Ljubljanasta vinkkejä?

20.vuotishäämatka

Matkustamme ensi viikolla Ljubljanaan,ja haluaisin jo siellä käyneiltä vihjeitä hyvistä ravintoloista joissa voisimme juhlistaa merkkipäiväämme.Myöskin muut ehdotukset miten voisimme siellä juhlia yhteisiä vuosiamme kiinnostavat.

5

3808

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gillian

      Sokol-niminen ravintola on torin lähistöllä, linnan juurella. Siellä on paikallisia ruokia, kuten keittoa leivässä, riistamakkaroita yms. Palvelu on ystävällistä ja hinnat kohdallaan. Myös sisustus on samanhenkinen eli krouvia puuta.
      Sokol = haukka tai kotka, en enää muista kumpi.
      Ajelkaa paikallisbussilla katsomaan tippukiviluolia!

    • niskis

      ...vietimme 20-vuotishääpäiväämme Sloveniassa, mutta asuimme Bledissä. Kävimme Ljubljassa päiväseltään, mutta oli niin kuuma päivä, ettei ruoka maittanut. Moni on tuota Sokolia kehunut ja näkyi ainakin iltapäivällä olevan täysi, kun siitä ohi kävelimme. Itse Ljubljanassa ei tuntunut olevan näkemistä tai kokemista tuota yhtä päivää pidemmäksi aikaa, joten jos olette maassa muutamankin päivän, käykää ihmeessä Bledissä ja jos mahdollista, Bohinj-järvellä. Bled on turistipaikka, joten siellä ravintoloita ja kahviloita riittää ja hintataso on Ljubljanaa edullisempi, ja jos on kovin lämmin - kuten meille sattui yli 30 asteen helteet - vuoristossa ilmasto on raikkaampi eikä niin kostea kuin esim. Ljubljanassa. Bohinj-järvi sitten... Se oli kauneimpia paikkoja, mitä elämässämme olemme nähneet, ja yhteensä olemme nähneet aika monta...

      Kysyit ehdotuksia, tässäpä yksi: Menkää aamulla linja-autoasemalle, hypätkää Bledin bussiin (laituri 6 tai 7, hinta 6 euroa henk.), katselkaa maisemia ja kaupunkeja vähän yli tunnin ajan ilmastoidussa bussissa. Bledin linja-autoasemalle saavuttuanne kävelkää katua alas n. sata metriä ja kääntykää oikealle. Kävelkää vielä n. sata metriä ja olette Bled-järven kauniissa puistossa. Oikealla näette kirkon ja Bledin linnan 150 metriä korkealla kalliotöyräällä. Ravintolat ja kahvilat löytyvät, kun kävelette rantapolkua sata metriä vasemmalle, siellä on myös ostoskeskus ja muita kauppoja ja pankkeja. Voitte joko kävellä koko järven ympäri tai ajaa turistijunalla, silläkin saa hyvän käsityksen alueesta. Ostakaa postikortteja ja merkit ja menkää rantakahvilaan nauttimaan kahvi/cappuccino/macchiato ja crema rezina ja nauttikaa näkymästä kortteja kirjoitellessanne. Viettäkää hyvä päivä, käykää lopuksi syömässä linja-autoaseman vieressä, parikymmentä metriä kirkolle päin, Gostilna Pri Planincu'ssa. Siellä on erinomainen ja kohtuuhintainen ruoka, mutta (tai sen vuoksi) yhdeksän jälkeen illalla se on aina täysi. Ravintolan edessä voitte sitten nauttia jälkiruuuasta tai -juomasta ja odotella bussia takaisin Ljubljanaan.

      Toinen ehdotus: Ottakaa eväskori ja uimapuvut mukaan ja menkää Bohinj-järvelle, sinnekin pääsee bussilla. Voitte tietenkin yhdistää molemmat, koska Bledistä Bohinjiin on vain 26 kilometriä kaunista vuoristolaaksoa ja bussit sinne kulkevat enimmäkseen Bledin kautta.

      Muutamia asioita, jotka kannattaa ottaa huomioon:
      - ravintoloissa annokset ovat isoja, joten varsinkin päivällä, kun kaipaa jotain pientä, voi hyvin tilata yhden annoksen ja kaksi lautasta. Se on ihan hyväksyttyä ja itse asiassa tavallista, itse vaan opimme sen vasta toisenä päivänä
      - paikalliset ovat erittäin ystävällisiä ja avuliaita. Jos seisotte hetken paikallanne ja olette eksyneen näköisiä, satavarmasti joku tulee ja haluaa auttaa. Jos haluatte tietää jotain, voitte huoletta kysyä keneltä tahansa paikalliselta. Jos hän itse ei jostain syystä tiedä/puhu kieltä, hän hakee jonkun muun.
      - edellisestä johtuen, myös muut voivat tulla kysymään teiltä jotain, ja odottavat tietysti tulevansa autetuiksi. Paljon hymyä ja käsien levittelyä, tilanne hoituu sillä
      - katukahviloissa yms. kannattaa maksaa heti kun tilaus saapuu, näin pääsee lähtemään sujuvasti eikä tarvitse odottaa laskua (joskus se saattaa kestää)
      - paikalliset ovat erittäin siistejä ja kokemuksemme mukaan rehellisiä, he varmaan odottavat samaa meiltä
      - kamera mukaan, ehdottomasti!

      Tässä vielä muutama linkki:
      Tietoja Bledistä: http://tinyurl.com/yrqjod
      Ljubljana, ravintola-arvosteluja, shoppailuja jne: http://tinyurl.com/2hkp2c
      Bussien aikataulut: http://www.ap-ljubljana.si/eng/

      Niin, hyvää 20-v.hääpäivää!

      • Gillian

        Ljubljanaa ei näe ja koe yhdessä päivässä, jos vähänkin perehtyy sen tarjontaan etukäteen.
        Siellä on jokivarren katukahviloita, linna museoineen, kauppahalli, tori, Tivoli-puisto (ei huvipuisto, vaan puisto), jossa on monenlaisia museoita ja näyttelyitä.
        En muista niitä ulkoa ja mainio kirjani 'Sankarimatkailijan Balkan' (kirjoittaja Pilvi Torsti, painos loppu, löytyy ehkä kirjastosta) on lainassa tuttavalla.
        Ljubljana on nuorekas ja vireä, kiitos ison yliopiston. Italian läheisyys myös näkyy. Länsiosa Sloveniaa kuului Italialle toisen maailmansodan rauhanneuvotteluihin asti. Sitä ennen maan poikki ovat kävelleet niin Itävallan ruhtinaat kuin muinaiset roomalaisetkin, jälkiä on jäänyt kaikista.


      • niskis
        Gillian kirjoitti:

        Ljubljanaa ei näe ja koe yhdessä päivässä, jos vähänkin perehtyy sen tarjontaan etukäteen.
        Siellä on jokivarren katukahviloita, linna museoineen, kauppahalli, tori, Tivoli-puisto (ei huvipuisto, vaan puisto), jossa on monenlaisia museoita ja näyttelyitä.
        En muista niitä ulkoa ja mainio kirjani 'Sankarimatkailijan Balkan' (kirjoittaja Pilvi Torsti, painos loppu, löytyy ehkä kirjastosta) on lainassa tuttavalla.
        Ljubljana on nuorekas ja vireä, kiitos ison yliopiston. Italian läheisyys myös näkyy. Länsiosa Sloveniaa kuului Italialle toisen maailmansodan rauhanneuvotteluihin asti. Sitä ennen maan poikki ovat kävelleet niin Itävallan ruhtinaat kuin muinaiset roomalaisetkin, jälkiä on jäänyt kaikista.

        ...kyllähän siellä nähtävää on, mutta haluaisitko sinä juhlistaa 20-v. hääpäivää käymällä museoissa ;) Vietimme pitkän päivän kävelemällä jokivartta ja keskustaa, torilla ja kauppahallissa. Kävimme myös puistoissa sekä linnassa turistijunalla. Mutta kun lämpötila on yli 30 astetta, edes kaupungin kauneus ei saanut meitä viihtymään yhtä päivää pidempään. Aiemmin keväällä tai myöhemmin syksyllä asia olisi varmaan ollut toisin.


    • 20.vuotismatka

      Tuo sokol ravintola on varmaankin tutustumisen arvoinen ja Postojnan tippukiviluoliin aiomme kyllä myös mennä.Muu ohjelma katsotaan paikan päällä ja tilanteen sekä sään mukaan .Torstaina lähdetään..Sunnuntaina palataan,ja varmasti ei ressata Kiitokset vielä vihjeistä! Kaupukilomat ovat mukavia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1727
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1547
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      55
      1260
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      729
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      725
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      717
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      668
    Aihe