Uskonlahko taustalla

Minun kokemukseni

Oma kokemukseni steinerkoulusta on se, että ainakaan meillä vanhemmat eivät olleet ollenkaan selvillä siitä, mitä koulussa todella opetettiin. Henkimaailman asiat olivat läsnä lähes kaikkien oppiaineiden tunneilla. Myös luonnontieteessä esitettiin Steinerin vanhahtavia näkemyksiä siitä miten henget ja mystiikka vaikuttavat ihmisessä. Asiaa tarkemmin tuntematon vanhempi ei usein huomaa mitään epätavallista lasten vihkojen kautta. Vanhemmilta asiat suorastaan salattiin.

Omassa koulussamme steineruskovaiset opettajat ja ns. tavisopettajat kävivät jatkuvaa kiistaa valtasuhteista. Olen kuullut vastaavien asetelmien olevan myös muissa kouluissa. Valitettavasti itselleni sattui steineruskontoon hurahtanut opettaja, joka ei missään suhteessa ollut pätevä opettajaksi. Lisäksi hän oli täysin kykenemätön erottamaan uskonnollista materiaalia ja faktatietoa toisistaan. Sen sijaan kouluni pätevin opettaja savustettiin häikäilemättömästi pois koulusta. Taustaksi epäilen sitä, että hän ei hyväksynyt sellaisenaan steinerin uskonnollisia opetuksia.

Steinerkoulu on tapa levittää maailmankatsomusta ja uskontoa. Osa steinerkoulun käyneistä suhtautuu suopeasti Steinerin oppeihin, ja osasta koulukavereitani tuli steineruskovaisia. Tämän valossa propagandan levittäminen koulureittiä myös toimii. Itse pidän tämänkaltaista uskonnon levittämistä moraalittomana ja ala-arvoisena. Kokemukseni ja oma mielipiteeni on, että steinerkoulu ei ole sitä mitä lupaa. Se on keino sitouttaa ihmiset yhteisöön, jolla on eriskummallinen uskonnollinen maailmankatsomus kaksine Jeesuksineen, jälleensyntymisoppeineen, selvännäköisyyksineen ja lukemattomine henkineen.

Taustalla häämöttävästä uskonnosta ei avoimesti kerrota, vaan koulua markkinoidaan taiteellisuudella, yksilöllisyydellä ja asioilla, jotka eivät ole keskeisiä Steinerin oppeja. Vanhemmat ja lapsetkin saadaan sitoutumaan yhteisöön, jonka tarkoituksena on kerätä rahaa ja hyötyä ihmisistä. Steinerilaisten hyväntahtoisuus ja inhimillisyys loppuu sihen paikkaan, jos uskallat kyseenalaistaa mitään heidän opettamaansa.

Osa steinerkoulun käyneistä oppilaista on ollut sellaisen opettajan opetuksessa, joka ei ole elävässä antroposofisessa uskossa. Heitä kummastuttaa tämänkaltainen kritiikki, sillä he eivät ehkä ole havainneet koulussaan mitään outoa. Toteaisin kuitenkin, että antroposofia on sisäänkirjoitettuna steinerkoulun opetussuunnitelmaan, ja mikäli nämä ihmiset tutustuisivat Steinerin oppeihin, voisivat he havaita selviä yhtäläisyyksiä. Tällaisten entisten oppilaiden kohdalla hänen viestinsä on myös tietyllä tavalla mennyt perille, sillä puolustavathan he täälläkin Steinerin luomaa koulua.

Steinerkoulu on eräs antroposofian sovellus. Se on täysin yhtä kelvoton sovellus, kuin muutkin Steinerin suuret "innovaatiot" kuten henkien ja astrologian avulla toteutettava biologinen viljely, tai hänen henkimaailmaan ja lumelääkkeisiinsä perustuva uskomuslääkintänsä. Mahdollisille vastaajille haluan vielä korostaa, että en ole skeptikko, vaan normaalilla järjellä varustettu tavallinen ihminen. En myöskään ole karismaattiseen liikkeeseen kuuluva kristitty.

Steinerilaiset nimittäin kyseenalaistavat henkilön kyvyn arvostella heitä, mikäli henkilö esimerkiksi sattuu olemaan uskovainen. Tälläinen henkilö on hurahtanut kristitty, jota ei voi ottaa vakavasti. Samalla logiikalla heidän oppinsa voisi toki kyseenalaista kaksinverroin suuremmalla syyllä, uskovathan he, että Jeesuksia oli kaksi.

4

1466

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taas kerran

      Hyvä entinen oppilas. Katsot olevasi normaalilla järjellä varustettu tavallinen ihminen, kuten kaikki muutkin. Jos kuitenkin tavallisella järjellä varustettu ihminen haluaa panna ajatuksensa järjestykseen, ajatuksia pitää olla useampia kuin yksi. Sinulla on vain yksi käsitys; Steiner on kaikessa väärässä. Ei elämä oikeasti niin mene. Luepa päivän aviisia, siellä on koko sivun artikkeli luomuviljelystä. Kehityksen heiluri on heilahtamassa koulumaataloudesta luomun suuntaan ja jatkaa siitä vielä biodynamiikkaan, joka on luomusta kehityksessä eteenpäin viety versio. Hesari pyrkii pysymään joukon jatkona. Niputit kelvottomiin sovelluksiin kaikki Steinerin virikkeet mitä tiesit olevan, mutta en niihin kaikkiin ala vastata liian pituuden vuoksi.

      Jos tunnet yhtään maanviljelijää, niin kysy häneltä, voiko sellainen biodynaamisesti jalostettu ja viljelty vehnä olla kelvoton, joka antaa tuhannenjyvänpainoksi 70 g, ja jonka leivontaominaisuudet ovat huippuluokkaa. Tai mitä sanot sellaisesta biodynaamisesta tavasta jalostaa luumuja, jossa ilman geenimanipulointia saadaan keltaisia luumuja tuottavasta puusta siemennettyä puita, jotka tuottavat sinisiä tai punaisia tai keltaisia luumuja? Ja tuo kaikki vain ottamalla huomioon luonnon omat rytmit. Tai salaatin nitraattipitoisuus on aivan kiinni siitä, miten biodynaamisia preparaatteja ja luonnon rytmejä käytetään. Ei sinun kannattaisi upota uskomustesi suohon, tutustu kiintoisiin aiheisiin.

      Kaksin verroin epäilet Steineria, kun hän esitti Jeesus-lapsia olevan kaksi. Mihin lie perustatkaan epäilysi? Et ainakaan raamattuun, koska siellähän esitetään kaksi eri sukupuuta Jeesukselle. Miten katsot mahdolliseksi, että jollain voi olla kaksi eri sukupuuta? Tämän järjenvastaisuuden ovat valtaapitävät vain runnanneet yleiseksi käsitykseksi. Eikä tämä ajatus kahdesta Jeesuksesta ole ensimmäistä kertaa Steinerilla. Asia on tiedetty jo aikaisemmin. Jäljellä on vielä maalauksiakin asiasta. http://www.celtoslavica.de/imago/_Borgognone.html . Upea maalaus.

      • Isebel Kaunonen

        LOISTAVAA!!!

        Steinerilaisuus on näyttänyt taas kerran pukinsarvensa: eilisiltainen keskustelu, joka sisälsi faktatietoa mm. biodynaamisen viljelyn humpuukiluonteesta, on SENSUROITU.

        Mitä tästä opimme?


      • Antropiikki

        Kannattaa nyt muistaa se tosiasia, että luomu ja biodynaaminen viljely on kaksi aivan ERI asiaa. Ei niistä voi puhua samassa yhteydessä, liittää tai verrata toisiinsa.


    • mahakipee

      OI EI! Kaikki steiner-oppilaat aivopestään jollakin "uskonnolla". APUA! Pitäiskö vaihtaa koulua? Viestin kirjoittja, voitko auttaa?! Olemme kirottuja!

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2850
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      111
      2096
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1003
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe