Lasten alapesu?

Äiti

Mitenkäs muissa perheissä hoidetaan lasten intiimien alueiden puhtaanapito? Meillä vanhemman tytön pimppi ja peppu on pesty aina saunan ja suihkun yhteydessä eikä hommasta ole tehty sen suurempaa numeroa. Tyttö täyttää kohta jo 7 ja ehdotinkin yksi kerta että hän voisi jo itse pestä oman pimppinsä, mutta tyttö totesi suoraan että pese sinä vaan en mä halua sinne koskea. Itseäni ei homma sinänsä kiusaa, mutta ajattelin kysellä pestäänkö muissa perheissä vielä pimppejä ja pippeleitä tuon ikäisiltä lapsilta ja miten voisin auttaa tytärtäni tutustumaan omaan kehoonsa ja rohkaista koskemaan omaan pimppiinsä? Tytön vuotta nuorempi pikkuveli sen sijaan hoitaa homman jo ihan itsenäisesti, joskin äidin on edelleen valvottava touhu, koska muuten poika jättää homman tekemättä.

Olisi mukava muutenkin kuulla kokemuksia siitä, miten muissa perheissä tämä sinänsä kiusallinen juttu on saatu hoidettua.

11

3358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sammal

      Ehkä kuuluu johonkin tyttöjen ikäkehitykseen? sillä samanikäinen tyttö ei suostunut rasvaamaan peppuaan, vaikka oli kutiavaa ja kuivaa ihottumaa. Ei saanut minä, (en ole äiti), ei isä, ei itsekään halunnut, ilmeestä päätellen ajatus inhotto. Sanottiin, että sehän on vain ihoa, laitat pelkästään pyllynkannikoille.

      Itse olin kovin ujo ja arka ja häveliäs lapsi, koulun jumppatuntien ja uimahallin yleiset suihkutilat olivat kauhistus. Alastomuus muiden nähden (koulukavereiden, tuntemattomien ja perheenjäsentenkin) oli jotenkin hävettäävää, yh! Ei lainkaan luontevaa minulle...

      Aikanaan siitä pääsee sillä tavalla yli, että luontevan oloisesti käy ja toimii em. paikoissa.

      Aikanaan tyttösikin tulee sinuksi oman alapäänsä kanssa. Älä painosta, se aiheuttaa enemmän ahdistusta. Hän tekee tuttavuutta itsensä kanssa ja huolehtii hygieniastaan sitten kun on valmis siihen. Jos edessä on sitten joskus leirejä ja koulun kanssa uimahallikäyntejä, voit sanoa että NYT on itse pestävä MYÖS nämä intiimit paikat. Voithan neuvoa: tyttöhän pyyhkiikin itse pyllynsä wc-käynnin jälkeen, pesu ei ole oikeastaan sen kummempaa. Ei tarvitse kaivella tai muutakaan, siitä päältä vain..

      Toivottavasti täsä oli apua`?

    • MdK

      niin että tyttäresi ei kohta halua kenenkään koskevan intiimeihin alueisiinsa.

      Oma lapseni halusi minun pesevän hänen peräpäänsä kakkareissujen jälkeen, "ettei jää murenia, jotka kutiaa". Hän oli varmasti vanhempi kuin tyttäresi.
      Mutta ykskaks hän tuli häveliääksi eikä halunnut minun enää häntä pesevän.

      • Äiti

        Missäs iässä häveliäisyys sitten astui kuvaan? Olisihan se nyt aika outoa, jos äiti joutuisi pesemään vielä 10-vuotiaanakin!

        No täytynee yrittää joku kerta puhua näistä sukupuoliasioista ihan muuten vaan ja yrittää samalla sitten muuttaa tytön suhtautumista luonnolliseen suuntaan. Meillä ei ole koskaan suhtauduttu alastomuuteen tai sukupuoliasioihin mitenkään häpeilevästi, ennemminkin päin vastoin, joten mistään sellasiesta traumastakaan ei oikein voi olla kyse.


      • mami
        Äiti kirjoitti:

        Missäs iässä häveliäisyys sitten astui kuvaan? Olisihan se nyt aika outoa, jos äiti joutuisi pesemään vielä 10-vuotiaanakin!

        No täytynee yrittää joku kerta puhua näistä sukupuoliasioista ihan muuten vaan ja yrittää samalla sitten muuttaa tytön suhtautumista luonnolliseen suuntaan. Meillä ei ole koskaan suhtauduttu alastomuuteen tai sukupuoliasioihin mitenkään häpeilevästi, ennemminkin päin vastoin, joten mistään sellasiesta traumastakaan ei oikein voi olla kyse.

        Ihan asiallisesti sellainen "trauma"-mahdollisuus tulee mieleen, että jos alapesuun kovin kiinnitetään huomiota niin lapsi saa käsityksen että alapää on likainen ja inhottava eikä tietysti halua sinne koskea, ja tällainen asenne voi myöhemmin aiheutaa vaikean suhtautumisen seksuaalisuuteenkin.
        On varmasti ihan hyvä että olet ruvennut asiaa miettimään


    • iskä

      Pippeli- ja peppupesu kuuluu ohjelmaan joka ikinen ilta, siitä ei luisteta. Isompi poika osaa "pestä" jo itse vehkeensä. Tosin jos haluaa varmistua puhtaudesta pitää aikuisen tarkistaa tulos.

      Meillä käydään yhdessä suihkussa ja saunassa, joten peseminen on ollut (ja toivottavasti on jatkossakin) luonnollista ja helppoa.

      Jos muu ei auta, asian voi myös tehdä riidan kautta. Eli yksinkertaisesti ilmoittaa lapselle, että tästä eteenpäin peset alapääsi itse. Mitäpä lapsi voi siihen muuta kuin pestä. Itkuhan siitä tietysti tulee, mutta tuskin enää seuraavalla kerralla. Isommalle lapselle syitä voi jo hieman selittääkin.

    • henk. koht.

      Eihän sinne tarvitse koskea käsin, jos teillä on kädessä pidettävä suihku. Kyllä se lapsella riittää suihkuttelu, jonka osaa tehdä itsekin ja luonto kyllä ohjaa asiassa myös. Vauvaiän jälkeen alapesu on syytä siirtää lapsenkin yksityisasiaksi ja vanhempien on osattava vain luottaa että se jotenkin sujuu.

    • yh 38

      on ilmeisesti niin herkkä iho, että pienikin kosketus sattuu. Pyllyn pesu opeteltiin sitten niin, että panin lämmintä vettä vatiin, ja sanoin että keräilepäs kaikki roskat pimpistä. Siellä on monta kurvia. Hitaasti ja varovasti pyyhit sormella kaikki kurvit. Alussa hän sanoi usein, että kutittaa, mihin vastasin että pyyhit liian nopeasti. Oppi kuukaudessa, eikä enää tarvi kinata.

    • kolmen äiti

      Miksi ihmeessä lasten alapesuun tarvitsisi kiinnittää noin paljon huomiota. Vasta murrosiässä pesun tarve korostuu ja silloin kyllä osaavat itse. Pienemmille ei erityinen alapesu liene tarpeen. Kylvyssä istuessa puhdistuu sen verran kun tarvitaan.

      • myöskin kolmen äiti

        Juuri noin se on, ei siihen tarvi kiinnittää mitään huomiota. Ja terveinä ovat pysyneet.


    • todennäköinen pedofiili!

      Tyypillinen äidiksi verhoutuneen pedofiilin pervessi avaus.

    • AmmattiRunkkaaja

      Mä "pelkäsin" ottaa pippelistä kiinni pienenä pidin vähän vaan nahasta kiinni kahdella sormella kun pissasin tänään mä kyllä pidän siitä kiinni kunnolla kun pissaan

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2464
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      284
      2118
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      86
      2050
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1771
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1681
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1649
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1554
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1377
    9. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1341
    10. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      109
      1259
    Aihe