alpeille, minne?

anu77

Olen lähdössä poikakaverin kanssa talvilomalla alpeille. Nyt olen kuumeiseti etsinyt hyvää kohdetta, mutta niitä on niin paljon. Olisiko kellään hyviä vinkkejä minne kannattaisi mennä. Emme kumpikaan ole kovin hyviä lasketteleen, itse olen kymmenen vuoden sisällä käynyt vain pari kertaa mäessä (nuorempana kyllä laskettelin enemmän)... Hintaerojakin kohteissa taitaa olla aika lailla ja olenkin yrittänyt etsiä paikkoja missä on "halvat" eli n. suomen hinnat.. Ja olemme myös miettinyt että haluaisimme yöpyä mökissä, mutta onko se kannattavaa?

7

6244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • itävallasta

      Kohteita tosiaan riittää ainakin tässä maassa ihan tarpeeksi. Mielestäni tärkein kriteeri on lumivarmuus, eli kylän ja hiihtoalueen pitäisi sijaita mahdollisimman korkealla. Tällaisia paikkoja Itävallassa ovat ainakin Sölden, Ischgl, St. Anton, Lech-Zürs. Näissä kaikissa on myös isot ja erinomaiset hiihtoalueet joka tasoiselle hiihtäjälle. Ainoastaan St. Antonissa niitä helpoimpia mäkiä ei ole kovin paljon ja siitä paikasta saa eniten irti kokenut laskija. Tosin Antonin hiihtoalueeseen kuuluu myös Lech-Zürs jotka on aivan mainioita kokemattomallekin. Hintataso vaan on aika korkea. Edullisin mainitsemistani kohteista taitaa olla Sölden. Ischgliä suosittelisin kyllä kovasti, kylä on tosi kaunis, hiihtoalue viimeisen päälle ja menoa ja meininkiäkin riittää ympäri vuorokauden, jos mieli tekee. Minulla on sellainen tuntuma että itse varaamalla majotuksen ja lennot (Müncheniin tai Zürichiin) matkasta voi tulla halvempi kuin Suomesta järjestetyt alppimatkat. Ne tuntuvat olevan hurjissa hinnoissa. Kannattaa googlettaa noita kohteita ja käydä kotisivuilla katsomassa majotushintoja ja hissilippujen hintoja. Myös esitteitä voitte tilata kotiin niiltä sivuilta. Kallein aika on joulu-uusivuosi ja sitten hiihtolomat siitä helmikuun puolesta välistä maaliskuulle.

    • Verbierenne

      Vastasin tuossa yläpuolella olevaan keskusteluun. käyppä lukemassa. :) Sveitsin Verbier on laskettelukeskuksenakin aivan ihanteellinen!!! Selkein ja kaunein paikka Sveitsin laskettelukeskuksista! Tosin sielläkin on aikoja jolloin on oikein isoja ruuhka-aikoja ja rinteissä voi tuntua ahtaalta mutta ne riippuu naapurimaiden loma-ajankohdista.. Milloin pidätte talviloman??
      Ruuhka-aikoina jokaisessa ainakin Sveitsin hiihtokeskusessa on sama tilanne... siksi pidin Verbieristä erityisesti, kun siellä rinteet olivat leveämpiä ja myös loivia rinteitä löyty hyvin. Samoin hissit olivat helppoja!!

      Kallistahan se on. Et löydä mistään Alpeilla suomen hintatasoa.. Mutta laatu korvaa täysin hinnan!! Kerran se kirpaisee ja kun se kerran kirpaisee niin varmasti et jää mitään ilman! Myöhemmin vertailimme hinta- ja laatutasoa suomen hiihtokeskusiin ja tulimme siihen tulokseen että Sveitsissä Alpeilla laskettelu on suhteessa paljon halvempaa kuin Suomessa..tai Suomessa se on aivan liian kallista!!

      Nauttikaa jylhistä maisemista, auringonpaisteesta ja puuterilumesta!!! Ei niitä korvaa mikään.

      • -....-

        Etkai sä tosissaa sano että verbier o ihanne kohde? ne rinteet on aina täynnä offarit ei oo mitää ihmeellisii joku 3 kertaa suomen hinnat varsinki jos jonku alppimökin vuokraat mut joo verbier loistokohde teille!


    • laskettelemaan

      Italian Livigno on taxfree kylä jossa on halpaa asua ja olla.Siellä on 2 isoa laskettelukeskusta kävelymatkan päässä kylästä.Asunnon voi varata joko hotellista tai hyvin varustelluista alppitaloista.Alppitaloissa asuminen on kivaa, asunnnot viihtyisät,tilavat ja parvekkeelliset.Varustuksina kunnon keittiöt astioineen yms.Meillä oli viime talvena asunto jossa keraaminen liesi,tiskikone,jääkaappi ja kaikki ruoanvalmistukseen tarvittavat padat kattilat,ruokailuvälineet yms.Kotoa otimme mukaan kaurapuuroaineet ja näkkileipää, niitä ei kaupasta löydy.Muuten kaupasta saa edullisesti ostettua aamiais,lounas ja välipalatarvikkeet.Me söimme tukeva aamiaisen asunnolla, sit välipala rinteessä(hyvät rinneravintolat) ja päivällisen nautimme ravintolassa, esim pizza n. 8 euroa.Jos energiaa riittää ruoan valmistamiseen, meillä meni yhtenä iltana 20 euroa kun 6 söi vihreän salaatin,tonnikala-katkarapupastaa,patonkia ja sämpylää levitteellä,jälkkäarinä hedelmäsalaattia ja viiniä ja olutta juomina.
      Suosittelen.

    • Palanteri

      Moi!

      No, jos noin vähän on skimbailtu, niin kannattaa olla vaan Suomessa. Ei millään pahalla, mut jos ei ole yhtään pohjia niin ei todellakaan kannata lähteä isoihin mäkiin aloittelemaan.

    • Esko

      Söll on kiva aloittelijallekin. Lumivarmuus voi olla niin ja näin matalasta sijainnista johtuen. Hotelli Bergland hinta/laatu-suhde ihan huippu!

    • tollo ;)

      Mayerhofen on hyvä paikka, kävin viime vuonna 2 kertaa. suosittelen lämpimästi. Hinnat minusta samanlaiset kun Levillä tai Rukalla. Sunksi järkkäämä reissu oli kaikki pelas komeasti. ja oppaat oli parasta A ryhmää :)! Maisemat on aivan mahtavat! kannattaa käydä! MORO!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1295
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1207
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1135
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      52
      821
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      74
      736
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      661
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      659
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe