Paras lentoreitti Sydneyyn?

K. Koala

Kysymykseni taitaa olla FAQ, mutta nämä lentoasiat on aina ajankohtaisia. Sydneyyn voi lentää todella monella yhtiöllä ja erilaisia reittejä. Mitä kokemuksia ja reittisuosituksia olisi ensikertalaiselle? Olen tutkaillut lentoa Qantasilla Frankfurtista, joka vaikuttaa sujuvalta. Lennollahan on ilmeisesti vain parin tunnin tekninen välilasku Singaporessa, muuten mennään yhtä soittoa perille asti. Pisin lentoväli Frankfurt-Singapore ajoittuisi yöaikaan mennen tullen(lähtömaan vrk-ajan mukaan), jolloin pitkä pätkä ikävästä lentomatkasta menisi nukkuessa. Lennon hinta Hgistä on n. 1200 eur ja sitä halvemmalla Australiaan ei juuri taida päästä?

12

5940

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • matkailija-

   moi!
   Olen itse menossa ensi viikolla tällä reitillä ja se on kyllä paras, olen kerran aikasemminki mennyt. Teknin välilasku on vaan 1-2 tuntia. joskus pääsee koneesta pois joskus ei. hyvää matkaa!

  • Brisbaneen

   Minä joskus vertailin noita lentoja Helsingistä Brisbaneen ja lyhyimmät lentoajat olivat Hong Kongin kautta. Tosin rasitteena oli 15 t tauko Hong Kongissa, joka tietty venyttää matka-aikaa tolkuttomasti.

   Yleisesti ottaen Singapore on oikein mainio välilaskupaikka sekä sijainniltaan että kentän palveluiden suhteen.
   Jos olisi valinnan varaa, minä bongaisin suoran lennon Singaporeen ja siitä suoran eteenpäin. Nykyisin se tarkoittaisi lähtöä Tukholmasta, Kööpenhaminasta tai Keski-Euroopasta. Tai vaihtoehtoisesti Dubaista.

   • vuotta

    lensin Helsingistä Brisbaneen Hongkongin kautta eikä vaihtoaika Hongkongissa ollut paria tuntia pidempi.
    Parasta käydä katsomassa Amadeuksesta mikä on tämän päivn tilanne.


   • hong kongissa
    vuotta kirjoitti:

    lensin Helsingistä Brisbaneen Hongkongin kautta eikä vaihtoaika Hongkongissa ollut paria tuntia pidempi.
    Parasta käydä katsomassa Amadeuksesta mikä on tämän päivn tilanne.

    Eli onko kyseessä BA: n lento?

    pääseekö hong kongissa koneesta ulos ?


  • paras ole kuitenkin

   Finnairin suora Bangkokiin, HongKongiin tai Tokioon, ja sieltä suora lento Sydneyyn. Löytyy varmaankin lyhyen vaihtoajan yhteyksiä. Ei puhuta hinnasta mitään, sinähän kysyit parasta reittiä. Keski-Euroopan kautta lentäen aikaa tuhrautuu. Lentoreittien välilaskut Singaporessa tai Bangkokissa eivät ole mitään teknisiä välilaskuja. Koneet jättävät ja ottavat myös matkustajia. Eli tässä pari vuotta sitten nopein ja mukavin reitti oli Finnairilla Bangkokiin ja siitä vaihto Qantasin Lontoo-Sydney koneeseen. Puoliltaöin lähtö Helsingistä ja aamun sarastaessa saapuminen Sydneyyn. No olihan siinä kokonainen päivä välissäkin.

   • juttua vielä

    Näyttää olevan HongKong ainoa vaihtoehto yhden koneenvaihdon lennolle meno 20 tuntia, paluu 24 tuntia, eli paluumatkalla joutuu viettämään muutaman aamun tunnin HongKongissa. Australialainen kaveri oli kesällä käymässä työasioissa Helsingissä. Ihastui kovin tähän yhteyteen poislähtiessään. Sanoi käyttävänsä jatkossa Helsinkiä hubina aina matkoillaan Eurooppaan. Mutta Finnair ei taida suunnata markkinointiaan Australiaan tässä mielessä, Vai eikä OneWorld kumppani Qantas sitä salli.


  • aussie-jack

   Kävin kesällä palelemassa kotimaassa. Edestakainen lento oli 1500 euroa eikä ollut halvin.
   Menossa Hong Kong ChataiPacifivic (paras) ja Finnairilla Suomeen. toppasin Hk ssa päivän soppailemassa ja paras on syödä soppansa sillä Finnair lento keskittyy kiinalaiseen ruokaan,not too bad. Takaisin Finnairilla Osakaan (Japanin ruoka mahdotonta niellä)lämmittelemään 30 C hallissa. Vantaalla ei likka tiennyt missä Cairns on mutta lohdutin häntä,että sinne loppujenlopuksi kaikki päätyvät vaikka harhailevat Sydneyssä ja Brisbanessa aikaa ja rahaa tuhlaten.
   Lento-aika 7 12 tuntia, noin.
   Sydneyhyn 3 tuntia ja edestakainen noin $A 200

  • Ozzy**********

   Tutkailin *juuri* pari tuntia vaihtoehtoja ja nyt kaikki netti liikkeet tarjoavat vain ja ainoastaan Helsingistä Heathrowlle halvimpina. Itse Finnairin nettisivuilta et enää löydä Sydneytä, Bangkok kyllä. Mihin on menneet vanhat hyvät Hel-Sin-Syd lennot onko pakko mennä Dubain kautta jos haluaa halvalla tai ihan pakko Heathrown kautta. Koetan nim löytää lennon niin ettei tarvitse mennä Heathrowlle. Vuosi sitten lenin Hel-HongKong-Sydney. Nyt ei Finnairin nettisivut anna tuotakaan. Olen lentänyt 15 v Hel-Singapore (paras paikka=ehtii uida lentokentän uima altaalla ihan hyvin rentoutua)
   nyt ei näy. Jos haluaa maksaa jotain 3000€ yli löytyi Lufthansalla kyllä. Finnair ei vastaa netti kysymyksiin vaikka olen FinnairPlus asiakas ja kirjaudun sillä ei vaan tule selvitystä viikkoon.

  • hat3

   olen lentänyt pariin otteeseen malaysian airlinesillä. vaihdot jollain euroopan kentällä ja kuala lumpurissa mennen tullen. malaysian airlines lentää useimmille australian suurimmille kentille kuten esim sydney, melbourne, perth, brisbane jne. hinnatkaan 2-3vuotta sitten eivät olleet supersaverin tai ebookersin kautta kovin päätähuimaavia. kokonaislentoaika lähentelee 24h tekipä niin tai näin.

   • oz***

    Mitään järkeä köhnöttää koneessa 21 h esim. Frankista ml. muutaman tunnin stopin. Suora lento Aasiaan (esim. Bankkari/Honkkari) yö miksei parikin perillä ja sitten jatkolento Ausseihin. Tasottuu samalla aikaerorasituskin vähäsen.


   • matkaa suunnitteleva
    oz*** kirjoitti:

    Mitään järkeä köhnöttää koneessa 21 h esim. Frankista ml. muutaman tunnin stopin. Suora lento Aasiaan (esim. Bankkari/Honkkari) yö miksei parikin perillä ja sitten jatkolento Ausseihin. Tasottuu samalla aikaerorasituskin vähäsen.

    Juuri tuo vaihtoehto miellyttää eniten itseäni ja sitä olen miettinyt, missä olisi suorin reitti tehdä välilasku niin, että olisi vaikka pari päivää mennen tullen välilaskupaikassa ja jatkaisi sieltä eteenpäin, ei tulisi niin älyttömän pitkiä yhtäjaksoisia matkoja. Samalla näkisi muitakin paikkoja (esim honkong ja singapore ovat käymättömiä paikkoja vielä) Vai olisiko Singapore parempi kuin Honkong??? Kokemusta on kyllä n vuorokauden matkustusajoista, mutta ei se oikein houkuttele. Siis mikä reitti olisi hyvä jos olisi eri paikoissa meno- ja tulomatkoilla. Kuinka kauan esim Hki-Hong kong lento kestänee? Entä Hki Singapore???


  • Mixmaxum

   Kuka ylipäätään haluaa jonnekin paikkaan, mikä on tosi kaukana kaikesta? Eikö siellä tule helposti seinähulluksi tai mökkihöperöksi?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko Pajari gerontofiili?

   Poliitikko Harry ”Hjallis” Harkimo, 70, kertoi itsenäisyyspäivänä seurustelevansa Jasmine Pajarin, 35, kanssa. Fuengiro
   Maailman menoa
   56
   6579
  2. Uskomatonta, Sanna Marinille ei haluttu antaa näkyvyyttä Linnan juhlissa

   Kymmenen Uutiset juuri ennen Marinin saapumista ja Areenakin kyykkäsi. Kyllä SDP:läinen politiikan supertähti on paha on
   Maailman menoa
   342
   3640
  3. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   154
   1993
  4. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   133
   1802
  5. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   73
   1743
  6. Hjalliksen uusi pano on 35 v nainen.

   Hjallis itse on 70 vuotias vanha papparainen. Kyllä siinä on taas saanut hjallis lompakkoa pitää paksuna kun on naisen i
   Sinkut
   138
   1299
  7. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   290
   1262
  8. Voi kun uskaltasin

   Sulta suoraa kysyä onko kaikki hyvin? 🫤 Poistit kaikki kuvatkin ja muuta... Tietäsipä et pahan olon susta pois halata
   Ikävä
   86
   923
  9. Mitähän tässä kävikään

   Jotain kummaa on tapahtunut.. Miksen tunne kaipausta? Mihin katosi roihu sydämestä jonka vielä hetki sitten tunsin?
   Ikävä
   111
   863
  10. Nainen, mitä tahdot ja odotat tulevaisuudelta

   Itse olen jo kaiken sanottavan sanonut ja haudannut ne unelmat. Ei ole oikeastaan juurikaan mitään enää mitä tavoittelis
   Ikävä
   95
   852
  Aihe