Tossa läheisessä kaupassa on tarjolla kahta eri kaakaojauheta:
-Van Hoyten Cacao, ei kerrota kaakaopitoisuutta. Kerrotaan vaan, että "high fat cacao processed with alkali".
-Fazer Cacao 99,9%, eli käytännössä täyttä kaakaota?
Kumpaa näistä kannattaa juoda, jos haluaa terveellisempää kaakaota (flavonoideja), vai pitäisikö hankkia jotain muuta kaakaota?
Van Hoyten kaakao on paremman makuista, mutta epäilyttää sen kaakaopitoisuus, kun ei kerrota ollenkaan. Fazerin kaakao on kitkerämpää, mutta sen makuun kyllä tottuu.
Mites tuon kaakaorasvan kanssa? Noissa paketeissa kerrotaan, että Van Hoyten kaakaossa on 21g/100g ja Fazerin omassa 20g/100g. Kertyykö se elimistöön ja onko se vaarallista? Että meneekö siinä sitten flavonoidien hyöty hukkaan?
Kaakao?
13
10624
Vastaukset
- hmg
Noista kahdesta valitsisin varmaan Fazerin. Kitkerämpi maku kaakaossa ymmärtääkseni kielii suuremmasta flavonoidimäärästä. Sitäpaitsi van houtenista sanotaan suoraan että "processed with alkali". Tämä käsittääkseni on prosessi joka tekee jauheesta hieman epäterveellisemmän. Mutta eihän sitä tiedä vaikka Fazerin jauhe olisi myös prosessoitu alkalilla, vaikkei erikseen sanota.
Mutta vielä enemmän luotan Green and Black's luomukaakaojauheeseen. Sitä saa joistain marketeista, ja on hieman kalliimpaa.
Kaakaon rasvasta sanotaan että ei ole epäterveellistä. En ole koskaan nähnyt vielä mitään huomion arvoista varoitusta kaakaon rasvan suhteen. Toki on olemassa niitä jotka pelkäävät kaikkea rasvaa, myös kaakaon, ja siksi varoittavat kaikesta rasvasta. Mutta ne eivät tiedä mitään ravintotiedon päälle eivätkä ihmisen fysiologian ja biokemian päälle.- Nokkso
kaakaojauhe on omakin suosikkini, mutta on prosessoitu alkalilla. Alkalointi tehdään juuri tuon kitkeryyden vähentämiseksi. Ainakin luomuviineissä ja -tomaateissa on enemmän flavanoideja kuin tavallisissa, joten varmaan luomukaakaossa myös. Kaakaota keittäessä jauhetta ei kannata säästellä. Laitan 30g kaakaojauhetta mukilliseen.
- bbbbb
Nokkso kirjoitti:
kaakaojauhe on omakin suosikkini, mutta on prosessoitu alkalilla. Alkalointi tehdään juuri tuon kitkeryyden vähentämiseksi. Ainakin luomuviineissä ja -tomaateissa on enemmän flavanoideja kuin tavallisissa, joten varmaan luomukaakaossa myös. Kaakaota keittäessä jauhetta ei kannata säästellä. Laitan 30g kaakaojauhetta mukilliseen.
Mites saat noin suuren määrän kaakaota liukenemaan nesteeseen? Itellä tulee ongelmia jo ruokalusikallisen kanssa. Ei meinaa sulaa millään kaikki, vaan juomaan jää kokkareita ja juomisen jälkeen pohjalla on kerros kaakaota, vaikka kuinka sekoittais. Toki pidemmällä sekoitteluajalla liukenee enemmän, muttei yleensä kaikki silloinkaan. Sen takia yleensä pitäydyn noin ruokalusikallisessa, turha heittää hukkaan sitä....
- Nokkso
bbbbb kirjoitti:
Mites saat noin suuren määrän kaakaota liukenemaan nesteeseen? Itellä tulee ongelmia jo ruokalusikallisen kanssa. Ei meinaa sulaa millään kaikki, vaan juomaan jää kokkareita ja juomisen jälkeen pohjalla on kerros kaakaota, vaikka kuinka sekoittais. Toki pidemmällä sekoitteluajalla liukenee enemmän, muttei yleensä kaikki silloinkaan. Sen takia yleensä pitäydyn noin ruokalusikallisessa, turha heittää hukkaan sitä....
maidon mukiin, lisään jauheet ja kaadan lisää maitoa päälle ja sekoittelen muutaman minuutin. Kokkareita ei jää, mutta pohjalle voi jäädä ehkä gramma kuitua, mutta tosi vähän. Muki on 3 desiä.
- A ja O
Nokkso kirjoitti:
maidon mukiin, lisään jauheet ja kaadan lisää maitoa päälle ja sekoittelen muutaman minuutin. Kokkareita ei jää, mutta pohjalle voi jäädä ehkä gramma kuitua, mutta tosi vähän. Muki on 3 desiä.
Maito heikentää huomattavasti kaakaon flavonoidien imeytymistä. Siksi kaakao olisi terveellisyyttä ajatellen parempi tehdä veteen tai esimerkiksi kylmään kaura- tai soijamaitoon.
- Nokkso
A ja O kirjoitti:
Maito heikentää huomattavasti kaakaon flavonoidien imeytymistä. Siksi kaakao olisi terveellisyyttä ajatellen parempi tehdä veteen tai esimerkiksi kylmään kaura- tai soijamaitoon.
olen joskus kuullut, mutta en oikein usko siihen. Jos sinulla on antaa linkkiä jossa olisi vakavasti otettavaa tutkimustietoa asiasta lukisin mielelläni.
Maun puolesta maitoon keitetty kaakao on mielestäni ehdottomasti parasta. - oletuss
bbbbb kirjoitti:
Mites saat noin suuren määrän kaakaota liukenemaan nesteeseen? Itellä tulee ongelmia jo ruokalusikallisen kanssa. Ei meinaa sulaa millään kaikki, vaan juomaan jää kokkareita ja juomisen jälkeen pohjalla on kerros kaakaota, vaikka kuinka sekoittais. Toki pidemmällä sekoitteluajalla liukenee enemmän, muttei yleensä kaikki silloinkaan. Sen takia yleensä pitäydyn noin ruokalusikallisessa, turha heittää hukkaan sitä....
Itse laitan Fazerin kaakaojauheen ja sokerin kuppiin, ja lisään pienen lorauksen kylmää maitoa päälle.
Sinä aikana kun maito kiehahtaa sekoitan kaakaon kupissa. Tämän jälkeen kaakao sekoittuu
ihan itsestään maitoon. bbbbb kirjoitti:
Mites saat noin suuren määrän kaakaota liukenemaan nesteeseen? Itellä tulee ongelmia jo ruokalusikallisen kanssa. Ei meinaa sulaa millään kaikki, vaan juomaan jää kokkareita ja juomisen jälkeen pohjalla on kerros kaakaota, vaikka kuinka sekoittais. Toki pidemmällä sekoitteluajalla liukenee enemmän, muttei yleensä kaikki silloinkaan. Sen takia yleensä pitäydyn noin ruokalusikallisessa, turha heittää hukkaan sitä....
Vanha viestiketju, mutta vastataan silti. Vatkaamalla ensin kaakaojauhe ja pieni tilkka kuumaa maitoa tahnaksi, johon loppu maito lirutellaan joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Hiuksien halontaa, mutta kaakaojauhe ei taida (kokonaan ainakaan) liueta maitoon vaan jää ns. suspensioksi. Jos kaakao seisoo kupissa vaikka yön yli, on jauhe lähes kokonaan laskeutunut pohjaan.- KaakaonYstävä
bbbbb kirjoitti:
Mites saat noin suuren määrän kaakaota liukenemaan nesteeseen? Itellä tulee ongelmia jo ruokalusikallisen kanssa. Ei meinaa sulaa millään kaikki, vaan juomaan jää kokkareita ja juomisen jälkeen pohjalla on kerros kaakaota, vaikka kuinka sekoittais. Toki pidemmällä sekoitteluajalla liukenee enemmän, muttei yleensä kaikki silloinkaan. Sen takia yleensä pitäydyn noin ruokalusikallisessa, turha heittää hukkaan sitä....
Joitain hyväksi havaitsemiani
http://eu.iherb.com/navitas-naturals-organic-cacao-nibs-16-oz-454-g/8257?rcode=mdv672
http://eu.iherb.com/sunfood-raw-cacao-butter-1-lb-454-g/50400?rcode=mdv672
http://eu.iherb.com/sunfood-organic-raw-cacao-powder-1-lb-454-g/59381?rcode=mdv672
http://eu.iherb.com/california-gold-nutrition-vitamin-c-quali-c-1000-mg-60-veggie-caps/61864?rcode=mdv672
http://eu.iherb.com/nature-s-way-alive-max-potency-multi-vitamin-no-added-iron-180-tablets/4120?rcode=mdv672
- A ja O
Ilmaisu "cacao processed with alkali" viittaa ns. hollantilaiseen kaakaon prosessointitapaan, jossa kaakaojauhe käsitellään kaliumilla (engl. Dutch process, voit googlettaa jos asia kiinnostaa enemmän). Näin kaakaon - ja suklaan jos tällaista jauhetta käytetään suklaan valmistuksessa - kitkeryys vähenee.
Kaakaoon näin lisätty kalium on pelkästään terveellistä, koska moderneissa ruokavalioissa on yleisesti liian vähän kaliumia suhteessa natriumiin.
Kun vielä hollantilaiseen tapaan prosessoitu kaakaojauhe on vielä paremman makuista, valitsen ilman muuta sen muiden sijaan.
Kaakaon rasva on pääasiassa steariinihappoa, joka on sydän- ja verisuonielimistöä ajatellen melko neutraalia, se ei esimerkiksi kohota kolesterolia. Kun kaakaossa on kuitenkin terveellisiä, voimakkaina antioksidantteina toimivia flavonoideja, kaakaon kokonaisvaikutus sydän- ja verisuonielimistöä ajatellen on ehdottoman myönteinen.- tieodoksi...
Jos nyt joku sattuu tätä viestiketjua vielä joskus lukemaan, niin itsekin tätä asiaa tutkineena. Van houten kaakaota ei kannata ostaa, koska se on prosessoitu natriumkarbonaatilla. Eli yllä olevan viestin tiedot eivät pidä paikkaansa. Green and Blacks luomukaakaojauhe prosessoidaan kaliumkarbonaatilla. Fazerin kaakaosta ei tietoa.
- jauhe et
tieodoksi... kirjoitti:
Jos nyt joku sattuu tätä viestiketjua vielä joskus lukemaan, niin itsekin tätä asiaa tutkineena. Van houten kaakaota ei kannata ostaa, koska se on prosessoitu natriumkarbonaatilla. Eli yllä olevan viestin tiedot eivät pidä paikkaansa. Green and Blacks luomukaakaojauhe prosessoidaan kaliumkarbonaatilla. Fazerin kaakaosta ei tietoa.
http://www.droste.nl/data/content/engels/study_material.php askissa nunnan kuva ja Van Houten kuului lapsuuteen.
- tahtoo tehdä
jauhe et kirjoitti:
http://www.droste.nl/data/content/engels/study_material.php askissa nunnan kuva ja Van Houten kuului lapsuuteen.
Paras kaakao syntyy aidosta suklaasta. Maitosuklaasta valmistettu kaakao on lasten mieleen, mutta kun makuaisti kehittyy, maistuvat myös tumman suklaan lukuisat nyanssit. Suklaan sulattaminen vaatii kärsivällisyyttä. Jos suklaa palaa kattilaan, lopputulos on kitkerä. Vesihaude on paras tapa sulattaa suklaa kaakaota varten. Sulanut suklaa sekoitetaan punaiseen maitoon ja maustetaan sopivan makeaksi sokerilla. Juoman voi myös maustaa hitusella kanelia tai kardemummaa. Kun koittaa juhlahetki, kaakaokupin voi koristella lorauksella löysäksi vatkattua kermaa
Piristää punssilla, minttuliköörillä, amaretolla
Mukaan mahtuu Hesan suurin korvapuusti
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nasima löi Jussille luun kurkkuun
Nasima kertoi ettei Jussi sovi puhemieheksi, koska sallii rasismin. Mihin toimiin perussuomalaiset ryhtyvät? Kuka nouse4638320Razmyar on säälittävä - puhemiehellä ei ole mitään syytä ottaa kantaa tähän "silmäkohuun"
jonka toimittajat sai aikaan. Asia ei kuulu puhemiehelle millään lailla. Razmyar haluaa taas vaan huomiota. Mutta jos r1165721Pitkän linjan yritysjohtaja: Suomen tapahtumat eivät ole Aasian kärkiuutinen
Viimeaikaista kohua on käytetty sisäpoliittisena lyömäaseena, Thomas Zilliacus sanoo. – Koska asiaa kuitenkin kommentoi1174722Miten Eerolan silmäkuvat voivat levitä muutamassa tunnissa ympäri maailmaa?
Seuraako koko maailma persujen ja erityisesti Eerolan somea reaaliajassa? Edes kansanedustajan itsemurha eduskuntatalos2344649Siviilipalvelusmies Halla-aho normalisoi rasismin perussuomalaisissa
SMP:n tuhkille perustettu puolue ei ollut ihmisiä vastaan, vaan instituutiokriittinen. "Missä EU - siellä ongelma", oli384533Suomalaisilta vaaditaan valtavasti suvaitsevaisuutta - miksi sitä ei vaadita muslimeilta
Suomalaisilta vaaditaan kaikkea, pitää olla suvaitsevainen ja hyväksyä vieraiden tavat, rasisti ei saa olla jne. Miksi s594052Juuri Suomen valtamedian toimittajat teki "silmävääntelystä" sen kohun
ja ilmeisesti ottivat yhteyttä myös ulkomaisiin medioihin, että katsokaas tätä. Mutta Japanin medioissa on asiaan suhta1603900Demarit ovat oikeasti törppöjä eli heikkoälyisiä
ja todistavat sitä päivittäin täällä lapsellisilla jutuillaan. Kauheasti on hehkuttaneet kuinka demarien kannatus vaan793782Perussuomalaiset eivät harrasta maalittamista kuten vasemmisto
Huomaa tässä keinotekoisessa "rasismi"-kohussakin kuinka vasemmistolaiset maalittavat Perussuomalaisia. Me emme vastaava453725SDP:n kansanedustaja Marko Asell: Suomen myönnettävä maahanmuuton ongelmat
Hänen mielestään Suomen pitää pyrkiä rajoittamaan jyrkästi turvapaikanhakijoiden pääsyä maahan ja hän arvioi, että maaha1543655