Egypti El Gouna lapsen kanssa

taaperon äiti

Hei!

Olemme lähdössä Egyptiin El Gounaan loka-marraskuun taitteessa ja mukaan lähtee 1v4kk ikäinen lapsi. Haluaisin vähän käytännön vinkkejä muutamista asioista joita en netistä muualta löytänyt. Finnmatkoilta kysyessäni virkailija ei tuntunut tietävän kohteesta mitään..

Hotellimme on Rihana Resort joten jos jollain on siitä kokemusta, olisi kiva kuulla. Pinnasänky luvattiin hotellin puolesta järjestää mutta keittomahdollisuuksista ei osattu sanoa mitään. Olen kuullut että siellä olisi jonkinlaiset keittotilat käytävällä huoneiden läheisyydessä. Lähinnä veden keittämismahdollisuutta kaipaan (tai muuten otettava vedenkeitin mukaan) jotta saisi lapsen puurot sekoiteltua.

Oletteko antaneet lasten syödä ihan rohkeasti kaikkea ja tuliko vatsatautia? Jos tuli niin saitteko paikanpäältä apteekista avun vai oliko mukana Suomesta otetut lääkkeet? Olisiko tähän liittyen mitään vinkkejä? Meillä on tarkoitus ottaa jonkin verran purkkiruokaa lapselle mukaan ettei mene loma pilalle jos ei paikallinen ruoka maistu. Entä maito, onko paikallinen maito kelvannut taaperoillenne vai veittekö maitojauhetta tms mukaan?

Oletteko ottaneet pieniä lapsia mukaan retkille vai onko sulaa hulluutta edes suunnitella sellaista? Kiinnostaisi lähteä Luxoriin mutta epäilyttää että lapsen kanssa ei bussimatka taida olla kovin hyvä idea..

Minkälainen paikka El Gouna noin ylipäätään on pienen lapsen kanssa? Leikkipaikat, rannat, ravintolat, onko helppokulkuinen maasto rattaiden kanssa liikkuvalle? Jotain muuta mitä pitäisi osata ottaa huomioon lähtövalmisteluissa?

Kiitos jos joku viitsii vastata!

9

9429

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • älä missään nimessä

      vie avuttomia lapsia Egyptin kaltaiseen maahan. Jos itse aikuisena olet noin avuton, mitä kysymyksilläsi osoitat, kannattaa pysyä kotosalla, jossa tiedät vastaukset kysymyksiin.

    • paikka El Gouna

      Oltiin El Gounassa pari vuotta sitten, silloin ei vielä ollut lasta, mutta paikka oli jälleen mietinnässä tämän talven matkaa suunniteltaessa.

      Eli kokemusta on paikasta, muttei lapsen kanssa. Ensin varoitukset; en missään nimessä antaisi lapselle paikallista ruokaa. En ole muualla reissuilla saanut vatsatautia, mutta juuri tuolla sain. Kesti usean päivän, joten osa lomasta meni ihan plörinäksi. Paikalliset lääkkeet ovat parhaita ainakin aikuisten vtsataudin hoitoon, ovat sen verran tujuja. Suomalaiset lääkkeet ehkä liian lempeitä. Hygieniaan kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. Maitotuotteita en edes itse uskaltanut juoda/syödä, joten en antaisi niitä lapsellekaan. Kaikki eväät mukaan, bakteerikannan erilaisuudesta johtuen, ei suomalainen vatsa välttämättä kestä paikallista sapuskaa.

      El Gounassa on ihanat maisemat ja mukavaa kävellä, mutta siellä on jonkin verran portaita ym. joten ei ehkä helpoin vaunuilla. Menee kyllä, mutta taksiveneet on silloin pois suljettu. (hienoihin paikkoihin pääsee noilla paateilla)

      Illat on viileitä, joten ottakaa lämmintä vaatetta mukaan. Hauskaa matkaa!

    • isomman lapsen kanssa ollut

      Huoneissa (ainakin meidän huoneessa) oli keittonurkkaus, jossa oli pistokeliitäntäinen 2-levyinen keittotaso, kattila ja paistinpannu, sekä pari lautasta ja ruokailuvälineet ( 2 hgen huone).

      Pikkulapsille on kanaalin rannassa jonkinlainen leikkipaikka, siellä oli liukumäki, kiipeilytelineitä ja keinukin. Resortin uima-allasalueella oli yksi matala uima-allas pikkulapsille, jonka vesi taisi olla lämmitetty.
      Huoneisiin mennään monessa paikassa portaita pitkin, eli hiukan on kulkemista.

      Meillä ei vatsatautia kärsitty: rahat oli aina äidillä (minä) ja kädet pesin aina kun olin rahaa käsitellyt, lisäksi tietty ennen ruokailua ja joka välissä kun omaan huoneeseen tultiin. Tyttö kärsi jonkinlaisesta nestehukasta, yhtenä iltana oli vähän sekava, mutta sekin meni ohi nestetankkauksella (oltiin maalis-huhtikuun vaihteessa).

      Noin pienen kanssa en lähtisi Luxoriin, retkelle lähdetään aamulla klo 4.40 - 5 ja paluu on illalla klo 23. Samat ajat pätee, oli sitten yhden tai kahden päivän retki. Ei noin pieni vielä koe nähtävyyksiä ihanina, ja temppelialueella on paljon väkeä, hälinää, ja hiekka lentää, samoin Kuninkaiden laaksossa.

    • porukka ripuloi

      Koko senkertainen suomenporukka sairastui ja rajusti, kolme miehistä sairaalaan saakka. (Sairaalaa kyllä sitten kiittelivät)

      Parhaiten tehosivat paikalliset lääkkeet, (Diax 200 mg) 12 tablettia pakkauksessa, muistan että se maksoi todella vähän.

      Ota vaan se veden keitin mukaan, ei huono idea. lapsen ruuat. Paikallista maitoa en joisi itsekkään.

      Minnekkään retkille en lapsen kanssa lähtisi siellä, retkillä oli meillä ainakin poliisi saattue turvallisuuden takia bussimatkan (Luxoriin) ajan, ja silti bussit ajoivat kuin heikkopäiset.(kisasivat keskenään.) Hotellithan ovat suljetuissa kaupungeissa ns reservaateissa, siksi turvassa.
      Pommi-iskujahan ei ihan lähiaikoina nyt ole ollut, joten mitäs noita pelkäämään vanhoja juttuja. (olikos viimeisestä kolmisen vuotta???? kun en tarkkaan muista?)

      Rahat ovat sitten todella saastasisia, kutsuimme niitä vessapaperiksi, kun olivat niin pehmeän/nihkeän suttuisia.

      Kaikilla nähtävyyksillä on paljon kerjäläisiä, jotka ovat vanhoja miehiä. Juoksivat perässä. Jopa kuninkaiden laaksossa, haudoissa, haudan vartiat pakkomyivät valokuvia haudoista. Pakkomyynti tapahtui sillälailla että haudan vartia nappasi nokialaiseni ja otti sillä kuvia haudasta, ja jos siis halusin puhelimeni takaisin, jouduin maksamaan. Pitäkääpä siis rensseleistänne kiinni.

      Retkellä paratiisi saarelle ja koralliriutalle näimme delfinejä, hait eivät uskalla koralliriutoille kun ne ovat niin teräviä.
      Joskin kertoivat että hai oli syy siihen miksei hengenpelastaja ollut tullut aamu-uinnilta sinä aamuna takaisin. Retki-laivamme vessat eivät toimineet, olivat tukossa. Saarella toimi kaikki, ja ruoka oli todella hyvää. Retken aikana sai snoklata koralleilla, ja sitten paratiisisaaren rannasta. Korallit olivat upeita, ja snoklausvehkeet kunnollisia.

      • edelliseen

        se mitä sieltä kannattaa tuoda mukanaan suomeen, (ehkä jos tykkää) niin on paikallinen Hibiscus-tee. (joka on kiinanruusunterälehtiä, ja maistuu paremmalle kuin meidän mustaviinimarjamehu, on vähän sen kaltaista, ja alentaa kolestrolia) Mutta olkaapa varovaisia maistellessanne sitä siellä paikanpäällä, sillä tekevät sen siellä niilin veteen, ja sitä ei Suomalaisen vatsa kyllä kestä. Paikallisten kestää.
        (sitä tarjotaan kyllä kohteliaasti miltein jokaisessa basardi-kaupassa, koskapa on kuuma ilmanala.)

        Lisäksi kävimme alabasteri-ruukkuja kaivertavalla "tehtaalla" siellä nuoret pojat istuivat rivissä ja kaiversivat ruukkuja.

        Kävimme myös katsomassa kuinka papyrysta tehdään, se oli mielenkiintoinen retki mielestäni.


    • käyneeltä tarkennusta

      Lapsellani on laktoosi-intoleranssi, jota asiaa en ollenkaan tullut ajatelleeksi etukäteen, ei siis ollut laktaasikapseleita mukana lainkaan. No, paikallinen maito kävi tytölle, eikä tullut mitään oireita. Sen jälkeenkin on käyty Egyptissä, ja maito on varmaan kaikissa hotelleissa sellaista ettei tee laktoosi-intolerantikolle oireita, ei meillä ainakaan. Kotona käytetään laktoositonta maitojuomaa, hylasta vatsa tulee kipeäksi.

    • taaperon äiti

      Kiitos asiallisista vastauksista. Nyt onkin helpompi suunnitella matkaa ja varustusta. Luen mielelläni lisääkin kommentteja jos vielä löytyy kokemuksia.

    • Rihana Resortista

      Oltiin siellä siis keväällä 2006.
      Hotellin A I -ruoka ei ole mitenkään paikallista, lounaalla oli aina mm. spagettia, riisiä, ranskalaisia lisäkkeeksi, sitten tietty spagettikastiketta, lihapulliakin, erilaisia lihavartaita yms.
      Illallinen oli jonkin teeman mukaan, ja joka ilta hieman erilainen. Erityisen ihana oli barbecue: kanavartaita ja makeahkoa barbecuekastiketta. Kaikkea syötiin eikä tullut vatsatautia. Pullovesi Baraka on omituisen makuista, johtuu sen kalkkipitoisuudesta. Hotellin alueella oleva pikkukauppa on kallis, eikä hintoja näy missään. Parempia kauppoja löytyy alueen keskustasta.

    • Käynyt 5 kertaa

      Mielestäni kohde on sopiva lapsille, itse olen ollut tyttäreni perheen kanssa , vieläpä samassa hotellissa, tosin ensi reissulla nuorempikin oli jo 4v. Huoneissa on pieni sähkölevy, toimivakin, ulkona liikkuminen helppoa ja turvallista, Täältä on turha viedä vatsa lääkkeitä, menee apteekkiin tai hotellin sairaanhoitajan luo niin saa lääkkeet jotka tehoaa. itse olemme tosi vähän poteneet mahatautia. Suosittelen hotellia, isot huoneet ym.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      136
      5728
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3515
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1903
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1895
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1730
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1566
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1483
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      17
      1370
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1366
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1317
    Aihe