miksi ihmiset

joutuvat

harjoittelemaan rauhallisuutta, rentoutumista ja mielen tyhjentämistä?

Emmekö olleet ideaalisia ihmisiä syntyessämme, täysin uppoutuneita omiin askareisiimme ilman häslinkiä.

Missä vaiheessa henkilö alkaa kasvamaaan kieroon? Minkä takia? Tekeekö monimutkainen yhteiskuntamme tai vanhempamme meistä 'kieroutuneita'?

Ei tarvitse etsiä polkua tai harjoittaa opetuksia, jos ei joutuisi alkujaankaan väärälle polulle.

5

442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cybo-ceronimo-cabriel-61

      Koska heti alussa mielemme alkaa täyttyä---> 'valkoinen kirja' [mieli] saa sivuilleen kaikenlaista tarpeellista ja vähemmän tarpeellista 'mustetta'[kaikenlaiset ärsykkeet].

      Jos ollaan aivan ytimessä ei voida edes puhua 'valkoisesta kirjasta' --> vaan pikemminkin 'filsusta' joka joutuu suodattimeksi savuisessa olevaisuudessa.

      Olemme siis ideaalissa tilassa biologisessa mielessä, mutta emme varmasti ideaalissa tilassa siinä mielessä ja tilanteessa --> jos pyrimme olemassaolossa esimerkiksi olemattomuuden illuusioon.

    • Sepetao

      hyvä kysymys.
      Olen samaa miettinyt itse, jos ihmisellä on syntyessä vain puhdas tietoisuus, jonkinlainen perusrakenne ilman mielikuva- ja muistokertymää, miten kokemuket alkavat vääristää sitä. On turha sanoa että se on muiden kieroon kasvaneiden ihmisten kuten vanhempiemme vaikutusta koska kysymys palautuu siihen, mistä ne ihmiset jne.... ovat saaneet väärää opetusta.
      Onko se puhdas tietoisuus sellainen (=rakenne) että se voi tuottaa ilman ohjausta vain harhaisia käsityksiä, ilman pakko-ohjausta se päättelee kaiken väärin.
      Äärimmäinen johtopäätös on että se samsaraan takertunut mielemme on ihmisen normaali ja luonnollinen tila, harhasta vapautuminen on epäluonnollista.
      Kysymystä voi pohtia myös niin, että jos uskoo jälleensyntymään ja samsaraan, joutuu kysymään: onko esim. koiralla, jos edellinen inkarnaationi oli koira, harhainen näkemys maailmasta ja jos oli, mistä se syntyi? Miksi vain ihminen elää harhassa ja voi vapautua? Onko koiralla buddhaluonto? Entä kirpulla siinä koirassa?

      Elämä on epätyydyttävää ja kärsimystä koska tarraudumme haluun, himoon ja lisää saamiseen.
      Epätyydyttävyydestä voi vapautua jne....
      Mutta...miksi tarraudumme?

      • vanha kyy

        Halu ja himo ovat ihan luontaisia tunteita. Miksi ne tarvisi tukahduttaa? Halu elää !!!


      • kelloton
        vanha kyy kirjoitti:

        Halu ja himo ovat ihan luontaisia tunteita. Miksi ne tarvisi tukahduttaa? Halu elää !!!

        Kuten eläimet, ihminenkin kaipaa hyvää oloa: ruokaa, parittelua ja mielihyvää tuottavaa leikkiä voi myös käyttää jonkinlaisena ruoan ja parittelun keinotekoisena korvikeena, ehkäpä? Vertaan tätä siis eläinten telmimiseen.

        Noh, meidän maailmassa ei noin virtaviivainen toimintapa onnistu, koska saadaksemme ruokaa, parittelua ja leikkimisen iloa (aikuisena), täytyy usein turvautua välineellisiin pyrkimyksiin saavuttaaksemme päämäärän. Työtä, jotta saadaan rahaa, jolla voi hankkia sekä ruokaa että vaatteita ja autoja houkuttelemaan parittelukumppania, harrastusvälineitä ja elektroniikka joilla saavutetaan leikkimisen mielihyväntunne.

        Kuinka paljon ihminen sitten noita tarvitsee, että on onnellinen, riippuu yksilöstä. Tässä on kohtuutonta mennä arvottamaan toisia 'paremmiksi' kuin toisia, jos he tyytyvät vähempään eivätkä pyri niin paljoa sortamaan kanssaihmisiään saadakseen haluamansa, koska ympäristömme opettaa meitä jatkuvasti ja taukoamatta, että meidän tulee haluta lisää. Ja lisää. Ja vielä enemmän.

        Henkisen rauhan tavoittelustakin on alkanut tulla samanlainen myyty tarve, jota tulisi tavoitella ja haluta - ostamalla sopivaa ravintoa, osallistumalla kursseille, ostamalla oppaita.

        Millaista rauhaa tuolla tavoin sitten lopulta saavuttaakaan. Ehkäpä ei sen kummempaa kuin ostamalla uuden, tyylikkään vaatekappaleen.


        Pitäisikö sitä halua sitten tukahduttaa ? Kuinka paljon tyydytystä on riittävästi ? Jos vertaa itseään ympäristöön, voinee saavuttaa hetkellisen tyytyväisyyden, kunnes löytyy jälleen joku, jolla on enemmän ja parempaa.


    • murrosikä

      Kai se ego, jonka ympäristö uskomuksineen meille kasaa, on se joka meidät harhauttaa. Murrosiän jälkeen ego on tiukasti kiinni meissä, ja se täytyy hiljentää mutta ei väkisin. Jos heität egosi menemään voimalla, ottaa se voimalla paikkansa takaisin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      987
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      744
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe