Mitä tehdä ennen matkaa?

Hjelppii

Moi!
Ajattelin lähteä Japaniin. Pari asiaa jotka olisi mukava saada tietää.

1.Tarvitsenko mitään muuta kuin voimassa olevan passin ja lentoliput ( rokotukset?)? Vai pitääkö hommata jotain muita asiakirjoja tai mitä ikinä?

2.Kannattaako yösijat varata etukäteen vai löytääkö vapaan yöpymispaikan helposti?
Mihin hintaan per yö voi olettaa saavansa sellaisen siistin pienen huoneen nukkumista varten, jostain "halpishotellista"?
Tykkäävätkö ihmiset/poliisit pahaa jos yrittää nukkua julkisissa tiloissa/liikennevälineissä/ulkona?

3.Jos ostan Japan Rail Passin, tarvitseeko tehdä mitään muuta kun kävellä sisään kulkuvälineisiin? Pitääkö varailla etukäteen jotain paikkoja?
Onko julkiset yleensä ihan tupaten täynnä?

4.Onko esim. Tokiossa enemmänkin liikkeitä auki ympärivuorokauden? Vai vaan baarit/yökerhot yms.?

4

1339

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • nippppponiometri

   ajattelin kuule kans mennä pikkasen japaniaan.

   ei tarvitse viisumia, ellet meinaa ihan helvatan kauan siellä lillua.itse menen 2 viikoksi, ei rokotuksia,ei viisumia,liput vaan ja passin pitää olla voimassa 3kk ainakin.

   yösijat on hyvä varata etukäteen, mutta itse kun olen köyhän mallin ninja, menen kapselihotelliin apaut 30 erkkiä yö kuulemma on hinta.tai sitten jonkun mukavan nätin tytön luo :)

   yleisesti ottaen julkisissa tiloissa ei saisi nukkua missään maassa koska ne eivät ole hotelleja,mutta japanilaiset ainakin nuokkuvat aina metroissa ja junissa koska ovat niin väsyneitä.tirsojen ottamista julkisissa kulkuvälineissä ei siis oteta pahasti.

   railpassista en tiedä, ostin sellaisen juuri mut en ole päässyt testaamaan.käsittääkseni ne skulaavat vain tietyissä linjoissa, voit valita alueen jolla ne toimivat,jotain halpisreittejä ovat.

   eikä niihin kuulemma ihan tosta vaan kävellä, vaan on jotain selvitystä sitä ennen.kaippa sen siellä sitten saa selville joltain tytöltä joka opettaa tyhmää turistia :D

   baarit ja yökerhot on kalliita, en edes kuvittele meneväni niihin.karaokeboxin vois vuokrata,saa vetää niin paljon vinettoa ja ruokaa kun haluaa, kuuluu hintaan :)
   sinne sitten joikaamaan japanittarien kanssa vaikka roadrunneria tai mitä vaan soopaa hirveässä tuhnussa

  • Tokyo,Osaka,Nagoya,Sapporo,...

   Kannattaisi varmaan tarkistaa,että perusrokotukset ovat voimassa ja onko jotain uutta suositeltavaa rokotetta.Muihin kysymyksiin osaa parhaiten vastata Japanin suurlähetystö,kysyppä sieltä.

  • Zack

   1. Et tarvitse viisumia etkä muita erityisiä papereita.

   2.Kannattaako yösijat varata etukäteen vai löytääkö vapaan yöpymispaikan helposti?
   Riippuu ihan sinun omista suunnitelmistasi. Jos tiedät etukäteen mihin haluat mennä, voit varata etukäteen. Yleensä saa paikanpäältäkin mutta jos on paikallinen juhla/matkustuskausi, paikat voivat olla täynnä.
   Osta "Tokio Passi" niminen kirja, siitä löydät paljon tietoa. Ulkona nukkumista en suosittele.

   3.Jos ostan Japan Rail Passin, tarvitseeko tehdä mitään muuta kun kävellä sisään kulkuvälineisiin?
   Japan Rail Pass on melko kallis (viikoksi yli 200 euroa), mutta se kannattaa ostaa, jos teet pitkiä junamatkoja. Vertailun vuoksi Tokio-Kioto väli (vähän yli 500 km) maksaa yhteen suuntaan n. 90 euroa, joten sitä varten ei vielä kannata ostaa. Junissa voi olla täyttä, joten ei kannata vain kävellä sisään vaan käy varaamassa istumapaikka asemalta niin samalla saat tietää missä junissa on tilaa.

   Onko julkiset yleensä ihan tupaten täynnä? Tupaten täynnä on suhteellista, esim. metrossa voi olla väljääkin ruuhka-ajan ulkopuolella. Muutenkin kulkuvälineitä menee tiheään, joten normaalisti paikkoja kyllä löytyy.

   4.Onko esim. Tokiossa enemmänkin liikkeitä auki ympärivuorokauden? Vai vaan baarit/yökerhot yms.?
   Eri kortteleissa on vähän erilainen meno, mutta kaikkea löytyy ja kaikkina vuorokauden aikoina. Tältäkin osalta suosittelen hankkimaan Jussilan Tokio Passi-kirjan.

   • sasae

    Ainakin convenience storet (7-11, am-pm, Lawson, Family Mart) ovat useissa paikoissa ympäri vuorokauden auki. Monet baarit esim. minun asumalähiössäni sulkevat ovet kun viimeinen asiakas lähtee, eli ovat auki vaikka aamu-kuuteen, jos asiakkaat istuu ja tilaa.

    Yksi halpa paikka nukkua hätätilassa yöllä on internetcafe tai manga cafe. Ottaa sellaisen yksityisboksin ja koko yön maksun ja sinne tirsoille. Toinen olisi varmaan viikonlopun kokoyönläpi elokuvamaratonit, joita ainakin Tokiossa on useammissa leffateattereissa. Eikä kukaan varmaan tule tarkistamaan, vaikka menisi love hotelliin (esim. Shibuya) vain nukkumaan kaverien kanssa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Hannu taitaa olla nyt historiaa

   Martina ja Vicke reissussa, Nala Eskolla. Pikkarainen uiskentelee yksikseen. Olis kyllä kiinnostavaa tietää, mitä tapahtui. Tässä suhteessa maksajan r
   Kotimaiset julkkisjuorut
   188
   5612
  2. Tissiesi vilauttelu ei ole feministinen teko

   " jos läjä miehiä painelisi menemään ympäri Suomea erilaisissa flashmobeissa munasillaan, heitä syytettäisiin seksuaalisesta häirinnästä" https://www
   Sinkut
   220
   5246
  3. Miksei seiskalehti uutisoi erosta?

   Moni keskustelupalsta pursuaa spekulointia Martinan ja Hannun erosta, molempin ig-päivitykset sopivat kuvaan. Missä Hörkkö ja etusivun juttu??
   Kotimaiset julkkisjuorut
   88
   3067
  4. Luksusrouva taas ulosotossa

   Hukkaan meni Nikon avustusyritykset, Sofialta karhutaan taas isoja summia https://www.seiska.fi/kotimaa/vouti-sofia-belorfin-perassa-okyelamaa-viettav
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2871
  5. Koronan levittäminen kapakoissa on perusoikeus ja rokotus&rokotepassi on pian pakko, hienoa Hjallis!

   Nyt Suomeen puuhataan rokotepassipakkoa - Hjallis Harkimo: sanktiot käyttöön rokottamattomille https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfdb73b1-d86e-481
   Maailman menoa
   187
   2608
  6. Martinan ilmoitukset matkasta

   Ensimmäinen kuva tuli jo kun matkalla lentokentälle. Toi muija taitaa elää känny kädessä liimattuna.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   1837
  7. Hyvinvointivalmentaja voi pahoin

   Kyllä niin kaikesta näkee että hyvin ei mene. Ktuota juoksua ja menoa on nyt jo liikaa . Miten käy kisojen. Keskeyttää tietenkin . Mitä sen jälkeen ..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   105
   1487
  8. Sofia ja Stefan kihloissa

   Sormus on kuvissa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   1331
  9. "Marbella tuntuu niin kodilta, on aina tuntunut" sanoo Martina.

   Jep, nainen ei osaa edes vähän maan kieltä ja elää siellä turistielämää, urheilee ja syö dinnereitä. Ei mitään tekemistä oikean arjen kanssa kun pitää
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   1329
  10. Rambo kolaroi "autonsa"

   Eli Martinan sähköfiuden... 😂 Näköjään rambokin osaa jo vetää mutkat suoriksi. Eli hengen omakseen ottama kaara onkin marsun nimissä vaikka omanaan s
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1169
  Aihe