Paras lentoreitti Sydneyyn?

K. Koala

Kysymykseni taitaa olla FAQ, mutta nämä lentoasiat on aina ajankohtaisia. Sydneyyn voi lentää todella monella yhtiöllä ja erilaisia reittejä. Mitä kokemuksia ja reittisuosituksia olisi ensikertalaiselle? Olen tutkaillut lentoa Qantasilla Frankfurtista, joka vaikuttaa sujuvalta. Lennollahan on ilmeisesti vain parin tunnin tekninen välilasku Singaporessa, muuten mennään yhtä soittoa perille asti. Pisin lentoväli Frankfurt-Singapore ajoittuisi yöaikaan mennen tullen(lähtömaan vrk-ajan mukaan), jolloin pitkä pätkä ikävästä lentomatkasta menisi nukkuessa. Lennon hinta Hgistä on n. 1200 eur ja sitä halvemmalla Australiaan ei juuri taida päästä?

15

6464

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • matkailija-

      moi!
      Olen itse menossa ensi viikolla tällä reitillä ja se on kyllä paras, olen kerran aikasemminki mennyt. Teknin välilasku on vaan 1-2 tuntia. joskus pääsee koneesta pois joskus ei. hyvää matkaa!

      • Anonyymi

        Halvat lennot - https://aviasales.tp.st/q5LrfdMd
        Aviasales on ollut jo vuosia itselleni lentomatkojen ensisijainen hakukone. Haen erityyppisiä matkoja, en pelkästään meno-paluu vaan usein niin, että lähtö tai paluu on eri kaupungista tai teen pysähdyksiä matkan varrella. Lisäksi Aviasales hakee mielestäni vaihtoehtoja erittäin kattavasti, myös halpalentoyhtiöiltä ja laajasti useilta varaussivustoilta.


    • Brisbaneen

      Minä joskus vertailin noita lentoja Helsingistä Brisbaneen ja lyhyimmät lentoajat olivat Hong Kongin kautta. Tosin rasitteena oli 15 t tauko Hong Kongissa, joka tietty venyttää matka-aikaa tolkuttomasti.

      Yleisesti ottaen Singapore on oikein mainio välilaskupaikka sekä sijainniltaan että kentän palveluiden suhteen.
      Jos olisi valinnan varaa, minä bongaisin suoran lennon Singaporeen ja siitä suoran eteenpäin. Nykyisin se tarkoittaisi lähtöä Tukholmasta, Kööpenhaminasta tai Keski-Euroopasta. Tai vaihtoehtoisesti Dubaista.

      • vuotta

        lensin Helsingistä Brisbaneen Hongkongin kautta eikä vaihtoaika Hongkongissa ollut paria tuntia pidempi.
        Parasta käydä katsomassa Amadeuksesta mikä on tämän päivn tilanne.


      • hong kongissa
        vuotta kirjoitti:

        lensin Helsingistä Brisbaneen Hongkongin kautta eikä vaihtoaika Hongkongissa ollut paria tuntia pidempi.
        Parasta käydä katsomassa Amadeuksesta mikä on tämän päivn tilanne.

        Eli onko kyseessä BA: n lento?

        pääseekö hong kongissa koneesta ulos ?


    • paras ole kuitenkin

      Finnairin suora Bangkokiin, HongKongiin tai Tokioon, ja sieltä suora lento Sydneyyn. Löytyy varmaankin lyhyen vaihtoajan yhteyksiä. Ei puhuta hinnasta mitään, sinähän kysyit parasta reittiä. Keski-Euroopan kautta lentäen aikaa tuhrautuu. Lentoreittien välilaskut Singaporessa tai Bangkokissa eivät ole mitään teknisiä välilaskuja. Koneet jättävät ja ottavat myös matkustajia. Eli tässä pari vuotta sitten nopein ja mukavin reitti oli Finnairilla Bangkokiin ja siitä vaihto Qantasin Lontoo-Sydney koneeseen. Puoliltaöin lähtö Helsingistä ja aamun sarastaessa saapuminen Sydneyyn. No olihan siinä kokonainen päivä välissäkin.

      • juttua vielä

        Näyttää olevan HongKong ainoa vaihtoehto yhden koneenvaihdon lennolle meno 20 tuntia, paluu 24 tuntia, eli paluumatkalla joutuu viettämään muutaman aamun tunnin HongKongissa. Australialainen kaveri oli kesällä käymässä työasioissa Helsingissä. Ihastui kovin tähän yhteyteen poislähtiessään. Sanoi käyttävänsä jatkossa Helsinkiä hubina aina matkoillaan Eurooppaan. Mutta Finnair ei taida suunnata markkinointiaan Australiaan tässä mielessä, Vai eikä OneWorld kumppani Qantas sitä salli.


    • aussie-jack

      Kävin kesällä palelemassa kotimaassa. Edestakainen lento oli 1500 euroa eikä ollut halvin.
      Menossa Hong Kong ChataiPacifivic (paras) ja Finnairilla Suomeen. toppasin Hk ssa päivän soppailemassa ja paras on syödä soppansa sillä Finnair lento keskittyy kiinalaiseen ruokaan,not too bad. Takaisin Finnairilla Osakaan (Japanin ruoka mahdotonta niellä)lämmittelemään 30 C hallissa. Vantaalla ei likka tiennyt missä Cairns on mutta lohdutin häntä,että sinne loppujenlopuksi kaikki päätyvät vaikka harhailevat Sydneyssä ja Brisbanessa aikaa ja rahaa tuhlaten.
      Lento-aika 7 12 tuntia, noin.
      Sydneyhyn 3 tuntia ja edestakainen noin $A 200

    • Ozzy**********

      Tutkailin *juuri* pari tuntia vaihtoehtoja ja nyt kaikki netti liikkeet tarjoavat vain ja ainoastaan Helsingistä Heathrowlle halvimpina. Itse Finnairin nettisivuilta et enää löydä Sydneytä, Bangkok kyllä. Mihin on menneet vanhat hyvät Hel-Sin-Syd lennot onko pakko mennä Dubain kautta jos haluaa halvalla tai ihan pakko Heathrown kautta. Koetan nim löytää lennon niin ettei tarvitse mennä Heathrowlle. Vuosi sitten lenin Hel-HongKong-Sydney. Nyt ei Finnairin nettisivut anna tuotakaan. Olen lentänyt 15 v Hel-Singapore (paras paikka=ehtii uida lentokentän uima altaalla ihan hyvin rentoutua)
      nyt ei näy. Jos haluaa maksaa jotain 3000€ yli löytyi Lufthansalla kyllä. Finnair ei vastaa netti kysymyksiin vaikka olen FinnairPlus asiakas ja kirjaudun sillä ei vaan tule selvitystä viikkoon.

    • hat3

      olen lentänyt pariin otteeseen malaysian airlinesillä. vaihdot jollain euroopan kentällä ja kuala lumpurissa mennen tullen. malaysian airlines lentää useimmille australian suurimmille kentille kuten esim sydney, melbourne, perth, brisbane jne. hinnatkaan 2-3vuotta sitten eivät olleet supersaverin tai ebookersin kautta kovin päätähuimaavia. kokonaislentoaika lähentelee 24h tekipä niin tai näin.

      • oz***

        Mitään järkeä köhnöttää koneessa 21 h esim. Frankista ml. muutaman tunnin stopin. Suora lento Aasiaan (esim. Bankkari/Honkkari) yö miksei parikin perillä ja sitten jatkolento Ausseihin. Tasottuu samalla aikaerorasituskin vähäsen.


      • matkaa suunnitteleva
        oz*** kirjoitti:

        Mitään järkeä köhnöttää koneessa 21 h esim. Frankista ml. muutaman tunnin stopin. Suora lento Aasiaan (esim. Bankkari/Honkkari) yö miksei parikin perillä ja sitten jatkolento Ausseihin. Tasottuu samalla aikaerorasituskin vähäsen.

        Juuri tuo vaihtoehto miellyttää eniten itseäni ja sitä olen miettinyt, missä olisi suorin reitti tehdä välilasku niin, että olisi vaikka pari päivää mennen tullen välilaskupaikassa ja jatkaisi sieltä eteenpäin, ei tulisi niin älyttömän pitkiä yhtäjaksoisia matkoja. Samalla näkisi muitakin paikkoja (esim honkong ja singapore ovat käymättömiä paikkoja vielä) Vai olisiko Singapore parempi kuin Honkong??? Kokemusta on kyllä n vuorokauden matkustusajoista, mutta ei se oikein houkuttele. Siis mikä reitti olisi hyvä jos olisi eri paikoissa meno- ja tulomatkoilla. Kuinka kauan esim Hki-Hong kong lento kestänee? Entä Hki Singapore???


    • Mixmaxum

      Kuka ylipäätään haluaa jonnekin paikkaan, mikä on tosi kaukana kaikesta? Eikö siellä tule helposti seinähulluksi tai mökkihöperöksi?

    • Anonyymi

      Eka kerralla Helsinki-Frankfurt-Sydney helppo reitti. Finnair ja Qantas. Paluu Sydney-Lontoo-Helsinki.
      Toka kerta Oulu-Helsinki-Bangkok. Sama paluumatkalla Finnair ja Qantas.
      Kolmas lento Oulu-Helsinki-Singspore-Sydney. Paluu

    • Anonyymi

      Suuria lentoasemia mutta hyvät opasteet. Aina voi kysyä.
      Lento aikoja en muista kun kellot eri ajassa ja meni yö ja päivä sekaisin. Kaikilla lennoilla perille pääsi.
      Osta lippu mahdollisimman ajoissa niin on edullisempi.
      Tarkkana mitä sinne saa viedä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      138
      4002
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      121
      1571
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1392
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1376
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1234
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1121
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      47
      1118
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1076
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1071
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      60
      1028
    Aihe