Kaakao?

flavonoidi

Tossa läheisessä kaupassa on tarjolla kahta eri kaakaojauheta:

-Van Hoyten Cacao, ei kerrota kaakaopitoisuutta. Kerrotaan vaan, että "high fat cacao processed with alkali".

-Fazer Cacao 99,9%, eli käytännössä täyttä kaakaota?

Kumpaa näistä kannattaa juoda, jos haluaa terveellisempää kaakaota (flavonoideja), vai pitäisikö hankkia jotain muuta kaakaota?

Van Hoyten kaakao on paremman makuista, mutta epäilyttää sen kaakaopitoisuus, kun ei kerrota ollenkaan. Fazerin kaakao on kitkerämpää, mutta sen makuun kyllä tottuu.

Mites tuon kaakaorasvan kanssa? Noissa paketeissa kerrotaan, että Van Hoyten kaakaossa on 21g/100g ja Fazerin omassa 20g/100g. Kertyykö se elimistöön ja onko se vaarallista? Että meneekö siinä sitten flavonoidien hyöty hukkaan?

13

9938

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmg

      Noista kahdesta valitsisin varmaan Fazerin. Kitkerämpi maku kaakaossa ymmärtääkseni kielii suuremmasta flavonoidimäärästä. Sitäpaitsi van houtenista sanotaan suoraan että "processed with alkali". Tämä käsittääkseni on prosessi joka tekee jauheesta hieman epäterveellisemmän. Mutta eihän sitä tiedä vaikka Fazerin jauhe olisi myös prosessoitu alkalilla, vaikkei erikseen sanota.

      Mutta vielä enemmän luotan Green and Black's luomukaakaojauheeseen. Sitä saa joistain marketeista, ja on hieman kalliimpaa.


      Kaakaon rasvasta sanotaan että ei ole epäterveellistä. En ole koskaan nähnyt vielä mitään huomion arvoista varoitusta kaakaon rasvan suhteen. Toki on olemassa niitä jotka pelkäävät kaikkea rasvaa, myös kaakaon, ja siksi varoittavat kaikesta rasvasta. Mutta ne eivät tiedä mitään ravintotiedon päälle eivätkä ihmisen fysiologian ja biokemian päälle.

      • Nokkso

        kaakaojauhe on omakin suosikkini, mutta on prosessoitu alkalilla. Alkalointi tehdään juuri tuon kitkeryyden vähentämiseksi. Ainakin luomuviineissä ja -tomaateissa on enemmän flavanoideja kuin tavallisissa, joten varmaan luomukaakaossa myös. Kaakaota keittäessä jauhetta ei kannata säästellä. Laitan 30g kaakaojauhetta mukilliseen.


      • bbbbb
        Nokkso kirjoitti:

        kaakaojauhe on omakin suosikkini, mutta on prosessoitu alkalilla. Alkalointi tehdään juuri tuon kitkeryyden vähentämiseksi. Ainakin luomuviineissä ja -tomaateissa on enemmän flavanoideja kuin tavallisissa, joten varmaan luomukaakaossa myös. Kaakaota keittäessä jauhetta ei kannata säästellä. Laitan 30g kaakaojauhetta mukilliseen.

        Mites saat noin suuren määrän kaakaota liukenemaan nesteeseen? Itellä tulee ongelmia jo ruokalusikallisen kanssa. Ei meinaa sulaa millään kaikki, vaan juomaan jää kokkareita ja juomisen jälkeen pohjalla on kerros kaakaota, vaikka kuinka sekoittais. Toki pidemmällä sekoitteluajalla liukenee enemmän, muttei yleensä kaikki silloinkaan. Sen takia yleensä pitäydyn noin ruokalusikallisessa, turha heittää hukkaan sitä....


      • Nokkso
        bbbbb kirjoitti:

        Mites saat noin suuren määrän kaakaota liukenemaan nesteeseen? Itellä tulee ongelmia jo ruokalusikallisen kanssa. Ei meinaa sulaa millään kaikki, vaan juomaan jää kokkareita ja juomisen jälkeen pohjalla on kerros kaakaota, vaikka kuinka sekoittais. Toki pidemmällä sekoitteluajalla liukenee enemmän, muttei yleensä kaikki silloinkaan. Sen takia yleensä pitäydyn noin ruokalusikallisessa, turha heittää hukkaan sitä....

        maidon mukiin, lisään jauheet ja kaadan lisää maitoa päälle ja sekoittelen muutaman minuutin. Kokkareita ei jää, mutta pohjalle voi jäädä ehkä gramma kuitua, mutta tosi vähän. Muki on 3 desiä.


      • A ja O
        Nokkso kirjoitti:

        maidon mukiin, lisään jauheet ja kaadan lisää maitoa päälle ja sekoittelen muutaman minuutin. Kokkareita ei jää, mutta pohjalle voi jäädä ehkä gramma kuitua, mutta tosi vähän. Muki on 3 desiä.

        Maito heikentää huomattavasti kaakaon flavonoidien imeytymistä. Siksi kaakao olisi terveellisyyttä ajatellen parempi tehdä veteen tai esimerkiksi kylmään kaura- tai soijamaitoon.


      • Nokkso
        A ja O kirjoitti:

        Maito heikentää huomattavasti kaakaon flavonoidien imeytymistä. Siksi kaakao olisi terveellisyyttä ajatellen parempi tehdä veteen tai esimerkiksi kylmään kaura- tai soijamaitoon.

        olen joskus kuullut, mutta en oikein usko siihen. Jos sinulla on antaa linkkiä jossa olisi vakavasti otettavaa tutkimustietoa asiasta lukisin mielelläni.

        Maun puolesta maitoon keitetty kaakao on mielestäni ehdottomasti parasta.


      • oletuss
        bbbbb kirjoitti:

        Mites saat noin suuren määrän kaakaota liukenemaan nesteeseen? Itellä tulee ongelmia jo ruokalusikallisen kanssa. Ei meinaa sulaa millään kaikki, vaan juomaan jää kokkareita ja juomisen jälkeen pohjalla on kerros kaakaota, vaikka kuinka sekoittais. Toki pidemmällä sekoitteluajalla liukenee enemmän, muttei yleensä kaikki silloinkaan. Sen takia yleensä pitäydyn noin ruokalusikallisessa, turha heittää hukkaan sitä....

        Itse laitan Fazerin kaakaojauheen ja sokerin kuppiin, ja lisään pienen lorauksen kylmää maitoa päälle.
        Sinä aikana kun maito kiehahtaa sekoitan kaakaon kupissa. Tämän jälkeen kaakao sekoittuu
        ihan itsestään maitoon.


      • bbbbb kirjoitti:

        Mites saat noin suuren määrän kaakaota liukenemaan nesteeseen? Itellä tulee ongelmia jo ruokalusikallisen kanssa. Ei meinaa sulaa millään kaikki, vaan juomaan jää kokkareita ja juomisen jälkeen pohjalla on kerros kaakaota, vaikka kuinka sekoittais. Toki pidemmällä sekoitteluajalla liukenee enemmän, muttei yleensä kaikki silloinkaan. Sen takia yleensä pitäydyn noin ruokalusikallisessa, turha heittää hukkaan sitä....

        Vanha viestiketju, mutta vastataan silti. Vatkaamalla ensin kaakaojauhe ja pieni tilkka kuumaa maitoa tahnaksi, johon loppu maito lirutellaan joukkoon koko ajan sekoittaen.

        - Hiuksien halontaa, mutta kaakaojauhe ei taida (kokonaan ainakaan) liueta maitoon vaan jää ns. suspensioksi. Jos kaakao seisoo kupissa vaikka yön yli, on jauhe lähes kokonaan laskeutunut pohjaan.


      • KaakaonYstävä
        bbbbb kirjoitti:

        Mites saat noin suuren määrän kaakaota liukenemaan nesteeseen? Itellä tulee ongelmia jo ruokalusikallisen kanssa. Ei meinaa sulaa millään kaikki, vaan juomaan jää kokkareita ja juomisen jälkeen pohjalla on kerros kaakaota, vaikka kuinka sekoittais. Toki pidemmällä sekoitteluajalla liukenee enemmän, muttei yleensä kaikki silloinkaan. Sen takia yleensä pitäydyn noin ruokalusikallisessa, turha heittää hukkaan sitä....

        Joitain hyväksi havaitsemiani
        http://eu.iherb.com/navitas-naturals-organic-cacao-nibs-16-oz-454-g/8257?rcode=mdv672

        http://eu.iherb.com/sunfood-raw-cacao-butter-1-lb-454-g/50400?rcode=mdv672

        http://eu.iherb.com/sunfood-organic-raw-cacao-powder-1-lb-454-g/59381?rcode=mdv672

        http://eu.iherb.com/california-gold-nutrition-vitamin-c-quali-c-1000-mg-60-veggie-caps/61864?rcode=mdv672

        http://eu.iherb.com/nature-s-way-alive-max-potency-multi-vitamin-no-added-iron-180-tablets/4120?rcode=mdv672


    • A ja O

      Ilmaisu "cacao processed with alkali" viittaa ns. hollantilaiseen kaakaon prosessointitapaan, jossa kaakaojauhe käsitellään kaliumilla (engl. Dutch process, voit googlettaa jos asia kiinnostaa enemmän). Näin kaakaon - ja suklaan jos tällaista jauhetta käytetään suklaan valmistuksessa - kitkeryys vähenee.

      Kaakaoon näin lisätty kalium on pelkästään terveellistä, koska moderneissa ruokavalioissa on yleisesti liian vähän kaliumia suhteessa natriumiin.

      Kun vielä hollantilaiseen tapaan prosessoitu kaakaojauhe on vielä paremman makuista, valitsen ilman muuta sen muiden sijaan.

      Kaakaon rasva on pääasiassa steariinihappoa, joka on sydän- ja verisuonielimistöä ajatellen melko neutraalia, se ei esimerkiksi kohota kolesterolia. Kun kaakaossa on kuitenkin terveellisiä, voimakkaina antioksidantteina toimivia flavonoideja, kaakaon kokonaisvaikutus sydän- ja verisuonielimistöä ajatellen on ehdottoman myönteinen.

      • tieodoksi...

        Jos nyt joku sattuu tätä viestiketjua vielä joskus lukemaan, niin itsekin tätä asiaa tutkineena. Van houten kaakaota ei kannata ostaa, koska se on prosessoitu natriumkarbonaatilla. Eli yllä olevan viestin tiedot eivät pidä paikkaansa. Green and Blacks luomukaakaojauhe prosessoidaan kaliumkarbonaatilla. Fazerin kaakaosta ei tietoa.


      • jauhe et
        tieodoksi... kirjoitti:

        Jos nyt joku sattuu tätä viestiketjua vielä joskus lukemaan, niin itsekin tätä asiaa tutkineena. Van houten kaakaota ei kannata ostaa, koska se on prosessoitu natriumkarbonaatilla. Eli yllä olevan viestin tiedot eivät pidä paikkaansa. Green and Blacks luomukaakaojauhe prosessoidaan kaliumkarbonaatilla. Fazerin kaakaosta ei tietoa.

        http://www.droste.nl/data/content/engels/study_material.php askissa nunnan kuva ja Van Houten kuului lapsuuteen.


      • tahtoo tehdä
        jauhe et kirjoitti:

        http://www.droste.nl/data/content/engels/study_material.php askissa nunnan kuva ja Van Houten kuului lapsuuteen.

        Paras kaakao syntyy aidosta suklaasta. Maitosuklaasta valmistettu kaakao on lasten mieleen, mutta kun makuaisti kehittyy, maistuvat myös tumman suklaan lukuisat nyanssit. Suklaan sulattaminen vaatii kärsivällisyyttä. Jos suklaa palaa kattilaan, lopputulos on kitkerä. Vesihaude on paras tapa sulattaa suklaa kaakaota varten. Sulanut suklaa sekoitetaan punaiseen maitoon ja maustetaan sopivan makeaksi sokerilla. Juoman voi myös maustaa hitusella kanelia tai kardemummaa. Kun koittaa juhlahetki, kaakaokupin voi koristella lorauksella löysäksi vatkattua kermaa
        Piristää punssilla, minttuliköörillä, amaretolla

        Mukaan mahtuu Hesan suurin korvapuusti


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään

      Kaikkosen erityis­avustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po
      Maailman menoa
      150
      6478
    2. Halaisin sua mies

      Jos voisin 💗
      Ikävä
      32
      2322
    3. Onkohan meillä kummallakin joku pakkomielle toisiimme

      Vähän luulen että on..
      Ikävä
      187
      2099
    4. Mitä tämä on

      Ajatella, olen viimeksi nähnyt sinua melkein vuosi sitten ohimennen. Ja silloinkin sinä välttelit minua. En ole kuullut
      Tunteet
      10
      1343
    5. Ei monet elä kuin alle 60 v, mikä vaikuttaa?

      gulp, gulp.. Juice Leskinen eli 56 vuotta. Matti Nykänen eli 55 vuotta. Topi Sorsakoski eli 58 vuotta.
      Maailman menoa
      89
      1286
    6. Olen valmis

      Kohtaamaan sinut tänä kesänä, jos sellainen sattuma osuu kohdalleni.
      Ikävä
      73
      1077
    7. Hyvää yötä kaivatulleni

      En pysty tekemään kokemaan mitään sielussa tuntuvaa, syvää, vaikuttavaa, ilman että rinnastan sen sinuun. Niin kävi tänä
      Tunteet
      24
      1047
    8. Nyt on konstit vähänä.

      Nimittäin tuulivoiman vastustajilla, kun pitää perättömiä ilmiantoja tehdä. Alkaa olla koko vastustajien sakki leimattu,
      Kiuruvesi
      25
      987
    9. Tilinpäätösvaltuusto 27.5

      Samalla viimeinen kokous ennen uudenvaltuustokauden alkamista. Vanhat antavat itselleen erinomaiset arvosanat, ja siirty
      Pyhäjärvi
      44
      951
    10. Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.

      Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke
      Helsinki
      10
      858
    Aihe