Järjestelmäkamera ja läppäri käsimatkatavaroina

ss15

Saako digijärjestelmäkameran viedä käsimatkatavaroissa koneeseen ja voiko sen huoletta laittaa turvatarkastuksen läpivalaisulaitteen läpi? Entäs miten menetellä kannettavan tietokoneen kanssa?

21

2824

Vastaukset

 • Ei noita kapistuksia kannata ruumaan laittaa.
  Eivät mene läpivalaisussa miksikään.

 • Sen verran vielä, että ota todella käsipakaaseihin, ruumassa voivat mennä rikki tai riski, että varastetaan, on suuri. Tietsikat pitää laittaa turvatarkastuksissa erikseen ilman suojuksia hihnalle, joten pakkaa niin, että helppo nostaa esiin. Kamera voi tietenkin aiheuttaa lisätutkimuksia, mutta pieni vaiva sen sijaan että menisi rikki. Digikameroille ei satu mitään ja kuvatkin säilyy.

 • niin ja kannattaa varata tietokoneeseen akkua. En muista oliko pariisin vai miamin puolella kun amerikasta tulin niin tietokone piti laittaa päälle ja todistaa että se toimii. Hieman turhalta vaikutti mutta ilmeisesti se oli tärkeä tutkia :)

  • Miami on Amerikassa.....


  • tiedoksi kirjoitti:

   Miami on Amerikassa.....

   Niinpä ja välilasku tehdään esim. Pariisiin, tiedoksi vain..


 • tuo viimeinen oli kyllä huuhaata...ei kukaan vaadi että tietokone pitää olla latingissa....mistä te näitä kaivatte? Ei niin tyhmää tullimiestä ole joka ei tuota näe....läpivalaisu paljastaa kyllä mitä on sisällä....

  • Joskus (mutta harvoin) tietokone pitää todistaakseen laittaa päälle, jos läpivalaisussa ei saa täyttä selkoa. Siksi tietokoneen päällä tai alla ei saa olla mitään.


 • Ei missään nimessä matkalaukkuun....

 • Turvatarkastuksessa voi joutua (joskus hyvin harvoin) näyttämään myös, että järkkärikamera toimii.
  Tarkastuksessa puretaan tietokone pois suojuksestaan omaan kaukaloonsa. Vahdittavaa riittää, kun lisäksi joskus pyydetään purkamaan myös kamera ja objektiivit omiin kaukaloihinsa.

  • Joutuu joskus näyttämään myös että "pikkupokkari" toimii...


 • Olen noin kolmen-neljän vuoden ajan kulettanut digijärkkäriäni käsimatkatavaroissa omassa kameralaukussaan eikä ole miksikään mennyt. :) Ruumaan en sitä mistään hinnasta ikinä laittaisi, säilytän sitä kameralaukun kera lennon ajan edessä olevan penkin alla. Turvatarkastuksessakaan ei ole vielä koskaan tullut mitään hämminkiä kameran kanssa, läpivalaisusta mennyt ongelmitta läpi eikä ole edes tarvinnut ottaa sitä tai lisäobjektiiveja pois kameralaukusta.

  • miten se voisi miksikään mennäkkään koneen matkustamossa? Olen myös kuljettanut matkalaukussa omassa laukussa kameraa eikä ole ikinä mitään sattunut. Ja sitä varten on vakuutus jos jotain sattuu...


  • on lentoyhtiöitä johon et voi viedä matkustamoon esim. reppua, kameralaukkua ja pc? Vain yksi ja loput jää tiskille. Ei siis kannata yleistää että saa....virallisesti Finnairinkin lennolla saa olla vain yksi matkatavara.


  • tarkkana nyt kirjoitti:

   on lentoyhtiöitä johon et voi viedä matkustamoon esim. reppua, kameralaukkua ja pc? Vain yksi ja loput jää tiskille. Ei siis kannata yleistää että saa....virallisesti Finnairinkin lennolla saa olla vain yksi matkatavara.

   Ei tuo ole ongelma. Ainakin minulla on sellainen kamerareppu, jossa on oma taskunsa läppärille. Sen saa siten helposti esille turvatarkastuksessa, mikäli sattuu olemaan reissulla mukana. Kaikki kamat siis mukavasti yhdessä ja samassa pakaasissa, joka mahtuu yleisimpien käsimatkatavaroiden paino- ja kokorajoitusten rajoihin (jostain Ryanairista tai muista halpiksista en tiedä, en ole niillä hetkeen lentänyt). Ainakaan vielä ei ole ollut ongelmia turvatarkastusten suhteen.


  • tarkkana nyt kirjoitti:

   on lentoyhtiöitä johon et voi viedä matkustamoon esim. reppua, kameralaukkua ja pc? Vain yksi ja loput jää tiskille. Ei siis kannata yleistää että saa....virallisesti Finnairinkin lennolla saa olla vain yksi matkatavara.

   tuo ei pidä paikkaansa että vain yksi...lue ohjeet vielä kerran niin huomaat uuden asian.


 • Saa ja kannattaa viedä käsimatkatavaroissa!! Läppärin otat pois laukusta ennen läpivalaisua, erikseen muista tavaroista, kamera voi olla laukussa.

  • se läppäri pitääkin ottaa ja voi olla että jopa joutuu sen aukaisemaan että on oikea...


 • Pari vuotta sitten otin Saksan reissulle järjestelmä kameran mukaan. Suomessa lentokentällä riitti vain kun ilmoitti turvatarkastuksessa että laukussa on järjestelmäkamera. Saksasta pois lähtiessä, kamera pyydettiin ottamaan esiin. Kun tarkastaja näki että kyseessä on järkkäri, niin heti mentiin sivuhuoneeseen ja tehtiin huumetesti kameralaukkulle ja kameralle. Kun tarkastaja totesi ettei mitään laitonta ollut niin sain luvan pakata tavarat.

  • Ei se huumetesti varmaankaan ollut, vaan tsekkasivat onko kameran pinnalla kenties jäämiä räjähteistä tms.


  • Drug Camera kirjoitti:

   Ei se huumetesti varmaankaan ollut, vaan tsekkasivat onko kameran pinnalla kenties jäämiä räjähteistä tms.

   Samanlainen pyyhintätesti sattui kohdalle reilu vuosi sitten Saksassa, käsimatkatavaroissa oli mm. digipokkari, videokamera ja läppäri sekä kilon stollen "jouluhalko" folioon pakattuna... (läppäri erikseen näytillä), sitä ennen kesällä piti turvatarkastajalle esitellä että se digipokkari on oikea kamera..., silloin ei ollut muuta arsenaalia mukana.
   Tutut ovat joutuneet näyttämään että läppäri on toimiva, eli katso että akussa on sen verran henkeä, että saa sen laitteen päälle, jos haluavat.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  218
  3023