Vettä takakontissa

Corolla -90

Mistä alkaa etsimään kuinka vesi pääsee auton takakonttiin?
Autonpesun jälkeen voi huomata pieniä pisaroita kontin pohjalla mutta niistä ei selviä mistä vesi tulee.
Kuin on satanu kertyy vettä aika paljon.

Olisko jollakin hyviä niksejä miten rakoja voisi löytää?

Corolla -90 1.6 Viistoperä

16

7193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Corolla kuski

      lampun kanssa tutkimaan.Näin kertoi eräs Corolla kuski,vettä oli tullut lampun tiivisteistä ja rekisterivalon tiivisteestä.Kontin tiiviste kannattaa myös tarkistaa.

      • - MOK -

        ... voi demonstroida sillä tavalla, että kaveri laskee puutarhaletkulla vettä auton päälle...

        Takaikkuna voi myös vuotaa, etenkään jos se ei ole liimalasi (= jos lasi on vanhanmallisesti kumitiivisteellä kiinnitetty, niin se vuotaa vanhempana varmasti. Jos lasi on kiinnitetty liimamassalla, se saattaa olla tiiviskin).


      • juke
        - MOK - kirjoitti:

        ... voi demonstroida sillä tavalla, että kaveri laskee puutarhaletkulla vettä auton päälle...

        Takaikkuna voi myös vuotaa, etenkään jos se ei ole liimalasi (= jos lasi on vanhanmallisesti kumitiivisteellä kiinnitetty, niin se vuotaa vanhempana varmasti. Jos lasi on kiinnitetty liimamassalla, se saattaa olla tiiviskin).

        Vuoto on varmaankin takalyhtyjen tiivistemassan välistä.Takalyhdyt on kiinnitetty massalla.Vaihda uudet massat niin eiköhän vuoto lopu.


    • Kokemusta on

      Pura verhoilut ja takaselkänojan sivukappaleet huomaat että lokarit ovat ruostuneet puhki!

    • Corollamies

      Todennäköinen reitti on takavalojen alareunassa olevat ilmakanavat, joista ilma tulee ulos matkustamosta. Älä ruiskuta nihin kovalla paineella vettä! Varmista myös, että vesi pääsee poistumaan sivun koteloista! Jos ei pääse, niin veden pinta voi nousta siellä niin korkealle, että kastelee lopulta tavaratilan maton ja sitä kautta varapyörän kotelon.

    • Corolla -90

      Kiitos kaikista vinkeistä, en ole vain ehtinyt/jaksanut vielä käydä tarkistamassa vuotavaa autoa kuin ulkona on niin tylsä sää.

      Corollamies: mitä koteloita tarkoitat? "että vesi pääsee poistumaan sivun koteloista" Miten tämä tarkistetaan...

      Kontin oikealle puolelle on piiloitettu auton tunkki muoviluukun taakse. Sieltä tapaan myös löytää vettä.

      Näkyvää ruostetta autossa on vähän!

      • Corollamies

        Juuri sen tilan pohjalle, jossa tunkki on, vettä saattaa kertyä. Pohjassa on muistaakseni kumitulpat joihin kannattaa tehdä reijät, joista sinne mahdollisesti kertynyt vesi pääsee poistumaan.

        Juuri tuon tilan kautta (siis molemmin puolin) myös auton ilmanvaihdon ilma kulkee ulos takalamppujen alareunan pienen ritilän kautta. Juuri näiden ritilöiden kautta niitä päin paineella ruiskutettu vesi pääsee pahimmassa tapauksessa tavaratilan lattialle saakka ja sieltä edelleen varapyörän koteloon.

        Kun aikoinaan olin käyttänyt autoani harjattomassa pikapesussa, niin jälkeen päin huomasin varapyörän kotelossa olevan varmaan puoli litraa vettä. Samoin myös matto oli märkä. Hetken asiaa ihmeteltyäni totesin em. asiat ja että autossa oli sellainen suunnitteluvirhe, ettei sitä voinut kertakaikkiaan käyttää harjattomassa pikapesussa, jossa kovalla paineella ruiskutetaan PALJON vettä em. reikiä kohti.


    • Corolla -89 LB

      Sama vika minulla. Ensimmäinen reitti oli takasivuikkunoiden saumoista, tiivistin sikaflexillä. Toinen reitti, joka on vielä tukkimatta, on vasemmasta takavalosta. Se onkin hankala case. Takavalo täyttyy vedellä ja kun sitä on tarpeeksi, niin ylimenevä vesi valuu tavaratilaa ja sivulla olevaan koteloon. Sitä en ole saanut selville, mitä kautta vesi lamppuun pääsee. Tiivistin silikonilla lampun läpiviennin, mutta vettä tulee lampun sisään edelleen. Vesi kertyy auton seisoessa, eli se on korille tiivistyvää vettä tai sadevettä ja tulee siis jostain lampun yläreunasta. Lamppukotelosta ei vain löydy reikää, otin sen irti, täytin vedellä eikä mistään valunut ulos. Jos jollakin on kokemusta vastaavasta, olisi kiva tietää.

      • T0J0TA

        Itselläni vm 90 Liftback malli. Takavaloista vuoti vettä auton peräluukkuun sisälle jo pienemmällä sateella. Irroitin takavalot, laitoin silikonia reilusti saumakohtiin, valot kiinni ja tuplavarmistus vielä ohut kerros silikonia myös ulkopuolelta. Lopuksi koteloiden pohjassa olevat kumitulpat pois, jolloin kaikki mahdollinen vesi pääsee valumaan pois.


    • Vanha juttu

      Kiva, kun menette tiivistämään Sikaflexillä ne aukot, joiden kautta auton on tarkoitus sisältä tuulettua. Miten kuvittelette mm. matkustajien tuottaman kosteuden (märät vaatteet ja jalkineet, lumi, hengitysilman kosteus) poistuvan ikinä, jos tälläätte kaikki raot umpeen?

      Eikä pesua tarvitse pelätä. Siksi siellä varapyöräkotelon pohjassa on kumitulpat, että mahdollisen veden voi valuttaa pois.

      Ruoste syntyy siitä, että vesi ja höyry seisovat sisätilassa pääsemättä valumaan / tuulettumaan pois. Idiootit.

    • Toyjooman
    • Anonyymi

      Tämä sama vika että vettä kertyy rengaskoteloon pohjalle on ollut kaikissa Toyotoissa vuosien varrella Corolla, Carina , Avensis eli lienee tyyppivika Toyotoissa vanhemmiten.

    • Anonyymi

      Tuuleta perä luukku kesäisin aina kerran viikossa kun imuroit auton! Pese aina järvi vedellä sankko ja sieni apuna. Auto ei homehdu kun perä luukun avaa ja tuulettaa. Kaikissa autoissa pitää nuin tehdä.

    • Anonyymi

      Corollappaaaaaaaaa

    • Anonyymi

      VETY HYBRID COROLASA normaalii siellä on vesisäiliö apinoille

      • Anonyymi

        Skoodasimpansseilla vettä velloo ovissa litroittain, vaginetyypppivika!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5115
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3217
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1365
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe