Working holiday -viisumi

EPP

Heippa! Olen lähdössä neljäksi kuukaudeksi työharjoitteluun Australiaan ja minua kehoitettiin anomaan working holiday viisumi. Harjoittelupaikka minulla on jo tiedossa, päiväkoti, jossa aion olla koko Australiassa oloaikani. WH-viisumihakemukseenhan pitäisi ruksia, jos aikoo esim. olla päiväkodissa töissä/harjoittelussa..Tällöin varmaan pitäisi viisumia varten hankkia ainakin röntgenkuvat. Yritän itse päästä mah.yksinkertaisesti maahan ;) ,joten voinko jättää ruksimatta koko päiväkotiosuuden..voinhan jälkikäteen sanoa, että en hakemusta lähettäessäni suunnitellut työskentelyä lasten kanssa.

Voiko tulliviranomaisille väittää, ettei vielä tiedä mihin menee töihin, jos ne alkaa sitä kysellä.

Niin..ja kauanko viisumihakemuksen käsittelyssä menee noin suurinpiirtein?

3

782

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TMK74

      Minä hain WH-viisumin vuonna 2004 internetin kautta ja sähköinen viisumi tuli suunnilleen saman tien, eli alle tunnissa, hakemuksen lähettämisestä.
      Australiaan saapuminen oli erittäin mutkatonta: kentällä ei kyselty yhtään mitään, skannattiin vain passi ja toivotettiin tervetulleeksi. Samoin Melbournen maahanmuuttovirastossa, mistä kävin hakemassa viisumitarran passiini. Vaikutti siltä, ettei virkailijoita oisi voinut vähempää kiinnostaa taas yhden eurooppalaisen tulevat tekemiset Australiassa.

      Noista erityismääräyksistä koskien esim. päiväkotityöskentelyä minulla ei ole tietoa. En myöskään muista, että 3 vuotta sitten hakulomakkeessa olisi ollut tulevan työn laatua koskevia kysymyksiä. Epäilen kyllä suuresti, että WH-viisumia varten tarvittaisiin röntgenkuvia - todellista työlupaa varten niitä voitaisiin tarvita.

      • nro432

        Itse olen menossa työharjoitteluun hoitolaitokseen ja vaihtojärjestöstä neuvoivat etten viisumihakemuksessa tuota mainitsisi. Pahimmassa tapauksessa pyytävät röntgenkuvat verikokeet jotka maksavat.


      • MIR
        nro432 kirjoitti:

        Itse olen menossa työharjoitteluun hoitolaitokseen ja vaihtojärjestöstä neuvoivat etten viisumihakemuksessa tuota mainitsisi. Pahimmassa tapauksessa pyytävät röntgenkuvat verikokeet jotka maksavat.

        Tarkastakaa myös, vaatiiko työnantaja jotain erityisiä selvityksiä, kuten juuri noita röntgeneitä ja muita lääkäriasioita! Joillain aloilla nimittäin työntekijöiltä vaaditaan niitä ja siinä fuskaaminen tietää työn loppumista ja todennäköisesti myös viisumin raukeamista. Eikä uutta viisumia kannata suotta enää hakea sillä ihan vähään aikaa sitä ei enää myönnetä vaikka kuinka tekisi mieli tulla uudestaan.

        Tehkää siis kotiläksynne kunnolla niin homma sujuu parhaiten. Ja melkein kaikissa tapauksissa koko reissu on kyllä kaiken sen rahan arvoinen, mitä siihen on laittanut vaikka se valmisteluvaiheessa vähän enemmän maksaisiksin (eikä rtg paljoa ole, hei). Jos jo nyt tekee rahoista tiukkaa, kannattaa mieluummin säästää lisää ja lähteä vasta sitten kuin liikkua vähillä rahoilla epävarmuudessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe