Onko totta

jälleensyntyminen?

Jos aloitamme tutkimusretken Uuden aikakauden liikkeen sekä myös itämaisten uskontojen peruskäsityksistä, on se hyvä aloittaa jälleensyntymisestä. Tämä oppi on nimittäin taustalla lähes kaikessa Uuden aikakauden opetuksessa ja se on myös itämaisen maailmankuvan eli hindulaisuuden ja buddhalaisuuden perususkomus. Sen yleisyydestä on arvioitu, että länsimaissa ihmisistä n. 25 % uskoo siihen, mutta Intiassa ja muissa Aasian maissa, joista tämä oppi on peräisin, on luku tietenkin paljon suurempi. Siellä, eli lähinnä Intiassa ja muissa Aasian maissa, jälleensyntymistä onkin opetettu perusteellisesti jo ainakin 2000 vuoden ajan, ja ilmeisesti se tuli yleisesti hyväksytyksi n. 300 e.Kr., ei juuri sitä ennen.

Kun on kyseessä käsitys jälleensyntymisestä, perustuu se joka tapauksessa siihen, että meidän elämämme uskotaan olevan jatkuvaa kiertokulkua. Sen uskotaan olevan jatkuvaa kiertokulkua, niin että jokainen syntyy maan päälle yhä uudelleen ja uudelleen ja saa uuden ruumiillistuman aina sen mukaan, miten hän on elänyt entisessä elämässään. Kaikki se paha, mitä meille tänään tapahtuu, pitäisi vain olla seurausta aikaisemmista tapahtumista ja siitä, että joudumme nyt niittämään sitä, mitä aiemmin olemme kylväneet. Vain jos koemme valaistumisen ja samalla vapaudumme kiertokulusta, eli saavutamme mokshan, ei tämä kiertokulku jatku kohdallamme ikuisesti. (Länsimaisessa käsityksessä ei niinkään painoteta mokshan saavuttamista. Sensijaan täällä jälleensyntyminen nähdään myönteisessä valossa, eli lähinnä mahdollisuutena kehittyä ja kasvaa henkisesti. Sillä ei ole samanlaista negatiivista sävyä kuin yleensä idässä on.)

Mutta mitä ajatella jälleensyntymisestä; onko se todella totta vai ei, ja kannattaako siihen uskoa? Yritämme etsiä vastausta tähän asiaan tulevilla riveillä.

http://koti.phnet.fi/elohim/jalleensyntyminen

3

358

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Sive Lee

   Kannattaako uskoa esimerkiksi Jeesukseen ja Jumalaankaan? Vastauksia tuohon ja muihinkin kysymyksiin on varmaan tasan niin monta kuin on ihmisiäkin, jollei enemmänkin.

   Mihin muuten uudestisyntyvät syntyvät tai miten Herra herättää kuolleet jos vaikka joku hervoton asteroidi pyyhkäiseen maan olemattomiin? Loppuuko siihen sielunvaellus ja pistetäänkö taivaan portit kiinni?

   Miten käy saatanalle jonka on moni väittänyt asuvan maapallon ytimessä? Monen mielestä varmaa dokumentointia on tapahtunut ainakin Venäjän kaivoksilla.

   p.s. joitain asioita voi pohtia vaikka loputtomiin ilman mitään merkitystä

  • Telegod

   Noissa jutuissa on virheitä ja yleistyksiä. Kirjoittaja ei taida olla niin kauhean perehtynyt. En nyt jaksa alkaa listaamaan niitä ongelmia tuossa kirjoituksessa kun on pitkä aika kun sen viimeksi luin ja nyt ei voisi vähempää kiinnostaa. Jälleensyntymä on yhtä totta kuin Jeesus ja raamatun Jumala. Tai no, ennemmin uskoisin silti jälleensyntymään kuin Jeesukseen...

   • matteus 11:14-15

    Jeesus sanoo näin raamatusa:matt11:14"ja jos tahdotte ottaa vastaan:juuri hän on Elia,jonka on määrä tulla" 15:"Jolla on korvat se kuunnelkoot".
    muutaman muunkin tyypin kerrotaan kai tulevan ja menevän kyseisen kirjan mukaan, mutta koko kristikunta ei ota tätä asiaa näkeviin silmiinsä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi nainen lyö leikiksi

   Olen mies ja kiinnostunut eräästä naisesta. Ollaan juteltu ja tavattukin, ja mielestäni meillä osuu kemiat hyvin yksiin. Nainen osoittaa kyllä kiinnos
   Tunteet
   160
   5075
  2. Martinan kauden päätöksen seuranta

   Sitten vain seuraamaan kuinka kulkee. Taitaa olla elämänsä kunnossa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   510
   2390
  3. Miten on mahdollista että kassatyttö on päässyt pääministeriksi

   ilman asianmukaista koulutusta ja minkäänlaista pätevyyttä?
   Maailman menoa
   526
   2009
  4. Kerroin kaverille

   Että olen rakastunut sinuun. Se vastasi, että eihän siihen saa rakastua! Sanoin, että no miks ei, ihminenhän se hänkin on.
   Ikävä
   39
   1633
  5. VTV:n exjohtaja Tytti Yli-Viikari haastoi oikeuteen

   entisen työantajansa VTV:n koskien irtisanomistaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/da065296-dc16-4395-8a57-082d4408a32f
   Maailman menoa
   79
   1584
  6. Kolari vasankarissa

   Taas 2 elämän koululaista osallisena. Ikävää vanhemmille, mutta kun tarpeeksi kauan ajellaan päihtyneenä, kenenkään puuttumatta,voi käydä huonosti. Ai
   Kalajoki
   15
   1219
  7. Selviytyjät: Niko Saarinen avautuu yön piinasta: "Kukaan suomalainen ei ole nähnyt niin paljon..."

   Hui, kuulostaa aika ankealta… Nyt oli Nikon vuoro tippua kisasta, mutta hyvin hän veti! Lue Nikon tunnelmat kuvausten jälkeen: https://www.suomi24.
   Suomalaiset julkkikset
   8
   1081
  8. Laura Huhtasaari sanoi Joe Bidenia seniiliksi twitterissä.

   Suomen tuleva ulkoministeri? https://twitter.com/LauraHuhtasaari/status/1576526813328994304
   Maailman menoa
   256
   1035
  9. Sanna otti 5236 euroa suomalaista kohden uutta velkaa koronan varjolla

   https://yle.fi/ Sossujen politiikka. Ruotsi velkaantui 1 670 euroa/per nuppi. Ruotsissa kuollut 20 000, Suomessa 6 000. Ruotsin väkiluku on k
   Maailman menoa
   230
   968
  10. Komistus läheltä

   Sä taidat katsella mua siellä paikassa.
   Ikävä
   40
   882
  Aihe