Pitkä matematiikka pakolliseksi!

matematiikan lehtori

Pitkä matematiikka tulisi asettaa pakolliseksi lukion oppimäärään. Nykyisellään lukio pursuaa kilttejä tyttöjä, jotka osaavat lirkutella kielillä, mutta loistavat poissaolollaan pitkän matematiikan opetuksessa. Onko sellainen L-rivi monipuolinen, josta lyhyen matematiikan L-arvosana pomppaa silmiin? Ei todellakaan. Sellainen ei ole minkään arvoinen.

Suosittelen siis kaikkien panostavan pitkän matematiikan opintoihin. Tulevaisuus on matemaattisissa aineissa.

17

3356

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Buyo

      Mutta, kun melko harvat nykyisistä nuorista aikuisista pitää matematiikasta. Minäkään en pidä. Matematiikka on vaikeaa ja vaatii paljon harjoittelua ja muuta pänttäystä. Harvat elämässään tarvitsee kaikkia ihmeellisiä matematiikan laskuja tullessaan esimerkiksi tarjoilijoiksi tai poliiseiksi?

      Se on jokaisen oma asia. Anteeksi jos selitykseni oli hieman outo, minä kun en vielä ole lukiossa asti, mutta kylä näin on näreet, että matematiikka on jossain kohtaa selkeästi turhaa! Jotkin kuuluisat tiedemiehet on keksineet uusia ihmeellisiä ja sitäkin aina oudompia kaaboja vain siksi, että olisivat tiedemiehiä.

      53% matematiikasta on turhaa!

      • Anonyymi

        Tuttu opiskelijatyttö sanoi lähtiessään opiskelemaan , että hän valitsi matemaattiset aineet yliopistossa, koska niitä hänen ei tarvitse lukea.Olihan hänellä melko hyvätasoisesta lukiosta kiitettävä todistus . Valitettavasti vielä kymmenenkään vuoden kuluttua hän ei ollut valmistunut. Matematiikka oli liian hankalaa! Ja aikaa vievää... ja joutui vielä pänttäämään.
        Kielten opiskelun hän katsoi sopivan vähän vähemmän lahjakkaille!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuttu opiskelijatyttö sanoi lähtiessään opiskelemaan , että hän valitsi matemaattiset aineet yliopistossa, koska niitä hänen ei tarvitse lukea.Olihan hänellä melko hyvätasoisesta lukiosta kiitettävä todistus . Valitettavasti vielä kymmenenkään vuoden kuluttua hän ei ollut valmistunut. Matematiikka oli liian hankalaa! Ja aikaa vievää... ja joutui vielä pänttäämään.
        Kielten opiskelun hän katsoi sopivan vähän vähemmän lahjakkaille!

        Minä puolestani tiedän ja tunnen henkilön, joka väitteli tohtoriksi matematiikasta siinä iässä, kun muut vasta kolkuttelevat yliopiston ovia sisään päästäkseen.

        Että toisille on matematiikka ilmeisesti helppoa ja toisille vaikeampaa!

        Aivan selvää on, että valtaosa ihmisistä pärjää erinomaisesti sekä työssä että yksityiselämässään, kun osaa yhteen-, vähennys-, kerto-, jako- ja prosenttilaskut. Kaikki lukiomatematiikka on 99-prosenttisesti turhaa. Vai missä ja milloin olet lukion jälkeen derivoinut ja integroinut? Entä toisen asteen yhtälöt, milloin ratkaisit viimeksi lukion jälkeen?

        Pitkä matematiikka kokonaan pois lukiosta ja ruotsia tilalle, niin ei jää opiskelut junnaamaan ruotsin takia.


      • Anonyymi

        Tarvitsin lukiotason merkittävästi ylittävää matematiikkaa koko työurani ajan. Nyt eläkkeellä ollessani tosin vain muutamia kertoja vuodessa.

        Lisäksi olen huomannut, että vain hyvin harva ihminen osaa oikeasti prosenttilaskun. Etenkin prosentin ja prosenttiyksikön ero on monelle täysin tuntematon.


    • heihalooo

      Kyllä lyhytkin on ihan kelpomatematiikkaa.

      • Evea

        Ihan sama onko se pitkä vai lyhyt,samat asiat käsitellään,toisessa vaan syvällisemmin kuin toisessa.

        Jos tulevaisuus on matikassa niin miten uskot ihmisen keskustelevan/toimivan sen kanssa jos ei osaa muita kieliä? Suomella ei kovin pitkälle pääse!


    • olet nimimerkkisi

      mukaan matematiikan lehtori, niin kylläpä on päässyt lyhytnäköisyys ja oman aineen korotus kohdallasi liialliseksi.

      Eivät ne kielten laudaturit ole yhtään sen helpommin saavutettavissa kuin matematiikankaan. Myönnän toki, että 6 tai 7 laudaturia saanut oppilas, jolla noihin laudatureihin sisältyy pitkän matematiikan laudatur, on kovan tason opiskelija, mutta kovia ne ovat muiden aineiden laudaturit.

      Itselläni oli koulussa lyhyt matematiikka, ja kun silloin sai kirjoittaa vain kuusi ainetta, en matematiikka kirjoittanut lainkaan. Siitä huolimatta olen perheeni elättänyt ja yhteiskunnallekin hyödyksi verorahoillani ollut.

      Arvaa oma tilasi, anna arvo toisillekin.

    • bel

      .... ja saakeli se on perseestä.

      Mulla on se ihan vaan sen takia, että sillä saattaa saada vähän enemmän pisteitä joistain yliopistoista.

      Pitkällä matikalla ei tee yhtään mitään. Sitä opetetaan vaan sen takia, että edes jossain opetettaisiin korkeampaa matikkaa.
      Lyhyessä matikassa käsitellään käytännöllisempiä asioita. Lyhyestä matikasta saattaa siis joskus olla hyötyäkin, toisin kuin pitkästä.

      • mietipä

        mitenköhän esim lääkiksen pääsykokeissa pärjäisi jos ei olisi käynyt pitkää matikkaa? tai teknillisen korkeakoulun kokeissa?


      • tiedoksi se
        mietipä kirjoitti:

        mitenköhän esim lääkiksen pääsykokeissa pärjäisi jos ei olisi käynyt pitkää matikkaa? tai teknillisen korkeakoulun kokeissa?

        että lääkiksessä on kyllä melkoinen joukko myös lyhyen matikan lukeneita, eli pitkä ei ole ehdoton vaatimus. Toki pitkä matikka sitä urakkaa helpottaa ja siksi se kannattaa valita, mutta ei se pakollinen sisäänpääsyn kannalta ole.

        Ja onhan niitä kukkaisteekkareitakin, eli lyhyellä matikalla teknilliseen korkeakouluun menneitä.


    • mahdottoman oikeassa

      Kun minä joudun tulevaisuudessa työelämässä matkustamaan ulkomaille tai muuten hoitaa kansainvälisiä asioita voin kommunikoida matikalla. Kukapa ei ymmärtäisi mitä ajan takaa kun teen vain riittävän monimutkaisen matemaattisen kaavan. Kielet ovat kyllä täysin turhia!

    • matikoija

      pitkä matikka on jotain niin turhaa. Lyhyt matikka sisältää kaiken tarpeellisen, pitkässä siihen tarpeelliseen on lisätty enemmän numeroita, kirjaimia ja muita vallan omituisia merkkejä. Kaikki tämä vain siksi, että osa väestöstä saisi sanoa olevansa tosi viisas.

      Luen pitkää matikkaa siksi, että jotkut urpot yliopistoissa ja ammateissa vaativat sitä.

      • matematiikkaonhyödyllistä

        vois melkee sanoo että sulla ei väittämäsi mukaan edes ole pitkää matikkaa. jos olet noin vastahakoinen pitkää matikkaa vastaan niin miksi valitsit edes sen? yliopistoon sun ei edes kannata varmaa mennä.. lyhyen matematiikan arvosanoja ei edes voi verrata pitkään. pitkässä todistetaan ja lyhyessä lasketaan. siinä aika tärkee ero.


    • bibibobo

      pitkällä matematiikalla pääsee pitemmälle

    • pitkä matikka on ainut oike...

      Onhan se aika ärsyttävää kun jotkut ylpeilee varsinki lehtien sivuilla noilla kahdeksilla ällillään, jotka on tullu kaiken maailman ussasta ja espanjasta..Mutta toisaalta hyvä se on että yo-tutkinnosta saa tehdä sellaisen minkä itse haluaa ja missä on hyvä. Sillä ei ne kielillä lirkuttelijat sitten saa pisteitä jatko-opiskelussa paikkoihin, joissa tarvitaan pitkää matikkaa. Jatkaa sitten sitä kielillä lirkuttelua humanistisessa.

      • Anonyymi

        Neljä ainetta pakollisiksi: äidinkieli, pitkä kieli , reaali tai matematiikka ja ylimääräisinä ns. lyhyet kielet plus matematiikka tai reaali. Kuusi ainetta riittää erinomaisesti , varsinkin jos ne suoritetaan kolmen lukiovuoden aikana ja mieluummin keväällä peräkkäin.
        Taso tulee aivan varmasti näkyviin ilman ylimääräisiä suorituksia.
        Kohtuus kaikessa!


    • Anonyymi

      Aloittaja voisi aloittaa kirjoittamalla itse pitkän matematiikan L arvosanalla. Peruskoulupohjalta on helppo huudella...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe