Aina lavuaari tukossa

höh

Keittiön lavuaari meinaa koko ajan mennä tukkoon. Pää ongelma ei voi olla minun tavoissani, koska samaa vaivaa ei ollut edellisessä asunnossani IKINÄ. Ensimmäistä kertaa olen nyt joutunut tutustumaan putkistojen 'anatomiaan'. Kaupasta on tunnut ostettua jo jotain 6 kodin putkimiestä kesästä lähtien. Joku pommi sinne putkistoon kai pitäis laittaa, et pysyis' pidempään auki :)

En mielestäni tunge ruuan jämiä liikaa (ainahan vähän menee) ja kodin putkimiestä käytän mielestäni oikein. Ei kai mun nyt tiskaamista tartte kokonaan lopettaa. Heh, ois' aika hankalaa

OISKO KELLÄÄN LISÄÄ MUITA PIKKU VINKKEJÄ,
et' pysyis lavuaari auki kauemmin

16

15386

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • asiasta

   teidän talon huoltomiehelle jos kävisi katsomassa mikä on vikana.

  • tukossa

   Minulla oli vaikeuksia viemärin kanssa vuosia, ennen kuin löysin vian.
   Viemäriputki ei mennyt tukkoon, vaikka siltä vaikutti, vaan pesualtaan ylivuotoputki oli tukossa viemäriputken liitoksessa. Kun putsasin tämän ei ole enää ollut ongelmia

  • kokemusta on

   Niagara - 450 viemärin aukaisuainetta ja käytä ohjeen mukaan,(myöskin sinne ylivuotoputkeen) on tehokkaampaa kuin nestemäiset viemärin aukaisuaineet. Sitten kun olet saanut viemärin kunnolla auki, niin tyhjennäpä silloin tällöin kahvisuodattimesta porot tiskialtaaseen ja hanasta reilusti kuumaa vettä päälle, johan pysyy viemäri auki. Tuolla konstilla pysyi minulla keittiön viemäri auki edellisessä asunnossani, jossa asuin lähes 20 vuotta ja tiskasin käsin.

   • pa uli

    Itsellä oli ihan sama ongelma. aina välillä tiskiallas alkoi pulputtamaan ja röhimään. yleensä se aukeentui kun tarjosin kodin putkimiestä tai sitten kuumaa vettä ja monta altaallista lämmintä vettä perään kunnes pohjaventtiilissä oli kunnon pyörre.

    Lopullisesti korjaantui kun kerran hain rautakaupasta tekno seesam nimistä tehojauhetta. Sellaisia rakeita joiden kanssa pitää kyllä olla tarkkana. Ne oikeesti "räjäytti" putket auki eikä ole kahteen vuoteen ollt röörien kanssa ongelmia. Eli siellä oli joku jumi joka ei putkimihillä auennut kunnolla.

    Mihinkä muuten tuo kahvinporojuttu perustuu ? Fysiikkaan vai kemiaan ? En epäile toimivutta mutta en heti keksi mikä tuossa auttaisi putkien puhtaanapitoon.


  • Wäxy

   Vuosia sitten asuin asunnossa, mikä rakennettu 1900 luvun alkupuolella rakennetussa talossa.
   asunnossa varsinainen jätevesiputkisto keittiöstä oli vanhat rautaputket ja ne meni kerran ikävästi tukkoon.
   Siinä sitten sai sorkkia väännetyllä rautalangalla ja putkenpuhdistusaineella taituroida jotta putken sai auki.

  • Minä ite

   pesualtaan ylivuotoputki?

   Toi kuulostaa hyvältä syyltä, mutta mikä se on? Keittiössä on kaksi lavuaaria joista menee kuin Y "muovi" putki alas, mutka ja sitten alas lattiaan.

   Mä olen ihmetellyt sitä jotain liitos palaa siinä Y:ssä. Vikahan saattaa olla siis siinä!

   • on se putki joka

    tulee pesualtaan yläreunassa olevien reikien kohdalle.


  • Putki_mies
  • ok-asukki

   On vieläkin halvempi vaihtoehto. Tuotenimi on viemärirassi. Maksoi 5m pituisena 4.90€. Liike tosin Motonet, mut heilläkin kai netistä saatavana.

   Kuten Putki_mies sanoo, tuo rassihomma on se ainoa ja oikea. Sen osaa tumpelokin tehdä kun kattoo keittiön putkistoo purkaessa, että kokoaa taas oikein.
   Se koko putkisto on purettava ja pestävä tarvittaessa.

  • Vedet veks

   Heittäkää ne litkut mielestänne ja töihin. Tiskialtaan pohjasta ruuvit pois ja letku(t) irti hajulukosta. Jos on kovia muoviputkia ja ahtaat paikat, niin vipuvarsi käyttöön. Narusilmukka putken ympäri ja tuki vipuvarrelle, siis vaikka se toinen putki tukena jota vasten kampeaa. Kantsii laittaa sanomalehtiä alle niin säästyy kuivaamisen ja siivoamisen vaivoilta. Putkien puhdistus ja tiivisteiden tarkastus, vaihto tarvittaessa. Putket ja altaan ruuvi(t) paikoilleen ja homma on hoidossa. Minulta meni suunnitteluun päivä (hyvin suunniteltu on puoleksi tehty) ja työhön vajaa tiimanen.
   Voi helkkari mikä määrä sellaista mustaa mönjänrietaletta niissä putkissa oli. Jos olisina alkanut leikkimään noilla kemikalioilla, niin tukoksia olisi ollut tämän tästä.
   On se niin mukavaa kun on röörit auki ja imu tallella, sano entinen piika.
   Että siittä vaan hommiin, MOI.

   • Kuintervaa

    Saman homman tein tänään ja ihmettelen kovasti kuinka on mahdollista että putkistoon oli kertynyt mustaa paksua mönjää puolen sentin paksuinen kerros, tämä siis wc ssä. Onkohan sama myös keittiössä vai johtuuko mönjä hammastahnasta???


   • Anonyymi

    Taloyhtiöissä (kerros- ja rivarit) ei saa itse mennä niitä viemäreitä aukomaan muulla kuin niagaralla tai nestemäisellä viemärinavaajalla, voi tulla iso lasku jos taitamattomana rikkoo paikkoja ja tulee vesivahinkoja. Huoltoyhtiöön soitto jos ongelmia niin huoltomiehet ammattilaisina hoitaa tuonkin ongelman.

    Käsin tiskatessa aina tiskauksen lopuksi laskee vielä hetken niin kuumaa vettä kuin kraanasta tulee ja kerran viikossa kahvinporot keittiön altaaseen ja kraanasta kuumaa vettä reilusti päälle pysyy myös hyvin putket auki, tätä olen itse käyttänyt jo yli 40 vuotta eikä ole muuta tarvinnut, kertaakaan ei ole mulla keittiön viemäri mennyt tukkoon vaikka käsin olen aina tiskannut .


  • entinentalonmies
  • 100.baria.riittää

   Huuhdon tuoreelta yksin asuvana lautaseni puhtaiksi erilliseen 3l kippoon. Tyhjennän sen veden pihamaalle, Silti tukkeutuu vähän jo vuoden jälkeen.

   Nyt ostin Lidlistä viemärin huuhleluletkun. Sen toinen pää kiinnitetään painepesuriin, toinen pää altaan viemäriputkeen.
   En ole vielä kokeillut. Uskon että paineella mönjät lähtööt.

  • Anonyymi

   Laittaa pienen saippuapalan lavuaariin, jonkun jääneen palan vain, pienen, siitä lähtee saippuaa sinne viemäristöön ja pitää puhtaana putkistoa automaattisesti.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   5437
  2. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   600
   4217
  3. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   3141
  4. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   5
   2801
  5. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   165
   2656
  6. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   112
   2077
  7. Isosisko ajoi 1 vuotiaan kuoliaaksi Tyrnävällä, olivatko Lestoja ?

   Eikö tämä laiton lahko voitaisi jo julistaa täysin rikolliseksi ja kieltää laissa, kuten kaikki muukin vahingollinen lopetetaan ? Tämä lapsia tuhoava
   Maailman menoa
   78
   1526
  8. Ohhoh! Michele Murphy-Kaulanen hämmentää vauvauutisella - Totuus on hieman toisenlainen!

   No nyt on aikamoinen "vauva"! Michele Minttu Murphy-Kaulanen on jakanut Instassa "iloisen perhetapahtuman". Lue juttu ja katso kuvat: https://www.su
   Kotimaiset julkkisjuorut
   12
   1462
  9. Taitaa olla viimeinen talvi.

   Jos sähkön hinta talvella on 4-5 kertaa suurempi, kuin edellisenä talvena, niin mulla ei ole varaa lääkkeisiin, ei ruokaan, muita laskuja en voi maksa
   Pori
   93
   1122
  10. Kun mennään...

   yhdessä petiin... Otathan mut peiton alle? Hyvää yötä toivottaa sun nalle. Oot mun oma hehkulamppu, Kauniimpi kuin nätein kukkakimppu. https://you
   Ikävä
   197
   1076
  Aihe