Aihe

PIKAISTA APUA: Limainen ulostus, väsymys

Huolesuttaa. :(

Pikkukoirallani (n.2v) on nyt ollut vatsantoiminnassa häiriötä noin kolmen viikon ajan.
Alkuun koirani oksenteli keltaista sappinestettä, jota oli jo pennusta lähtien tullut. Oletin sen johtuvan raksuista,mitä koirani syö. Koirani vielä syödessä raksuja, meni vatsakin todella sekaisin, -ripuliksi. Tuolloin koirani söi myös purkkiruokaa,mikä ei ennen ollut aiheuttanut mitään.

Jätin purkkiruuan pois, sekä raksut, ja aloin syöttämään koiralle kotiruokaa. Kävin myös eläinlääkäissä hakemassa Canin-kuurin, joka teki yhden tabletin jälkeen koiran vatsasta kovan, toisen tabletin koira oksensi. Kahta seuraavaa en siis enää antanut.
Eläinlääkäri antoi mukaan myös i/d raksut, joita koirani ei tykännyt syödä.

Nyt uloste on vähäistä ja melko limaista. Koira ei suostu syömään juuri lainkaan, paitsi herkkuja, -lihaa tms. (Hyvä,että edes jotain)
Myös juominenkin on kelvannut.
Annoin toissapäivänä matokuurin, ja eilen koira ei lainkaan ulostanut. Tänään vatsa oli taas normaalista poikkeava: limainen.. Myös kerran tämä oksensi tänään; keltaista nestettä. Koirani on myös normaalia väsyneempi. Ulkona toki kävelee, muttei vedä niinkuin normaalisti, eikä riehu sisällä niinkuin normaalisti. Nukkuu lähes koko ajan.

Eläinlääkärit eivät tunnu päivystävän viikonloppua,vaikka jokaiselle olen soittanut,joten olisiko täällä joku joka voisi neuvoa? :(
Otin tänään vanhat raksut uudestaan koekäyttöön (eläinlääkärin suosituksesta) ja katson kuinka vatsa reagoi, kun noista raksuista tykkää niin kovin (Merkki on Chappi)..

Mutta toivon pikaisia vastauksia. Onko minun syytä huolestua kovastikin?

25

11796

  Vastaukset

  • et kai säkään jaksaisi mitään tehdä jos et olisi syönyt mitään moneen viikkoon kunnolla? Anna nyt sille koirallesi jotain, vaikka niitä lihoja jos se niitä edes söisi. Ja koiralle voi antaa vaikka kotiruokaa jos se syö, kunhan ei kamalasti vaihtele niitä ruokia, että antaa raksuja ja raakaa lihaa ja sitten taas kotiruokaa ja sitten taas jotain muuta. Pysyttele yhdessä lajissa, joko raksuja taikka kotiruokaa. Mene nyt vaikka ostamaan jauhelihaa ja sekoita siihen vähän nappuja ja ruokaöljyä. Osta myöskin suolatonta juustoa ja anna sitä että saa kalkkia, asidofilus piimä olisi hyvä kalkinlähde, sitä voisi sekoittaa siihen jauheliha-nappula sekoitukseen. Syötä sitä vaikka väkisin jos ei enää muuten syö. Maha tottuu pikkuhiljaa siihen ruokaan jota saa kyllä se siitä kovettuu, ensin voi olla löysää.

   Se oksennus tulee sitä varten kun maha on tyhjä ja sappi erittää sitä sappinestettä sinne vatsalaukkuun jota se koira sitten oksentaa. Nyt hopihopi annat sille ruokaa että jaksaa taas koira edes jotain tehdä. Anna sen levätä muutama päivä ja sitten vasta aloitat normaali liikunnan kun se taas syö normaalisti, eikä panttaa sen ruoan kans.

   • Aika törkeää tulla väittämään, että koira nälkää näkisi.

    Joka päivä olen koiralleni valmistanut erillisen ruuan kuin muille. Maustamatonta pihviä, hyla kermaviiliä, lihasuikaileta eri lisukkeiden kanssa, jauhelihaa, jossa vihanneksia ja hyla raejuustoa, ym ym.

    Koira vain ei syö!


  • No ensinnäkin,en siis ole lääkäri,joten tärkeintä sinun olisi tosiaan saada koira lääkärille.Jos ei ole siis päivystystä (tosin minun käsittääkseni pitäisi olla ,ellen väärin muista).

   Mainitsit,että koira on oksennellut sappinestettä pennusta pitäen,joka kertoo,ettei sen vatsa ja/tai suolisto ei ole koko aikana ollut ihan kunnossa.Toisin sanoen,se olisi pitänyt tutkia kunnolla jo aiemmin.Ja kokeilla myös löytää sille sopiva ruoka,millä vatsa voi parhaiten,jos se on herkkävatsainen.Voipi olla,että kun suolisto on ehkä koko ajan voinut hieman huonosti,niin se on kehittänyt sinne jonkun asteen suolistotulehduksen.Sille on tyypillistä limainen uloste.

   Se,että ulostaa nyt vähän,voi johtua myös siitä,että koira syö huonosti ja vähemmän.

   Jos olisi omasta koirastani kyse (tosin ruokinnassa omat ovat täysin kotiruualla muutenkin),niin antaisin koiralle löysää kaurapuuroa,johon joukkoon keitettyä hyvin muussattua kalaa,lähinnä seitiä.Katsoisin miten vatsa alkaa reagoida.Sitten siihen lisäisin hyvin keitettyä,muussattua porkkanaa (ei tosin välttämätöntä).Toisin sanoen mahdollisimman mietoa ruokaa,jos suolisto on huonossa kunnossa.Myös maitohappobakteereita alkaisin lisäämään.Itse käytän ihmisten.Pikkukoiralle himpun verran ruuan joukkoon.

   Sitten ensitilassa lääkäriin,jossa vaatisin tutkimaan koiran perusteellisesti,että syy saataisiin selville.Jos on kyseessä "vain" herkkävatsainen yksilö,niin oma suositus olisi koostaa ruoka kotiruokamaisesti,jolla usea herkkävatsainenkin voi hyvin ;).
   Noi raksut nyt tässä tilanteessa kyllä jättäisin pois,sen verran niissä on kaikennäköistä,jotka ei ainakaan vatsaa rauhoita,jos se on ärtynyt.
   Ja nestettä kannattaa katsoa,että koira saa hyvin.Tosin tuossa kaurapuurossa sitä on jo itsessään.

   Mutta siis tietoa kotiruokinnasta on ensin otettava,ja hyvin varovaisesti aloitettava aineksia antamaan.

   Mutta koeta nyt siis saada pikkukaveri ainakin mahdollisimman nopeasti perusteellisiin tutkimuksiin :=)

   • Valmistan koiralle tuon puurosekoituksen, ja toivon,että maistuu. On kyse nirsommasta tapauksesta.

    Mutta kiitos tuosta.

    Jään seuraamaan tilannetta, ja koetan vielä huomenna soittaa lähikuntienkin eläinlääkärit,jos löytyisi päivystävä..

    (Ja pahoittelen kirjoitusvirheeni.:))


   • .... kirjoitti:

    Valmistan koiralle tuon puurosekoituksen, ja toivon,että maistuu. On kyse nirsommasta tapauksesta.

    Mutta kiitos tuosta.

    Jään seuraamaan tilannetta, ja koetan vielä huomenna soittaa lähikuntienkin eläinlääkärit,jos löytyisi päivystävä..

    (Ja pahoittelen kirjoitusvirheeni.:))

    Eipä kestä :O)
    Tolla reseptillä,jonka annoin myös yhdelle ystävälleni, muuten saatiin vähän aikaa sitten yksi paimenkoira kuntoon.Sen kanssa tultiin tulokseen lopulta,että ruoka-aine allergia,ja lopuksi vaihdettiin kokonaan kotiruokinnalle,ja poistettiin sieltäkin kuivamuonassa olleita ainesosia.Nyt on voinut hienosti.

    Jos koiralle ei kelpaa pekkä kala,niin voit hieman kokeilla joukkoon keitettyä tai hieman paistettua naudan jauhelihaa.Normaalisti lihat raakana,mutta suolistovaivaiselle ja tottumattomalle siis hyväksi käsitellä hieman.

    Paranemisia vaan pikkukaverille :O)


   • .... kirjoitti:

    Valmistan koiralle tuon puurosekoituksen, ja toivon,että maistuu. On kyse nirsommasta tapauksesta.

    Mutta kiitos tuosta.

    Jään seuraamaan tilannetta, ja koetan vielä huomenna soittaa lähikuntienkin eläinlääkärit,jos löytyisi päivystävä..

    (Ja pahoittelen kirjoitusvirheeni.:))

    vauvojen valmiita vellejä, niissä pikkupurnukoissa pakattuja. Meille eläinlääkäri suositteli pitkittyneen oksennustaudin vuoksi ruuan aloitusta vauvojen riisivellillä. Löytyy myös maissivelli ja kauravelli, kaikkia nuo söivät. Kauravelli kelpasi parhaiten. Mutta alkuun piti antaa tosi pieniä annoksia usein, jotta vatsa sai aikaa tottua. Aloitinkin ihan ruokalusikallisesta tunnissa.

    Myös vauvojen purkkiruuiussa on heinoksi soseutettu pokkanasose. Sitäkin söivät.


   • .... kirjoitti:

    Valmistan koiralle tuon puurosekoituksen, ja toivon,että maistuu. On kyse nirsommasta tapauksesta.

    Mutta kiitos tuosta.

    Jään seuraamaan tilannetta, ja koetan vielä huomenna soittaa lähikuntienkin eläinlääkärit,jos löytyisi päivystävä..

    (Ja pahoittelen kirjoitusvirheeni.:))

    Näin vuosien jälkeen vois kysyä, että veikö aloittaja sairaan koiransa lääkäriin?
    Paljonko tuli hintaa käynnille?
    Selvisikö koira edes hengissä?
    Onko vielä elossa?

    Seuraavan kerran mietit, mistä koiran hankit.

    Ja hankitko ollenkaan.


  • En odota,että minua tullaan syyttämään. Olen asiat tehnyt eläinlääkärin suosituksen mukaan, joten turhat kommentit saatte nyt pitää itsellänne.

   Haluan vain tietää, onko muilla vastaavia kokemuksia?

   • alkoi oksennella agilityn aloituksen jälkeen ilmeisesti pitkäkestonen stressi ja lopetti puolivuotta agin lopetuksen jälkeen ja el sanoi että voi kestää toipua ton puolivuotta, mutta ihmetyksekseni kastoroinnin jälkeen koira ei ole kertaakaan oksentanut vaikka kookesä reissattiin ja yleensä aina sillon oksensi


  • tuubissa olevaa vatsaystävällistä geeliä, jossa on kaikki aineet. Voidaan käyttää pääasiallisena ravintona.Pienestä määrästä saa paljon energiaa. Käytetään heikoille pennuille ja sairaudesta toipuville aikuisille.
   Itse olen laittanut koirani suuhun sentin kerrallaan ja n.tunnin kuluttua sille on tullut kovat ruokahalut.
   Jos koirasi oksentelee sillä voi olla nestehukkaa, se vie nopeasti vetkuun kuntoon. Minun koira on jo 14v ja on ollut pari kertaa leikkauksessa. Toipilaana ei ole ruoka maistunut ja joskus olen joutunut juottamaankin ruiskulla.
   Geeliä saa apteekista ilman reseptiä. Joka kunnassa on päivystävä eläinlääkäri, numeron saa soittamalla päivystävään apteekkiin. Toivottavasti vatsavaivat helpottavat.

  • oksentaa sappinestettä jostain muusta syystä kuin, että sillä on maha tyhjä niin kipin kapin lääkäriin. Kyse on yleensä silloin jostain vakavasta. Oletko nyt aivan varma, että sillä ei ole maha tyhjä? Mihin aikaan oksentaa?

   • vielä, että ei kukaan ole väittänytkään, että et ruoki koiraasi, mutta kuten itsekkin sanoit, että se ei vain syö. Mitä luulet sen mahassa sitten olevan jos se ei kerran syö, luultavasti oksentaa vain tyhjää mahaa. Meillä koira oksentaa myös sappinesteet jos maha pääsee tyhjenemään.


   • lisään kirjoitti:

    vielä, että ei kukaan ole väittänytkään, että et ruoki koiraasi, mutta kuten itsekkin sanoit, että se ei vain syö. Mitä luulet sen mahassa sitten olevan jos se ei kerran syö, luultavasti oksentaa vain tyhjää mahaa. Meillä koira oksentaa myös sappinesteet jos maha pääsee tyhjenemään.

    nyt oksentanut kuin yhden kerran sappinestettä kolmen viikon aikana, kun jätin raksut pois. Eilen oksensi kerran, johtuen varmasti vatsan tyhjyydestä, kun ei kovin suostunut syömään.

    Eli raksut eivät nähtävästi käyneet koiralleni lainkaan, jonka vuoksi vaihdoinkin kotiruokaan.

    Tänään koira on ollut jo pirteämpi kuin eilen, syönyt paistettua maustamatonta kanaa ja raejuustoa, ja järsinyt porkkanaa. Nyt leikkii lattialla ja päivystää kovasti käytävä-ääniä. Vaikka aamusta vatsa olikin todella löysällä.

    Noiden kolmen viikon aikana koirani henki on haissut normaalia pahemmalle, mutta nyt tuntuisi sekin vaiva olevan lähes poissa.

    Olisikohan matokuuri purrut?

    Kuitenkin olen maanantaina menossa eläinlääkärille hoitamaan pikkuiseni kuntoon, sillä huoli kuitenkin on kova.

    Kiitos kaikille teille, jotka asiallisesti vastasitte, ettekä polkenut lokaa päälle.
    Ymmärrättehän, että syytän kaikista koirani ongelmista itseäni, vaikken niihin alkuun olisi osannut vaikuttaa. Kuitenkin koirani on minulle niin rakas, että huolehdin tästä, maksoi mitä maksoi.


   • ei ole kirjoitti:

    nyt oksentanut kuin yhden kerran sappinestettä kolmen viikon aikana, kun jätin raksut pois. Eilen oksensi kerran, johtuen varmasti vatsan tyhjyydestä, kun ei kovin suostunut syömään.

    Eli raksut eivät nähtävästi käyneet koiralleni lainkaan, jonka vuoksi vaihdoinkin kotiruokaan.

    Tänään koira on ollut jo pirteämpi kuin eilen, syönyt paistettua maustamatonta kanaa ja raejuustoa, ja järsinyt porkkanaa. Nyt leikkii lattialla ja päivystää kovasti käytävä-ääniä. Vaikka aamusta vatsa olikin todella löysällä.

    Noiden kolmen viikon aikana koirani henki on haissut normaalia pahemmalle, mutta nyt tuntuisi sekin vaiva olevan lähes poissa.

    Olisikohan matokuuri purrut?

    Kuitenkin olen maanantaina menossa eläinlääkärille hoitamaan pikkuiseni kuntoon, sillä huoli kuitenkin on kova.

    Kiitos kaikille teille, jotka asiallisesti vastasitte, ettekä polkenut lokaa päälle.
    Ymmärrättehän, että syytän kaikista koirani ongelmista itseäni, vaikken niihin alkuun olisi osannut vaikuttaa. Kuitenkin koirani on minulle niin rakas, että huolehdin tästä, maksoi mitä maksoi.

    jos kokeilisit antaa sen kanan/lihan raakana, vähitellen totuttamalla, veikkaan että vatsa tottuisi ja voisi paremmin. Varsinkin kanalla on hyvä aloittaa. Samoin tuon porkkanan kannattaisi raastaa ihan hienoksi, isoina paloina menee helposti sulamattomana vain suolistosta läpi.

    Molossilta tulikin hyviä neuvoja. Ja kuten varmaan jo ilmi kävikin, kannattaa käydä eläinlääkärissä, limainen uloste kertoo yleensä suolistotulehduksesta ja hoitamattomana on kivulias ja usein pahenee. Hoito on lääkekuuri ja paranemisprosentti hyvä. Sen jälkeen veikkaan koirallekin ruuan taas maistuvan. Koirat ovat vähän kuin pieniä lapsia, jos masu sattuu kun syö, ne ei syö välttääkseen kipua. Se keltaisen oksennuksen veikkaan olleen tyhjänmahan oksennuksen ja siihen auttaa tosiaan kauravelli/kauralima, sillä voi aloittaa koiran aamun, helpottaa masun nipistelyä ja oksentelu jää.

    Käyhän kertomassa kuinka koirasi voi ja miten itse jakselet.


  • johonkin tasokkaampaan ruokaan, Nutro Choice tai Eagle Pack! Itse en moista Chappi moskaa koiralleni syöttäisi. Todennäköisesti koirasi vatsa reagoi huonolaatuiseen ja/tai puutteelliseen ruokaan kuvailemallasi tavalla. Omille koirilleni syötän Eagle Pack Holistic ruokaa liotettuna. Sekaan laitan päivän toiseen annokseen puolet RAAKAA lihaa. Lihat ostan samasta tiskistä kuin itselleni, eli en käytä mitään haisevaa eläinten rehua. Lisäksi saavat päivittäin lorauksen ab-piimää. Näillä eväillä voivat todella hyvin, turkki kiiltää ja vatsa toimii moitteettomasti.

  • Käytiin siis tänään jo eläinlääkärissä, kun koira aamusta ulosti lattialle, myös tippoja verta.

   Eläinlääkäri oli sitä mieltä,että suolistossa on tulehdus, joten määräsi antibiootit.
   Paineli vatsan ja kuunteli sydämen ja suoliäänet, ja oli tyytyväinen koiran virkeyteen.

   Kahden viikon kuuri, ja pidän ruokavalion kotiruokana.
   Toivottavasti lääkkeet auttavat ja pikkuinen paranee pian.

   • Onko kuinka hyvin tämä antibiootti teidän lemmikkejä auttanut?

    Eläinlääkäri sanoi,jollei tämä pure, pitää vaihtaa toiseen antibioottiin..


   • Siispä kysyn kirjoitti:

    Onko kuinka hyvin tämä antibiootti teidän lemmikkejä auttanut?

    Eläinlääkäri sanoi,jollei tämä pure, pitää vaihtaa toiseen antibioottiin..

    sinulle, ja meillä oli myös clavubactin lääkkeenä. Auttoi ainakin niin, että oireet loppuivat ja nyt pari viikkoa jo oireeton. Mutta kyseinen lääke aiheuttaa sitten pahoinvointia, jos annat tyhjään vatsaan - tämä aina alle tunnin, kun lääke on annettu. Mutta meillä auttoi, kun annoin ruokaa edes vähäsen ennen lääkettä.


  • Heip,

   Tästä on tainnut kulua jo kaksi viikkoa,kun keskustelun aloitin.
   Viimeisimmässä viestissäni oltiinkin käyty koiran kanssa lääkärissä, ja saatiin antibiootit ja ruokailuohjeet.

   Vajaa viikon koiralleni tarjosin näitä lääkkeitä, ja syötin eläinlääkärin suosittelemaa raakaa lihaa ym.
   Kuitenkin kävi siten,että koirani uloste kiinteytyi, mutta pysyi todella tummana,ja hieman limaisena. Liha ärsytti vatsaa entisestään.
   Soitin toiselle eläinlääkärille,jolle saatiin aika seuraavana päivänä. Kävimme röntgenissä, jossa huomattiin ohutsuolen olevan selvästi turvoksissa ja ärtyneempi. Koirani sai uudet antibiootit; Tylosin -kuurin. Sekä antepsin lääkkeen, jonka koirani oksensi pois, joten eläinlääkärin suostumuksesta jätin sen pois.
   Pikkuneiti on syönyt uutta lääkettä nyt tiistaista saakka, ja alkaa vatsakin voida paremmin.
   Uloste on jo vaaleaa, vaikkakaan ei vielä täysin normaalia kiinteää.

   Uuden ruokavalion aloitin, riisipuuroa ja siihen sekoitettuna hieman jauhelihaa tai porkkanaraastetta ym.
   Uusi eläinääkäri kauhistelikin, miksi aiempi suositteli raakaa lihaa.

   Tänään aamusta koirani oksensi vatsanesteitä ja alkoi vinkumaan paniikinomaisesti. 3min sisällä koira oksensi enemmän, jolloin käytöskin rauhoittui. Soitin tästäkin eläinlääkärille, joka käski seuraamaan tilannetta, muttei olisi huolissaan vielä.
   Kuitenkin tänään pikkuinen oli alkupäivästä hieman masentuneempi kuin eilen.. Mutta ehkä se on ollut puhtaasti väsymystä, koska ei suostunut syömään. Muutama tunti sitten maistui ruokakin taas, ja koira kovasti päivystää taas käytävä-ääniä.

   Mutta näin täällä. Toivottavasti ollaan voittamassa tauti.

   Mukavaa syksynjatkoa teille,
   mekin pikkukoiran kanssa koetetaan porskuttaa eteenpäin.

  • Kuinkahan tämä pikkupotilas toipui ?

   Tuota lukiessa tuli mieleen, että myöskin haimatulehdus voi oireilla ripulilla ja oksentelulla.

   Toivottavasti eläinlääkäri huomioi tuonkin vaihtoehdon.
   Haimatulehdus voi olla lievää , mutta vakavaksi päästessään se on hengen vaarallinen vaiva.

   Koirilla haimatulehdusta voi aiheuttaa mm liian rasvan syönti, jos pääsee vaikka
   kinkunpaisto rasvaa syömään tai muuten saa aina kovin rasvaista ruokaa.

   • Luultavasti tuon mukulan koira kuoli parvoon.

    Noita venäläisiltä ja eestiläisiltä ymv. parkkipaikalla ostettuja "pikku-koiria" nähny sen monta....


  • Aloittaja, harmi että vilkaisin keskustelua nyt vasta: ihmettelin myös noita ohjeita, koska yleisin ohje pitkäaisempaan ripuliin on keitetty riisi ja kana. Tai Nutroa suosituksena, koska nutron ruuissa on monesti vehnää, eikä sovellu tilanteessa jossa pitäisi poissulkea suolisto-oireita aiheuttavia ruoka-aineita.

   Raakaa annetaan vasta sitten kun suolisto-oireet on hoidettu pois, ja sittenkin aloitetaan varovasti ja pienillä annoksilla, jos oireet ovat olleet pitkäaikaisia,koska suolistofloora on "rakennettava" uudelleen..

   Vitamiinigeeli hyvä toipilaalle.
   Terveyttä jatkoon!

  • Meidän koira oksenteli ja ripuloi pari päivää ja lopuksi veren sekaista limaa. Vietiin eläinlääkärille ja tutkimusten ja monien kokeiden jälkeen todettiin haimatulehdus.Oli tiputuksessa kolme päivää sairaalassa ja kotona antibioottikuurilla 10 päivää. Nyt on taas kunnossa, syö kaitettyä riisiä ja kalaa tai kanaa erikoisnaksuja jotka ovat vähärasvaisia. Joutuu ehkä syömään tällä dieetillä loppu ikänsä. Tämä oli kallista lystiä, mutta onneksi on vakuutus joka korvasi enimmän osan.

  • Mistä tääkin on "pikkukoiransa" hankkinut?
   Pentutehtailijalta?
   "Pikkukoira"-raukalla on luultavasti parvo, tai muu saiuraus.

   Lopettakaa pelleily koirien kanssa. Ne eivät ole leluja, eivät lapsia, eivät koe-eläimiänne.

   Hankkikaa elämä.

  • erittäin todennäköisesti koirilla on silloin matoja joita ei ollut kunnolla häädetty
   kasvattajan toimesta tai se on saanut matoja muiden koirien ulosteesta tai syönyt
   ulkona jotakin sopimatonta , koiran maha javointi yleensä paranee kun syötät
   vahvan matokuurin 3-4 päivän ajan , ainaskin meitin koirat parantui heti ripulista
   ja hönkäämisestä joka on merkkinä siitä että madot nousee ruokatorveen kun ne
   lähtee liikkeelle suolistossa

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13813
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   9730