Sää Sisiliassa talvella

nimimerkki

Onko kokemusta Sisilian säistä keskitalvella? Onko kovin sateista?
Kannattaako matkustaa?

13

9352

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Golosona

      Kaksi viimeistä talvea Siciliassa viettäneenä voin kertoa että kauniit päivät ovat "jäätelöpäiviä", aurinko paistaa ja lämmittää poskia ja suomalaiset istuu t-paidoissa, italialaisilla turkit ja tikkitakit päällä, pakollinen kaulaliina monta kierrosta kaulan ympärillä... Kylminä päivinä on raaka ilma, tuuli voi olla kova, rannikon lähellä on kuitenkin aina lämpöasteita ja kun sataa niin todella SATAA, mutta se menee pian ohi. Sää vaihtelee talven aikana, mutta voi sanoa että se on suunnilleen kuin Suomen toukokuut. Ilma on talvella hyvin kosteaa joten sisälläkin voi olla kylmä, vaikka lämpömittari näyttäisikin 20 astetta. Menneenä talvena ei juuri satanut, josta johtuvat kesän kuivuus ja metsäpalot. Kuitenkin italialaisetkin puhuvat ilmastonmuutoksesta, joten vanhat tilastot sade- ja aurinkopäivistä voi unohtaa. Merivesi on joka tapauksessa viileää, eikä täysjärkiset ihmiset ui meressä talvella. Surffausta ja purjehdusta voi harrastaa läpi talven. "Hiihtolomalla" helmikuussa monet osallistuu purjehduskilpailuihin... Sisämaassa ja vuoristossa voi kyllä sataa luntakin. Mahdollisten pilvisten päivien raa'asta ilmasta huolimatta on Sicilian talvi joka tapauksessa parempi kuin Suomen!

      • nimimerkki

        Selvityksesi oli hyvin antoisa. Milloin mahtaisi olla "paras" loma-ajankohta Sisiliassa?


      • Golosona
        nimimerkki kirjoitti:

        Selvityksesi oli hyvin antoisa. Milloin mahtaisi olla "paras" loma-ajankohta Sisiliassa?

        Mitä toivot lomaltasi? Kulttuuria, aurinkoa, yöelämää, hiljaisuutta...? -Paras ajankohta riippuu siitä mitä haluat tehdä matkallasi.


      • Naxos -fani sempre
        nimimerkki kirjoitti:

        Selvityksesi oli hyvin antoisa. Milloin mahtaisi olla "paras" loma-ajankohta Sisiliassa?

        Hei! Käy katsomassa yleistä Italia palstalla. Siellä olen kirjoittanut paljon omista Sisilian matkoistani Naxosiin ja myös Taorminaan. Sieltä voi saada vähän jotakin vinkkejä. Esim, hinnoista, linja-auto kyydistä... Joukossa on nyt kyllä "mukavia" arvosteluja niistä kirjoituksista, kun joitakin täällä vähän lapsettaa. Pahoittelen! Eivät tykänneet, kun kirjoitin ensin "väärälle" palstalle. Silloin en vielä tiennyt, että on myös erikseen Sisilia palsta. TÄNNE KYLLÄ PAREMMIN KUULUNKIN!! Sillä rakastan Naxosta. Mielestäni yleistä Italiasta palstaan kuuluu hyvinkin myös Sisilia. Onhan se Italian saari. Mutta siellä palstalla lisää kirjoituksiani. Mielestäni paras loma-ajankohta on mikä vaan toukokuun lopusta lokakuun puoleen väliin. Lämmintä on ja kukat kukkii jo toukokuussa kovasti! HYVÄÄ LOMAA ja sen suunnittelua!!! T. Naxos -fani sempre


      • sylvia
        Golosona kirjoitti:

        Mitä toivot lomaltasi? Kulttuuria, aurinkoa, yöelämää, hiljaisuutta...? -Paras ajankohta riippuu siitä mitä haluat tehdä matkallasi.

        Me vietimme Sisiliassa pari kuukautta talvella 2013. Ensin asuimme pienessä studiossa Syracusan vanhassa kaupunginosassa Ortegian saarella viikon. Sitten mainland Syracusassa toisen viikon viehättävässä studiossa. Eläkeläisinä halusimme rauhallisempaan ympäristöön ja niinpä vuokrasimme 30km päästä pienen talon Lido di Notosta.Se oli mahtava.Omasta puutarhasta poimimme appelsiinit ja sitruunat. Ihanalle hiekkarannalle oli 300 metriä. Polkupyörät olivat käytössämme. Talo oli rauhallisessa laaksossa ja isäntä oli super avulias ja mukava.Marraskuussa vielä kävimme uimassa, joulukuussa ilmat jäähtyivät ja oli pukeuduttava lämpimämmin. Silti päivisin oli lämmintä, illat ja yöt viileitä. Joten tulimme jouluksi kotiin. Mutta Sisiliaan vielä palaamme. Ihmiset olivat tavattoman ystävällisiä ja ruoka halpaa.


    • jeppis851

      pitää nyt sitten kysyä että minkä hintasia hotellit ovat sisiliassa tammi helmi maaliskuussa...suunilleen.....miten onnistuu lentäminne sinne talvellla?

    • käynytsatakertaa20

      Talvella huomattavasti halvempia kun kesällä, elokuu on turistikuu jolloin koko Italia lomailee Sisiliassa ja muualla Etelä-italiassa. Lentämään pääsee talvellakin esim. Norwegianilla tai Ryanairilla, myös Ruotsin kautta onnistuu.

    • pthåp¨å7ip

      Suoria lentoja Sisiliaan eí Suomesta ole.
      Rooman kautta pääsee näppärästi.
      Olen ollut Sisiliassa kaksi kertaa talvella, joulun 2008 ja lokakuussa 2010, ja vaikka joka kesä sinne suuntaankin, voin sanoa etten ikinä, koskaan aio lähteä sinne talvella palelemaan.

    • hiihtokausi jo menos

      Hiihtäminen Etnalla onnistuu parhaillaan mainiosti. Tuossa katselin Tuor de Ski:tä ja sääliksi kävi kelit Oberhofissa.

      Merivesi on yhä 23 astetta, joten aamu-uinnin jälkeen on kiva siirtyä sukselle.

      • Acireale

        "Merivesi on yhä 23 astetta"....Missä mittasit...Karaibilla? Meriveden lämpötila eilen ja tänään Sicilian etelärannikolla on 16°C..."joten aamu-uinnin jälkeen on kiva siirtyä sukselle"....Kuka uskoo ja kuka ei......Buon anno!


    • E-ITALIA

      Sisiliassa keskilämpö on 27 astetta elokuussa ja 11-12 astetta (rannikolla) helmikuussa joka on kylmin kuukausi. Jo näistä lukemista voi päätellä että keväällä ehkä huhtikuussa on merivesi kylmimmillään noin 18-20 asteessa. Yöt varsinkin saaren sisäosissa voivat olla tosi kylmiä, pakkastakin voi esiintyä, mutta harvoin rannikolla.

    • Etnalle hiihtämään

      Kyllä Sisiliaan kannattaa talvellakin matkustaa, paitsi jos haluaa rantaelämää. Etna on lumipeitteineen mahtava ja siellä voit lasketella, rannikoilla on suomalaisittain leutoa eli noin 10 astetta. Sateita on enemmän kuin esimerkiksi Kreikan saarilla, etenkin Sisilian pohjoispuoliskolla. Lue enemmän saaren säästä ja ilmastosta sivulta http://sisilia.net/saa-ja-ilmasto ja samainen sivusto kertoo muutakin mielenkiintoista tuosta salaperäisestä saaresta.

    • Anonyymi

      Marraskuusta maaliskuun loppuun etelärannikolla ei kovia sateita mutta kovia myrskyjä lämpötila. Päivä 16.,, 20 yö4,,, 8. R, s

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4479
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1488
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe