Aki vaihtanut nimensä

nimitutkija

Lehtitietojen mukaan Aki Abiodun on aiemmin tunnettu nimellä Akindele Temitope. Olisi siis ilmeistä, että Aki on jossain vaiheessa vaihtanut nimensä.

Väestörekisterikeskuksen tilastojen mukaan Suomessa ei ole ollut ainoatakaan ihmistä, jonka etunimi on/on ollut Akindele. Samainen lähde ei tunne sukunimeä Temitope (ei siis ole sitäkään ollut käytössä Suomessa). Temitope on etunimenä käytössä kahdella miehellä ja kolmella naisella.

Kiinnostukseni kohde on siis lähinnä nimet, Akin historia ei muilta osin kovinkaan kiinnosta. Ihmettelen sitä, että keskusteluissa sanotaan Akin muuttaneen nimensä; jotenkin tilastojen valossa se ei tunnu todennäköiseltä (Akihan on koko ikänsä asunut Suomessa).

Tosin voihan kyseessä olla joissakin kohdin sattuneet kirjoitusvirheetkin, joiden takia eivät nimet tilastoista löydy.

15

4813

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Järkevä kansalainen

      Saitko todella mojovan orkun,? paremman kuin naisesi - miehesi kanssa?
      Mitä iloa siitä saat että juoruat ihmisten asioita täällä? Kerrohan juoruämmä?
      Aki joutuu todennäköisesti työttömäksi, ja sinä elätät häntä verorahoillaisi? Onko se siis tavoitteesi?
      Antaa vanhojen asioiden olla, eikä levitä niitä.
      Vaikka itse tietäisin viime vuoden voittajan tai kenen tahansa tappaneen jonkun, en todellakaan leiki poliisia ja juoruile asioita kaikille.
      Minun nuoruudessani tosiaan sanottiin juoryämmäksi tuollaisia ja käskettiin laittta hame päälle. Saamaa sinullekin

      • ihan kostuttaa

        nämä sun viestit...

        uuuuh...beibe...

        sä teit sen taas...miesten mies.

        Ja lukutaito on hyvä pitää siellä päässä sen järkevän ajattelun kaverina.
        Vinkkinä tulevaan.


      • aksuuuuu

        "Aki joutuu todennäköisesti työttömäksi"

        -Mihinkähän sinä tämän perustat?


      • nimitutkija

        ...ja hamekin on valmiina päällä. Minä sanoin nuoruudessani ja nyt vanhuudessanikin tätä nimistön tutkimista nimistöntutkimiseksi.

        Se, että tutkin väestörekisterikeskuksen tilastoja apuna käyttäen sitä, millaisia nimiä käytetään maassamme nykyään ja millaisia nimiä on ennen käytetty (erilaisten sukututkimusten ohella) ei voi vaikuttaa kenenkään työnsaantiin. Ei tämä ole poliisin leikkimistä, koska tässä ei ole kyse mistään rikosten tutkinnasta. Ei myöskään ole juoruilua tällainen asia, jonka kuka tahansa voi tarkistaa minä tahansa vuorokauden aikana.

        Aina havaitessani etu- tai sukunimen, jota en ole ennen kuullut, katson tilastoista, montako kyseisen nimen kantajaa on Suomessa; tämä on aivan puhdasta mielenkiintoa nimiä ja niiden käytön yleisyyttä kohtaan. Tiedän...tätä on monien vaikeaa ymmärtää (vaikka en olekaan ainoa maassamme tai maailmalla, joka tätä tekee tai harrastaa).

        Nimistön tutkimus on hauskaa ja mielenkiintoista, mutta ei toki niin kiihottavaa, että siitä orgasmeja saisi.


      • Arvailua

        Ihan kuin Akin omaa tekstiä...


      • hah haha
        aksuuuuu kirjoitti:

        "Aki joutuu todennäköisesti työttömäksi"

        -Mihinkähän sinä tämän perustat?

        akihan on työtön. se irtisanoutui stokkan varastomiehen duunista, sanoi ite talossa. ja varastomies sa akoska tahansa duunia. niistä on pula että sillai. ihmiset ovat niin hassuja kun ne spekuloi....


      • tätikatsoja
        hah haha kirjoitti:

        akihan on työtön. se irtisanoutui stokkan varastomiehen duunista, sanoi ite talossa. ja varastomies sa akoska tahansa duunia. niistä on pula että sillai. ihmiset ovat niin hassuja kun ne spekuloi....

        Näin ja kuulin myös, kuinka Aki kertoi sanoneensa itsensä irti työstään ennen bb-taloon tuloa. Hän kertoi myös, että hänellä on jo olemassa uusi työpaikka, jossa aloittaa, kun lähtee bb-talosta. Aki kertoi, että hänellä on aina ollut uusi työpaikka ennen kuin on vanhasta irtisanoutunut (ymmärrettävää; ei kai kukaan halua "tyhjän päälle" heittäytyä).


    • Akin sukunimi

      Aki nimi kuuluu Akin etunimen etuosaan. Sitä nimeä on Aki kasteesta lähtien käyttänyt.Muut nimet ovat olleet sen verran vaikeita muilla kirjoittaa. Oikeastaan Aki on kastenimi. Mainitsemasi nimet eivät ole Akin sukunimiä.

      • myös nimistä kiinnostunut

        Siis Aki onkin ollut aina Aki (sinä käytät sanaa "kastenimi"; kastehan on seurakuntaan liittyminen, eikä sillä ole mitään tekemistä nimen kanssa).

        Hänen etunimensä ei siis ole missään vaiheessa ollut Akindele, vaikka lehdistössä niin viime päivinä onkin väitetty?

        Vaikka nimet on "maallikoiden" mielestä vaikea kirjoittaa, on ne vrk:n rekkareissa mainittu, jos ne on virallisesti annettu.

        Lehdistössä olevien nimitietojen mukaan tämmöisellä tavallisella tallaajalla on vain taipumus mieltää asia niin, että ensimmäisenä mainittu nimi on etunimi ja toisena/viimeisenä mainittu sukunimi. Sen toki olen havainnut, että Akin nykyinen sukunimi ollee Abiodun.


    • tyhmille tiedoks

      aina se sukunimi on ollut abiodun, että silleen. vain sen siis aki säästi isänsä nimestän. eli nää rikokset on kyllä aina voinut köytää pelkän abiodunin nimellä. jos joku ei sellasta päivänselvyyttä tiennyt niin monissa afrikan maissa annetaan lapselle suoraan isän nimi. niin myös akin tapauksessa. akin nimenmuutokseen on vaarmankin ollut vana yks syy: akilla ei ole mitään suhdetta afrikkalaisuuteensa ja hän halusi nimenäskin olevan suomalainen. turha mystifioida tällaista asiaa.

      • sarvesta härkää

        Tuo lehtien mainitsema "tunnettiin aiemmin nimellä..." ei siis välttämättä tarkoita sitä, että se olisi oikeasti ollut Akin aiempi, oikea virallinen nimi (siis tarkoitan nimeä Akindele Temitope), vaan se on ollut Akille jonkinlainen "taiteilijanimi".

        Joku aiemmin väitti, että Akin kastenimi on juuri tuo Aki ja sinä tiedät, että hänen sukunimensä on aina ollut Abiodun (mikä onkin loogista, koska se on hänen isänsä sukunimi; ovatko vanhemmat siis naimisissa?)

        Tuo isän nimen antaminen suoraan lapselle ei kuitenkaan ole siis ollut mainitsemasi päivänselvyys Akin kohdalla (eihän hänellä siis ole ollut nimiä Benitope, Senior tai Akinsania; tuollaiset nimethän Akin äiti sanoi Akin isällä olevan, jos en nyt aivan väärin kuullut); suoraan isältä on vain sukunimi Abiodun.

        Se on totta, ettei tässä mitään mystiikkaa ole. Oikea nimi on oikea nimi; entinen nimi on entinen nimi; nykyinen nimi on nykyinen nimi. Mielenkiintoista olisi vain tietää mikä tällä hetkellä on mikäkin.

        Mutta mikä on siis se nimi, jonka tiedät Akin muuttaneen suomalaiseksi, koska hänellä ei ole mitään suhdetta afrikkalaisuuteen (mitä nyt isä, mutta sehän on sivuseikka, vai...)


    • Asiasta tietoinen

      Vastaan tähän Akin nimiasiaan seuraavaa ja joka on faktatietoa. Aki on ensinnäkin syntynyt Suomessa, Kajaanissa. Toiseksi. Akin isä on yhdessä äitinsä kanssa antanut Akille nimen joka kuuluu oikein näin: Temitope jnr Akindele Abiodun. Hänen isänsä on Temitope snr Akinsanya Abiodun. Akin on kastanut Kainuussa tuolloin ollut kirkkoherra Heikki Vaahtoniemi ja hän sanoi, että tuolloin hyvinkin rasistisessa Suomessa on hyvä, että poika ottaa käyttöön toisen nimen alkuosan joka on AKI. Ts Temitope tai Akindele eivät ole sukunimiä ja järjestys on se, jonka edellä kirjoitin. On turha ihmisten, jotka eivät tiedä totuutta väärennenllä nimiä ja nimien järjestyksiä. Nigeriassa Temitope nimeä käyttää miehet sekä naiset.

    • tiedä,älä luule

      Akin on kastanut Heikki Vaahtoniemi Akin isän antaman todistuksen-tunnustuksen mukaan.Papin kehotuksen mukaan Aki on ensimmäisen nimen alkuosa käytettäväksi ,koska se sujuu suomalaisen kilelle sanoa. Temitope on Akin toinen nimi, EI SUKUNIMI.Suomessa on ollut muutenkin ihan hullua, kun Akin on aina ollut pakko kirjoittaa koko oma nimensä paperille, kun yksikään ihminen ei ole osannut kirjoittaa Akin nimeä, vaikka kuinka on kirjaimet luetellut. Tolloiksihan englantilaiset suomalasia nimittelivät.. Aki on Suomessa syntynyt.

    • Anonyymi

      Akin sukunimi ei ole Temitope. Pappi Vaahtonuemi on kastanut Akiksi ja se nimi on edelleen. Sukunimi on Aalla alkava. Joten turha käännellä asioita.

      • Anonyymi

        Akindele Temitope Abiodun Jr


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 107
      2062
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      56
      1936
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1885
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1667
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      20
      1598
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      12
      1398
    7. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      26
      1330
    8. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      11
      1326
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      15
      1311
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1252
    Aihe