Talvikumit täydentämään nautinnon

Talvirenkaita hankkimassa ja renkailla tulisi olla hyvä kulutuskestävyys ja hyvät ajo-ominaisuudet. Miettinyt hieman kitkojakin, mutta kuluvatko ne nopeasti? Tuntuvat olevan niin pehmeätä kumia. Lisäksi niitä on moitittu vetelyydestä nopeissa väistöissä ja äärimmilleen viedyissä ajosuorituksissa. Hiljaisia ne ovat. Kummatko nyt sitten sopisivat autooni paremmin ja minkä merkkiset. Niin autoni on Lada 110 vm 2003.
Odotan kommentteja Lada-miehiltä. Muuten olisin kirjoittanut renkaat ja vanteet palstalle.Toki muidenkin asialliset kommentit huomoidaan.

14

821

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rengastietäjä

      Pyydä lupaa käydä varaston ylijäämärengaskasaa läpi. Sieltä kyllä löytyy auton ominaisuuksiin sopivat renkaat. Etsi huonoimmat, mitä löytyy, niin olet saanut napakymppirenkaat ladallesi. Auto ja renkaat ovat kuin valettuja toisilleen.

      • autojen

        renkaiden ostossa samanlainen ilmiö kuin veneiden omistajilla, että 100000E veneen ostaneella ei ole varaa ostaa 10E kiinnitysköyttä vaan vene on kiinni puotinarulla joka on otettu joulahjapaketin ympäriltä.


    • ***

      Kirjoitit 13.9.2007 näin: "Ladamiesten pyynnöstä lopetan kirjoittelun tällä palstalla toistaiseksi. Toteutan Wiljami W:n toiveen. Saatan palata, kun Lada on suomen toptenissä myyntiluvuissa."

      Toistaiseksi kesti siis vajaan kuukauden. Lada ei edelleenkään hätyyttele topten listaa, joten puheesi lopettamisesta oli pelkkää huijausta alusta loppuun.

      • renkaista eikä henkilökohta...

        Olisitko niin ystävällinen, että jätät kommentoimatta, jos sinulla ei tuoda mitään lisäarvoa keskusteluun. Reiska tiedusteli sopivia renkaita Lada-merkkiseen henkilöautoon. Samoista vinkeistä pääsevät myös muut hyötymään.


    • ST1:n baarin apuoppilas

      Lada 110:stä ei ole kokemusta, joten kirjoitan hieman yleisemmällä tasolla. Nasta vai kitkat riippuu lähinnä ajo-olosuhteista. Omassa autossani on kitkat. Ovat hyvät ajaa (mutta eivät ole kesärenkaat). Olen ajanut niillä kolme talvea, mutta tänä syksynä on pistettävä uusiksi ( vain 4 mm kulutuspintaa jäljellä). Ne ovat hieman pehmeämmät kuin kesärenkaat, mutta eivät aiheuta ongelmia nopeissakaan väistöissä. Taidat olla hurjastelija, kun kirjoitat äärimmilleen viedyistä ajosuorituksista. Talvella nopeusrajoitus on 80 km/h ja moottoritielläkin 100 km/h, ei siinä nyt mistään erityisen äärimmilleen viedyistä ajosuorituksista ole kyse.

      Mutta hyviä ne ovat nastallisetkin renkaat. Kuten edellä sanoin, valinta niiden välillä tehdään ajo-olosuhteiden mukaan. Kumpiakin löytyy hyviä. Edelleen pätee sääntö on olemassa hyviä renkaita ja halpoja renkaita. Samassa renkaassa ei ole molempia ominaisuuksia, joudut siis ostamaan joko hyvät tai halvat.

    • Ladailijamiekkonen

      Autosi on ajo-ominaisuuksiltaan urheilullinen ja huippuunsaviety yksilö. Itselläni ei ole noin uudesta Ladasta kokemusta, sillä vanha kanttiladani toimii vielä niin moitteettomasti (ja onhan sekin varsin urheilullinen). Tuollaiseen kiitäjään suosittelisin kitkoja. Onhan se näin, että suoluilla teillä ajelemme melkein aina sulalla tiellä. Uusilla laadukkailla kitkarenkailla autosi ominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa. Nautinnollisia ajokilometrejä toverille!

    • laittaisin

      mustat ja pyöreät.

    • porukka olevan. Minulla oli viimeksi Barum Nord-jotkut ja toimivat suht koht hyvin. Mutta loput alkavat olla niin ostonpaikka.

      • Nokian

        Talvirenkaat.Kierros noin 300-400e. Ladasi arvo tuplantuu uusilla renkailla.


      • Funkkis

        haluat ajaa turvallisesti talvella perheesi kanssa, ostat tietysti nastoitetut renkaat. Hyviä ja äänettömiä renkaita valmistaa mm. Continental ja Gislaved, taitavat kyllä olla saman omistajan putiikkeja molemmat.


    • isäs

      ei käyttänyt gummia? Oltas säästytty sun jutuilta kokonaan.

      • reiskan kulli

        olisi käyttänyt, niin... maailma olisi pelastunut!


    • Ukko pääsi taas salaa yöllä livahtamaan koneelle ja kirjoittamaan. Mutsi (150cm/150kg) siitä suuttui ja hyppäsi keittiön ikkunasta. Putosi suoraan ukon ’auton’ katolle ja se meni ihan pas… siis se lada, ei mutsi, sillä on tuota turvatyynyä omasta takaa.

      Ukko yritti valehdella, että hulikaanit heitti jotain ikkunasta, mutta vakuutustarkastaja oli tarkkana ja kysy että miksi tässä sitten on selkeä mutsin per…een kokoinen jälki katolla, eikä suostunut maksamaan. Nyt ukko istuu asemalla kerjäämässä rahaa uuteen ladaan. Sillä on siinä tekemistä niin, ettei pääse lähiaikoina kirjoittelemaan.

      Onneksi mummo suostui lainaamaan Audiaan, voi taas valehdella koulussa että me ajettiin sillä ladalla vaan koska Audiin laitettiin jotain uutta lisävarustetta.

      • hakeen hoitoo

        Noihin harhakuviin ei enää ne siniset pillerit auta.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      615
      4383
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      49
      3520
    3. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      67
      3171
    4. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2961
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2324
    6. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      2257
    7. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2241
    8. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      2040
    9. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      2005
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      48
      1973
    Aihe