Aina lavuaari tukossa

höh

Keittiön lavuaari meinaa koko ajan mennä tukkoon. Pää ongelma ei voi olla minun tavoissani, koska samaa vaivaa ei ollut edellisessä asunnossani IKINÄ. Ensimmäistä kertaa olen nyt joutunut tutustumaan putkistojen 'anatomiaan'. Kaupasta on tunnut ostettua jo jotain 6 kodin putkimiestä kesästä lähtien. Joku pommi sinne putkistoon kai pitäis laittaa, et pysyis' pidempään auki :)

En mielestäni tunge ruuan jämiä liikaa (ainahan vähän menee) ja kodin putkimiestä käytän mielestäni oikein. Ei kai mun nyt tiskaamista tartte kokonaan lopettaa. Heh, ois' aika hankalaa

OISKO KELLÄÄN LISÄÄ MUITA PIKKU VINKKEJÄ,
et' pysyis lavuaari auki kauemmin

16

18866

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • asiasta

   teidän talon huoltomiehelle jos kävisi katsomassa mikä on vikana.

  • tukossa

   Minulla oli vaikeuksia viemärin kanssa vuosia, ennen kuin löysin vian.
   Viemäriputki ei mennyt tukkoon, vaikka siltä vaikutti, vaan pesualtaan ylivuotoputki oli tukossa viemäriputken liitoksessa. Kun putsasin tämän ei ole enää ollut ongelmia

  • kokemusta on

   Niagara - 450 viemärin aukaisuainetta ja käytä ohjeen mukaan,(myöskin sinne ylivuotoputkeen) on tehokkaampaa kuin nestemäiset viemärin aukaisuaineet. Sitten kun olet saanut viemärin kunnolla auki, niin tyhjennäpä silloin tällöin kahvisuodattimesta porot tiskialtaaseen ja hanasta reilusti kuumaa vettä päälle, johan pysyy viemäri auki. Tuolla konstilla pysyi minulla keittiön viemäri auki edellisessä asunnossani, jossa asuin lähes 20 vuotta ja tiskasin käsin.

   • pa uli

    Itsellä oli ihan sama ongelma. aina välillä tiskiallas alkoi pulputtamaan ja röhimään. yleensä se aukeentui kun tarjosin kodin putkimiestä tai sitten kuumaa vettä ja monta altaallista lämmintä vettä perään kunnes pohjaventtiilissä oli kunnon pyörre.

    Lopullisesti korjaantui kun kerran hain rautakaupasta tekno seesam nimistä tehojauhetta. Sellaisia rakeita joiden kanssa pitää kyllä olla tarkkana. Ne oikeesti "räjäytti" putket auki eikä ole kahteen vuoteen ollt röörien kanssa ongelmia. Eli siellä oli joku jumi joka ei putkimihillä auennut kunnolla.

    Mihinkä muuten tuo kahvinporojuttu perustuu ? Fysiikkaan vai kemiaan ? En epäile toimivutta mutta en heti keksi mikä tuossa auttaisi putkien puhtaanapitoon.


  • Wäxy

   Vuosia sitten asuin asunnossa, mikä rakennettu 1900 luvun alkupuolella rakennetussa talossa.
   asunnossa varsinainen jätevesiputkisto keittiöstä oli vanhat rautaputket ja ne meni kerran ikävästi tukkoon.
   Siinä sitten sai sorkkia väännetyllä rautalangalla ja putkenpuhdistusaineella taituroida jotta putken sai auki.

  • Minä ite

   pesualtaan ylivuotoputki?

   Toi kuulostaa hyvältä syyltä, mutta mikä se on? Keittiössä on kaksi lavuaaria joista menee kuin Y "muovi" putki alas, mutka ja sitten alas lattiaan.

   Mä olen ihmetellyt sitä jotain liitos palaa siinä Y:ssä. Vikahan saattaa olla siis siinä!

   • on se putki joka

    tulee pesualtaan yläreunassa olevien reikien kohdalle.


  • Putki_mies
  • ok-asukki

   On vieläkin halvempi vaihtoehto. Tuotenimi on viemärirassi. Maksoi 5m pituisena 4.90€. Liike tosin Motonet, mut heilläkin kai netistä saatavana.

   Kuten Putki_mies sanoo, tuo rassihomma on se ainoa ja oikea. Sen osaa tumpelokin tehdä kun kattoo keittiön putkistoo purkaessa, että kokoaa taas oikein.
   Se koko putkisto on purettava ja pestävä tarvittaessa.

  • Vedet veks

   Heittäkää ne litkut mielestänne ja töihin. Tiskialtaan pohjasta ruuvit pois ja letku(t) irti hajulukosta. Jos on kovia muoviputkia ja ahtaat paikat, niin vipuvarsi käyttöön. Narusilmukka putken ympäri ja tuki vipuvarrelle, siis vaikka se toinen putki tukena jota vasten kampeaa. Kantsii laittaa sanomalehtiä alle niin säästyy kuivaamisen ja siivoamisen vaivoilta. Putkien puhdistus ja tiivisteiden tarkastus, vaihto tarvittaessa. Putket ja altaan ruuvi(t) paikoilleen ja homma on hoidossa. Minulta meni suunnitteluun päivä (hyvin suunniteltu on puoleksi tehty) ja työhön vajaa tiimanen.
   Voi helkkari mikä määrä sellaista mustaa mönjänrietaletta niissä putkissa oli. Jos olisina alkanut leikkimään noilla kemikalioilla, niin tukoksia olisi ollut tämän tästä.
   On se niin mukavaa kun on röörit auki ja imu tallella, sano entinen piika.
   Että siittä vaan hommiin, MOI.

   • Kuintervaa

    Saman homman tein tänään ja ihmettelen kovasti kuinka on mahdollista että putkistoon oli kertynyt mustaa paksua mönjää puolen sentin paksuinen kerros, tämä siis wc ssä. Onkohan sama myös keittiössä vai johtuuko mönjä hammastahnasta???


   • Anonyymi

    Taloyhtiöissä (kerros- ja rivarit) ei saa itse mennä niitä viemäreitä aukomaan muulla kuin niagaralla tai nestemäisellä viemärinavaajalla, voi tulla iso lasku jos taitamattomana rikkoo paikkoja ja tulee vesivahinkoja. Huoltoyhtiöön soitto jos ongelmia niin huoltomiehet ammattilaisina hoitaa tuonkin ongelman.

    Käsin tiskatessa aina tiskauksen lopuksi laskee vielä hetken niin kuumaa vettä kuin kraanasta tulee ja kerran viikossa kahvinporot keittiön altaaseen ja kraanasta kuumaa vettä reilusti päälle pysyy myös hyvin putket auki, tätä olen itse käyttänyt jo yli 40 vuotta eikä ole muuta tarvinnut, kertaakaan ei ole mulla keittiön viemäri mennyt tukkoon vaikka käsin olen aina tiskannut .


  • entinentalonmies
  • 100.baria.riittää

   Huuhdon tuoreelta yksin asuvana lautaseni puhtaiksi erilliseen 3l kippoon. Tyhjennän sen veden pihamaalle, Silti tukkeutuu vähän jo vuoden jälkeen.

   Nyt ostin Lidlistä viemärin huuhleluletkun. Sen toinen pää kiinnitetään painepesuriin, toinen pää altaan viemäriputkeen.
   En ole vielä kokeillut. Uskon että paineella mönjät lähtööt.

  • Anonyymi

   Laittaa pienen saippuapalan lavuaariin, jonkun jääneen palan vain, pienen, siitä lähtee saippuaa sinne viemäristöön ja pitää puhtaana putkistoa automaattisesti.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Valkeakosken tappo

   "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
   Henkirikokset
   157
   27670
  2. Kuka oli tekijä?

   Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
   Valkeakoski
   202
   17612
  3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

   Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
   Maailman menoa
   352
   9250
  4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

   Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
   Poliisi
   27
   6348
  5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

   Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
   Maailman menoa
   19
   4133
  6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

   Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
   Valkeakoski
   193
   3771
  7. Onko tekijän nimi tiedossa?

   Joko tiedetään?
   Valkeakoski
   24
   1727
  8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

   https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
   Valkeakoski
   43
   1457
  9. Miten meidän käy

   Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
   Ikävä
   49
   1215
  10. Toivottavasti tekijää ei suojella

   Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
   Valkeakoski
   50
   1154
  Aihe