Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

JÄRKYTYIN Olen syönyt muunneltua

tietämättäni!

A-talkia katsoessani JÄRKYTYIN kun kuulin että geenimuunneltua ruokaa onkin ollut kaupoissa jo iät ja ajat tarjolla!

Olen ehdottomasti geenimuunneltua vastaan ja kuvittelin että tämä muunneltu ruoka on uusi juttu joka on vasta tulossa ja osaan sitten varoa syömästä sitä. En tiennytkään että tätä moskaa onkin syötetty jo pitkään minulle tietämättäni!

Tekisi mieli haastaa rosikseen nämä kusipäät jotka ovat vaarantaneet terveyteni syöttämällä myrkkyä minulle!

Vasta A-talkin jälkeen tajusin että tätä geenimuunneltua myrkkyä onkin myyty kansalle jo pitkään ilmoittamatta, kamalaa!

Mitä tässä enää uskaltaa kaupasta ostaa kun kaikki on muunneltua?

20

1256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • (a)Siantuntija

      Georg Bush Jr;n hallintokoneisto on painostanut EU:ta jo vuosia gm-tuotteiden hyväksymiseen. Bush on saanut WTO:n lyömäaseekseen, joka vetoaa kaupan esteiden purkamiseen, Kun valta Saksassa siirtyi kristillisdemokraateille, Angela Merkel suostui WTO:n ja Usan painostukseen ja lupasi ajaa gm:n eurooppaan huomaamattomasti ja hivuttamalla.

      Kysymys on maailman suurimmasta bisneksestä eikä minkään valtion rahkeet kestäisi gm-bisneksen tuhoutumista vaikka riskejä löytyykin.
      Suomalaisilta päättäjiltä ei löydy tahtoa sanoa ei, sillä myös suomalaisilla on geenipatentteja ja suuret pääomasijoitukset odottavat tuottoja. Loppuviimeksi kysymys on ennenkaikkea poliittinen ja luonteeltaan se on päänavaus gm:n vapautumiselle josta sitten askel askeleelta ryhdytään viljelemään gm-kasveja. Seuraavaksi sallitaan eläinten genomien manipulointi ja ehkä viimein pakon edessä myös ihmistä pitää jalostaa.

      Päänavaus tehtiin siten että kuluttajilta salattiin gm-lihan tuonti, ainakaan siitä ei haluttu pitää suurta meteliä. Näin meitä hivutetaan ja uskotellaan että saamme puhdasta hyvää ruokaa. Kukaan ei tule koskaan kertomaan että sairastumme verisuoni ja sydänsairauksiin yhä useammin syötyämme gm-ruokaa. Kukaan ei tule kertomaan että lintuinfluenssa voi olla suolisto- ja maaperäbakteerien aikaansaannosta.

      Viime kutsuntojen lääkärintarkastuksissa todettiin yhä enemmän huonokuntoisia varusmiehiksi aikovia. Yhä useammilla oli valtimo-ahtaumia, keuhkoahtaumia ym muita epäterveellisen ruuan aiheuttamia vaivoja. Usein toistellaan nykynuorten vähäistä liikuntaa osa-syynä. Om mahdollista että liikkumattomuuden aiheuttaa juuri tiettyjen feronien puute joita aivolisäkkeen pitäisi normaalisti tuottaa, mutta sattuneesta syystä niiden aineenvaihdunta saattaa olla estynyt.

    • Selventäjä

      Ymmärsit nyt aivan väärin tuon A-Talkin.

      Sinulle EI ole syötetty geenimuunneltua ruokaa, ja vaikka olisikin, se EI ole MISSÄÄN NIMESSÄ myrkkyä.

      Sen sijaan olet saattanut saada "kiduksiisi" korkeintaan porsaanlihaa, joka on peräisin porsaasta, jolle on syötetty rehua, jonka yksi ainesosa on soijarouhe, jonka raaka-aine on peräisin soijakasvista, jonka siementä on ennen kasvin viljelyä osittain geenimuunneltu.

      Ole siis aivan rauhassa!

      • glyfosaattijäämiäkin liikaa!!!

      • mitään

      • luomulihapullia meille

    • joskus uusintana

      Multa jäi katsomatta.

      • Katsonut

        A-Talkissa esiintyneet kaksi gmo-vastustajaa toistivat samoja muutamia hokemia joita tälläkin palstalla on toitotettu kymmeniä kertoja. Itse asiasta kun lisäksi heillä ei ollut juurikaan faktoja, piti puhua kaikesta muusta asian vierestä.


      • sairaat ei saa tietoa!

      • Evolutionisti
        Katsonut kirjoitti:

        A-Talkissa esiintyneet kaksi gmo-vastustajaa toistivat samoja muutamia hokemia joita tälläkin palstalla on toitotettu kymmeniä kertoja. Itse asiasta kun lisäksi heillä ei ollut juurikaan faktoja, piti puhua kaikesta muusta asian vierestä.

        Itseasiassa Teemu Teeri edusti huonosti gm-hihhuleita. Tuntui että hänkin on jossain määrin kriittisesti gmo:n suhtautuva mutta ei uskaltanut tietenkään sanoa sitä ääneen. Teeri kertoi yhdistelmä-dna-tekniikassa geenejä siirreltävän kohteeseen bakteereista. Aika outoa "geeniasiantuntemusta".

        Bakteereitaa käytetään nk. vektoreina eli niiden kykyä imaista itseensä esim. alfa-faagi E coli-bakteerin tapauksessa. Nämä faagit ovat viruksen tapaisia eliöitä joita esiintyy myös luonnossa erilaisina tyyppeinä. Luonnossa olevat faagit infektoivat bakteereita ja pystyvät niitä tuhoamaan. Kuitekin bakteerit myös muuntuvat ja aina löytyy bakteereja jotka ovat pystyneet imaisemaan faagista sen informaation joka on tarpeen bakteerin immuneetin syntymiselle ko. faagia vastaan.

        Yleisimmin dna-tekniikassa on siirrelty viruksista, sienistä ja hyönteisistä irrotettuja ja eristettyjä viruksen kaltaisia faageja. Tässä Teeri oli siis väärässä puhuessaan bakteereista.

        Nykytietämyksen mukaan kaiken olollisen kehittyminen eli evoluutio on tapahtunut kaikkien elollisten lajien vaikuttaessa toisiinsa, usein juuri bakteerien ja virusten välityksellä. Tätä kutsutaan evoluution symbioottiseksi rakenteeksi, puhutaan myös synergisestä rakenteesta. Oiva esim. symbioottisesta rakenteesta on juuri kaikkien lajien geenien identtisyys. Nykyään kun geenikarttoja on saatu selvitettyä, ei ole löydetty mistään lajista ensimmäistäkään uudentyyppistä geeniä jota ei olisi myös muilla eliöillä. Bakteeri on toiminut ainoastaan viestin (geenin) viejänä kohdekasviin tai eläimeen siirtämisessä.

        Tämä virusten ja faagien dna:n samankaltaisuus tekee juuri geenisiirron uhkakuvasta hirvittävän. Suolistobakteerit (E. colit) voivat helposti muuttua siten että ne pilkkovat synteettisen geenin proteiinin (geenin) "väärin" jolloin näitä ylijääneitä dna:n palasia joutuu ihmisen aineenvaihdunnan mukana sisäelimiin ja verisuoniin ja kuten tiedetään ihmisen oma geeni alkaa toimia uudessa geeniroskan muodostamassa ympäristössä arvaamattomasti. Usein nämä elimistön solutason muutokset ovat hitaita jos ei nyt oteta lukuun jotain agressiivisia syöpälaatuja.

        Todella vakava uhkakuva muodostuukin vieraiden faagi-partikkelien aiheuttamasta bakteeri-ympäristöjen muuntumisesta, Pahimmassa tapauksessa muodostuu aivan uuden tyyppinen virus, mutta todennäköinen ja ihan riittävä uhka on jonkin tunnetun viruksen nopea kehitys muuttuneiden gm-kasvien muodostamassa dna ja faagipartikkeleiden "kentässä".

        Pasi Lähtetieltä kysyttiin kuka korvaa mahdolliset gmo:n tuottamat vahingot. Ja hän ei edes vastannut, höpötti jotain turhanpäiväistä Eviran tutkimuksista. Toistaiseksi Evira ei ole tutkinut niitä riskejä joita gmo:n liitty, eikä se tutki niitä vastaisuudessakaan. Evira ei ole myöskään tutkinut kuka mahdolliset vahingot korvaa.

        Tämä elintarviketuottaja "liittouman pasi ei tiennyt yhtään mitään geenitekniikasta eikä liioin riskeistä. Näin se homma hoidellaan ja talousmiehet ovat aina tienneet muka paremmin kaikesta, kuten esim hullunlehmäntaudin aiheuttaneesta brionista. Taloudelliset hyödyt painoivat silloinkin vaa'assa enemmän ja niin alettiin yhteistuumin biologien kanssa suunnittelemaan lehhmille eläinjätteistä tehtyä rehua. Montako sataatuhatta lehmää silloin teurastettiin ja poltettiin? Mainittakkoon että hullunlehmäntaudin aiheutti brioni joka on nano-partikkeli, hyvin lähellä ettei sitä luokitella eläväksi olioksi kuten faagi-partikkeli tai virus. Brioni ei ole elävä mutta aivojen sähkökemiallisesa ympäristössä se alkoi monistua.


      • potilas ei voi valittaa ruo...
        Evolutionisti kirjoitti:

        Itseasiassa Teemu Teeri edusti huonosti gm-hihhuleita. Tuntui että hänkin on jossain määrin kriittisesti gmo:n suhtautuva mutta ei uskaltanut tietenkään sanoa sitä ääneen. Teeri kertoi yhdistelmä-dna-tekniikassa geenejä siirreltävän kohteeseen bakteereista. Aika outoa "geeniasiantuntemusta".

        Bakteereitaa käytetään nk. vektoreina eli niiden kykyä imaista itseensä esim. alfa-faagi E coli-bakteerin tapauksessa. Nämä faagit ovat viruksen tapaisia eliöitä joita esiintyy myös luonnossa erilaisina tyyppeinä. Luonnossa olevat faagit infektoivat bakteereita ja pystyvät niitä tuhoamaan. Kuitekin bakteerit myös muuntuvat ja aina löytyy bakteereja jotka ovat pystyneet imaisemaan faagista sen informaation joka on tarpeen bakteerin immuneetin syntymiselle ko. faagia vastaan.

        Yleisimmin dna-tekniikassa on siirrelty viruksista, sienistä ja hyönteisistä irrotettuja ja eristettyjä viruksen kaltaisia faageja. Tässä Teeri oli siis väärässä puhuessaan bakteereista.

        Nykytietämyksen mukaan kaiken olollisen kehittyminen eli evoluutio on tapahtunut kaikkien elollisten lajien vaikuttaessa toisiinsa, usein juuri bakteerien ja virusten välityksellä. Tätä kutsutaan evoluution symbioottiseksi rakenteeksi, puhutaan myös synergisestä rakenteesta. Oiva esim. symbioottisesta rakenteesta on juuri kaikkien lajien geenien identtisyys. Nykyään kun geenikarttoja on saatu selvitettyä, ei ole löydetty mistään lajista ensimmäistäkään uudentyyppistä geeniä jota ei olisi myös muilla eliöillä. Bakteeri on toiminut ainoastaan viestin (geenin) viejänä kohdekasviin tai eläimeen siirtämisessä.

        Tämä virusten ja faagien dna:n samankaltaisuus tekee juuri geenisiirron uhkakuvasta hirvittävän. Suolistobakteerit (E. colit) voivat helposti muuttua siten että ne pilkkovat synteettisen geenin proteiinin (geenin) "väärin" jolloin näitä ylijääneitä dna:n palasia joutuu ihmisen aineenvaihdunnan mukana sisäelimiin ja verisuoniin ja kuten tiedetään ihmisen oma geeni alkaa toimia uudessa geeniroskan muodostamassa ympäristössä arvaamattomasti. Usein nämä elimistön solutason muutokset ovat hitaita jos ei nyt oteta lukuun jotain agressiivisia syöpälaatuja.

        Todella vakava uhkakuva muodostuukin vieraiden faagi-partikkelien aiheuttamasta bakteeri-ympäristöjen muuntumisesta, Pahimmassa tapauksessa muodostuu aivan uuden tyyppinen virus, mutta todennäköinen ja ihan riittävä uhka on jonkin tunnetun viruksen nopea kehitys muuttuneiden gm-kasvien muodostamassa dna ja faagipartikkeleiden "kentässä".

        Pasi Lähtetieltä kysyttiin kuka korvaa mahdolliset gmo:n tuottamat vahingot. Ja hän ei edes vastannut, höpötti jotain turhanpäiväistä Eviran tutkimuksista. Toistaiseksi Evira ei ole tutkinut niitä riskejä joita gmo:n liitty, eikä se tutki niitä vastaisuudessakaan. Evira ei ole myöskään tutkinut kuka mahdolliset vahingot korvaa.

        Tämä elintarviketuottaja "liittouman pasi ei tiennyt yhtään mitään geenitekniikasta eikä liioin riskeistä. Näin se homma hoidellaan ja talousmiehet ovat aina tienneet muka paremmin kaikesta, kuten esim hullunlehmäntaudin aiheuttaneesta brionista. Taloudelliset hyödyt painoivat silloinkin vaa'assa enemmän ja niin alettiin yhteistuumin biologien kanssa suunnittelemaan lehhmille eläinjätteistä tehtyä rehua. Montako sataatuhatta lehmää silloin teurastettiin ja poltettiin? Mainittakkoon että hullunlehmäntaudin aiheutti brioni joka on nano-partikkeli, hyvin lähellä ettei sitä luokitella eläväksi olioksi kuten faagi-partikkeli tai virus. Brioni ei ole elävä mutta aivojen sähkökemiallisesa ympäristössä se alkoi monistua.

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=97&conference=4500000000000202&posting=22000000028255966&view_mode=flat_threaded


      • molekyylibiologi
        Evolutionisti kirjoitti:

        Itseasiassa Teemu Teeri edusti huonosti gm-hihhuleita. Tuntui että hänkin on jossain määrin kriittisesti gmo:n suhtautuva mutta ei uskaltanut tietenkään sanoa sitä ääneen. Teeri kertoi yhdistelmä-dna-tekniikassa geenejä siirreltävän kohteeseen bakteereista. Aika outoa "geeniasiantuntemusta".

        Bakteereitaa käytetään nk. vektoreina eli niiden kykyä imaista itseensä esim. alfa-faagi E coli-bakteerin tapauksessa. Nämä faagit ovat viruksen tapaisia eliöitä joita esiintyy myös luonnossa erilaisina tyyppeinä. Luonnossa olevat faagit infektoivat bakteereita ja pystyvät niitä tuhoamaan. Kuitekin bakteerit myös muuntuvat ja aina löytyy bakteereja jotka ovat pystyneet imaisemaan faagista sen informaation joka on tarpeen bakteerin immuneetin syntymiselle ko. faagia vastaan.

        Yleisimmin dna-tekniikassa on siirrelty viruksista, sienistä ja hyönteisistä irrotettuja ja eristettyjä viruksen kaltaisia faageja. Tässä Teeri oli siis väärässä puhuessaan bakteereista.

        Nykytietämyksen mukaan kaiken olollisen kehittyminen eli evoluutio on tapahtunut kaikkien elollisten lajien vaikuttaessa toisiinsa, usein juuri bakteerien ja virusten välityksellä. Tätä kutsutaan evoluution symbioottiseksi rakenteeksi, puhutaan myös synergisestä rakenteesta. Oiva esim. symbioottisesta rakenteesta on juuri kaikkien lajien geenien identtisyys. Nykyään kun geenikarttoja on saatu selvitettyä, ei ole löydetty mistään lajista ensimmäistäkään uudentyyppistä geeniä jota ei olisi myös muilla eliöillä. Bakteeri on toiminut ainoastaan viestin (geenin) viejänä kohdekasviin tai eläimeen siirtämisessä.

        Tämä virusten ja faagien dna:n samankaltaisuus tekee juuri geenisiirron uhkakuvasta hirvittävän. Suolistobakteerit (E. colit) voivat helposti muuttua siten että ne pilkkovat synteettisen geenin proteiinin (geenin) "väärin" jolloin näitä ylijääneitä dna:n palasia joutuu ihmisen aineenvaihdunnan mukana sisäelimiin ja verisuoniin ja kuten tiedetään ihmisen oma geeni alkaa toimia uudessa geeniroskan muodostamassa ympäristössä arvaamattomasti. Usein nämä elimistön solutason muutokset ovat hitaita jos ei nyt oteta lukuun jotain agressiivisia syöpälaatuja.

        Todella vakava uhkakuva muodostuukin vieraiden faagi-partikkelien aiheuttamasta bakteeri-ympäristöjen muuntumisesta, Pahimmassa tapauksessa muodostuu aivan uuden tyyppinen virus, mutta todennäköinen ja ihan riittävä uhka on jonkin tunnetun viruksen nopea kehitys muuttuneiden gm-kasvien muodostamassa dna ja faagipartikkeleiden "kentässä".

        Pasi Lähtetieltä kysyttiin kuka korvaa mahdolliset gmo:n tuottamat vahingot. Ja hän ei edes vastannut, höpötti jotain turhanpäiväistä Eviran tutkimuksista. Toistaiseksi Evira ei ole tutkinut niitä riskejä joita gmo:n liitty, eikä se tutki niitä vastaisuudessakaan. Evira ei ole myöskään tutkinut kuka mahdolliset vahingot korvaa.

        Tämä elintarviketuottaja "liittouman pasi ei tiennyt yhtään mitään geenitekniikasta eikä liioin riskeistä. Näin se homma hoidellaan ja talousmiehet ovat aina tienneet muka paremmin kaikesta, kuten esim hullunlehmäntaudin aiheuttaneesta brionista. Taloudelliset hyödyt painoivat silloinkin vaa'assa enemmän ja niin alettiin yhteistuumin biologien kanssa suunnittelemaan lehhmille eläinjätteistä tehtyä rehua. Montako sataatuhatta lehmää silloin teurastettiin ja poltettiin? Mainittakkoon että hullunlehmäntaudin aiheutti brioni joka on nano-partikkeli, hyvin lähellä ettei sitä luokitella eläväksi olioksi kuten faagi-partikkeli tai virus. Brioni ei ole elävä mutta aivojen sähkökemiallisesa ympäristössä se alkoi monistua.

        "Teeri kertoi yhdistelmä-dna-tekniikassa geenejä siirreltävän kohteeseen bakteereista. Aika outoa "geeniasiantuntemusta"."

        Hän totesi, että ohjelmassa käsitelty soijalajike on tehty siten, että sen (soijan) genomiin on lisätty geeni bakteerista. Kyse oli vain tästä yksittäisestä sovellutuksesta.


        "Suolistobakteerit (E. colit) voivat helposti muuttua siten että ne pilkkovat synteettisen geenin proteiinin (geenin) "väärin" jolloin näitä ylijääneitä dna:n palasia joutuu ihmisen aineenvaihdunnan mukana sisäelimiin ja verisuoniin ja kuten tiedetään ihmisen oma geeni alkaa toimia uudessa geeniroskan muodostamassa ympäristössä arvaamattomasti."

        Selitäppä minulle miten DNA siirtyy solukalvon läpi spontaanisti. DNA:n voimakas negatiivinen varaus ja solun lipidikalvo estää DNA:n kulkeutumista solukalvon läpi yleensä erittäin tehokkaasti. Ja mikäli näin tapahtuisikin, niin useimmiten sillä ei kuitenkaan olisi mitään vaikutusta (ks. esimerkki seuraavassa kohdassa).


        "Usein nämä elimistön solutason muutokset ovat hitaita jos ei nyt oteta lukuun jotain agressiivisia syöpälaatuja."

        Olen toistuvasti tehnyt havaintoja siitä, miten bakteerit lopettavat niiden hengissäpysymisen kannalta tarpeettomien geenien ilmentämisen. Tämä tapahtuu lähes poikkeuksetta deleetiomutaatiolla, jossa turha geeni poistuu genomista. Evoluutio on siinä mielessä mukava/ikävä ilmiö, että se karsii eliölajille tarpeettomat ominaisuudet pois. Nopeimmillaan tämänkaltainen muutos bakteeripopulaation genotyypissä (tarpeeton ominaisuus häviää kaikista soluista) voi tapahtua jo yhden vuorokauden aikana, mikä vastaa ~20-50 "sukupolvea".

        Siis jos bakteeri sattuisikin ottamaan jonkin geenin ympäristöstään, ei bakteeri-klooni tulisi käyttämään sitä kuin korkeintaan joidenkin sukupolvien ajan (muutamia päiviä) ellei sillä olisi positiivista vaikutusta kloonin kilpaillessa "elintilasta".

        Otetaan esimerkiksi soija-lajike, johon on lisätty geeni bakteerista, jonka avulla kasvi ei kuole glyfosaatti nimiseen kasvimyrkkyyn. Glyfosaatin vaikutus perustuu siihen, että se inhiboi tiettyä aineenvaihdunnalle keskeistä entsyymiä kasveissa. Bakteereissa samaa reaktiota katalysoiva entsyymi on sen verran erilainen, että glyfosaatti ei vaikuta siihen.

        Mitä tapahtuisi jos soijaan siirretty geeni siirtyisi bakteeriin? Ei mitään, ja miksi ei:
        1. Bakteeri ei kuole glyfosaattiin ilman tätä uutta geeniä, joten geeni on bakteerille hyödytön.
        2. Bakteerilla on jo entuudestaan geeni, joka katalysoi täsmälleen samaa reaktiota.
        3. Bakteerilla voi lisäksi olla jo entuudestaan geeni, jonka avulla se (bakteeri) voisi tarvittaessa käyttää glyfosaattia ravinnokseen, käytännössä syödä kyseistä myrkkyä pysyäkseen hengissä.
        Kun nämä kaikki tekijät otetaan huomioon, voidaan olla erittäin varmoja siitä, että kyseinen "synteettinen-geeni" ei tule ikinä aiheuttamaan bakteereissa mitään ongelmia. Lisäksi tulee huomioida se, että kyseinen muoto geenistä on jo miljoonien vuosien ajan ollut bakteereissa, eikä se sieltä ennenkään ole siirtynyt kasveihin, jossa samasta geenistä on hieman erilainen muoto.


        "Todella vakava uhkakuva muodostuukin vieraiden faagi-partikkelien aiheuttamasta bakteeri-ympäristöjen muuntumisesta, Pahimmassa tapauksessa muodostuu aivan uuden tyyppinen virus, mutta todennäköinen ja ihan riittävä uhka on jonkin tunnetun viruksen nopea kehitys muuttuneiden gm-kasvien muodostamassa dna ja faagipartikkeleiden "kentässä"."

        Tuo mitä kirjoitit on täysin käsittämätöntä sanahelinää, voisit yrittää kertoa asiasi niin että käyttämäsi termit säilyisivät edes jotenkin ymmärrettävinä ja alkuperäisessä merkityksessä. Mitä nämä termit sinun mielestäsi tarkoittaa:
        vieras faagi-partikkeli (tiedän hyvin mikä on faagi-partikkeli, mutta mitä tuo vieras tässä tarkoittaa? keinotekoinenko?),
        bakteeri-ympäristö (bakteerien elinympäristökö?),
        muuttunut gm-kasvi (miten muuttunut? luonnossa vai laboratoriossa?),
        DNA- ja faagipartikkeli "kenttä" (???).


        "Taloudelliset hyödyt painoivat silloinkin vaa'assa enemmän ja niin alettiin yhteistuumin biologien kanssa suunnittelemaan lehmille eläinjätteistä tehtyä rehua. Montako sataatuhatta lehmää silloin teurastettiin ja poltettiin?"

        Kerrankin löytyy aihe, josta olemme yhtä mieltä. Teurasjätteiden (luut, aivot, suolenpätkät, sisäelimet, yms.) käyttö rehun ravinnelisänä on varmasti typerin idea maatalouden ja elintarviketeollisuuden parissa pitkään aikaan. Mutta eikö se ollut LUOMU-viljelyä, missä haluttiin käyttää näitä "puhtaita ja luonnonmukaisia" kierrätettyjä ravinneaineita kuten luujauhoa? Oletko kenties sitä mieltä, että luomuviljely pitäisi kieltää?


        "Mainittakkoon että hullunlehmäntaudin aiheutti brioni joka on nano-partikkeli, hyvin lähellä ettei sitä luokitella eläväksi olioksi kuten faagi-partikkeli tai virus. Brioni ei ole elävä mutta aivojen sähkökemiallisesa ympäristössä se alkoi monistua."

        Molekyyliryhmän nimi on prioni, ei brioni, ja kyseessä ei todellakaan ole mikään nano-partikkeli. Ei ainakaan nanotieteiden määritelmien mukaisessa mielessä. Sinulla tuntuu nyt menevän lähes kaikki termit enemmän tai vähemmän sekaisin.

        Prioni on tietyn tyyppinen proteiini, joka on "väärin-laskostunut". Prioneille on ominaista se, että ne pystyvät katalysoimaan reaktiota, jossa toiset prioni-proteiinien-prekursorit laskostuvat "väärin". Tietyt prionit kyllä aiheuttaa aivosairauksia, mutta aivojen sähkökemiallisilla ominaisuuksilla ei ole asian kanssa mitään tekemistä (ei ainakaan nykyisen tietämyksen perusteella, tosin toimintamekanismia ei vielä tunneta täydellisesti).
        Aiheesta lisää: http://fi.wikipedia.org/wiki/Prioni


      • geeniasiantuntija
        Evolutionisti kirjoitti:

        Itseasiassa Teemu Teeri edusti huonosti gm-hihhuleita. Tuntui että hänkin on jossain määrin kriittisesti gmo:n suhtautuva mutta ei uskaltanut tietenkään sanoa sitä ääneen. Teeri kertoi yhdistelmä-dna-tekniikassa geenejä siirreltävän kohteeseen bakteereista. Aika outoa "geeniasiantuntemusta".

        Bakteereitaa käytetään nk. vektoreina eli niiden kykyä imaista itseensä esim. alfa-faagi E coli-bakteerin tapauksessa. Nämä faagit ovat viruksen tapaisia eliöitä joita esiintyy myös luonnossa erilaisina tyyppeinä. Luonnossa olevat faagit infektoivat bakteereita ja pystyvät niitä tuhoamaan. Kuitekin bakteerit myös muuntuvat ja aina löytyy bakteereja jotka ovat pystyneet imaisemaan faagista sen informaation joka on tarpeen bakteerin immuneetin syntymiselle ko. faagia vastaan.

        Yleisimmin dna-tekniikassa on siirrelty viruksista, sienistä ja hyönteisistä irrotettuja ja eristettyjä viruksen kaltaisia faageja. Tässä Teeri oli siis väärässä puhuessaan bakteereista.

        Nykytietämyksen mukaan kaiken olollisen kehittyminen eli evoluutio on tapahtunut kaikkien elollisten lajien vaikuttaessa toisiinsa, usein juuri bakteerien ja virusten välityksellä. Tätä kutsutaan evoluution symbioottiseksi rakenteeksi, puhutaan myös synergisestä rakenteesta. Oiva esim. symbioottisesta rakenteesta on juuri kaikkien lajien geenien identtisyys. Nykyään kun geenikarttoja on saatu selvitettyä, ei ole löydetty mistään lajista ensimmäistäkään uudentyyppistä geeniä jota ei olisi myös muilla eliöillä. Bakteeri on toiminut ainoastaan viestin (geenin) viejänä kohdekasviin tai eläimeen siirtämisessä.

        Tämä virusten ja faagien dna:n samankaltaisuus tekee juuri geenisiirron uhkakuvasta hirvittävän. Suolistobakteerit (E. colit) voivat helposti muuttua siten että ne pilkkovat synteettisen geenin proteiinin (geenin) "väärin" jolloin näitä ylijääneitä dna:n palasia joutuu ihmisen aineenvaihdunnan mukana sisäelimiin ja verisuoniin ja kuten tiedetään ihmisen oma geeni alkaa toimia uudessa geeniroskan muodostamassa ympäristössä arvaamattomasti. Usein nämä elimistön solutason muutokset ovat hitaita jos ei nyt oteta lukuun jotain agressiivisia syöpälaatuja.

        Todella vakava uhkakuva muodostuukin vieraiden faagi-partikkelien aiheuttamasta bakteeri-ympäristöjen muuntumisesta, Pahimmassa tapauksessa muodostuu aivan uuden tyyppinen virus, mutta todennäköinen ja ihan riittävä uhka on jonkin tunnetun viruksen nopea kehitys muuttuneiden gm-kasvien muodostamassa dna ja faagipartikkeleiden "kentässä".

        Pasi Lähtetieltä kysyttiin kuka korvaa mahdolliset gmo:n tuottamat vahingot. Ja hän ei edes vastannut, höpötti jotain turhanpäiväistä Eviran tutkimuksista. Toistaiseksi Evira ei ole tutkinut niitä riskejä joita gmo:n liitty, eikä se tutki niitä vastaisuudessakaan. Evira ei ole myöskään tutkinut kuka mahdolliset vahingot korvaa.

        Tämä elintarviketuottaja "liittouman pasi ei tiennyt yhtään mitään geenitekniikasta eikä liioin riskeistä. Näin se homma hoidellaan ja talousmiehet ovat aina tienneet muka paremmin kaikesta, kuten esim hullunlehmäntaudin aiheuttaneesta brionista. Taloudelliset hyödyt painoivat silloinkin vaa'assa enemmän ja niin alettiin yhteistuumin biologien kanssa suunnittelemaan lehhmille eläinjätteistä tehtyä rehua. Montako sataatuhatta lehmää silloin teurastettiin ja poltettiin? Mainittakkoon että hullunlehmäntaudin aiheutti brioni joka on nano-partikkeli, hyvin lähellä ettei sitä luokitella eläväksi olioksi kuten faagi-partikkeli tai virus. Brioni ei ole elävä mutta aivojen sähkökemiallisesa ympäristössä se alkoi monistua.

        Et evolutionisti tiedä mitään geeninsiirrosta kasveihin! Siinä nimenomaan ei käytetä fageja, viruksia tai sienen osia tms, vaan geenimateriaalin siirto suoritetaan Agrobacterium tumefaciens -bakteerilla, joka luonnossa siirtää omia tautigeenejään kasviin transposonia muistuttavassa DNA-palassa ja erityisistä proteiineista rakennetun masiinan avulla, joka muodostaa kanavan bakteerin soluliman ja kasvisolun soluliman välille. Bakteerin laboratoriokannoista tautigeenit on poistettu, joten ne eivät enää pysty aiheuttamaan kasvitautia. Tilalle istutetaan sitä DNA:ta, jonka halutaan bakteerin vievän kasvisolun sisään.

        Toinen, modernimpi, geeninsiirtotapa perustuu ns. geenipyssyn käyttöön, jolla valvotuissa oloissa voidaan ampua pieniä DNA:lla päällystettyjä kultahippuja suoraan kasvisolun sisään. Tässä menetelmässä bakteeria ei tarvita lainkaan.

        Ylivoimaisesti suurin osa kaikista geeninsiirroista suoritetaan tänä päivänä kuitenkin yhä agrobakteerin avulla, joten toisin kuin väität, prof. Teeri oli asiasta puhuessaan täysin oikeassa. Jossain asiassa olen kuitenkin yhtä mieltä kanssasi: keskustelun GM-asiantuntijat olisivat saaneet ottaa osaa keskusteluun ärhäkämmin. Nyt kenttä jäi vastapuolelle ja keskustelu oli siksi hieman tylsää


    • OLEN

      JÄRKYTTYNYT. TÄMÄ TÄLLAINEN ON IHAN SAIRASTA. KIITOKSET VAAN HK:LLE JA KUMPPANEILLE. SITTEN NE KEHTAA VIELÄ YRITTÄÄ K*****AA PÄIN NÄKÖÄ, VAIKKA KAIKKI JO TIETÄÄ, ETTÄ NIISTÄ EI OLE VARMUUTTA. EIVÄTKÄ EDES ITSE USKALTAUTUNEET PAIKALLE VASTAAMAAN TEOISTAAN. S-A-I-R-A-S-T-A!!!

    • ihan_oikea_alan_asiantuntija

      No ei se sianliha itsessään geenimuunnelluksi muutu, oli sika syönyt mitä tahansa. Toisekseen, turha syyllistää vain kotimaisia tuottajia.

      Kaupan hyllyt notkuvat erilaisista eineksistä, jotka sisältävät ulkomailla tuotettua lihaa. Mistä tiedät, mitä rehuja sen kasvatuksessa on käytetty? Purkin kyljessä ei lue, mistä jokainen aineosa on kerätty.

      Kun seuraavan kerran nautit, muistaakseni, Snellmanin kalkkunaleikettä aamiaisleipäsi päällä, muistele n. viikko sitten ilmestynyttä Hesarin artikkelia, jonka mukaan ko. leikkeen kalkkunat on kasvatettu ulkomailla. Mahtaako Snellman (tai mikä tahansa muu lihajalosteita ulkomaisesta lihasta tekevä firma) tietää, millä kotkottajat on kasvatettu - tai onko sillä keinoa edes luotettavasti tarkastaa asiaa. Leikepakkauksissa ei taida useinkaan lukea lihan alkuperää.

      Tässä viikonloppuna, kun shoppailujesi lomassa käyt vetäseimässä napaasi annoksen kebabia, kiinalaista, tai vaikkapa suomalaisen ravintolan valmistamaa liharuokaa, voit siinä mutustellesasi arvuutella, mistä liha olikaan peräisin ja ettei vaan ole sattunut lipsahtamaan sitä vähän halvempaa GM-soijarouhetta elukan ruokakuppiin. Et sinä, eikä varmaan ravintoloitsijakaan, tiedä saati kykene asiaa varmistamaan.

      Mitä tästä opimme? Sellaisia merkintätapaa ei ole olemassa, jolla voisit varmistua, ettei ketjun missään vaiheessa ole käytetty GM-rehua. Lappujen tällääminen pelkkästään suomalaisten tuottajien tuotteisiin ei ole mikään ratkaisu - ei kaikin osin edes mahdollinen ratkaisu, koska luotettavan tiedon saanti voi olla ongelma. Ansiottomasti vain annettaisiin kilpailuetua ulkomaisille tuottajille, joiden ei tarvitse mitään ilmoitella.

      Kun nyt sitten jätät liharuuat, jätät tietysti myös kananmunat (mistäs sen kananrehun tietää) ja viljellyt kalat (ei niidenkään rehuista aina niin ole varmuutta, mitä lie saatettu syöttää Suomessa tai ulkomailla kasvatetuille kassilohille). Rapujakin saatetaan kasvattaa farmeilla (Suomessakin on jokunen, mistä niidenkin ruuasta tietää?), joten tarkkana saa olla niidenkin kanssa.

      Onneksi asiaan on yksinkertainen ratkaisukin. Ei tarvitse välittää! Se liha on aivan turvallista. Pahaa ovat vain mielikuvat, uskomukset ja tietämättömyys, jotka lietsovat pelkoa. Minä arvelen syöneeni GM-rehulla tuotettua lihaa (aivan varma en tietenkään voi olla), ja aion syödä vastakin, koska tiedän, että se on yhtä hyvää ja terveellistä kuin mikä tahansa muu liha. Söisin oikeasti geenimuunneltuakin, jos sitä olisi tarjolla. Vaan kun ei ole. Kuluttajana minulle ei ole vielä annettu mahdollisuutta tehdä sitä valintaa. Kaupan hyllyiltä ei löydy yhtään tuotetta, jossa olisi direktiivin mukainen huomautus siitä, että tuote sisältää geenimuunneltua ainesta.

      Tästäkin huolimatta, saahan sitä ryhtyä vaikka kasvissyöjäksi, sekin on yksi mahdollinen valinta (jos kohta itse perustaisin sellaisen päätökseni johonkin muuhun argumenttiin kuin GM-pelkoon - ja kun ne GM-kasviruuatkin kyllä vielä tulevat jonain päivänä)

      • haluan syödä rauhassa

        On mukava lukea välillä asiallisia kommentteja. Kyllähän tässä taas eräät suomalaiset ylireagoivat ja lietsovat turhaa paniikkia gm-rehun suhteen. Tulee mieleen hieman hullunlehmäntauti ja pienoinen hysteria aikoinaan. Sinänsä kyllä aivan eri asia koska hullunlehmäntautihan oli todellinen kun taas gm-rehun haittavaikutukset ovat hypoteettisen spekulatiivisia.

        Huvittavaa kun eräs tuttuni oli aikoinaan viemässä kädestäni makeisia, koska sisälsivät liivatetta ja hän ei halunnut minun kuolevan aivosairauteen. Toivottavasti saan syödä leikkeleeni tällä kertaa rauhassa ilman anti-GM-terroristeja.


    • **hui,hui,hui **

      Olen aivan tyrmistynyt. Olen kuullut että viime jouluna syömäni kinkku oli siasta jolle oli karsinassa luettu Tommy Tabermanin runoja!!

      Voi hemmetti, kuka valvoo mitä meille syötetään?

    • M-16

      Älä syö enää ikinä mitään mitä et ole itse kasvattanut! Perusta sikafarmi ja kasvihuone parvekkeellesi. Ja lopeta internetin käyttö sillä internetin käyttö kuluttaa sähköä ja sähköä saatetaan tuottaa polttamalla geenimuunneltua sianpaskaa..

      Toinen vaihtoehto on tietenkin että lopetat järkyttymisen joka asiasta ja opettelet tajuamaan että elämästä ei selviä hengissä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2364
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      53
      2064
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1883
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1658
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1582
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1456
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1420
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1402
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1390
    Aihe