18 vuotta täyttäneet?

tyttö90

Mulla on kova halu täyttää jo 18-vuotta. Saada ajokortti ja päästä baariin. Erityinen halu olla jo täysi-ikäinen johtuu varmaan siitä että yksi kavereistani on täyttänyt jo. Sekin harmittaa tosi paljon että olen syntynyt loppuvuodesta ja melkein kaikki kavereistani täyttää 18 ennen minua, nyt täytän lokakuun lopussa 17, kaikki muut ovat täyttäneet jo. Mutta hei se mun kysymys ole se että muuttuuko se elämä siitä hirveästi kun täyttää 18. Kertokaa kokemuksia, täysi-iän hyvistä ja huonoista puolista ja siitä miltä se tuntui olla "aikuinen" muuttuiko elämä jotenkin tradikaalisti?

39

11314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jo "aikuinen"

      Itse täytin muutama vuosi sitten 18 ja ei se elämä sen kummoisesti ole muuttunut.

      Tuo 18 vuoden ikä ja muutenkin aikuisuus tuntuu jotenkin hienolta ja siistiltä kun on noin 4 vuotta vanha napero. Kun siitä vielä vanhenee ja murrosikä ja kaikki muukin käydään läpi, aikuisuus menettää taikansa. Vuosien varrella oppii ymmärtämään asioita toisin kuin lapsena. Se syö osaltaan aikuisuuden taikaa.

      Toki 18 vuoden ikä tuo muutoksia elämään, mutta nekin ovat lähinnä yhteiskunnallisia. Tulee enemmän vastuuta ja sen semmoista. Ajokorttia ei saa, mutta sen voi suorittaa. Baaritkin saattavat tulla tutuksi, mutta ei niissäkään pidemmän päälle jaksa tai kannata pyöriä.

      Tsemppiä ja kärsivällisyyttä. Kyllä se 18-vuotissyntymäpäivä sinullekin aikanaan koittaa.

      • Miten..

        Teidän vanhemmat suhtautuu siihen baarissa ravaamiseen, mutsilleni se vaikuttaa olevan joku ongelma helvetti -.-


    • ...........

      Juu, minä olen täyttänyt alku kesästä 18v. Ja se ei kyllä tuntunut oikeastaan sen erikoisemmalta, kuin täyttää 17v. En kyllä käy baareissa. Ajokortti on, mutta ei sekään niin ihmeeltä tunnu, kyllähän ennen olen päässyt linja-autolla/skootterilla paikkoihin, jonne olen halunnut. Tietenkin se voi jollekin olla iso juttu ja joku voi tuntea itsensä sen jälkeen jotenkin paljon aikuisemmaksi.

      Mutta on se helpompaa, kun saa aina allekirjoittaa kaikki paperit mitä tulee, eikä tarvitse enää hankkia vanhempien nimikirjoituksia. Ja myös nyt voin ajatella, että oikeasti saan päättää asioistani ja tekemisistäni itse, koska olen "aikuinen".

      • tuonen joutsen

        Itselläni 18-vuotis syntymäpäivistä on muutamia kuukusia...olisikohan 5 tarkalleen tai jotain.

        Itsekin odotin tuota ikää aika kauan, mutta ei se nyt niin hienoa ole. Ei nyt mikään hirveä pettymys, mutta ei paljon muutakaan. Aika harva miettii täysi-ikäisyyden haittapuolia. Esimerkiksi hammaslääkärikäynnit sun muut joutuu maksamaan itse ja se ei ole halpaa leikkiä. Myös monet yhteiskunnalliset asiat joutuu hoitamaan itse(opintotuki, eri allekirjoitukset, työpaikka-asiat jne.) Ja muutenkin oma vastuu yhteiskunnassa nousee aika paljon, sillä heti 18 vuotta täytettyä vastaat periaatteessa itse itsestäsi. Jos törttöilet juovuksissa tai tulee muuten jotain sotkuja virkavallan tai ihan muiden ihmisten kanssa niin itse on hoidettava.

        No hyviä puolia on tietysti baarit, elokuvat, erinlaiset kondertit sun muut mihin on 18v ikäraja. Jatietysti se, ettei vanhemmat enää kysele tunnin välein missä pyörit vaan saat enemmän rauhaa olla missä haluat.

        On turha väittää etteikö muutosta tapahtuisi, koska sitä tapahtuu, mutta loppujen lopuksi täysi-ikäisyyden hyödyt ja haitat ovat melko lailla /- 0 eli matin sanoin fifty-sixty.


      • Erilaisuus kunniaan!!!!

        Sinua varmaan ihmetellään miksi et käy baarissa.
        Ootko poika vai tyttö? Juotko muuten oikeestaan..

        Oon jo 18, en ole käyny autokoulua, en tunne sil olevan niin kova kiire, kerkee myöhemminkin :)
        Baarinkaan en ole viel innostunu lähtee mut kyl viel.. sit varmaa ku muutan kotoo must tulee hirmu bilehile.. :D

        Tänäänki kuulin yheltä luokkakaveriltani joka täytti 18 kuukaus mun jälkeen et oonko jo käyny baaris.. ei ollu eka kerta ku kysy :D
        Ku olin jo kertonu et sit meen ku poikkis täyttää 18 ja sit varmaa otan oikei kunnol :D
        Se oli vaa sillee voi voi, ei ymmärrä että miten en ole viel lähteny.

        No jotkut tykkää käydä, jotkut ei. Ite aion kyl sit joskus käydä mut ei viel nii innosta lähtee.

        Nuorten pitäs kumminki ymmärtää ja arvostaaki erilaisuutta, varsinkin juomisessa ja baarissa käyneissä yleensä.

        Tosin nyt must tuntuu et mun luokkakaverit repii mut kahtia :D
        Koska osa siellä on sellaisia etteivät kyllä ikinä aio lähteä baariin ja toiset taas sit ovat kyselemässä millon meinaan mennä.

        Se on jännä että poikkikseni ymmärtää sen etten ole nii viel innostunu lähtemään baariin tai muutenkaan ole kauheesti menossa tuol iltaisin.
        Niin no, yks hyvä syy on ku ei tääl lähipiiris ole ketää semmost jonka kans vois lähtee baanalle.. :D Poikkikseni ei asu samal paikkakunnal.
        Se sano ku kerran vitsillä sanoin tuohon etten ole varmaan niin mielenkiintoista seuraa, sanoi että olen.
        No en sitten tiedä et mite ei kukaa oikeestaa ole koskaa edes kysymäs lähtisinkö, mielelläni kyl lähtisin..


      • srr

        "Jos törttöilet juovuksissa tai tulee muuten jotain sotkuja virkavallan tai ihan muiden ihmisten kanssa niin itse on hoidettava."

        Siinä mielessä se on melkoinen helpotus ettei vanhemmille enää poliisit soita, koska jos vanhemmat saavat tietää niistä "törttöilyistä" niin kyllä ne usein suorastaan raivoaa!


    • .-.----

      Itse täytin 18 tuossa kesällä eikä se elämä kauheasti ole muuttunut sen jälkeen. Kortin sain juuri ja baarissakaan en ole vielä ehtinyt käydä vaikka oli tarkoitus mennä jo synttäripäivänä.

    • jousimies vm. 90

      en usko että se tulee olemaan loppuje lopuksi NIIN hohdokasta... minä luultavasti näytän 18-vuotiaalta jo nyt (viikset, parta & siilitukka), koska pari kertaa on varhaisteinit kysellet "onko ikkää ostaa tupakkaa?". huomion aihe jota en todellakaan pyytänyt.

      • hjhjfghj

        Niin, ulkonäöstä stiä voi olla hankala päätellä, kyllähän joitain vielä yläasteella oleviakin saatetaan luulla 18täyttäneiksi. Tai sitten jostain 23vuotiaasta ei voi olla varma, onkohan se edes vielä "aikuinen".

        Aikuisuuden hohkdokkuus on kai niissä eduissa ja haitoissa, mitä silloin astuu voimaan.


    • minä, 18v

      En tiedä miten laajasta ilmiöstä on kyse, mutta tuntuu että on muodostunut lähes perinteeksi tapa että heti 18 vuotta täytettyään jokaisen tulisi suunnata baariin. Se on monille itsestäänselvyys, jotkut odottavat kaikkien toimivan niin. On monia jotka eivät näin tee, mutta ihmeen monille se tuntuu olevan pakollinen riitti.

      Itse täytin 18 tänä vuonna. Mitään hinkua täysi-ikäisyyteen ei ollut, enemmän odotin kesälomaa kuin sitä että olisin täysi-ikäinen. Tuntuu että alaikäisten keskuudessa 18 vuoden täyttäminen nauttii suurta yliarvostusta. Jatkuvasti näkee IRC-galleriassa tyyppejä jotka laskevat päiviä 18v synttäreihin, vaikka olisivat vielä 16-vuotiaita. "Pääsee baariin" on ehkä se yleisin himonkohde. Baareissahan soi lähinnä paska musiikki liian kovaa ja juomat on kalliita. Ei, en ole tiukkapipoinen kotihiiri, mutten myöskään ymmärrä "Musta tulee bilehile, oon aina baaris" -ajattelua.

      Elämä ei täysi-ikäisyydestä mihinkään muutu. Toimintatavat muuttuu, kun saa vähän lisää vapauksia ja sitä myötä vastuuta. Yliarvostettua koko hehkutus.

    • fluve

      Mä haluan olla taas 17.

      18-vuotiaasta alkaa kunnon vastuu siitä mitä, missä milloin teet. Oma elämä on tietysti myös hieno asia, mutta kyllä toisinaan tulee mieleen että perhana kun olis vaan 17 niin ei tarttis näitäkää murehtia...

    • kokemuksen syvä rintaääni

      Ei se kummemmaksi muutu. Ja eihän 18vuotias vielä ole niin sanottu aikuinen mutta sama se.
      Oli aluks hienoa kun täytti 18,jee pääs baariin ja sai itte ostaa alkoholia. Mutta sellaset kolme kk:ta täyttämisen jälkeen se oli ihan normaalia taas,ei mitenkään kummosta. Ikä on loppujen lopuksi pelkkiä numeroita, täytin sunnuntaina 20 eikä tunnu missään ei mitenkään uudelta ja hienolta. Samalaisena se elämä jatkuu.

    • tavallaan muuttuu...

      Minulla itselläni, kun täytin 18 elämä muuttui, mutta ei nyt kuperkeikkaa heittänyt kuitenkaan. :D Oon 16 vuotiaasta asunut omassa asunnossa ja pyrkinyt jo pidemmän aikaa tulemaan toimeen omillani. Nyt olenkin siinä tavoitteessa onnistunut melko hyvin :) En ole pyytänyt äidiltä rahaa euroakaan moneen kuukauteen (kyllä äiti auttaa taloudellisesti, jos TODELLA on tarvis). Minulla on ajokortti ja oma auto, ja voin sanoa, että auto jos mikä syö rahaa, vaikka sillä ei paljoa ajaisikaan. Sitä on vaan suunniteltava tämä oma taloudellinen tilanne ja se, miten rahat käyttää. Itse ostan vaatteeni, itse maksan autoni, vuokrani, ruokani ja laskuni. Ja minusta minulla on asiat hyvin vaikka rahan puolesta tiukkaa tekeekin. Tässähän sitä oppii, että mitään ei saa jos on aina kädet taskussa. :) Myös kelan ja soskun asiat on hoidettava itse, vaikka tuntuu että niihin miljoonaan lappuun hukkuu, itse on hoidettava lääkärissä käynnit tms. ei äiti varaa enää aikoja minnekkään minun puolestani :D Tälläinen minun tilanteeni, toisilla toinen. :) Mutta voin sanoa, että kannattaa alkaa jo melko varhain harjoittelemaan omaa elämää pikkuhiljaa, ettei se vain yhtäkkiä kaadu niskaan, vaan siitä saa pieniä maistiaisia. Siinä sitä huomaakin, että eipä sitä joka kuukausi ostetakkaan uusia vaatteita kalliista merkkiliikkeestä, vaan on tyydyttävä siihen mihin on varaa. :) ei ole tarkoitus säikytellä :D Hyvää jatkoa kaikille! tuli melko pitkä tarina, pardon. :P

    • luomaja

      Täytin viime maaliskuussa 18.
      Lähinnä se on helpotus, että oikeasti saa itse päättää omista asioistaan - mihin laittaa nimensä, minne menee illalla, mihin panee rahansa. Samalla tulee tietenkin myös vastuu. '
      Eikä siellä baarissa tuu käytyy, ylihehkutettu asia - 16-vuotiaana luullaan vissiin että KAIKKI käyvät baareissa kun on tullut ikä täyteen. Todellisuudessa hyvin suuri osa ei käy kapakoissa juuri lainkaan. Jotenkin sitä aikuistuttuaan huomaa ettei se alkoholi ole niin taivaallinen asia kuin nuorena koetaan. Ja laillisesti Alkossa käymisen viehätys päättyy tasan siihen ensimmäiseen kertaan! =)

      Ajokortin hankinta on sitten aika kallis ja pitkäveteinen prosessi, ja kun Helsingissä asuu ja liikkuu niin pärjää loistavasti ilman autoakin.

      Ja nyt sitten odotellaan 19. synttäreitä ja alkaa tulla ikäkriisi - vanhoja ukkoja ja ämmiähän tässä kohta ollaan!!!

      Nauti hyvä ihminen vielä lapsuudestasi!

      • Kun asuu omassa asunnossa 17v:nä niin asiat ovat vaan vaikeita kun aina tarvii mutsin luvan kaikkeen. Onha noissa baareissakin tullu jo ravattua, mut ei siinä mitään hienoa oo. Se vaan on ku muut menee sinne jatkamaan iltaa niin haluis itekkin, mut viime aikoina on ruvettu kysymään papereita, no odotan vielä semmosen vuoden että pääsen laillisesti baariin. Asiat joutuu itekseen asuessa hoitamaan kuitenkin itse, niin tuskinpa se siitä sen iän jälkeen muuttuu.


      • 2424624
        tonzake__ kirjoitti:

        Kun asuu omassa asunnossa 17v:nä niin asiat ovat vaan vaikeita kun aina tarvii mutsin luvan kaikkeen. Onha noissa baareissakin tullu jo ravattua, mut ei siinä mitään hienoa oo. Se vaan on ku muut menee sinne jatkamaan iltaa niin haluis itekkin, mut viime aikoina on ruvettu kysymään papereita, no odotan vielä semmosen vuoden että pääsen laillisesti baariin. Asiat joutuu itekseen asuessa hoitamaan kuitenkin itse, niin tuskinpa se siitä sen iän jälkeen muuttuu.

        Mua pelotti täyttää 18, nyt oon ollut pari kuukautta ja elämä ei muuttunut mikskään. Minua ei kiinnosta alkoholi- tai tupakkahuumeet eikä itsemurha-autoilu, joten ei tullut kummosta muutosta elämään. Kaikki ennallaan, itseasiassa nukuin koko päivän silloin :D


    • ght65443

      Ei se siitä paremmaks muutu usko pois. Älä heitä nuoruuttas hukkaan.

    • en oo lukenu aikasempii joten voi tulla samoja, mutta siis täs mun omat kokemukset:

      oon syntyny kesäl ja monet mun kaverit jo alkuvuodest, joten ootin kans et täyttäisin 18. no sit täytin (8 kk sitte) ja eihän se ny niin erilaista oo. lähibaarissa tulee aika usein käytyy mut nyt viime aikoina vanhemmat ruvennu valittaa siittä ja se tietty ärsyttää koska se on mun päätös mut en jaksa kuunnel sitä huutooka aina.. 18-v:nä pystyt ostaa ite alkoholis (jos siis juot) ja näin, ja saat ajaa autol ym. tosin mulla seki on aika yhdentekevää koska mul ei oo omaa autoo joten ajelemiset jää usein viikonlopulle, jos sillonkaa kerta jos meen ryyppää.. :D sun vastuu kasvaa koska tulee kaikkii kirjeit ja raha-juttui mist saat päättää ite, sit opiskelu ja työt.. en tiä, ei mun elämä ainaka kauheesti muuttunu.. joskus haluis olla viel ala-ikänen koska sillon ymmärsi jos porukat kielsi sulta jtn, mut nyt jos ne tekee sen ni se vaan vituttaa koska muitten vanhemmat ei enää tee nii vaik niitte muksut on kans 18. et nii.. : D

    • okeeei

      kauheeta:DD kuulostaa et kaikki nuoret tääl jotka ei oo enää alaikäsii,vaikuttaa jo nyt kauheen tylsyyntyneiltä elämäänsä.. ite täytän ihan pian 18 ja oon käyny kyl baareissaki joo mut ootan sitä silti ihan innolla:D ja ajokortti ja kaikki! työtä ja opiskeluu vaa vai.. mua ahistaa tai jotenki en kyl haluu jämähtää tänne suomeen loppuelämäkseni... enkä ainkaa jaksa heti lukion jälkee mennä taas opiskelee, mieluummin eka duunii et saaa rahaa, sit ulkomaille nauttii elämäst, hääppösiin töihin kieliä oppimaan ! tottakai pitää suunnitella vähä enemmän viel:D mut thats life.

    • juuh''

      En nyt jaksanu lukee noita aiempia, mutta ite täytin alkuvuodesta 18 vuotta. Eipä se elämä paljoo muuttunut. Vaan sen verran, että ite saa ostettua omat alkoholit ja tupakit ja saa enemmän opintotukee yms. Ja, että pääsee laillisesti baariin. Muistan kun laskin päiviä koska täytän 18v ja se oli tosi jännää, mutta ei se enää nyt niin hienoo oo. :D Malta nyt rauhassa odottaa, että täytät sen 18 vuotta, sittenkun oot vanhempi niin toivot, että olisit nuorempi. Nauti nyt nuoruudestas, kun vielä voit! :)

      • Keskustelun aloittaja on jo 21v. Katso milloin hän kirjoitti tämän.


    • 20

      Nooooh.... kyllä ja ei, riippuu elämäntilanteestasi. :P

      Kyllähän se on ihan hienoa täyttää 18, saada se kortti ja mahdollisuus päästä baareihin, mutta onko silloin vielä aikuinen tai "aikuinen"?
      Itse ainakin koin olevani aikuinen vasta 20 vuotiaana ja en kyllä voisi ihan suorilta käsin väittää olevani vieläkään "aikuinen", vaikka aikaa onkin jo 18-vuotispippaloista jo kolmisen vuotta.

      Ikä tuo hemmetisti vastuuta jos ei nyt muuta. Se on pelottavaa ja jännittävää ja hauskaa ja ihan pepusta. Ei auta kuin kärsiä taikka nauttia. ;D

    • T31N1

      Voin sanoa, että kyllä vituttaa olla joulukuussa syntynyt. TEILLE, JOTKA LUETTE: TÄHDÄTKÄÄ LASTENNE SYNTYMÄ ALKUVUOTEEN, VIIMEISTÄÄN ALKUSYKSYYN. säästytte sitte monilta lastenne valituksilta ja sähläyksiltä.

    • 1lmuB01

      odotan innollla kahdeksattatoista ikävuotta, jotta saan äänioikeuden ja voin äänestää Paavo Väyrystä. minun ei myöskään tarvitse pyytää "hakista" k-15 peleihin sillä en näytä niin vanhalta

    • 19 vuotias

      Kun täytät 18 tajuat ettei se oli mikään iso juttu. Paitsi ehkä niin että voi ostaa alkoholia ja tupakkaa sekä saa suoritettua ajokortin. "Jee".

      Totuus on ettei elämä ole sen kummempaa täysi-ikäisenäkään. Joudut nyt vain kantamaan enemmän vastuuta itsestäsi ja tehdä omia päätöksiä. Ja laskut joudut maksamaan myös itse.

    • Pihlane

      ei se alkoholi ja tupakka vaan noi raha-asioiden ym. hoito. Ulkomailla kaks vuotta ala-ikäisenä ilman vanhempia asuneena voin sanoa että ne pienet kompastuskivet mitä ei oo tullu aatelleekskaan pännii kaikkein eniten.
      Englannissa ei saa ostaa edes saksia tai ruokailuveistä ennen kun on 18 ikävuotta täynnä.

      Mitään sopimuksia et saa itse allekirjoittaa ja kaiken uuden hankkiminen ja tekeminen viivästyy.

    • abcd4

      "Ja eihän 18-vuotias ole vielä niin sanottu aikuinen" Miten niin ei ole? Jos sinä jostain syystä sanot, ettei 18-vuotias ole "vielä niin sanottu aikuinen", niin sekö on sinun mielestäsi totuus asiasta?

      • '95

        Olen itse 18-vuotias ja omasta mielestäni 18-v ei vielä yleensä ole mikään aikuinen, vaikka lain mukaan täysi-ikäinen tottakai on. Määritelmäni mukaan nuoresta tulee aikuinen vasta silloin, kun hänen opintonsa on jo suoritettu ja hän on jo muuttanut vanhempiensa helmoista omilleensa. Vain hyvin harvat 18-vuotiaat ovat tehneet jo molemmat. Tyypillinen 18-v on vielä lukiossa tai ammattikoulussa eikä yleensä ole vielä muuttanut omilleen.

        Jotkut kuitenkin asuvat hyvin pitkään vanhempiensa luona tai opiskelevat hyvin pitkään. Määritelmäni mukaan jokainen 24 vuotta täyttänyt on kuitenkin aikuinen, vaikka asuisi vanhempiensa luona tai opiskelisi vielä.

        Ja eikös kehon ja mielen kehitystä tapahdu vielä 18-vuotiaana?


      • Kuuno 93

        Jep se on näin et 18v ei todellakaan ole aikuinen... vaikka onkin täysi-ikäinen niin ei, ei sinne päinkään.. oot varmaan ite just 18v vai vasta täyttämässä kun noin puolustelit et 18v on muka aikuinen..? :D


    • Olen itse melkein 21 ja se 18 ei ollut niin iso juttu. En käy baareissa paljoa, onhan se hyvä ettei tarvitse pyytää jotakuta hakemaan juomista kaupasta vaan voi itse mennä ostamaan, autokouluun en ole vielä mennyt koska ei ole ollut tarvis. Ei miteenkään kummosta tämä :)

    • Ölsdeeeee

      Muuttuu, t: Velkakierre menossa

    • mies1993_

      Ala-ikäisenä, varsinkin 17-vuotiaana olo oli aivan vitun perseestä revittyä ihan liioittelematta. Ainakin ite tunsin itteni niin kypsäks jo 17-vuotiaana et ois helposti voinu hoitaa kaikki omat raha-asiat, sopimukset yms. Mutta kun tarvitsi vanhempien luvan lähestulkoo kaikkeen, tuntu ja oli pelkkää ajanhukkaa semmone. Vastuutakin osasin ja halusin ottaa jo siinä vaiheessa, mutta sitä ei annettu ja odotettu koska olet vielä lain mukaan lapsi. Sitten tietenki pienen plussana tuli tupakin, alkoholin osto, baareis ja leffois käynti jne. Se oli mun elämän ylivoimasesti paras päivä ku täytin 18. Melkeempä hypin voltteja ilosta ja lauloin. Oon nyt 22.

      • Joku95vuodelta

        Jouduit varmaan tekemään paljon sopimuksia ollessasi 17. Itse taas en ole juuri joutunut. Ja röökin osto-oikeus ei minusta ole ollenkaan mikään plussa jos ei itse polta.


    • 10+10

      Mitäköhän alottajalle kuuluu nykypäivänä täällä tulevaisuudessa.

    • Joo silloin on pari vuotta lähempänä kuolemaa.

    • votelo

      Sanoin äidilleni jo hyvän aikaa ennen kuin täytin 18, että en pysty suorittamaan ajokorttia, mutta hän ei uskonut. Hän väittää edelleenkin, että jos olisin lähtenyt suorittamaan henkilöauto- enkä kuorma-autokorttia, minulla olisi nyt ajokortti. Kuorma-autokortti oli nyt jo edesmenneen isän vaatimus, koska hänellä oli kuorma-autoksi rekisteröity Fiat Ducato. Senkin suorittaminen jäi kesken, kun muutin toiselle paikkakunnalle. Sisareni ovat suorittaneet kumpikin henkilöautokortin, ja tämä otti isää päähän, koska hän olisi halunnut heidänkin suorittavan kuorma-autokortin.

    • Anonyymi

      Itse täytän tänään 18, nyt olen iloinen

    • Anonyymi

      Ihmettelen hieman tuota hehkutusta 18-vuoden iästä. Ite, kun täytin 18, niin ei se nyt kovin ihmeelliseltä tuntunut. Ajokortin ajoin vuotta myöhemmin. Varmaan samoihin aikoihin tuli alettua käydä baareissa. Enemmän tuli käytyä juhlimassa reiluna parikymppisenä, mut itelle se ei vaan iskenyt. Nykyään ei vaan riitä aika/jaksa, kun satun tekemään vuorotöitä. Vapaalla haluaa tehdä rästiin jääneet kotityöt alta pois ja harrastaa liikuntaa.

    • Anonyymi

      Et voi täyttää 18-vuotta etkä olla 18 vuotias, mutta voit täyttää 18 vuotta ja olla 18-vuotias

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4683
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      95
      4542
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      615
      4141
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3097
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2661
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2193
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      347
      2153
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      213
      2130
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1755
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1492
    Aihe