Muurit suojana?

Tavoitteet hoitoon

Vankiloissa ei useinkaan pidetä riittävästi huolta vangin hankisestä terveydentilasta, ja ns. kuntouttaminen unohtuu helposti kaiken muun päiväohjelman sekaan. Kaikki kurssit ym. pyritään ajamaan alas oikein yhteisvoimin. Vaikea ajatella, kenen etua se oikein palvelee? Esim. huumausaine/dobing rikolliselle olisi tärkeää löytää vastaava kuntoutusohjelma, joka olisi räätälöity vartavasten hänen tilannettaan ajatellen. Tähän pyrkii ns RanSu, mutta sen toteutus on jäänyt puolitiehen ehdottomasti. Vanki lusii ja lusii päivästä toiseen ja oppii lisää rikoksen teko tapoja, ja lähtee entistä pahempana pois vankilasta. Moni oppii liikaa, moni joutuu vastoin tahtoaan homo seksiin, moni lähtee rikkinäisenä pois vankilasta.

Vankilaan pitäisi saada lisää kuntoutusta, reikäpainoja, ja asiantuntevaa liikunnanohjausta. Vankien dobingin käyttöön olisi kiinnitettävä suuri huomio, esim. kreatiini-monohydraatin/pyruvaatin käyttöön olisi puututtava kovalla kädellä. Homo seksiä tulisi valvoa tarkemmin vartijoidenkin, erityisesti ilta ja yövuoroissa. Kaikenlaiset laittomuudet, kumisaapaskiljut, siveettömyys, siveettömät kuvat, tyhjentämättömät paljut, treenilehdet, miestenlehdet, siveettömät ja väkivaltaiset elokuvat, tatueeraukset, väkivaltaisuutta tukeva ajatusmaailma: siinä pääsyyt vankilakierteen alkuun. Nämä asiat tulisi kitkeä pikaisesti pois vankilasta jos TODELLA halutaan kunnon kansalaisia! Treenipuolella tulisi keskittyä erityisesti olkapäihin, jotka monella ovat säälittävän pienet, ja heikon näköiset. Vinkkijä löytyy kuitenkin vartijan työtä helpottamaan:

http://www.youtube.com/watch?v=dF7uYHqfRec&mode=related&search=

Jos jokainen voisi sitoitua näihin yllämainittuihin tavoitteisiin, olisi vankila varmasti kaikille mukavampi paikka olla, niin henkilökunnalle kuin vangillekin. Täytyy muistaa että teemme kuintenkin asiakaspalvelu työtä ja kaikki ihmiset ovat saman arvoisia vaikka olisikin vanki tai vartija!!!!

Muistetaanhan rakastaa toisiamme!

5

773

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asiaa tällä palstalla

      Mutta videossa Franco treenaa juuri virheellisesti! Tekee kakkosen penkissä, kolmonen jää välille. Olisi nimenomaan tärkeää tehdä 8-12 toistoa oikealla tekniikalla 3-5 sarjaa. Ylisuuret painot ja vääräsuoritustekniikka ajaa helpoisti dobingin käyttöön ja sitä kautta vankilaan. Tiedätkö onko Franco ollut vankilassa? Käsittääkseni ainakin Dorian Yates on istunut nuorisovankilassa?

    • ..mutta..

      Luuletko ettei nuita ohjelmia ois, jos valtiolla olis varaa palkata työntekijät sekä rahoittaa kyseinen ohjelma, olisi se varmaan jo tehty. Vangit on kuitenkin kärsimässä rangaistusta, ei hotellilomalla. Yllättävän moni vanki on vastaan kaikenlaista päihteettömyys- juttua, joten hyvin suurella todennäköisyydellä valtion, eli meidän veronmaksajien rahat menisivät hukkaan..
      Painonnoston rajoitus on erityisen tärkeää vankiloissa! Oletteko ajatellut mitä sellainen himotreenaaminen tekee ihmisen vartalolle?
      Ajatellaan asia vaikka näin: 26- vuotias nuori mieshenkilö on tuomittu kahdesta raiskauksesta ja yhdestä törkeästä pahoinpitelystä vaikka 6:ksi vuodeksi vankilaan. Hän on ensikertalainen, joten selvittää tuomion puolella. Vankilassa kun ei ole paljon tekemistä, alkaa kyseinen mies nostelemaan painoja päivittäin. Miltä tämä nuori mies näyttää vapauduttuaan vankilasta? Jos tämä kyseinen mies aikoo jatkaa valitsemallaan tiellä, monestako naisesta on vastusta vuosien aikana tulleille voimille? Tämä henkilö on siis kuvitteellinen.

      Kaikki tällaiset asiat tulee ottaa huomioon. Mutta. Olen kyllä sitä mieltä, että kun pitkäaikaisvangin vapautuminen häämöttää, siirrettäisiin hänet johonkin "asuntolaan", jossa aletaan yhdessä ohjaajan kanssa hakemaan omaa asuntoa, työ- tai opiskelupaikkaa, sekä tekemään yksilöllistä suunnitelmaa tulevaisuuden varalle. Jokainen vanki laitostuu vankilassa ollessaan ja joutuu aloittamaan kaiken alusta. Olisi hienoa, jos vangilla olisi vapautumisen jälkeen mahdollisuus tukihenkilöön, joka auttaisi alkuun pääsemisessä.

    • Amerikassa ei ole muuta hyvää kuin oikeuslaitos.
      Sama 26v henkilö olisi saanut jenkeissä kutakuinkin 50v tuomion?
      Mikä on ihan kohtuu kakku raiskaajalle?

      Pitäisikö vankilan olla jokin täyshoitola?

      Suomen oikeuslaitos ei ei anna nettotuomioita?
      Ei ole montakaan vuotta siitä kun mies tappoi
      kirveellä miehen.
      Se oli ensikertalainen ja pääsi puolella ja pääsi ehdonalaiseen
      ennen lusimisen päättymistä.
      Kun se vapautettiin niin se tappoi alle kuukaudessa kirveellä
      toisen miehen?

    • Anonyymi

      Riippuu ja roikkuu hyvin pitkälti siitä missä porukoissa liikkuu niin oliko tapettu ns, tavis.

    • Anonyymi

      Parhaat lääkkeet toistuvaan vankilakierteeseen, ovat sähkö, syanidi ja nikkeli, jotkut suosivat myös hamppuköyttä, sitä ei polteta vaan sujautetaan näppärästi kaulaan.

      Näin toimitaan USA:ssa

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      223
      3460
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2181
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2081
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1955
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      80
      1630
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1271
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1257
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe