naapurimaat

world

Ollaan keväällä menossa Agadiriin ja Marageshiin. Onko kukaan vieraillut esim Algerian puolella? Olis kiva nähdä vähän muutakin. Järjestetäänkö agadirin lähistöllä mönkijäsafareja? Mitä ihmettä siellä tekee kun vesi on liian kylmää uimiseen eikä juuri nappaa osallistua mihinkään kyläiltamiin, niistä on aitous kaukana.

5

880

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lomalle...

      Marrakeshissa voi ainakin jännittää kumpi
      sattuu ensin. Varastetaan rahat vai räjähtää pommi.

      Aika hullua olisi lähteä Algeriaan.
      Ensinnäkin joudut hommaamaan ensin
      viisumin, sitten teitä ei juuri ole
      ja jos lennät niin lennot maksaa 600-800 euroa.
      Kaiken lisäksi maa on erittäin vaarallinen
      länsimaiselle. Tapetuksi tai ryöstetyksi tulemisen
      riski erittäin korkea.

      Niin ei Agadirissa oikein oli mitään tekemistä.
      Kaikki ovat käsi ojossa viemässä rahojasi mutta
      turismiin siellä ei haluta sijoittaa.
      Aika ankeaa jos ei edes ole lämmintä.

      • Marokon ja Algerian välit ovat jo vuosikymmeniä olleet varsin tulehtuneet.Syyt ovat olleet mm. poliittiset. Algeria on tukenut Länsi-Saharan Polisario-liikettä mm aseilla.Tuo liike on taas ajanut Länsi-Saharan itsenäisyyttä.Maitten välillä on viisumipakko.En ole varma, mutta esim. lentoja ei Marokosta taida olla Algeriaan.

        Kyllä Agadirissä tekemistä löytää.Mitä sitten kukin haluaa.Agadirista on helppo vierailla lähikaupungeissa esim. Marrakechissa ja Essaouirassa ym.En näe Marrakechiä aivan tuollaisena kuin mitä edellinen kirjoittaja sen näkee.Ei tuo kaupunki kuten ei esi. Agadirikaan ole taskuvarkaiden suhteen kummallisempi kuin mikään muukaan maa.Meillä on vielä luutuneita käsityksiä siitä että Marokossa vilisee jokapaikassa taskuvarkaita. Marrakech on hyvin mielenkiintoinen kaupunki. Uudessa osassa on levei8tä bulevardeja katukahviloineen ja upeine liikkeineen. Medinassa taasen tuntuu että aika on pysähtynyt.Laaja souk eli markkina-alue ja sen vieressä Sadunkertojien tori eli Djema El Fna. Tuo toinen mainitsemani kaupunki Essaouira on noin 170 km:n päässä Agadiristä. Tie sinne seurailee Atlantin rantaa. Kaupunki itsessään on pieni kalastajakaupunki. Elämänmeno on, ainakin aikaisemmin ollut, rauhallisempaa kuin esim. Agadirissä.

        Toisin kuin edellinen kirjoittaja väittään niin Agadirissä panostetaan turismiin.Parasta aikaa pidennetään rantabulevardia.Kun se on valmis niin löytyy uusia ravintoloita ja kahviloita. Kun kävijn ensimmäisen kerran Agadirissä, niin puistoissa ei ollut paljoakaan kukkaistutuksia. Vuosien mittaan niitä on ilmestynyt enemmän.

        On totta, että Agadirissa ei juurikaan ole kulttuuritarjontaa. Ranskan kulttuurikeskus järjestää silloin tällöin pienimuotoisia konsertteja. Museoita on yksi eli berberimuseo.Viime maalis-huhtikuussa oli muutamana iltana nuorisomusiikkikonsertteja kaupungin keskustassa.Eli tämä puoli on vähäistä. Toisaalta sitten löytyy mukavia katukahviloita, ravintoloita, diskoja.

        On totta, että Agadirissä on myöskin innokkaita kauppiaita ja kerjäläisiäkin.Kukaan näistä ei kuitenkaan vie kenenkään rahoja pakolla.
        On ikävää jos edllisen kirjoittajan kokemukset ovat olleet varsin negatiivisia. kalevi


    • Tuosta minun edellisestä kirjoituksestani unohtui muutama asia. Mönkijäajeluita on ainakin aikaisemmin järjestetty. Lisäksi on mahdollisuus ratsastaa sekä kameleilla että hevosilla.Myöskin niitä härveleita, joilla ajetaan vedessä olen nähnyt rannalla.Siellä on mahdollisuus osallistua kalastusretkeen.Samoin siellä on ollut mahdollisuus tulla kiskotuksi ilmaan jonkinlaisen ison varjon kanssa. Ranta-alueella. Myöskin on järjestetty patikkaretkiä Agadirin lähiymp0äristöön. Eli eiköhän sieltä löydy kaikenlaista tekemistä. Kalevi

      • world

        Kiitos vastauksista. Kerjäläiset ei pelota. Sen verran on tullut reissattua. Taskuvarkaista selviää tai sitten ei maalaisjärjellä. Tarkoitus muutenkin vähän aiheuttaa lievää kulttuurishokkia poikakaverille, joka ei haluaisi euroopan ulkopuolelle :-) Toi patikointi tosiaan voisi kiinnostaa. Olisiko mitään lisätietoa? Kuinka pitkiä vaelluksia ja mihin? Löytyykö reittiä missä jolkotella omin päin?


      • world kirjoitti:

        Kiitos vastauksista. Kerjäläiset ei pelota. Sen verran on tullut reissattua. Taskuvarkaista selviää tai sitten ei maalaisjärjellä. Tarkoitus muutenkin vähän aiheuttaa lievää kulttuurishokkia poikakaverille, joka ei haluaisi euroopan ulkopuolelle :-) Toi patikointi tosiaan voisi kiinnostaa. Olisiko mitään lisätietoa? Kuinka pitkiä vaelluksia ja mihin? Löytyykö reittiä missä jolkotella omin päin?

        Pieni kulttuurishokki on jokaiselle tervetullutta.Kaikilla matkoilla maalaisjärjen käyttö on täysin sallittua, ja silla selviää hyvin paljon.Kylmää tai ei, mutta kerjaläisiin olen suhtautunut siten, että tämä ei ole turistin ongelma. Tosin silloin tällöin teen poikkeuksen jonkun vanhuksen tai invalidin kohdalla. Tuo patikointi. En ole itse osallistunut. Muistaakseni ne ovat noin puolipäivän retkiä johonkin pikkukylään. Maasto ei ole koko matkaa tasaista. Mtään meikäkäisen tapaisia luontopolkuja ei siellä tietääkseni ole.kalevi


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      262
      2541
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      192
      1632
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1424
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      79
      1156
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1149
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      220
      1008
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      990
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      895
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      719
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      710
    Aihe