miksi ihmiset

joutuvat

harjoittelemaan rauhallisuutta, rentoutumista ja mielen tyhjentämistä?

Emmekö olleet ideaalisia ihmisiä syntyessämme, täysin uppoutuneita omiin askareisiimme ilman häslinkiä.

Missä vaiheessa henkilö alkaa kasvamaaan kieroon? Minkä takia? Tekeekö monimutkainen yhteiskuntamme tai vanhempamme meistä 'kieroutuneita'?

Ei tarvitse etsiä polkua tai harjoittaa opetuksia, jos ei joutuisi alkujaankaan väärälle polulle.

5

446

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • cybo-ceronimo-cabriel-61

   Koska heti alussa mielemme alkaa täyttyä---> 'valkoinen kirja' [mieli] saa sivuilleen kaikenlaista tarpeellista ja vähemmän tarpeellista 'mustetta'[kaikenlaiset ärsykkeet].

   Jos ollaan aivan ytimessä ei voida edes puhua 'valkoisesta kirjasta' --> vaan pikemminkin 'filsusta' joka joutuu suodattimeksi savuisessa olevaisuudessa.

   Olemme siis ideaalissa tilassa biologisessa mielessä, mutta emme varmasti ideaalissa tilassa siinä mielessä ja tilanteessa --> jos pyrimme olemassaolossa esimerkiksi olemattomuuden illuusioon.

  • Sepetao

   hyvä kysymys.
   Olen samaa miettinyt itse, jos ihmisellä on syntyessä vain puhdas tietoisuus, jonkinlainen perusrakenne ilman mielikuva- ja muistokertymää, miten kokemuket alkavat vääristää sitä. On turha sanoa että se on muiden kieroon kasvaneiden ihmisten kuten vanhempiemme vaikutusta koska kysymys palautuu siihen, mistä ne ihmiset jne.... ovat saaneet väärää opetusta.
   Onko se puhdas tietoisuus sellainen (=rakenne) että se voi tuottaa ilman ohjausta vain harhaisia käsityksiä, ilman pakko-ohjausta se päättelee kaiken väärin.
   Äärimmäinen johtopäätös on että se samsaraan takertunut mielemme on ihmisen normaali ja luonnollinen tila, harhasta vapautuminen on epäluonnollista.
   Kysymystä voi pohtia myös niin, että jos uskoo jälleensyntymään ja samsaraan, joutuu kysymään: onko esim. koiralla, jos edellinen inkarnaationi oli koira, harhainen näkemys maailmasta ja jos oli, mistä se syntyi? Miksi vain ihminen elää harhassa ja voi vapautua? Onko koiralla buddhaluonto? Entä kirpulla siinä koirassa?

   Elämä on epätyydyttävää ja kärsimystä koska tarraudumme haluun, himoon ja lisää saamiseen.
   Epätyydyttävyydestä voi vapautua jne....
   Mutta...miksi tarraudumme?

   • vanha kyy

    Halu ja himo ovat ihan luontaisia tunteita. Miksi ne tarvisi tukahduttaa? Halu elää !!!


   • kelloton
    vanha kyy kirjoitti:

    Halu ja himo ovat ihan luontaisia tunteita. Miksi ne tarvisi tukahduttaa? Halu elää !!!

    Kuten eläimet, ihminenkin kaipaa hyvää oloa: ruokaa, parittelua ja mielihyvää tuottavaa leikkiä voi myös käyttää jonkinlaisena ruoan ja parittelun keinotekoisena korvikeena, ehkäpä? Vertaan tätä siis eläinten telmimiseen.

    Noh, meidän maailmassa ei noin virtaviivainen toimintapa onnistu, koska saadaksemme ruokaa, parittelua ja leikkimisen iloa (aikuisena), täytyy usein turvautua välineellisiin pyrkimyksiin saavuttaaksemme päämäärän. Työtä, jotta saadaan rahaa, jolla voi hankkia sekä ruokaa että vaatteita ja autoja houkuttelemaan parittelukumppania, harrastusvälineitä ja elektroniikka joilla saavutetaan leikkimisen mielihyväntunne.

    Kuinka paljon ihminen sitten noita tarvitsee, että on onnellinen, riippuu yksilöstä. Tässä on kohtuutonta mennä arvottamaan toisia 'paremmiksi' kuin toisia, jos he tyytyvät vähempään eivätkä pyri niin paljoa sortamaan kanssaihmisiään saadakseen haluamansa, koska ympäristömme opettaa meitä jatkuvasti ja taukoamatta, että meidän tulee haluta lisää. Ja lisää. Ja vielä enemmän.

    Henkisen rauhan tavoittelustakin on alkanut tulla samanlainen myyty tarve, jota tulisi tavoitella ja haluta - ostamalla sopivaa ravintoa, osallistumalla kursseille, ostamalla oppaita.

    Millaista rauhaa tuolla tavoin sitten lopulta saavuttaakaan. Ehkäpä ei sen kummempaa kuin ostamalla uuden, tyylikkään vaatekappaleen.

    Pitäisikö sitä halua sitten tukahduttaa ? Kuinka paljon tyydytystä on riittävästi ? Jos vertaa itseään ympäristöön, voinee saavuttaa hetkellisen tyytyväisyyden, kunnes löytyy jälleen joku, jolla on enemmän ja parempaa.


  • murrosikä

   Kai se ego, jonka ympäristö uskomuksineen meille kasaa, on se joka meidät harhauttaa. Murrosiän jälkeen ego on tiukasti kiinni meissä, ja se täytyy hiljentää mutta ei väkisin. Jos heität egosi menemään voimalla, ottaa se voimalla paikkansa takaisin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kirja: Martina Aitolehti näki narkomaani-siskonsa piikitetyn käsivarren: "Sillä hetkellä tajusin..."

   Hyvinvointiyrittäjä ja triatlonisti Martina Aitolehti avautuu rehellisesti mm. pikkusiskonsa-Steffin huumehöyryisestä elämästä uudessa elämäkertakirja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   4100
  2. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   184
   3618
  3. Martinan vastenmielinen menneisyys

   Martinan kirjasta julkaistujen otteiden perusteella hän on vastenmielinen sarjapettäjä ja epävakaa persoona. Kukaan normaali ihminen ei huuda kuutta t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   278
   2555
  4. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   58
   1751
  5. Miksi Martina puhuu kirjassaan

   …muunneltua totuutta. Hän ei ole ollut apuvalmentajana hevostallilla nuoruudessaan. Hän on ollut ihan tavallinen tallityttö muiden tallityttöjen jouko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   143
   1662
  6. Kiinasta taas uusi virus maailman iloksi

   Kiinassa on tunnistettu uusi Langya henipavirus (LayV), johon on sairastunut jo kymmeniä ihmisiä. Tutkijoiden mukaan virus on todennäköisesti tarttun
   Maailman menoa
   72
   1652
  7. Loiri oli minusta vastenmielinen

   Loirin kaikkea tekemistä leimaa hänen Uuno Turhapuro filminsä. Uuno filmit ovat olleet minulle aina todella vastenmielisiä. Tuo poru
   Maailman menoa
   205
   1059
  8. Parisuhdeodotukset

   Ajattelin ohittaa tämän päiväisen palstahärdellin ja viedä keskustelua alueelle, joka kovasti mietityttää ja joka saa tuntemaan suurehkoa rakkauden va
   Sinkut
   139
   884
  9. Martina - Taistelija (WSOY) on menestyskirja

   Mukavaa luettavaa ja paljon kauniita kuvia Martinasta. Loppukesä menee tämän kirjan parissa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   130
   828
  Aihe