Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Suomen korkein autolla tavoitettava kohde?

mai-17

Miksi koskaan Suomesta ei ole tehty tähän liittyen listausta?
Nyt minulla on tieto Norjan korkeimmista kohteista, mutta Suomi on tuntematon.

Varmuudella tämä kohde on Enontekiössä, itse veikkailisin tuulivoimalapuistoa Lammasoaivissa tien E8 (Vt 21) lähellä.

http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?text=Suomen korkein autolla tavoitettava kohde?&scale=16000&y=7633641&x=1513969&lang=FI (avaa uudessa ikkunassa)

7

5177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yleinen tie

      Eli pääseekö sinne vapaasti, vai onko puomi tien alapäässä. Näyttäisi olevan 735 metriä. Enpä ryhdy vastaan väittämään korkeudesta. Ylläs olisi 710 metriä, tie vie ylös, mutta on puomilla suljettu.
      Olisiko Kaunispää se korkein paikka, missä on yleinen (Tielaitoksen hoitama tie). Vai onko se paikka ihan vaan Kilpisjärven valtatien varressa, sehän oli nimettu Suomen maanteiden korkeimmaksi kohdaksi (522 ? metriä).

    • onkohan vaan

      Minun korvaani sana taipuu kuitenkin Enontekiöllä.

    • enon vene

      Tuo 552 m on todella Suomen tieverkon korkeimmalla oleva kohta. Lammasoaiville taitaa olla puomi. Sen sijaan Kalkkoaivin autiotuvalle vievällä tiellä ei ole puomeja. Siellä saattaisi olla korkeammalle menevää osuutta.

    • mutta sen tiedän että

      itse olen käynyt autolla Ailigas -nimisen tunturin laella. Ailigas sijaitsee Utsjoen kunnassa Karigasniemellä lähellä Suomen ja Norjan raja-asemaa ja korkeutta sillä on 620 m.

      Vähän matkaa päätieltä, siirryttäessä Ailigakselle nousevalle tielle, ensin tulee poroportti ja sen jälkeen vielä jonkin matkaa niin tulee rautapuomi. Näyttäisi siltä että tunturille ei haluttaisi päästää kuin huoltoajoneuvoja (Ailigaksen laella on valtavia mastoja).

      No oli puomi tai ei, meidän pikkuinen mazda 323 mahtui kuin mahtuikin juuri ja juuri PUOMIN ALTA ja niin sitä sitten mentiin. Kaukaa oli bongattu että "sinnehän menee tie" ja sillä sekunnilla meilläkin oli päämäärä täysin selvä. Sinne sitten.

      Tosin ei mentäis kyllä enää. Ylös päästiin kun tasaisella vauhdilla mentiin. Siellä sitten pällisteltiin vähän aikaa ja otettiin kuvia. Tulliasemakin näkyi kivasti. Sitten alkoi laskeutuminen. Juu-u. Ilman turvavöitä ja etuovet apposen auki, puolittain ovesta ulos roikkuen sitten aloitettiin laskeutuminen. Tie oli päällystetty isohkolla pyöreähkörakenteisella soralla, joka meinasi koko ajan lähteä valumaan alta pois. Jos jarrut eivät olisi pitäneet ja auto olisi lähtenyt luisumaan "tien mukana" alas, oltaisiin hypätty pois kyydistä.

      Aika hurjaahan se oli. Vaikkei sitä enää tehtäis, niin kyllähän se mieleenpainuvan hieno kokemus oli. Monet naurut on sille jälkikäteen naurettu kun on katseltu valokuvia mm. puomin alituksesta...

      Ilman muuta mennään jatkossakin jonnekin korkealle, jos vain laelle menee kunnon tie...

    • tapitai1

      Moi.Suomen vakiotien (E 4 ) korkein kohta löytyy läheltä Kilpisjärveä,tie kulkee lähes 1000m korkeudessa meren pinnasta. Tosin en tiedä mihin autolla pääsis vielä korkeamalle. Mutta mielenkiintoinen kysymys. Mutta missä pääsee alimmas merenpinnasta. Terv tapitai1

      • rikastuspaspappa

        usvaa putkeen !


      • tapitai1
        rikastuspaspappa kirjoitti:

        usvaa putkeen !

        Moi. Mutta tämä alkoi tulla jo mielenkiintoiseksi. Onko todella tietoa missä voi ajaa auto ja kuinka syvällä merenpinnan alapuolella. Koskee tietinki Suomea. Terv Tapitai


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1518
    8. 59
      1384
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe