VILLAKOIRAN ulkoilutus

ariella

Hei te kaikki villakoiran omistajat! Olen hankkimassa joko kääpiö- tai toyvillistä. Pohdin vain, että miten hyvän lenkkitoverin esim. toyvillakoirasta saisi? Tykkään käydä 5-6km hölkkälenkillä pari kolme kertaa viikossa, joten miten pikkuinen selviäisi mukana?

10

3895

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • omistajana

      Kyllähän villakoirat ovat hyvin liikunnallisia, mutta ei toyvillakoirasta kuitenkaan hölkkäkaveriksi ihan ole. Toyt jäävät kooltaan jopa alle 3kg ja säkäkorkeudeltaan alle 28cm, jolloin juokseminen noinkin pitkää matkaa on sille liian vaativaa. Kyllä toyn kanssa voi ihan reipasta tahtia kävellä jopa 10 km hyvillä säillä. Sateet, tuulet ja pakkanen vaativat toyn pukemista sään mukaan, pakkasella jopa toppahaalariin. Itse harrastan toyn kanssa agilitya ja lyhyitä matkoja se juokseekin tosi vauhdikkaasti. Lenkillä juoksen sen kanssa muutaman sata metriä ja sitten edetään taas kävellen. Juoksukaveriksi parhaiten käy keskikokoinen villakoira, ja ehkä myös kääpiövillakoira, itselläni on keskikokoinen.

      • Villikset....

        Itselläni on kolme villakoiraa. Keskikokoinen, kääpiö ja toy.

        Lenkkikaveriksi toy ei ole se parhain. Itse en uskolla edes juosta sen kanssa, sillä olisi kohtalokasta jos se äkisti pysähtyisikin tai juoksisi alle. Siinä kävisi huonosti jos juoksisi koiran päälle, jättäen sen jalkoihinsa. Pitkiä matkoja se jaksaa kävellä. Kymmenen kilometriä ei ole sille matka eikä mikään. Sen jälkeen keikkuu vielä kotona.

        Kääpiö (meillä säkä 32cm) Soveltuu jo vähän paremmin hölkkäyskaveriksi. Sekin tosin on pikkuruinen. Tarvitsee talvisin vaatetta usein. Oma kääpiöni on laiskanpuoleisempi, ei ole jostain syystä koskaan ollut kovin halukas lähtemään lenkille.

        Keskikokoinen (43cm) On mitä mainioin hölkkäkaveri. Ei tarvitse pelätä enää, että sen runnoo alleen vahingossa jostain syystä. Jaksaa touhuta ja pysyy menossa mukana. Ei myöskään ole niin herkkä palemaan, tosin niissäkin on myös yksilöllisiä eroja.

        Suosittelen sinulle keskikokoista villakoiraa ennemmin. Tai ainakin kääpiö, en suosittele toyta.


    • toyvillis täälläkin

      Kasvattajalta saatu neuvo: toylle sopiva lenkki on 3-4km, maksimissaan 5km. Kyllähän meidän toy pidemmällkin jaksaa ja välillä on tullut käveltyäkin. Rajotan lenkkeilyä sen vertaa että teen päivässä yhden pidemmän lenkin ja muut 3 kertaa ovat 1-2km. Ja en nyt ihan joka päivä sitä pitkää lenkkiä tee vaan tyydyn vähän vähempään, että koira saa välillä lepopäivän. Niinä päivinä voi laittaa vaikka kongiin tekemistä=) Lenkkikaveriksi sopii minunkin mielestäni ennemmin keskari. Ja olen huomannut myös että monet ihmiset tulevat kauhistelemaan jos näkevät minut enemmän kun 3km päässä kotiovelta=)

    • Villisihminen

      Meillä kääpiövillakoira, 1v, joka jaksaa n.8 km, kunnes alkaa väsyttää. uskon, että toy jaksaa vähintään 5 km. eli kyllä saisit hyvän hölkkäkaverin :)

    • Keskari

      Meillä keskari ja vedetään pyörän kanssa 30-50km lenkkejä ja vielä touhuta.

      • järjenköyhyyttä

        Ihan vaivauduit valheitasi kirjoittamaan?
        Eikö kotona ole tavoille opetettu, ja kannustettu rehellisyyteen?

        Varmasti löydät kaltaistasi seuraa muilta palstoilta, hus hus....


    • Kaapokissa

      Meillä kääpiövillakoira, uros, 14 vuotta vanha. Uutena nuorukaisena jaksoi vaikka 10 km kävelyä ja juoksi kovaa. Nyt kun ikää on tullut, ei enää vointia ole. Talvella usein haluaa kotiin kun sai tarpeensa tehtyä eli ohjailee omistajaa kotiinpäin. Voi olla toki kylmäkin. Kesällä, viimeksi vielä hyvin jaksoi kävellä 3-4 km ja enemmänkin, mutta oli aika kömpelöä kävelyä.

      Nytkin kävelee kömpelösti, ja samaan lenkkiin menee enemmän aikaa, kuin vuosia sitten.

      Selittyy iällä ja on jo eläkeläinen. Ruokaa syö vähän, joten ei tule ko. koirat kalliiksi. Mutta ruokin hyvin, ettei nälässä ole. Kävelyn päätteeksi saa aina herkkuja.

    • gdfdfydry

      Ap mikset osta suoraan rukkasta? Voisit käydä kävelyillä vetäen rukkasta perässäsi.

    • minelan

      Itselläni on chiuaha, joka mielellään tekee n. 10 km:n lenkin pari kertaa päivässä jja joka päivä, paitsi tuulella ja sateella se on puettava lämpimästi.

    • Salamipizza

      Villakoiramme teki parhaina aikoina 5-10 km lenkkejä. Viime vuonna huomasi jo, että koko ajan samaan kilometriin meni enemmän aikaa, koira toki oli silloin 12 vuotta ja olisi nyt täyttänyt 13 - mutta piti lopettaa ennen juhlia kärsimykseen. Onneksi tehtiin kivuttomasti piikkiin!

      Syyksi paljastui lumpion sijoiltaan meno (lähes) etummaisessa jalassa ja tästä syystä koira kaatuili kävellessä maahan. Lisäksi ei voinut enää hypätä ja teki kipeää. Vinkui alas hyppäämistä että omistaja tulisi laskemaan. Portaita alas ei enää mennyt. Ulos hitaasti ja ontuen.

      Lopulta piti laittaa piikkii kun oli eläinlääkärin mukaan selässä tyrä, silmässä kaihea jolla huono näkö selittyi, ja kuurokin oli ja korvissa tulehdus. Koira piti lopettaa, koska oli myös sydänvikaa alkanut olemaan, eli todella kuuluva sivuääni. Ennen nukutusta oli ruokahaluton ja laihtunut!

      Lenkit oli korkeintaan 700 metrin pituisia viime aikoina, ja aina halusi kotiin, kotona lähinnä nukkui! Onneksi nukahti omistajan syliin, oli helpottunut, kun kivut lakkasi ja pääsi lepäämään!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1408
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1261
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1205
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1155
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      28
      1147
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1067
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1053
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1043
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      33
      1038
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1032
    Aihe