Tarjoilu cocktailtilaisuuteen?

Järkkäilijä

Apua kaivataan!

Olen järjestelemässä avajaisjuhlaa noin 100 hengelle (lähinnä AMK-opiskelijoita ja opettajia) ja tarvitsisin neuvoja tarjoilun suhteen. Juhlan luonne on "kokkarimainen", eli astetta juhlavampi ilman turhaa jäykistelyä kuitenkaan. Mitä tällaisessa juhlassa kannattaisi tarjota purtavaksi, ottaen huomioon että budjetti ei lähentele tuhatta euroa? Jotain pientä ja käsin syötävää, ei kuitenkaan mitään sipsi-/dippilinjaa. Syötävien tulisi olla melko helposti valmistettavia, koska keittiötilat eivät ole hyvin varustellut eivätkä tekijätkään ruoka-alan ammattilaisia...

15

7215

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rotissööri

      cocktail- kutsuilla ei nimestään huolimatta tarjota koktaileja, vaan juomaksi voi valita
      # boolimalja
      # viskiä, giniä, carilloa, vodkaa
      # miksereiksi vichyä, tonicia, bitter lemonia ja jäävettä
      # jääkuutioita ämpärillinen. ne voi tehdä etukäteen ja jos haluaa tarjoilla, etteivät sula, osta AGAn tehtaanmyymälästä kuivajäätä ja pane jääpalojen joukkoon.
      # sitruunansiivuja gin-tonicia varten.

      purtavaa seuraavasti

      kutakin vierasta varten varataan 5 ... 8 kpl canapeetä (ammattislangilla "kananperseitä"). Niitä voi tehdä oman mielkuvituksensa mukaan tai seuraavasti

      # täytetyt viiriäisenmunanpuolikkaat; keitä viiriäisen munat n. 4 min. koviksi ja halkaise terävällä veitsellä viiltäen.
      täyte:
      irroita keltuaiset
      100 g tuorejuustoa (hovi tai philadelphia)
      2 ruokalusikallista ruohosipulisilppua
      2 rkl tillisilppua
      1 raastettu sitruunan keltaisen osan kuori

      sekoita ainekset keskenään ja lisää muutama lusikallinen smetanaa ja suolaa sekä valkopippuria. PAne seos pursottimeen ja täytä munanpuolikkaat tähtisuuttimella seoksella. Koristele paprikajauheella ja pienellä tillinoksalla.

      Selleriveneet
      Pätki varsiselleri n. 4 cm pätkiksi.Pane täytteeksi seuraava täytemassa

      120 g sinihomejuustoa
      120 g tuorejuustoa
      3 rkl smetanaa
      1 teelusikallinen etikkaa
      sekoita ainekset keskenään ja pursota kuten edellä selleriveneille.Päälle vaikkapa persiljanoksa. Pistä cocktail-tikku läpi syömisen helpottamiseksi. Lado tarjottimelle ja koristele sellerinlehdillä.

      Kurkunsiivu ja päälle kirsikkatomaatin puolikas sekä hillosipuli.

      porkkana ja tahna
      keitä porkkanaa 3 minuuttia ja pätki n. 1 cm siivuiksi. Pane päälle kinkkutahnaa tuubista ja hienonnettua vihreätä paprikaa. koristele vati salaatinlehdillä.

      leipäpaloja
      voitele ruisleipä tai vehnäpaahtoleipiä erilaisilla tahnoilla (kinkku, maksapasteita, juusto ym.) ja tee niistä kolmikerroksisia. Leikkaa yksi leipäsiivu neljään (4) osaan. pane tikku läpi syömisen helpottamiseksi.

      Juustopala ja oliivi lävistäen tikulla.

      lämpimänluontoisiksi cocktail- palaksi voidaan tarjoilla prinssinnakkeja ja lihapullia sinappi- ja ketsuppisekoitukseen dippaamalla. Joskus näkee myös pieniä kananpojan "nuijia" eli teisipaloja lämpiminä tarjottavine ja silloin niiden luun juureen on kietaistava pehmeä paperinpala.

      Kuohuviinilasillinen tervetuliaismaljana on myös usein käytetty.. Boolimaljaakaan ei sovi unohtaa.

      Rajana tarjottaville on vain mielikuvitus.

      palat voidaan valmistaa myös edellisenä päivänä ja silloin ne tulee säilöä kylmässä peitettynä veteen kastellulla pergamiiniparilla. Jotkut keittiömestarit rakentavat palat myös kostutetun servietin päälle tarjottimelle.

      KAnnattaa myös lukea seuraavat sivut

      http://www.elisanet.fi/kokkaaja/yleistieto.html

      http://www.finland.se/fi/ >>> keittiömestarimme reseptejä

      • Luk ija

        Unohdit mainita sen maagisen Lidlin tuossa lihapullien yhteydessä. Ne kehuit yhtähyviksi kuin itsetehdyt. Kertooko se sinun kokkaustaidoista???


      • rotissööri
        Luk ija kirjoitti:

        Unohdit mainita sen maagisen Lidlin tuossa lihapullien yhteydessä. Ne kehuit yhtähyviksi kuin itsetehdyt. Kertooko se sinun kokkaustaidoista???

        typerään kysymykseen (kertooko se sinun kokkaustaidoista) typerä vastaus:

        Kyllä kertoo! VArsinkin 100 hengen kutsujen tarjoilussa on siinä määrin tekemistä, että ainekset kannattaa ostaa mahdollisimman pitkälle jalostettuna. SInä vuorostasi unohdit iänikuisen jauhamisesi lasolista ja jollastasi. Ostin juuri pari päivää sitten lihapullia Lidlistä ja tuntuivat hyvin maistuvan saunomaan tulleille vieraille oluttuopin kanssa. Toivoisin, että uskaltaisit käyttää myös vittuillessasi omaa nimmariasi, vai onko se jo niin tähriintynyt, että häpeät sen käyttämistä.


    • kkkkkkkkkkkkkk

      hei
      ei kannanta lähteä kikkailemaan monilla eri tarjottavilla - parempi tarjota paria laatua ja se sitten parempaa.

      - pieniä ruisleipiä (kuorettomia) joilla kylmäsavulohta ja tuorejuustoa
      - peiniä vaaleita leipiä, joilla maksapasteijaa ja viikunajilloa.
      - patonkipaloja hyvällä juustolla ja juuston päälle vaikkapa pala tuoretta mangoa

      makeana:
      - tryffeleitä (suklaa) paria laatua
      - jotain marja/tms.piirakkaa pieninä paloina

      HUOM! kokkareilla tarjottavat sapuskat ON SUUPALOJA - vieraille ei kateta ateriaimia eikä useimmiten edes lautasia - servtit riittää.

      Juomana viinit TAI kuohuviinit, ja vissyt

    • niin suurta

      väliä, mutta juomaksi ehdottomasti nappokaljaa.

      • dzhrdztr

        niin välii oo... kuhan viinat riittää :D


      • kyllä edes

        ole kuulleet "nappokaljasta". Mitä se on, ja missä junttipiireissä sitä sanaa käytetään ja sitä "juomaa" (?) juodaan?


      • rotissööri
        kyllä edes kirjoitti:

        ole kuulleet "nappokaljasta". Mitä se on, ja missä junttipiireissä sitä sanaa käytetään ja sitä "juomaa" (?) juodaan?

        minä en tarjoile kokkareilla kaljaa - olutta saatetaan kylläkin. Akoholittomaksi voi olla jotakin limuntapaista (kokis, pulukkamehu) Diplomaattikokkareilla on yleensä vain teräviä mikseri.


      • vähän vaihtelee
        kyllä edes kirjoitti:

        ole kuulleet "nappokaljasta". Mitä se on, ja missä junttipiireissä sitä sanaa käytetään ja sitä "juomaa" (?) juodaan?

        tilaisuuden luonteen mukaan. Epävirallisilla kokkareilla nappokaljana voidaan tarjota ihan kiljua ja hienommassa tilaisuudessa sitten sahtia. Pääasia on että tarjoiluastiana on saavi ja saunanappo.


      • ihmettä
        vähän vaihtelee kirjoitti:

        tilaisuuden luonteen mukaan. Epävirallisilla kokkareilla nappokaljana voidaan tarjota ihan kiljua ja hienommassa tilaisuudessa sitten sahtia. Pääasia on että tarjoiluastiana on saavi ja saunanappo.

        on "saunanappo"? Missäpäin maaseutua sellaisesta puhutaan?


      • jumalauta sentään
        ihmettä kirjoitti:

        on "saunanappo"? Missäpäin maaseutua sellaisesta puhutaan?

        no perkele löylykauha, mutta sellainen muovinen eikä mikään kaupunkilaisten hienostelu versio joka on naputettu kuparista.


      • sillä on
        jumalauta sentään kirjoitti:

        no perkele löylykauha, mutta sellainen muovinen eikä mikään kaupunkilaisten hienostelu versio joka on naputettu kuparista.

        niin omituinen nimi kuin "nappokauha"?
        Ja miksi ihmeessä sen pitäisi olla MUOVINEN???


      • vaan nappo
        sillä on kirjoitti:

        niin omituinen nimi kuin "nappokauha"?
        Ja miksi ihmeessä sen pitäisi olla MUOVINEN???

        tai sitten saunanappo. Eli nappokauha tarkoittaisi samaa kuin kauhakauha.
        Muovi on hyjieenistä.


      • tuolla lailla
        vaan nappo kirjoitti:

        tai sitten saunanappo. Eli nappokauha tarkoittaisi samaa kuin kauhakauha.
        Muovi on hyjieenistä.

        puhutaan???


    • bebebear

      siis jos ne on jonkin sortin opsikelijabileet eikä ole niin viralliset että sinne nyt olisi tulossa ketään diplomaatti-ihmisiä niin pitäisi juomaksi riittää viinit ja oluet, jos on rahaa niin tottakai tiukka mixerit ja kuohari vaikka vain alkujuomaks. naposteltavaksi canapeet eli pienet suolaset mitä voi otta sormin ja tunkea suuhun. ei tarvii olla niinkään vaikeita tai "hienoja" kun viiriäisten munia yms vaan laitat vaikka vähän paahtopaistia ja tuorejuustoa pienen leivänpalan päälle tai graavilohta tai jotai kasvisvaihtoehtoa. jos ruokapuoli on tärkeämpi,voithan laittaa myös jotain salaattia seisovaan pöytään ja just lihapullia tai salamiviipaleita joita voi esim hammatikulla närppiä tai pienet kertakäyttölautaset salaateille yms. siis JOS ne juhlat on vaan kokkarimaiset,ei viralliset kokkarit...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      75
      3607
    2. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

      Rehellinem fiilis
      Suhteet
      62
      2694
    3. Heilutetaanko peittoa hieman

      Heilutetaan peittoa vähän ;3
      Ikävä
      81
      2647
    4. Hei........

      Pelkkä sun näkeminen saa mut hymyilemään pitkin iltaa. Oot niin 🤩😘 Edellinen poistettiin.
      Ikävä
      58
      2418
    5. Mitä sanoa pituudeksi näillä mittaustuloksilla?

      Jos jossain tarttee ilmoittaa pituus sentin tarkkuudella? Mitattu neljästi virallisesti ja mittaustulokset on olleet 1
      Sinkut
      92
      2363
    6. Poliisi: Kymmenhenkinen pohjalaisperhe ollut vuoden kateissa kansainvälinen etsintäkuulutus Poliis

      Poliisi: Kymmenhenkinen pohjalaisperhe ollut vuoden kateissa – kansainvälinen etsintäkuulutus Poliisi pyytää yleisön apu
      Maailman menoa
      262
      2205
    7. Kaipaan sua, Ope

      Mietin, että ajatteletko sinä minua?..
      Ikävä
      45
      1943
    8. Tilanteesi nyt?

      Kysymys otsikossa
      Suhteet
      44
      1769
    9. Mä en jaksa suojella sua enää

      Oot osa mun tarinaa ja ensirakkaus 🩷🌈 Olisiko niin kauheata, jos muutkin ystävämme tietäisivät? Se on jo niin vanha ”t
      Ikävä
      15
      1501
    10. EU:n uusin idea - jatkossa joudut tunnistautumaan kun katsot PORNOA!

      "Pornon katsominen muuttuu täysin Euroopan komissio on kehittänyt sovelluksen, jolla internetin käyttäjä voi todistaa p
      Maailman menoa
      149
      1418
    Aihe