Tansaniaan safarille?

Luontoa ja elämyksiä

Hei!
Kertokaa vinkkejä ja kokemuksia, minkä matkanjärjestäjän Tansanian safarille kannattaisi lähteä, kun tärkeimpänä tavoitteena ovat luontokokemukset? Olen netistä bongannut Olli Marttilan opastamat erikoissafarit (Aurit/Matka-Miettinen), mutta niille mahtuu mukaan vasta ensi syksynä. Onko kellään kokemuksia Kon-Tikin tain Tema Toursin safarimatkoista? Vaikuttavat ainakin esitetietojen perusteella mielenkiintoisilta luontomatkoilta.

15

8889

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vielä minäkin

      Olen ollut Olympian ja Kontikin matkoilla sekä Acacia-matkojen matkalla. Acacia ei nyt järjestä mutta Auris on vastaava. Kaikkien järjestelyt ovat olleet hyviä ja matkat onnistuneita.

      Tärkeimmät asiat ovat mielestäni ryhmän koko, korkeintaa kaksi autoa eli n. 10-12 hlöä sekä hotellien/lodgejen sijainti. Telttalodget ovat hyviä ja parhaiten luonnon näkee ja tuntee jos matkalla on yöpymisiä pienissä teltoissa vain oman ryhmän kesken. Kävely- tai veneretket ovat myös antoisia. Pitkät ajomatkat kannattaa huomioida sillä ne ovat melkoisen rasittavia huonoilla teillä. Safarin pituudesta, pari viikkoa menee hyvin nopeasti, lyhyempi tuntuu jäävän kesken.

      Tilailehan vain esitteitä ja kysele matkanjärjestäjiltä ja tutustu Niila T Rautasen sivuihin safareilta.

      • Calle

        katsomassa www.artintansania.org


      • Luontoa ja elämyksiä

        Hei!
        Kiitos vinkeistä, Rautasen safarisivut ovat todella hyvät. Ilmeisesti siis sekä Kon-Tiki että Olympia olisivat hyviä, Auris ei tule kysymykseen, koska siellä ei ole vapaita paikkoja ennen ensi syksyä. Tällä hetkellä Kon-Tiki joulukuun Tansanian matka vaikuttaa kiinnostavimmalta. Pitääköhän paikkansa, että Olympian safarit ovat enemmän "standardimatkoja" ja ryhmät suuremmat? Varsinaisia telttayöpymisiä ei taida tarjota kuin Auris. Pitkät ajomatka vähän arveluttavat, kun kärsin matkapahoinvoinnista. Onko noiden ajomatkojen suhteen eroja eri matkanjärjestäjien välillä?


      • safarille
        Luontoa ja elämyksiä kirjoitti:

        Hei!
        Kiitos vinkeistä, Rautasen safarisivut ovat todella hyvät. Ilmeisesti siis sekä Kon-Tiki että Olympia olisivat hyviä, Auris ei tule kysymykseen, koska siellä ei ole vapaita paikkoja ennen ensi syksyä. Tällä hetkellä Kon-Tiki joulukuun Tansanian matka vaikuttaa kiinnostavimmalta. Pitääköhän paikkansa, että Olympian safarit ovat enemmän "standardimatkoja" ja ryhmät suuremmat? Varsinaisia telttayöpymisiä ei taida tarjota kuin Auris. Pitkät ajomatka vähän arveluttavat, kun kärsin matkapahoinvoinnista. Onko noiden ajomatkojen suhteen eroja eri matkanjärjestäjien välillä?

        varten kannattaa ottaa sitten lääkkeitä jos haluat nauttia safarista sillä ne ovat oleellinen osa matkaa. Esitteistä ja kysymällä saa ryhmien koot ym. parhaiten vertailtavaksi, matkan varaamisella vaan alkaa olla jo kiire jos meinaat tänä vuonna lähteä.
        Kummankaan järjestäjän matkaa ei kyllä voi standardimatkaksi sanoa on ne sen verran laadukkaita. Tansanian puistoista pidän parhaimpina Tarangireä, Serengetiä ja siihen liityen Ndutua sekä eteläosien puistoja Selous ja Ruaha.
        Vinkiksi vielä; Sansibarilla, jos se liittyy matkaan, kannattaa käydä snorklaamassa, kalat ovat uskomattoman värikkäitä ja kauniita.


      • Muzungu-man

        Kävin kaksi vuotta sitten Safarilla Tansaniassa. Saatiin paikallisten tuttavien kautta suositus Arushassa toimivaan yksityiseen oppaaseen.Todella kokenut, fiksu, rauhallinen ja asiallinen kaveri, joka ennen oppaaksi ryhtymistään työskennellyt kansallispuistonvartijana muistaakseni yli 10 vuotta. Puhuu täydellistä englantia ja omistaa hyvän kaluston. Tämä kaveri pystyi räätälöimään meille juuri sellaisen Safarin, joka sopi myös budjettiin. Vietettiin 2 päivää luonnonsuojelualueilla ( Ngorongoro ja Lake Eyasi ) ja nähtiin ihan läheltä kaikki ne eläimet mitä ikinä osattiinkaan kuvitella ja vielä paljon päälle. 2 päivää tutustuttiin pienen vuoristokylän elämään ja kulttuuriin joka oli todella mielenkiintoinen kokemus myös.

        Yövyttiin teltoissa leirintäalueilla, luonnonsuojelualueiden ulkopuolella, mikä laski kuluja huomattavasti.
        Mukana oli oppaan lisäksi kokki, joka loihti kolme kertaa päivässä mielettömät ruoat jotka usein syötiin oppaan kanssa kivasti katetussa pöydässä afrikan taivaan alla. Kokki oli ihan super viileä kaveri joka hoiti tarvttaessa eväspaketit retkille mukaan tai taikoi vaikka popcornit keskellä erämaata.
        Ihan halpaa tämä lysti ei toki ollut, kun oltiin kaksistaan liikenteessä. Jos oikein muistan, niin maksettiin yhteensä neljästä päivästä n. 1000 euroa , mutta kokemus ja palvelutaso oli kyllä joka pennin väärti. Vähän isommalla ryhmällä hinta tietty tipahtaisi tuosta. Tämä hinta sisälsikin sitten ihan kaiken ruasta varusteisiin. Teltat, makuupussit, auto, kiikarit, taskulamput yms. todella hyvää laatua.

        Tämä kaveri miettii myös paljon turismin ekologisuutta ja tekee jatkuvasti yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa tukeakseen paikallisia yhteisöjä ja yrittäjiä. Lisää infoa ao. linkeistä.

        Voin suositella lämpimästi !

        Claud Goi

        [email protected]
        www.kili-routes.com
        www.tanzanice.net


    • Elviira45

      Oon ollut kahdesti Olympian safarilla, kerran Tansaniassa ja vuosi sitten Keniassa. Molemmat oli tosi upeita matkoja. Eläimiä nähtiin paljon ja se oli kyllä matkan parasta antia. Kaks sukulaistani on olleet Teman vastaavalla Tansanian-safarilla, ja olivat kans tyytyväisiä. Mut sanoivat ainoaks miinuspuoleks sen, että matkan hintaan ei ollu kuuluneet juomarahat, joten kukkaroa sai olla aukomassa vähän joka käänteessä. Olympialla ne mun mielestä kuulu hintaan. Tansania oli mun mielestä ehkä ihan vähän hienompi reissu kuin Kenia, mutta asiasta voi varmaan olla montaa mieltä.

    • Luontoa ja elämyksiä

      Itse aloittamaani keskusteluun vastaan tässä. Palasin juuri kolmen viikon Tansanian matkalta, safariosuus oli Kon-Tikin kautta ja jatkona "omatoiminen" Kilimanjaro-vaellus suoraan tansanialaiselta operaattorilta Nature Beauties Safaris Ltd (sama kuin Kon-Tikin safarillaan käyttämä, ks. www.naturebeauties.com)

      En voi muuta sanoa, kuin että mahtava reissu, täytti odotukseni erittäin hyvin. Hieno safari, puistot (Tarangire, Serengeti, Ngorongoro, Lake Manyara ja Arusha/Mt. Meru) ja paikallisen operaattorin palvelut. Safarilla näimme paljon eri lajeja (laskin 40 eri nisäkäslajia ja ainakin 110 lintulajia) ja eläinpaljous Serengetissä vaeltavine gnuineen oli vaikuttavaa, seeprojakin vilisemällä. Safarilla toimittiin ekologisesti, ei häiritty eläimiä eikä kaahattu radiopuhelinviestien perusteella eläinten perään. Big Five nähtiin, vaikka se ei ollut kenenkään ykköstavoite.

      Plussaa on sekin, että Nature Beauties Safari Llt on paikallisten omistama. NBS:lta sain myös hyvin apua ongelmissani (kadonneiden/viivästyneiden matkatavaroiden saamisessa ja vatsataudin aiheuttamassa ohjelmanmuutoksessa Kilimanjarolla).

      Kilimanjaron (Machame-reitti) vaellusjärjestelyt olivat hyvät, varusteet asialliset (hyvä 2-kerrosteltta ja kunnollinen makuualusta ym.) Vuorivaelluksen opas, kokki ja kantajat olivat luotettavia. Myös "henkilökunnalla"(yht. 4 hlö) oli kunnolliset varusteet, joten NBS ei liene mikään "riistäjäfirma". Kokki teki hyvää ruokaa toiveitteni mukaan, mutta minulta syömiset jäivät vähiin vatsataudin vuoksi. Vatsatauti ei kuitenkaan tullut ruuista vuorilla, vaan sain sen jo aikaisemmin.

      Päätavoitteeni oli nähdä eri kasvillisuusvyöhykkeet vuorella ja se tavoite täyttyi, tosin olisin halunnut yrittää päästä ylimpään leiriin, vaikka huipulle nousu ei ollutkaan minulle ykkösasia enkä olisi sitä todennäköisesti terveenäkään yrittänyt.
      Omatoimiosuudella ja ongelmien yllättäessä NBS huolehti minusta todella hyvin loppuun asti, esim. lentokentällekin minut vei suoraan hotellilta yksityiskuljettaja ja toimistolta vielä varmistivat, että kaikki on kunnossa.

      Tansanian on kaunis maa, täynnä luonnonihmeitä. Ihmiset ovat ystävällisiä ja auttavaisia. Suosittelen lämpimästi käyttämään paikallisen yhtiön palveluksia!

    • ellimartta

      JM-tours on hyvä ja luotettava kun on suomalainen omistaja Barbro. Pohjois-Tansaniassa Arushan kaupungissa on heillä toimisto. Taatusti luotettava ja kaikin puolin kannattaa mennä safareille heidän kautta.

      • IsoMerkki

        KipTours tarjoaa taas safaripaketteja suomalaisilla opailla. Matkustajat joutuvat ostamaan lennot esimerkiksi Nairobiin josta Kiptours hoitaa esim safaripaketteja matkailijoille.


    • jr.

      Mielestäni ei kannata varata matkanjärjestäjän kautta niitä safarireissuja, jos ei ole ylimääräistä rahaa. Yli puolta pienemmällä kustannuksella pääset, kun varaat paikanpäältä paikallisen turistineuvonnan kautta safarin. Me kävimme maustesafarilla paikallisen järjestäjän kautta. Koko homma maksoi kuljetuksineen, aterioineen, plangtaasikierroksineen 25 amerikan dollaria. Matkanjärjestäjät täällä kotimaassa veloittavat vastaavista reissuista vähintään sen 200 dollaria. Välistävetäjät rokottavat eniten!

    • Elämysmatkat

      Tuolta löytyy todella kattava paketti. Elämysmatkat Afrikka.

      www.simbaexperience.fi

    • Iiris_

      Palasin juuri safarimatkalta Tansaniasta! Matkaseurueemme kävi Serengetin Safarilla, mihin kuului myös N'gorongoro kraateri ja Lake Manyara... Me jatkoimme matkaa safarin jälkeen vielä Sansibarin saarelle muutamaksi päiväksi.

      Hinta oli aika kohtuullinen ja suomalaisten järjestämä safari kaiken lisäksi. Löysin kontaktin osoitteesta

      www.afrikansafarit.fi

    • reissulle lähtijä

      Hei!
      Kokeilempa onneani, josko joku kokenut lukisi tätä palstaa! Eli olemme kaverini kanssa lähdössä Tansaniaan toukokuussa. Haaveenamme on tehtä 3-5 päivän safari todennäköisesti Arushasta käsin. Mitä olette mieltä, kannattaako safari varata jo etukäteen suomesta vai saako sen paikanpäältä edullisemmin?
      Kiitos kokemuksistanne!

      • Pensaston Jim

        Tiedustele / varaa jo etukäteen paikallisilta.


    • leijoia nähty

      Olimme maaliskuussa Olympian safarilla. Reissu oli hieno. Paljon nähtiin ja koettiin. Olen ollu aiemmin kaksi kertaa Keniassa. Pidin enempi Keniasta.
      Serengeti oli valtava ja aika vähän nähtiin loppujenlopuksi eläimiä. Olihan siellä valtavat määrät gnuita ja seeproja. Masai Mara on ehdottomasti parempi puisto.
      Tarangine oli upea. Lake Manyara on niin tiheä ettei siellä paljon mitään näkynyt.
      Sansibar oli aika tylsä paikka. Pidin enempi Mombasasta. Rannat ovat samannäköiset. Ranta Sansibarilla aika likainen johtuen nousu ja laskuvesistä.
      Suosittelen kumpiakin matkoa dekä Keniaa että Tansaniaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1843
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1406
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1307
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe