Halpa majoitus Dublinissa

First timers

Joko hotelli tai hostelli, mutta ei kimppamajoitusta vaan twin room (hätätapauksessa Double kelpaa).

Matkustetaan Ryanairilla ja tämä on siis ensimmäinen Dublinin matka. Kaikki tieto on tervetullutta! Miten kentältä pääsee parhaiten keskustaan ja mitä maksaa? Voiko bussiliput hankkia etukäteen (kuten Terravisionin liput Lontooseen)? Mikä kaupunginosa on "keskustaa"?

Toinen meistä on kiinnostunut yöelämästä ja shoppailusta (musiikki; sekä cd:t että soittimet), toinen puistoista, kulttuurista ja ihan vain ihmisten katselemisesta.

Majoitus saisi olla mahdollisimman halpa, oma kylppärikään ei ole välttämätön. Tärkeämpää on hyvä sijainti.

Kiitos jo etukäteen kaikille, jotka antavat vinkkejä!

13

9151

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jeanie Johnston

      Lentokentältä lähtee bussi n:o 747 keskustaan, katso aikataulut www.dublinbus.ie. Lippu maksaa 5,4€. Katso kartasta (löytyy netistä googlaamalla: dublin maps) mikä on keskustan aluetta. Kun etsit hotellia netistä, siinä lukee usein kuinka pitkä matka on city centreen. Päättele siitä kuinka pitkän matkan jaksat kävellä. 0-3 km on usein ihan siedettävä. Huoneistohotelli on usein halvin vaihtoehto, hyviä löytyy mm. osoitteesta www.staydublin.com. Tämän firman hotellit ovat myös aivan keskustassa n. 10 minuutin kävelymatkan päässä Trinity Collegelta, joka on suurinpiirtein Dublinin keskustan sydän. Huoneistohotellissa vaan joutuu kokkaamaan vähintään aamiaisen itse, jos ei halua mennä kahvilaan ja maksaa palvelusta.

      • Nimetön

        tulikin jo aika paljon tietoa.jotain vielä...temble bar on sitä keskustan pubi-aluetta,paljon mukavia pubeja.graftonstreet(olikohan noin=))on ostoskatu
        www.hostelworld.com,löytyy myös paljon majoitusta.
        niin noista busseista lentokentältä keskustaan,aikatauluista ei tarvi murehtia,niitä menee noin vartin välein.sininen aircouch bussi


      • Dublinissa

        kotiuduin 5pv sitten. ihan mukava kaupunki. Ihmiset ystävällisiä. kerjäläisiä . keskusta vaikutti melko rauhalliselta ilta aikaan. Keskustan kaupat - pitkät aukiaoloajat kuten meillä - myös sunnuntaisin rajoitetusti. Wisky ja tupakka kallista. Ruoka mielestäni kohtuu hintaista koska kotona käyn harvoin ulkona syömässä. Lentokettäbussi maksaa 6 €.Katseltavaa löytyy kun saa kartan käteensä. Kaikki on keskustassa kävelymatkan päässä.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Hotellivaraus - https://hotellook.tp.st/3lYzJHDL
        itse käytän Hotellook- sivustoa..sen hakukone hakee parhaimmat hotellit ja alennukset yli 30:n tarjoajan sivulta..mm agoda ja booking mukaanlukien.


    • dublinissa

      Me ollaan myös menossa ryanairillä dubliniin joulukuussa. Varattiin kahden hengen huone omalla kylpyhuoneella neljäksi yöksi. Maksaa n.120e/hlö/4yötä. Sisältää pienen aamupalan ja sijaitsee aivan keskutassa. Hostelin nimi taisi olla Kinlay House Dublin...mutta esim. hostelworldin ja pallontallaajien sivustoilta löytyy paljon eri vaihtoehtoja.

      • Katja

        Itsekin olen varannut kyseiseen hostelliin majoituksen, joten nyt mielenkiinnolla tiedustelen minkälainen paikka on kyseessä?


    • alkuperäinen_

      Harmi ettei tuolla Kinley:ssä ollut enää tilaa haluamilleni päiville :-( Tein lopulta varauksen sellaiseen hostelliin kuin The Parkway (50 hlö/yö eli neljä yötä 400/2 hlöä!). Onko kenelläkään siitä kokemuksia?

      Hinnat tuntuvat kovilta jopa Lontooseen verrattuna, ja tosi vaikea löytää enää lokakuulle paikkaa, jossa olisi neljälle yölle tilaa. Olisi kai pitänyt ryhtyä etsimään majoitusta aikaisemmin...

      Mutta kiitos avusta, ehdin jo hieman masentua kun luin näitä Dublin-keskusteluja ja tuli hieman tympeä kuva kaupungista/keskustelijoista. Auttavaisia ihmisiä on kuitenkin olemassa, mikä tuli taas todistettua :-)

    • dublinissa asunut

      keskustaan pääsee busseilla 747, aircoach, 16A, 746 ja 41. kolme viimeistä ovat normaaleja busseja ei siis lentokenttäbusseja, joten matka kestää kauemmin. Suorat lentokenttäbussit maksavat runsaat €5 ja muut n.€2-€3. busseissa tarvitsee tasarahan. lippuja voi ostaa lentokentältä infopisteestä.
      Keskustan pääkatu on O'connell street. siellä on pari ostoskatua: Grafton street ja Henry street ja paljon ostoskeskuksia, keskustassa ja ulkopuolella. turistitoimisto on lähellä grafton streetia, josta saa kaikennäköisiä esitteitä, muistaakseni katu oli suffolk street. St. Stephens Green on upea puisto grafton streetin yläpäässä.
      Irlanti on upea maa ja ihmiset ovat ystävällisiä. paljon enemmänkin olisi tietoa
      Toivottavasti nautitte.

      • alkuperäinen_

        Kiitos vastauksestasi!


    • Marsu

      Itse varasin tammikuulle Days Inn Talbot hotellista huoneen kahdelle 2 yöksi (ei sis. aamupalaa) vajaan 120 euron hintaan. Ei mielestäni kovin paha hinta, kun viimeksi oli Browns hotellissa ja se maksoi 90 euroa/yö (yhden hengen huone) ja oli kyllä varsin nuhjuinen hotelli..

    • sAAmari

      eilen palattiin tuolta neljän päivän reissulta ja paluu noin 20 C lämmöstä Pirkkalan räntäsateeseen pisti itkettämään.

      Kiitos kaikille kokemuksista ja neuvoista! Löysimme bussilla 16 A helposti hotellin lähistölle (hinta 1,90 €, tasaraha). Ke-to meni kaupunkia kierrellessä ja ihastellessa, aivan fantastinen paikka! Sää oli puolipilvinen ja lämmintä lähes parikymmentä astetta. Perjantaina teimme bussimatkan Glendaloughiin ja vuoristoon, silloin oli loppuviikon upein päivä, yli 20 C ja aurinkoista, ja maisemat aivan huikeat. Bussikuski/opas oli todella mahtava tyyppi, todellinen moottoriturpa. Lauantai meni viime tipan shoppailuissa. Varhain su-aamuna pääsimme kentälle Aircoachin bussilla (7 €), muita ei liikennöinyt vielä siihen aikaan.

      Hintataso oli korkea, mutta ihmiset todella ystävällisiä ja kohteliaita. Toiminta esimerkiksi lentokentillä oli joustavampaa kuin Englannissa. Luonto oli uskomaton; vaikka oli jo ruska, niin korkeat palmut siellä seassa toivat epätodellisen välimerellistä tunnelmaa. Hotellinpitäjän mukaan heinä-elokuu olivat olleet sään puolesta ihan kamalia, yhtäjaksoista sadetta oli riittänyt monta viikkoa peräkkään, ja nyt sitten oli "first time ever" kun lokakuussa nautittiin yli 20 asteen lämpötiloista.

      Tässä vielä linkki siihen bussiretkeen, jonka teimme, suosittelen lämpimästi jos nauttii vuoristomaisemista:
      https://www.buseireann.ie/asp/TourDetailView.asp?TOUR_CODE=CD001&SEASON_ID=219

      En yleensä "valmismatkoja" harrasta, mutta onneksi tällä kertaa tuli tehtyä poikkeus, koska John (jonka sukunimeä en valitettavasti muista) oli niin erinomainen tyyppi, että olisin voinut körötellä vaikka Mannerheimintietä pelkästään voidakseni kuunnella hänen juttujaan :-D

    • Dublinisti

      Hei,

      olimme Dublinissa 17.10-22.10, yövyimme Avalon Housessa, joka on hostel ihan keskustassa. Hyvä ja halpa. Kahden hengen huone (yht. vessa ja suihkut käytävällä) n. 30 €. Aamiainen kuuluu hintaan ja yhteiset oleskelutilat ovat hyvät, on tv:ta ja ilmaisia tietokoneita ja wifi. Iso keittiö jossa voi laittaa ruokaa ja tilava ja rento ilmapiiri.

      Lentokentältä pääsee 16 A:lla ihan viereen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2102
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1654
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe