Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

bokserin pennun kasvatus

apua kaivataan

Moi, onko jollain hyviä vinkkejä, millä saisin kohta 6 kk vanhan boksu tytön olemaan hyppimättä ja narskuttelemasta käsiäni. Olen kokeillut kaikki "normi" keinot, suihkut naamalle yms. mutta kun vaan tykkää kaikista nk. rangaistuksista.

Makupalat ja kehuminen on myös koklattu, toimii hetken.

Vinkkejä kaivataan....

6

2302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • _ _ _ _

      Koirankarkoitussuihke ja/tai väkevä suuvesi, tabasco tms. ja eipä enää napsi käsiä.

    • tvinkki

      koirasi on vielä varsin nuori,mutta säännöt pitää jo pienenä oppia .ainakun pentu hyppää nosta polvesi sitäkohti ei se montaakertaa hyppää.ja se sormista pureminen,on sen alistamisyritys sinua kohtaan.ota niskasta ja paina koira maahan ja torusitä.

      • nuo keinot

        Olen nostanut polvea eteen kun hyppii, olen kääntänyt selän, olen selättänyt koiran, yrittänyt olla huomioimatta yms.... Ja tuo pureminen sama juttu. Mutta kiitos, totta nuorihan se vielä on , joten en luovu toivosta :)


    • Johnanna

      Terppa!

      Bokserin hyppiessä käännä selkä koiraa kohti, eikä mitään huomiota koiralle. Anna huomiota sitten kun koira on nätisti ja kehu sitä. Koira ei saa oppia, että saa huomiota sinulta hyppimällä! Huom. kieltäminen on myös huomion antamista! Kun koira näykkii käsiäsi tai pureksii niitä, työnnä käsi vain syvemmälle koiran suuhun *(jopa kurkkuun). Tuntuu koirasta pahalta. Koira oppii sen, että sormiin tarttuminen tuntuu vastenmieliseltä ja lopettaa pureskelun. Kuulostaa radikaalilta, mutta toimii.

      Suosittelisin sinua hankkimaan Tuire Kaimion Pennunkasvatus kirjan. Ihan hiton hyvä kirja!

      • sulla

        boksia, johon voisit hetkeksi eristää huonosti käyttäytyvän koiran tai viet johonkin toiseen huoneeseen hetkeksi yksikseen. Eli huono käytös johtaa siihen, että kaikki huomio ja kiva loppuu. Selän kääntäminen ja poistuminen paikalta ovat myös hyviä konsteja, jos vaan toimivat teillä. Ole tarkkana huonon käytöksen suhteen ja reagoi heti jos on vähänkin tästä merkkejä. Puremiseen meillä auttoi terävä kiljaisu ja selän kääntäminen/ poistuminen. Koirankieli toimii yleensä koiraan parhaiten. Ja jos koira riehuu - se on hyvä rauhoittaa laittamalla kyljelleen ja pitämällä siinä niin kauan napakasti paikoillaan, että todella lopettaa riuhtomisen ym. (voi viedä aikaa, mutta on hyvä harjoitus joka koiralle pentuna). Olethan em. asioiden lisäksi huomioinut, että koirasi saa riittävästi ulkoilua ja vapaata liikuntaa, ettei huono käytös johdu toiminnan ja liikunnan puutteesta?


    • Kuria ja rakkautta vaan

      Meillä tällä hetkellä nuorin biksuistamme on 5kk ja ei hypi, ei ole purrut 7vko jälkeen eikä ole kuriton muutoinkaan. pentumme on erittäin iloinen, sosiaalinen, vauhdikas ja energiaa pisaa koko kylälle. Itse kasvatamme ja kokemusta vuosien varrelta tullut. Oletko kokeillut perinteistä p*rkeleen lausumista oikein julmaan ääneen "murahtaen huutamalla". Kokeile. Ja tartu samalla poskinahasta kiinni ja toista se kolme kertaa. Jos tuo ei tepsi käsien puremiseen niin on kumma. Ja oikeasti sinun tulee olla niin pelottava että naapurillakin meinaa pissat tulla housuun :) Hyppiminen voidaan ehkäistä opettamalla "istu" ja sanomalla juuri ennen kuin pentu hyppää jatietysti kehutaan kun istahtaa. jos ei onnistu niin sitten vaan sama "olen tosissani" koulutus eli karjaiset ja koppaat kiinni. Älä kuitenkaan tuota epnnulle fyysistä kipua, tarkoitus pelotella enemmin äänellä. Myös muuten kannattaa olla lässyttämättä ja huomioimatta liikaa pentua. Vain koulutus tilanteessa voit rapsia ja kehua ylenmäärin, muulloin huomion antaminen lopetetaan. Näin koira alkaa älyämään paikkaansa laumassa. opeta pennullesi kärsivällisyyttä esim. ensin pitää istua ennenkuin ulko-ovi aukeaa, autosta saa tulla pois tai pääsee vapaaksi remuamaan koirakavereiden kanssa.

      Hyviä koulutus hetkiä ja muista että koirastasi kasvaa todella voimakas aikanaan ja sinun on NYT saatava rajat selväksi. Muutoin olet ongelmissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2102
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      24
      1715
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1490
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1451
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1358
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1354
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1251
    Aihe