelua ja kaikki maksaa ihan liikaa.

      Egypti on maana iso ja katseltavaa riittää eli riippuu mitä haluaa.Mutta nämä rantalomakohteet on todella aika nopeasti katsottu kokonsa puolesta mutta jos rantalomaa kaipaa niin mikäs siinä.Ihan ok paikkoja.Kauppiaat on joskus riesa.Mutta niinhän ne on joka paikassa hieman.

      • Skoude

        -olet muuten täysin oikeassa. Tilastojen mukaan suomalaisten käyttämistä lomakohteista eniten varkauksia tapahtuu juuri Americanossa. Se on siis
        ROSVOJEN PARATIISI !!


    • Iskarios

      Ehdottomasti Teneriffa ja siellä Puerto de la Cruz.
      Arabikulttuuri on vain sellainen ettei se tahdo meille suomalaisille sopia. Olen asunut Egyptissä pari vuotta ja käynyt molemmissa paikoissa lomaa viettämässä. Lomahan on aina loma ja viettipä sen missä tahansa on itsestä kiinni, miten siellä viihtyy ja mitä lomalta odottaa.
      Mielestäni Teneriffa on kuitenkin varmempi ja luotettavampi sijoitus. Cruz on juuri sopiva lapsille. Siellä on merivesialtaat, Loroparkit ym.
      virikkeitä. Kannattaa varata hotelli rannasta, koska korkeuserot ovat suuret. Itse olin viime talvena Cruzissa hotelli Las Vegasissa kolme viikkoa ja todella vihdyin siellä hyvin. Kaupungissa asuu paljon myös paikallista väkeä, eikä kaupungia ole rakennettu turistirysäksi kuten esim Americano ja siellä hinnat ovat myös halvemia kuin etelä-Teneriffala. Ei muuta kuin menoksi.

    • prima33

      Joku kertoi, että Puerto de la Cruz on nuorison bilepaikka ja Americas rauhallisempi. Juttu on nimenomaan päinvastoin. Puerto on tavallinen kaupunki, jossa on turisteja kylläkin paljon. Siellä on muutama disco, mutta Americasissa melkein joka nurkalla. Los Christianosissa, 3 km Americasista, on rauhallisempaa. Lisäksi Puertossa on mahtavat merivesialtaat keskellä kaupunkia, maksullinen alue tosin mutta sen arvoinen. Rannat ovat toki parempia Americasissa kuin Puertossa, koska hiekka on vaaleaa. Puertossa se on tummaa laavahiekkaa. Americasissa on yleensä ottaen aurinkoisempaa, koska Teide jakaa saaren kahtia siten, että pilvet jäävät pohjoispuolelle, mutta vastaavasti illat ovat Puertossa lämpimämpiä. Hintataso Puerto de la Cruzissa on huomattavasti alhaisempi kuin Americasissa. Egyptissä en ole käynyt enkä todennäköisesti koskaan käykään.

      • TB-a

        Voi jessus mikä paikka, ei kiitos ikinä enää sinne! Meillä 3v mukana ja huoh, mikä bilepaikka. En kyllä toisaalta Egyptiinkään lähtis pöpöjen takia..


      • mimmu
        TB-a kirjoitti:

        Voi jessus mikä paikka, ei kiitos ikinä enää sinne! Meillä 3v mukana ja huoh, mikä bilepaikka. En kyllä toisaalta Egyptiinkään lähtis pöpöjen takia..

        Ehdottomasti Puerto de la Cruz. Se on tavallinen kaupunki, jossa paikalliset asuvat ja elävät turistien seassa. Olimme viime vuonna joulukuussa 8-vuotiaan kanssa ko. paikassa. Voi sitä riemua! Leikit paikallisten tenavien kanssa eivät kieltä kysyneet, papukaijapuisto on elämys isommillekin. Myös tummahiekkainen ranta on aivan mainio. Americas on paikka jonne minun ei tarvitse enää koskaan mennä. Varkaita, levotonta, huijausyrityksiä.. tosin lämpimämpää kuin saaren pohjoispäässä. Egyptin unohtaisin kokonaan jo hygieniasyistä noin pienen lapsen kanssa.Lokakuussa on mukavan lämmintä.


    • Kiiki1

      Kiitos kaikille kun viitsitte kirjoitella. Siellä oli todella monta huomionarvoista juttua mitä en ollut tullut ajatelleeksi. Teneriffan Cruziin ollaan menossa lokakuun lopussa, hotelli oli Parquel Vacational Eden, ilmeisesti jonkin matkan päästä keskustasta. Lähempääkin olisi löytynyt mutta katsottiin että vaihtoehdossa olisi ollut niin armottoman pieni uimaallas, että sillä vierasmäärällä uimaan olisi aina pitänyt lähteä altaille.

      Onko jollain kokemusta tuosta hotellista?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      66
      1522
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1329
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1172
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      118
      1129
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      30
      955
    6. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      795
    7. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      55
      720
    8. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      89
      646
    9. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      181
      627
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      624
    Aihe