Kaakao?

flavonoidi

Tossa läheisessä kaupassa on tarjolla kahta eri kaakaojauheta:

-Van Hoyten Cacao, ei kerrota kaakaopitoisuutta. Kerrotaan vaan, että "high fat cacao processed with alkali".

-Fazer Cacao 99,9%, eli käytännössä täyttä kaakaota?

Kumpaa näistä kannattaa juoda, jos haluaa terveellisempää kaakaota (flavonoideja), vai pitäisikö hankkia jotain muuta kaakaota?

Van Hoyten kaakao on paremman makuista, mutta epäilyttää sen kaakaopitoisuus, kun ei kerrota ollenkaan. Fazerin kaakao on kitkerämpää, mutta sen makuun kyllä tottuu.

Mites tuon kaakaorasvan kanssa? Noissa paketeissa kerrotaan, että Van Hoyten kaakaossa on 21g/100g ja Fazerin omassa 20g/100g. Kertyykö se elimistöön ja onko se vaarallista? Että meneekö siinä sitten flavonoidien hyöty hukkaan?

13

9340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmg

      Noista kahdesta valitsisin varmaan Fazerin. Kitkerämpi maku kaakaossa ymmärtääkseni kielii suuremmasta flavonoidimäärästä. Sitäpaitsi van houtenista sanotaan suoraan että "processed with alkali". Tämä käsittääkseni on prosessi joka tekee jauheesta hieman epäterveellisemmän. Mutta eihän sitä tiedä vaikka Fazerin jauhe olisi myös prosessoitu alkalilla, vaikkei erikseen sanota.

      Mutta vielä enemmän luotan Green and Black's luomukaakaojauheeseen. Sitä saa joistain marketeista, ja on hieman kalliimpaa.


      Kaakaon rasvasta sanotaan että ei ole epäterveellistä. En ole koskaan nähnyt vielä mitään huomion arvoista varoitusta kaakaon rasvan suhteen. Toki on olemassa niitä jotka pelkäävät kaikkea rasvaa, myös kaakaon, ja siksi varoittavat kaikesta rasvasta. Mutta ne eivät tiedä mitään ravintotiedon päälle eivätkä ihmisen fysiologian ja biokemian päälle.

      • Nokkso

        kaakaojauhe on omakin suosikkini, mutta on prosessoitu alkalilla. Alkalointi tehdään juuri tuon kitkeryyden vähentämiseksi. Ainakin luomuviineissä ja -tomaateissa on enemmän flavanoideja kuin tavallisissa, joten varmaan luomukaakaossa myös. Kaakaota keittäessä jauhetta ei kannata säästellä. Laitan 30g kaakaojauhetta mukilliseen.


      • bbbbb
        Nokkso kirjoitti:

        kaakaojauhe on omakin suosikkini, mutta on prosessoitu alkalilla. Alkalointi tehdään juuri tuon kitkeryyden vähentämiseksi. Ainakin luomuviineissä ja -tomaateissa on enemmän flavanoideja kuin tavallisissa, joten varmaan luomukaakaossa myös. Kaakaota keittäessä jauhetta ei kannata säästellä. Laitan 30g kaakaojauhetta mukilliseen.

        Mites saat noin suuren määrän kaakaota liukenemaan nesteeseen? Itellä tulee ongelmia jo ruokalusikallisen kanssa. Ei meinaa sulaa millään kaikki, vaan juomaan jää kokkareita ja juomisen jälkeen pohjalla on kerros kaakaota, vaikka kuinka sekoittais. Toki pidemmällä sekoitteluajalla liukenee enemmän, muttei yleensä kaikki silloinkaan. Sen takia yleensä pitäydyn noin ruokalusikallisessa, turha heittää hukkaan sitä....


      • Nokkso
        bbbbb kirjoitti:

        Mites saat noin suuren määrän kaakaota liukenemaan nesteeseen? Itellä tulee ongelmia jo ruokalusikallisen kanssa. Ei meinaa sulaa millään kaikki, vaan juomaan jää kokkareita ja juomisen jälkeen pohjalla on kerros kaakaota, vaikka kuinka sekoittais. Toki pidemmällä sekoitteluajalla liukenee enemmän, muttei yleensä kaikki silloinkaan. Sen takia yleensä pitäydyn noin ruokalusikallisessa, turha heittää hukkaan sitä....

        maidon mukiin, lisään jauheet ja kaadan lisää maitoa päälle ja sekoittelen muutaman minuutin. Kokkareita ei jää, mutta pohjalle voi jäädä ehkä gramma kuitua, mutta tosi vähän. Muki on 3 desiä.


      • A ja O
        Nokkso kirjoitti:

        maidon mukiin, lisään jauheet ja kaadan lisää maitoa päälle ja sekoittelen muutaman minuutin. Kokkareita ei jää, mutta pohjalle voi jäädä ehkä gramma kuitua, mutta tosi vähän. Muki on 3 desiä.

        Maito heikentää huomattavasti kaakaon flavonoidien imeytymistä. Siksi kaakao olisi terveellisyyttä ajatellen parempi tehdä veteen tai esimerkiksi kylmään kaura- tai soijamaitoon.


      • Nokkso
        A ja O kirjoitti:

        Maito heikentää huomattavasti kaakaon flavonoidien imeytymistä. Siksi kaakao olisi terveellisyyttä ajatellen parempi tehdä veteen tai esimerkiksi kylmään kaura- tai soijamaitoon.

        olen joskus kuullut, mutta en oikein usko siihen. Jos sinulla on antaa linkkiä jossa olisi vakavasti otettavaa tutkimustietoa asiasta lukisin mielelläni.

        Maun puolesta maitoon keitetty kaakao on mielestäni ehdottomasti parasta.


      • oletuss
        bbbbb kirjoitti:

        Mites saat noin suuren määrän kaakaota liukenemaan nesteeseen? Itellä tulee ongelmia jo ruokalusikallisen kanssa. Ei meinaa sulaa millään kaikki, vaan juomaan jää kokkareita ja juomisen jälkeen pohjalla on kerros kaakaota, vaikka kuinka sekoittais. Toki pidemmällä sekoitteluajalla liukenee enemmän, muttei yleensä kaikki silloinkaan. Sen takia yleensä pitäydyn noin ruokalusikallisessa, turha heittää hukkaan sitä....

        Itse laitan Fazerin kaakaojauheen ja sokerin kuppiin, ja lisään pienen lorauksen kylmää maitoa päälle.
        Sinä aikana kun maito kiehahtaa sekoitan kaakaon kupissa. Tämän jälkeen kaakao sekoittuu
        ihan itsestään maitoon.


      • bbbbb kirjoitti:

        Mites saat noin suuren määrän kaakaota liukenemaan nesteeseen? Itellä tulee ongelmia jo ruokalusikallisen kanssa. Ei meinaa sulaa millään kaikki, vaan juomaan jää kokkareita ja juomisen jälkeen pohjalla on kerros kaakaota, vaikka kuinka sekoittais. Toki pidemmällä sekoitteluajalla liukenee enemmän, muttei yleensä kaikki silloinkaan. Sen takia yleensä pitäydyn noin ruokalusikallisessa, turha heittää hukkaan sitä....

        Vanha viestiketju, mutta vastataan silti. Vatkaamalla ensin kaakaojauhe ja pieni tilkka kuumaa maitoa tahnaksi, johon loppu maito lirutellaan joukkoon koko ajan sekoittaen.

        - Hiuksien halontaa, mutta kaakaojauhe ei taida (kokonaan ainakaan) liueta maitoon vaan jää ns. suspensioksi. Jos kaakao seisoo kupissa vaikka yön yli, on jauhe lähes kokonaan laskeutunut pohjaan.


      • KaakaonYstävä
        bbbbb kirjoitti:

        Mites saat noin suuren määrän kaakaota liukenemaan nesteeseen? Itellä tulee ongelmia jo ruokalusikallisen kanssa. Ei meinaa sulaa millään kaikki, vaan juomaan jää kokkareita ja juomisen jälkeen pohjalla on kerros kaakaota, vaikka kuinka sekoittais. Toki pidemmällä sekoitteluajalla liukenee enemmän, muttei yleensä kaikki silloinkaan. Sen takia yleensä pitäydyn noin ruokalusikallisessa, turha heittää hukkaan sitä....

        Joitain hyväksi havaitsemiani
        http://eu.iherb.com/navitas-naturals-organic-cacao-nibs-16-oz-454-g/8257?rcode=mdv672

        http://eu.iherb.com/sunfood-raw-cacao-butter-1-lb-454-g/50400?rcode=mdv672

        http://eu.iherb.com/sunfood-organic-raw-cacao-powder-1-lb-454-g/59381?rcode=mdv672

        http://eu.iherb.com/california-gold-nutrition-vitamin-c-quali-c-1000-mg-60-veggie-caps/61864?rcode=mdv672

        http://eu.iherb.com/nature-s-way-alive-max-potency-multi-vitamin-no-added-iron-180-tablets/4120?rcode=mdv672


    • A ja O

      Ilmaisu "cacao processed with alkali" viittaa ns. hollantilaiseen kaakaon prosessointitapaan, jossa kaakaojauhe käsitellään kaliumilla (engl. Dutch process, voit googlettaa jos asia kiinnostaa enemmän). Näin kaakaon - ja suklaan jos tällaista jauhetta käytetään suklaan valmistuksessa - kitkeryys vähenee.

      Kaakaoon näin lisätty kalium on pelkästään terveellistä, koska moderneissa ruokavalioissa on yleisesti liian vähän kaliumia suhteessa natriumiin.

      Kun vielä hollantilaiseen tapaan prosessoitu kaakaojauhe on vielä paremman makuista, valitsen ilman muuta sen muiden sijaan.

      Kaakaon rasva on pääasiassa steariinihappoa, joka on sydän- ja verisuonielimistöä ajatellen melko neutraalia, se ei esimerkiksi kohota kolesterolia. Kun kaakaossa on kuitenkin terveellisiä, voimakkaina antioksidantteina toimivia flavonoideja, kaakaon kokonaisvaikutus sydän- ja verisuonielimistöä ajatellen on ehdottoman myönteinen.

      • tieodoksi...

        Jos nyt joku sattuu tätä viestiketjua vielä joskus lukemaan, niin itsekin tätä asiaa tutkineena. Van houten kaakaota ei kannata ostaa, koska se on prosessoitu natriumkarbonaatilla. Eli yllä olevan viestin tiedot eivät pidä paikkaansa. Green and Blacks luomukaakaojauhe prosessoidaan kaliumkarbonaatilla. Fazerin kaakaosta ei tietoa.


      • jauhe et
        tieodoksi... kirjoitti:

        Jos nyt joku sattuu tätä viestiketjua vielä joskus lukemaan, niin itsekin tätä asiaa tutkineena. Van houten kaakaota ei kannata ostaa, koska se on prosessoitu natriumkarbonaatilla. Eli yllä olevan viestin tiedot eivät pidä paikkaansa. Green and Blacks luomukaakaojauhe prosessoidaan kaliumkarbonaatilla. Fazerin kaakaosta ei tietoa.

        http://www.droste.nl/data/content/engels/study_material.php askissa nunnan kuva ja Van Houten kuului lapsuuteen.


      • tahtoo tehdä
        jauhe et kirjoitti:

        http://www.droste.nl/data/content/engels/study_material.php askissa nunnan kuva ja Van Houten kuului lapsuuteen.

        Paras kaakao syntyy aidosta suklaasta. Maitosuklaasta valmistettu kaakao on lasten mieleen, mutta kun makuaisti kehittyy, maistuvat myös tumman suklaan lukuisat nyanssit. Suklaan sulattaminen vaatii kärsivällisyyttä. Jos suklaa palaa kattilaan, lopputulos on kitkerä. Vesihaude on paras tapa sulattaa suklaa kaakaota varten. Sulanut suklaa sekoitetaan punaiseen maitoon ja maustetaan sopivan makeaksi sokerilla. Juoman voi myös maustaa hitusella kanelia tai kardemummaa. Kun koittaa juhlahetki, kaakaokupin voi koristella lorauksella löysäksi vatkattua kermaa
        Piristää punssilla, minttuliköörillä, amaretolla

        Mukaan mahtuu Hesan suurin korvapuusti


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miehille kysymys

      Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse
      Tunteet
      132
      3807
    2. Miksi kaivattusi on

      erityinen? ❤️‍🔥
      Ikävä
      85
      1895
    3. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      15
      1741
    4. Haluaisin jo

      Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos
      Ikävä
      54
      1402
    5. Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.

      Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat
      Haapavesi
      123
      1284
    6. VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia

      Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu
      Maailman menoa
      96
      1258
    7. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      37
      1229
    8. Nainen olet valoni pimeässä

      valaiset tietäni tietämättäsi ❤️
      Ikävä
      70
      1146
    9. Mitä toivot

      Tulevilta päiviltä?
      Ikävä
      69
      1023
    10. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      102
      985
    Aihe