tulee apuun anja

kun ei jaksa mutta pitää ja...

Itse olen todella väsynyt, sekä henkisesti että fyysisesti läheisiini.
Vanhempani ovat jo iäkkäitä ja asuvat toisella paikkakunnalla ja viimevuosina minä olen ollut se ainoa joka heitä auttaa.
Minulla on yksi isoveli, joka sairastui vakavasti pari vuotta sitten. Tästä johtuva suru, sairaallassa olot, veljen perheen auttaminen, heidän lastensa lastenvahtina oleminen, henkinen apu heille kaikille ja omille vanhemmilleni.
Olen itse 42v, työssä suht vaativassa ammatissa jossa odotetaan joustoa ja 'työlleen uhrautumista'. Minulla ei ole miestä eikä omia lapsia, aika ei edes riitä mihinkään omaan, ainakin siltä' tuntuu.
Olen lykännyt hyvää työtilaisuutta lähteä ulkomaille pariksi vuodeksi juuri läheisen sairauden takia, koska kukaan muukaan ei olisi heitä auttanut enkä ole halunnut jättää heitä pulaan.
Onneksi minulla on kuitenkin hyviä ystäviä, keille olen voinut purkaa omaa henkistä kriisiäni, surua sairaudesta ja huoliani, muuten olisin varmasti itse jo katkenut ja murtunut.

Nyt tilanne jatkuu riitaisana veljen perheessä ja sairaus näyttää taas nostaneen kättään, ei ole tietoa paraneeko enää koskaan, mikä on tulevaisuus.
Mitä tehdä, jättääkkö kaikki ja vaan lähteä ulkomaille ja alkaa elää OMAA elämää, tuntuu surulliselta ja voimattomalta kun jää ilman rakkautta ja henkilökohtaista onnea (tai onko se edes enää tässä iässä mahdollista ketään tavata).
Meiltä lapsettomiltahan odotetaan apua ja huolenpitoa, koska 'meillä rajattomasti aikaa'?
Miessuhteet ovat jääneet lyhyiksi, mutta tuskin kuitenkaan näiden murheiden takia, nuorempana olin vain ujo, hiljainen ja ahkera opiskelijatyttö joka ei ollut bileiden keskipisteenä.
Taidan sairastaa liian kilttien naisten tautia, mutta olen aidosti ristiriidassa oman itseni ja tarpeideni kanssa. Kaipaan huolista vapaata elämää, jossa on oman työni ja harrasteiden lisäksi iloa, naurua ja iloisia ystäviä ympärilläni. Toisessa vaakakupissa painavat yhä enemmän apua tarvitsevat vanhempani ja veljen perhe joka elää kriisiään ja tukeutuu minuun, olenhan se ainoa läheinen kehen voi luottaa.
Jättääkkö kaikki ja elää itsekkäästi vai uhrata omasta elämästään (onko se uhrausta vai kadunko lopun elämäni kun en auttanutkaan?) kenties seuraavat 5v tai 10v toisille. En kuitenkaan lapsettomanan ikinä tule saamaan vanhana mitään apua ja hoitoa keneltäkään, eli vastaavaa huolenpitoa en saa 'vastalahjana'.

Taisi olla tyhmä purkaus, mutta kyseessä on taas yksi raskas pvä ja monta puhelinsoittoa joissa soittajat purkavat ja itkevät ahdistustaan.
Niin ja 'ammattiapu' :D saanen vähän hymyillä.... ei ole saatavilla kun sitä tarvitaan.

6

2229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyväksi

      Sinulla on "kiltin ihmisen syndrooma". Luepa vaikka Anna-Liisa Valtavaaran kirjoja, kuten
      "Kiltteydestä kipeät", "Oikein kiltit" ja sitten on myös "Ainako anteeksi".

      Uskon, että et saa sulkaa hattuusi uhrauksistasi, mutta itsehän sen loppujen lopuksi päätät miten elämäsi käytät.

      Jospa saisit Valtavaaran kirjoista vähän lisää näkökulmaa elämääsi ja suunnitelmiesi toteuttamiseen ilman huonoa omaatuntoa.

      Muista, että kilttejä ihmisiä käytetään AINA hyväksi niin pitkälle,kuin pinna venyy.

      Kun kiltille tulee se heikko hetki, että itse tarvitsee apua, ei kyllä kukaan (yleensä) ole oven takana kolkuttamassa ja apua tarjoamassa.
      Olethan varmaan huomannut, että itsekkyys on ajan henki?

      Tsemppiä Sinulle.

    • welpe

      Itse hieman samanlaisessa tilanteessa, en tosin noin sitovassa.
      Mutta olen oppinut että johonkin se raja on vedettävä. Ei tarkoita sitä että katkaisee välit läheisiin totaalisesti, mutta joskus täytyy myös osata sanoa EI!
      Varmasti sitä apua löytyy muualtakin kun ko ihmiset sitä vaan joutuvat itse hakemaan.
      Oma elämä on kumminkin se tärkein juttu, kerran täällä vaan eletään, niin miksi siitä ei saisi nauttia...

    • Melkein Anja, Anjantytär ;D

      Kun äiti kuoli,isä jäi yksin,niin hommasin seurakunnalta sellaisen diakonissaksi opiskelevan tai diakonissan,joka kävi isän luona juttelemassa. Olivat kuulema mukavia tyttöjä!
      Kysy apua siis seurakunnasta. Ei sunkaan reppusi mahdottomia vedä.
      Lähde ulkomaille, järjestä veli ja veljen lapset muualle hoitoon.
      Tsemmppiä!
      Voisit kirjoittaa...mutta kun ei täällä voi jättää sposti-osoitettakaan ...

    • Kuinka voin

      olla avuksi?

      Jos haluat neuvon, tee kuten minä - muuta ulkomaille. Jätä suku yhteiskunnan haltuun, jos eivät toinen toisiaan saa hoidettua. Suomessa kyllä pidetään vanhoista ja sairaista huolta. Tule pois vaan, ja elä omaa elämääsi! Liika kiltteys on pahasta. Kullakin on vain yksi elämä.

    • tiiiijäään

      En tiijä mitä muuta voisin sanoa kun voimia sulle,Ei varmaan oo helppoa,Eikä ollu mikään turha purkaus.

    • pystyt purkamaan

      tunteitasi. Itse olen ainoa tyttö, nyt 42-vuotias jolla 3 veljeä.

      Olin 24-vuotiaana oman isäni saattohoitaja, ja nyt olen keväästä asti "hoitanut" äitini jolla todettiin paha keuhkosyöpä. Tähän asti olen yksin joutunut kantamaan taakkaa, mutta viime perjantaina keuhkolääkärin puhelun jälkeen soitin veljilleni, taas kerran, ja sanoin, että nyt on teidänkin aika alkaa ottaa vastuuta ja olla enemmän läsnä. Onhan äiti meidän kaikkien äiti.

      Olen pienen lapsen yh, ja siksi on tärkeää että jaksan. Vaikka ei olisikaan lapsia tai perhettä, on tärkeää että itse jaksaa ja tässäkin tapauksessa ystävillä on suuri merkitys.

      Ei sinun velvollisuutesi ole pitää huolta veljesi perheestä, et ole itsekäs jos haluat enemmän aikaa itsellesi. Sinulla on oikeus omaan elämään.

      Sinä olet liian kiltti ja uhrautuvainen, ihan niin kuin minä.

      Toki voit olla apuna ja läsnä, mutta älä anna sen viedä liikaa omasta ajastasi. Pidä kaikesta huolimatta tietty etäisyys vaikka hän kuinka olisi veljesi.

      Jaksamista sinulle - ja sen saat syventymällä enemmän itseesi, ajattelemalla enemmän itseäsi. Se on oikeutettua ja laillista ja pakollista :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4759
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      125
      4333
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2821
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1911
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1689
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1680
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      95
      1641
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1593
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe