kamera hyönteis- ja kukkakuviin?

Apuja kaivataan..

Heippa!

Olen luonnosta kiinnostunut ja tavoitteena olisi kuvata ikäänkuin kasvio kasveista ja vastaavanlainen hyönteisistä diginä. Eli lähelle pitäisi päästä.

Ongelmana onkin, että omistan ainoastaan Ixus 65 kameran. Minkätyylinen kamera tällaisiin kuvauksiin olisi tarpeellinen. Järkkäri vai joku superzoomi? Tietysti olisi hyvä, jos samalla kameralla saisi perus matkakuvat ja henkilökuvatkin. Budjetti olisi noin 1000 euroa max.

Ammattilainen en ole, mutta kuvaamisesta pidän ja pitkäaikaista harrastusta aluksi tästä haen.

kiitokset kaikille auttajille!

15

2757

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ja macro

   Tuohon kävisi parhaiten jokin halpa systeemirunko ja 50 tai 100 millinen makro.
   Jos on vielä mukana tuleva peruszoomi tyyp. 18-55 milliä onnistuu myös matkakuvat ja macro käy myös potretteihin.
   Noi pokkarit ja kiinteälinssiset on siitä huonoja, että niilä on mentavä liki kiinni kohteeseen, eikä terävyysaluetta voi hallita.

   • ei vaihtoehtoa

    joku 350D , nikon D70s / vastaava rutkula ja siihen se 100 millinen macro. se on siinä.

    makrokuvissa on saatava myös valoa kohteeseen ja miten sen sinne saa jos liiskaa kohteen objektiivilla? järkkärien noissa 100 millisissä macrosissa saa kohteeseen etäiyyttä objektiivin päästä 10-20 senttiä 1:1 suhteella helpostikin.

    OSTA SE JÄRKKÄRIRUNKO.


  • usm

   Jalusta on aivan ehdoton makrokuvauksessa, siinnä syvyysterävyysalue on vain muutamia millejä, joten käsivaralta kuvataessa et saa teräviä kuvia. Obtiikkana olisi erinomainen Sicma 150/2,8 makro sinnä on kuvasuhde 1:1 ja voit käyttää sitä myös muussa kuvauksessa.

   • os..

    Jalustaa ei aina viitsi kannella mukana, ja sen asettelukin on hankalaa. Paljon parempi on metsästä taitettu keppi. Sen asettelu kuvauksessa on nopeaa ja se on helppo pitää mukana. Kamera painetaan siis vain kepin kylkeen.
    Toinen asia on tuulen heilutus. Kukat heiluu tuulessa kaiken aikaa. Silloin pitää kamera panna sarjakuvaukselle. Kun ottaa 10 kuvan sarjan, onnistuminen on melko hyvää.
    Kolmas juttu on vielä peili näytön takana. Sen avulla saa kameran alas tarvitsematta maata maassa.


   • Makroilija

    Roskapuhetta! Jalusta vain vaikeuttaa makrokuvaamista. Parhaiten sen liikkeen saa pysäytettyä, kun hankkii makrosalaman ja tekee siihen pehmentimet itse, jotta valo näyttäisi luonnolliselta.


   • melko hyvää
    os.. kirjoitti:

    Jalustaa ei aina viitsi kannella mukana, ja sen asettelukin on hankalaa. Paljon parempi on metsästä taitettu keppi. Sen asettelu kuvauksessa on nopeaa ja se on helppo pitää mukana. Kamera painetaan siis vain kepin kylkeen.
    Toinen asia on tuulen heilutus. Kukat heiluu tuulessa kaiken aikaa. Silloin pitää kamera panna sarjakuvaukselle. Kun ottaa 10 kuvan sarjan, onnistuminen on melko hyvää.
    Kolmas juttu on vielä peili näytön takana. Sen avulla saa kameran alas tarvitsematta maata maassa.

    ”Silloin pitää kamera panna sarjakuvaukselle.”
    —mihinkäs tu sarjakuvauksen resoluutio riittää?


  • Tatudavinci

   Omasta mielestäni Superzoom riittää hyvin. Itselläni ollu nyt jo jonkin aikaa Panasonic Lumix DMC-FZ30 ja oon ollut erittäin tyytyväinen. Etenkin hyvät makrot ovat plussaa (eikä edellämainittuja peilejä tarvita, kun näytön saa käännetyä);). Pimeässä kuvatessa tulevaan kohinaan ei kyllä juurikaan voi vaikuttaa kiinteän objektiivin (f 2.8-) takia. Mutta kyllä se teidän tarpeisiin varmaan riitäisi.

   Valitettavasti tuota FZ30 ei uutena juurikaan enään myydä. Ko. sarjaan on kyllä tullut uusiakin jäseniä kuten FZ50(josta myös kokemusta). Eikä rahakaan olisi tässä tapauksessa ongelma. Tämähän maksaa sen reilu 500€ (vara-akun, laukun ja muistikortin kanssa 600€).

   • Hartsza

    Terve. Mul ois hyvä kamera myytävänä. otappa yhteyttä hartzza@jippii.fi niin selostan tarkemmin. www.harri-haverinen.com on esimerkkikuvia esimerkiksi.


   • Zoomilla

    Ei tee tuossa tapauksessa yhtään mitään.
    Huonontaa vain kuvanlaadun.
    Tärkeintä on makro-ominaisuudet ja 3x zoomi riittää.
    Pidemmääa ei kasvikuvissa ole kuin haittaa.
    Hyönteiskuvauskaan ei onnisto pitkällä zoomilla, sillä macro kunnolla toimii vain lyhyimmillä polttoväleillä.


   • Tatudavinci
    Zoomilla kirjoitti:

    Ei tee tuossa tapauksessa yhtään mitään.
    Huonontaa vain kuvanlaadun.
    Tärkeintä on makro-ominaisuudet ja 3x zoomi riittää.
    Pidemmääa ei kasvikuvissa ole kuin haittaa.
    Hyönteiskuvauskaan ei onnisto pitkällä zoomilla, sillä macro kunnolla toimii vain lyhyimmillä polttoväleillä.

    Heh. no ei sillä zoomilla makrokuvauksessa teekkään mitään. Mutta tarkotin sittä että sillä kameralla saa tosi hyviä makroja. Eikä se 12(-19)kertanen zoom pahaa tee. Jalustan kanssa kuvattaessa ei kuvanlaadussa nää mitään eroa.


  • puutarhurineiti

   käy vertailemassa hintoja ja mieti mitä kameraltasi oikeasti tahdot. mbnet.fi saitilla voit vertailla hintoja. tuhannella eurolla saa vaikka mitä tänä päivänä. käytettyjäkin kameroita kannattaa harkita. monilla foorumeilla myydään edullisesti. keskustele asiasta sille kuuluvilla saiteilla vaikka digicamera.netissä tai luontotupa.netissä. turha ostaa heti kallista jos ei osaa perusasioita. opettele ja kehityksen mukana hanki monimutkaisempia kameroita. sitä ennen turha tuhlata rahoja.

  • alkuun·

   Pentax Kx
   Sigma 17–70 macro zoom

   • 0+ytfdx

    esim tuulessa heiluvien kukkien kuvaamiseen vinkiksi "10 kuvan sarjan"..eipä noilla halpisrungoilla 10 kuvan sarjaa saa kuvattua..3-6 kuvan sarjan korkeintaan..


  • kameristi

   Järkkäri on loistava väline, joka soveltuu monenlaisiin tarkoituksiin ja maksaa itsensä takaisin jopa alle kahdessa vuodessa jos paljon kuvailee.

   Makrokuvaukseen (eli yksityiskohdat zoomilla läheltä) sopii makro-objektiivit varsin hyvin - tamronin vaihtoehdot ovat ihan käypiä ja aika halpoja (100-200e). Huono puoli on se, että siinä ei ole kuvanvakainta.

   Vaihtoehtona on tietysti ostaa se perusjärkkäri, esim EOS sarjasta, sitten irroittaa objektiivi ja kääntää se ympäri - köyhän miehen makro-objektiivi! Mutta kannattaa kuitenkin olla varovainen ettei riko objektiivia.

   Hintaa tulisi 500-700e, EOSit maksavat yleensä sen 500e ja tuo objektiivi 100-200e. Tripodikin on hyvä ostos, eikä tarvitse olla mikään huippukallis, kunhan on "vatupassi" ja sen saa säädettyä ylös/alas, ja käännettyä vertikaalisesta horisontaaliseksi.

   • Just...

    Miksi sen sarjakuvauksen reso olis jotain muuta kun ihan kertalaakien?
    Mikähän mahtaa estää "halpisrungoilla" 10 kuvan sarjan kuvaamisen? Sormi ehtii puutua?
    Mikäs sen rajottais 3-6 kuvaan? Ehkä 16 megan muistikortti?
    Yksikään oikee makro-objektiivi ei muuten oo zoomi.
    Miten se järkkäri maksaa ittensä takaisin 2 vuodessa jos paljon kuvailee? No mä tiedän kyllä yhden tavan mutta ei taida olla aivan sun juttus se...
    Miks siinä jalustassa pitää välttämättä olla vatupassi? Ja jonka saa säädettyä ylös/alas? Joku laadun tae vai?
    On teillä jutut...


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. TTK-tippuja Elina Gustafsson tilittää tulosten jälkeen: "Mä olisin toivonut, että Suomen kansa..."

   Ou nou, ex-nyrkkeilijä Elina Gustafsson tippui parinsa Ansku Bergströmin kanssa Tanssii Tähtien Kanssa -kisasta. Tuli kyllä täysin puskista ja yllätyk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   158
   8130
  2. Maria Veitola sai pakit tänäkin vuonna - Tämä yksi pariskunta kieltäytyy aina Yökylässä-sarjasta

   Maria Veitola on kyllä nähnyt monenlaisia julkkisten koteja vuosien varrella. On ollut Maisa Torppaa, Tiina Jylhää ja Anu Saagimia... Kenet sinä halua
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   6988
  3. Ei oo Pikkaraisella kaikki kotona

   Viimeisessä insta pätkässään tuijottaa kameraan nyrkki pystyssä, ja huutaa vamos. Voi hyvää päivää, kertoo mitä päässä liikkuu.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   126
   2746
  4. Kuumaa huumaa! Sofia Belorf keimailee pienen pienessä kesämekossaan: "Nyt jo ikävä..."

   No nyt ei ole kulunut paljoakaan kangasta tähän Sofian mekkoon. Mekko on nimittäin varustettu reilulla kaula-aukolla ja lyhyellä pituudella... https:/
   Kotimaiset julkkisjuorut
   30
   2159
  5. IS: Tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa ja nopeasti

   Teknologiateollisuuden varatoimitusjohtaja Minna Helle ”tarvitsemme työperäistä maahanmuuttoa ja nopeasti ja heitä tarvitaan kaikkiaan 130 000 ”. Vo
   Maailman menoa
   219
   2050
  6. Martinan mersu herättää ansaittua kateutta

   Martina Aitolehti on menestynyt ikinuori nainen ja herättää ansaistsemaansa huomiota kaikkialla. Myös Mercedes Benzin pääkonttoriassa Saksassa kaunis,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   201
   841
  7. Tietäisitpä vaan kusipääukko

   mitä susta ajattelen. Naamas on aina, kuin norsun vitulla ja tuima ilme naamalla. Kuka semmoista jaksaa katsella. Koskaan et naura millekkään ja mikää
   Ikävä
   60
   807
  8. Sano EI korruptiolle, älä osta Marinin mainostamaa Pihka Collection reppua

   Valveutuneena kansalaisena ja kuluttajana voit vaikuttaa. Jätä Pihka Collectionin Marin-reppu kylmästi kaupan hyllylle ja osta sen sijaan joku toinen
   Tampere
   165
   710
  9. Viisi rokotevastaista radiojuontajaa kuollut Yhdysvalloissa lyhyessä ajassa koronavirukseen

   Rokotekriittiset radiojuontajat uskoivat mitä ihmeellisimpiin salaliittoteorioihin koronarokotteen suhteen. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/viisi-
   Maailman menoa
   313
   682
  Aihe