Englanti on kielten pohjasakkaa

surkea

Englanti on niin ääntämyksen kuin sisällöntuottamisen näkökulmasta sillä tasolla että on ikävää että on saanu maailmankielen aseman. Saattaa olla niin, että sadan vuoden kuluttua muita kieliä ei ole. Eikö asialle voi tehdä mitään. Itse en nauramatta pysty kuuntelemaan esimerkiksi brittienglantioa puhuvaa päätä. Mitä mongerrusta se onkaan.

Vakavampi asiahan on se, että esiemrkiksi lapset ei meinaa millään oppia kirjoittamaan puhumaansa kieltä oikein. Englanninkielisissä maissahan järjestetään suuria tavauskilpailuja varttuneillekin, mikä tuntuu käsittämättömältä ja on perin ikävää oikeestaan

10

1220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huoh

      Tuskin tarvitsee enempää sanoa. Et perustele enempää, sen sijaan vetoat makuusi.
      Suomen kielessä on monia asioita, joita voi sanoa monilla eri tavoilla, englannissa taas omansa. Yllätys yllätys, kulttuurin eroavaisuudet näkyvät myös ilmaisussa ja millä poljennolla, sävyllä sanomme jotakin asiat.
      Tavauskilpailu lähti siitä, että puhumaan oppineita lapsia kannustettiin yrittämään selkeämpään ja tarkkaan ilmaisuun. Muistaako kukaan enää kuinka selitettiin että "Kuninkaan" ei kirjoiteta "Kuningkaan" vaikka siellä se g käväiseekin.

      Sorry for the language, lads.

      • idiootti

        Olisit jättänyt vastaamatta jos et pystynyt ottamaan kanttaa perusteltuihin väitteisiini. Vaikka koville ottaa niin englanti ei ole se kieli jolla asiat olisi helppo ilmaista täsmällisesti, esimerkiksi saksa ja ranska menee ohi


    • Poro Tallinnasta

      in your argument - it's bollocks!

      Saman asian voi tietysti ilmaista toisinkin:
      "It's clear that the Committee has agreed that your new policy is really an excellent plan. But in view of the doubts being expressed, may I propose that I recall that after careful consideration, the considered view of the Committee was that, while they considered that the proposal met with broad approval in principle, that some of the principles were sufficiently fundamental in principle, and some of the considerations so complex and finely balanced in practice that in principle it was proposed that the sensible and prudent practice would be to submit the proposal for more detailed consideration, laying stress on the essential continuity of the new proposal with existing principles, the principal of the principal arguments which the proposal proposes and propounds for their approval. In principle."

    • saodjaskodj3

      Englanti on helppo, mutta totta on, että kovin paska kieli on. Antoivat moiset brittipaskat normaanien valloittaa heidän maat ja paskantaa heidän kielelleen jollain saatanan ranskalla. Aivan vammautunut germaaninen kieli toi englanti, miten voi edes perkele sitä luokitella germaaniseksi enää? Ei muistuta yhtään melkein sukulaiskieliään, ainoastaan perussanasto ennallaan. Sanajärjestyskin kovin paljon muuttunut. Paska kieli todellakin.
      Svenska är ett av de bästa språken i hela världen, för det är enkelt och lätt att lära sig. Varför blir svenska inte det nya internationella språket?

      • nyt jo

        pelkästään ton liiallisen ä-kirjaimen viljelyn takia. liika on liikaa.

        miksei suamen kouluissa vois opettaa brittienglannin sijaan karibianenglantia, tai suorastaan patwaa (creolia), se on monilta ääntämyssäännöiltään paljon helpompi finnougrin lausua kuin queens english.


      • Rumuutta vastaan

        Kiitos päivän hekotuksesta! Ruotsi on todella epäkäytännöllinen ja ruma kieli. Kun puhutaan hänestä, ruotsalainen joutuu sanomaan hon eller han tai toisinpäin. Epätasa-arvoinen kieli, koska erottelee sukupuolet toisistaan jo perustasolla. Sitten puolet ruotsin sanoista on lainattu ranskasta, mutta ne ovat muuttuneet ääntämykseltään rumiksi. Lisäksi ruotsissa on paljon enemmän konsonantteja kuin vokaaleja. Vokaalit tekevät kielestä kaunista, melodista kuten suomi tai italia.


      • Nauraa
        Rumuutta vastaan kirjoitti:

        Kiitos päivän hekotuksesta! Ruotsi on todella epäkäytännöllinen ja ruma kieli. Kun puhutaan hänestä, ruotsalainen joutuu sanomaan hon eller han tai toisinpäin. Epätasa-arvoinen kieli, koska erottelee sukupuolet toisistaan jo perustasolla. Sitten puolet ruotsin sanoista on lainattu ranskasta, mutta ne ovat muuttuneet ääntämykseltään rumiksi. Lisäksi ruotsissa on paljon enemmän konsonantteja kuin vokaaleja. Vokaalit tekevät kielestä kaunista, melodista kuten suomi tai italia.

        Siis suomen kieli kaunis kuin italia haaa-haa-haa. Se oli palstan parasta:))))))))


    • minäkin olen surkea

      kieli on saksa. Siis aivan järkyttävää kuunneltavaa, enkelitkin itkevät.

    • siltä

      että olet hieman katkera. Eikö englanti suju? Kävitkö Englannissa lomalla ja sinua nolostuttaa ettet ymmärtänyt paikallisten puheesta sanaakaan?
      Englannin kieli on valikoitunut nykyajan Lingua Francaksi koska sitä puhutaan kolmella mantereella.

      Alunperin englanti on lähtöisin Englannista, jossa murteita on enemmän kuin esimerkiksi suomen kielessä. Englanti on kohtalaisen helppoa oppia kaikille, koska englanninkielinen kulttuuri on levinnyt laajalle. Vai kuinka montaa saksalaista tai ranskalaista leffaa sinä olet käynyt katsomassa elokuvissa viime aikoina? Kuunteletko aktiivisesti ranskan ja saksankielistä musiikkia?

      Totta kai tasapuolisuuden nimissä kaikki tulisi pakottaa opiskelemaan Esperantoa - jolloin kaikki maailman kansalaiset olisivat samalla viivalla. Nythän englanninkielen puhujat ovat aika vahvoilla esim. liikemaailmassa. Pelkästään saksalla tai ranskalla et pääse kovin pitkälle liike-elämässä, mutta englannilla homma hoituu ilman edellä mainittuja kieliä.

      Kaiken kaikkiaan englanti on helppo kieli ja vaikka tietyt ääntämyssäännöt eivät ole loogisia, ne ovat kuitenkin opittavissa. Kukaan ei oleta ulkomaalaisten tai englantilaistenkaan puhuvan täydellistä englantia. Queen's English with received pronunciation ei suju kovin monelta.

      Kokeilemalla ja kuuntelemalla oppii. Helponta tietysti jos joku korjaa virheesi. Monet suomalaiset eivät pääse ikinä eroon aksentistaan. Oikeastaan parhaiten opit kielen jos unohdat suomi-englanti sanakirjasi ja opettelet englantia Thesauruksen kanssa.

    • thisthatthat

      kauan kuten itsekkin (20v) tulet käymään täällä, suomenkieli on epäkohtelias kieli, ei luonteva. Ei osaa sanoa suomeksi kohteliaasti esim. please, ei tervehditä, viestejä tai tervehdystä ei osoiteta kenellekään.

      Suomenkieltä yritän ylläpitää, mutta mielusti puhun englantia (Suomessakin), jos vain mahdollista. (tai espanjaa ja pian venäjääkin, ruotsia, saksaa en)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      5953
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3625
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1925
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1919
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1748
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1522
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1408
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1406
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe