paluu Suomeen ja sopeutumis vaikeudet

maria89

Asuin ulkomailla pari vuotta isäni töiden takia ja sopeuduin todella hyvin. Sain paljon uusia ystäviä, jopa parhaita sellaisia. Mutta sitten jouduimme viime vuonna muuttamaan takaisin Suomeen ja tuntuu että kaikki Suomalaiset kaverini ovat muuttaneet muualle opiskelemaan, töihin, vaihtaneet kaveriporukka ym..En ole ollenkaan sopeutunut takaisin tänne ja masentaa jatkuvasti. Suomessa on niin vaikea muutenkin tutustua uusiin ihmisiin varsinkaan kun en ole missään koulussa enää..Ulkomaillekkaan en takaisin pääse lähtemään kuin vasta ensi syksynä..Mikä siis neuvoksi? ja onko kenelläkään muulla ollut vastaavia kokemuksia?

9

3040

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sopeutua uusiin

      oloihin/paikkoihin.
      Mottoni on: Koti on siellä missä kulloinkin olen.
      Sillä elämänohjeella olen pärjäillyt.

      • Sininen123

        Hei Maria

        Mina olen asunut melkein 10 vuotta Englannissa ja on kamala ikava takaisin Suomeen. Kavin kaantymassa Suomessa 2000 ja olisi silloin ollut mahdollisuus jaada Suomeen, mutta kaipasin Englantia silloin ihan hulluna ja lahdin takaisin :)
        Nyt kylla on toisinpain ja muuttaisin heti huomenna takaisin Suomeen jos mina ja englantilainen poikaystavani saataisiin sielta toita!

        Missa pain sa asuit? Oli tietty Englanti aluksi taysi kulttuurishokki. Ehka sulla on sama juttu Suomen kanssa nyt :)

        Mut on kyl siis tosi vaikeeta tulla takaisin Suomeen kun sielta on monta vuotta sitten lahtenyt. Tyonantajat ei tunnu ees ottavan tosissaan kun hakee ulkomailta kasin, enka haluu muuttaa Suomeen ilman toita.
        Mina ainakin harkitsisin todella etta kannattaako sielta Suomesta muuttaa pois... voi olla vaikeeta joku paiva palata!

        Terkuin aurinkoisesta Enkusta! :)


      • Kaukaakatsova

        Olen noudattanut samaa linjaa... KOTI on siella mihin matkalaukut pitaa purkaa pitemmaksi aikaa. Olen muuttanut "ulkomailla" kerta toisensa jalkeen uuteen maahan (miehen tyo maaraa suunnan ja siella vietetyt vuodet).

        Lapset ovat sopeutuneet saman linjan kautta. Tuttavia tulee ja menee - joistain kehittyy jopa ystavia, joihin voi aina pitaa yhteytta nykyisilla tekniikan ihmeilla.

        Ei se helppoa ole rakentaa kaikki aina alusta MUTTA eipa se tule helppoa olemaan sittenkaan kun viimein muuttaa suomeen pitmmaksi aikaa... nykyaan siita saa nauttia vain kesa aikana.


    • samankaltainen tilanne

      Mä palasin toukokuun puolivälissä ainakin pariksi vuodeksi takaisin Suomeen yhden Intiassa ja neljän Iso-Britanniassa vietetyn vuoden jälkeen. Sopeutuminen oli mullekin tosi vaikeaa, kavereilla ei tuntunut olevan aikaa ja Suomi maana tuntui tosi tyhjältä ja tylsältä.

      Paras neuvo, minkä voisin antaa, olisi olla kärsivällinen. Olo helpottaa ajan myötä ja myös se tieto, että on kuitenkin jossain vaiheessa mahdollista lähteä maasta auttoi ainakin mua. Melkein koko kesä meni haahuillessa, mutta nyt opiskelujen alettua tuntuu paljon paremmalta. Suositettelisin myös pitämään hyvin yhteyttä ulkomaalaisiin kavereihisi, se ainakin piristää.

      Älä kuitenkaan haikaile jatkuvasti takaisin. Varmasti silloin kun lähdit Suomesta koit sopeutumisen myös vaikeaksi. (Tosin itselleni oli vaikeampaa palatessa...) Yritä löytää mukavaa tekemistä, vietä aikaa ystävien kanssa (voi tosin vaatia vähän järjestelyjä) ja yritä löytää uusia ystäviä. Sekin onnistuu, vaikka ehkä vähän hitaasti.

      Onnea sopeutumiseen, ei Suomi ole yhtään niin masentava paikka kuin näiden keskustelupalstojen perusteella voisi luulla!

    • Ikityötön

      Pahinta oli se, etten ollut varautunut tänne muuttoon lainkaan enkä itse halunnut sitä enkä tullessani ollut varma edes siitä, tulisinko jäämään. Tällä asenteella ei voi kovin helposti sopeutua.

      Ajan myötä tänne kyllä sopeutuu ja kavereita löytyy harrastusporukoista. Se vain vie aikansa.

      Alkuun oli kova kulttuurishokki, mutta minä ahkerasti opiskelin suomalaisuutta ja Suomen historiaa löytääkseni sen, mikä tästä kulttuurista oikeasti tekee erilaisen.
      Lue alkajaisiksi vaikka tästä: http://www.vee.fi/ilmio/artikkeli/talvisota_nyt/

      Vaikeaa oli minulle alkuunsa kohdata suomalainen suvaitsemattomuus.

      Kuten nimimerkkikin sanoo, olen jäänyt työttömäksi. Suomessa on äärimmäisen hankala löytää työtä enkä ole siinä onnistunut. Tehdyn työn määrä Suomessa on laskenut ( http://www.ihmisarvo.org/ia-indeksi.htm ) kun taas työn tekijöitä on tullut enemmän.

    • pallon kiertänyt **

      Olen kohta eläkeiässä ja ajattelin muuttaa takaisin Suomeen oltuani poissa sieltä 42 v. Kuinkahan mahdan soputua siellä kun sukuakaan ei taida enää löytyä.

      • Ikityötön

        Ainoa tuttu paikka sinulle varmaan löytyy Seurasaaren ulkomuseosta. Kaikki muu on erilaista. Ai niin, Suomen lippu on vielä sama.

        Mutta markka on mennyt ja YYA-sopimus. Kukapa olisi uskonut.


    • sukka.

      mulla vaikeinta on se että musta täällä ei voi sanoa ulkomaallasumisesta ollenkaan ihmisille.itsellä on se että mietin kauhean tarkkaan mitä nykyään sanon.en tiedä miks mutta ulkomaalaisten kanssa vapaudun helpommin.en ees välttämättä haluias että se on noin päin.varmaan miehessä vika.

      • muutto edessa

        Itse haluuisin jaada nykyiseen asuinmaahani mutta perheeni ja sukulaiseni ovat Suomessa ja vakavan sairauden takia haluuisivat minun muuttavan nyt takaisin sinne. Pystyyisin elamaan todella hyvin sairauteni kanssa taalla mutta perheellani on huoli minusta, saaneet univaikeusksia ja rytmihairioita. Tunnen kamalaa syyllisyytta siita, enka halua että aiheutan heille ongelmia ja he ovat todella pakottamassa minua muuttamaan takaisin! Elamani ja kaikki ystavani ovat taalla ja kun olen vieraillut Suomessa tapaamassa perhettani, olen huomannut että olen vieraantunut Suomesta ja enkä tieda miten nyt kestaisin muuttaa takaisin. Jo pelkastaan ilmasto en pida, liian kylma pitka talvi. Olen opiskelija ja jos muuttaisin Suomeen, pystyisin vasta ensi vuonna hakemaan jatkaan opintojani (valivuosi ei todellakaan auttaisi sopeutumistani ja luulen että olisin koko ajan todella surullinen ja masentunut enka edes tieda mita tekisin sillon) enkä tieda miten opinnot tulisivat sujumaan enaa suomen kielella. tiian et suomi on hieno maa, siella kaikki toimii hyvin jne. mut en oikeen pida suomalaisita ihmisista ja kaikki siella on niin erilaista. mut pahin ongelma tulis olemaan et ma kaipaasin tanne niin hirveesti, taa on mun koti enka ma pysty ajatteleen et suomi on mun koti vaikka sinne matkalaukut laittasinki. ja sit perheeni on tehnyt hyvin selvaksi et nyt on tultava loppu-kokeiden jalkeen suomeen ja jaatava. en tieda mita pitas tehda..


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      414
      4252
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      137
      2851
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      130
      1978
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1370
    5. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      75
      1312
    6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      174
      1278
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1272
    8. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      73
      1231
    9. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      53
      1041
    10. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      291
      970
    Aihe