aromaterapiasta

tutustunut

Aromaterapia on hoitomuoto joka on kärsinyt inflaation kylpylä ja wellnes kulttuurin uudessa renesanssissa. Kylpylöissä markkinoidaan aromaterapiaa joka on hurjan kallista, lyhytkestoista ja ammattitaidotonta.
Siitä palvelusta jota monet kuluttajat luulevat aromaterapiaksi voisimme käyttää nimitystä aroma hieronta.


Aromaterapiassa terapeutti tutustuu perusteellisesti asiakkaansa terveyden tilaan sekä psykkiseen vointiin. Öljyvalinnassa on huomioitava asiakkaan sairaudet, lääkkeet, hormonaalinen ja psyykkinen tila. Terapeutin on tunnettava aromaatisten öljyjen kemiallinen rakenne ja erillaisten aines osien vaikutus ihmiseen laajaalaisesti. Aromaterapiassa ei voida käyttää valmiita tuoksusekoituksia sillä jokaisen asiakkaan tarvitsema öljy on erillainen.
Aromaterapiasta saadaan apua moniin vaikeisiinkin vaivoihin. Aromaterapeutille kannattaa hakeutua mm. masennuksen, psyykkisen stressin, pms-, vaihdevuosi vaivojen, diaknosoitujen kiputilojen lievittämiselsi, iho ongelmien, immuunipuolustuksen vahvistamiseksi.

Aromaterapeuttiset öljyt ovat valmistettu kasvista höyrytislaamalla siten saadaan kasvista erotettua se essenssi jonka kasvi on itse valmistanut omaksi puolustukseksi kasvitauteja ja tuholaisia vastaan.
Lääketiede on tutkinut ja tutkii edelleen aromaatisten öljyjen komponenttejeja ja pyrkii valmistamaan kemiallisesti nerokkaita luonnon luomuksia.


Aromaterapia on luonnonmukainen hoitomuoto joka voi hieronnan lisäksi sisältää kotihoito öljyjä, voiteita, suihkeita ja inhalaatioita.
Aromaterapia soveltuu erinomaisesti tukihoidoksi monissa sairauksissa. Ammattillinen aromaterapeutti ei koskaan puutu lääkärinmääräämään lääkitykseen mutta huomioi sen öljyn valinnassa. Lievemmissä vaivoissa aromaterapia riittää ainoana hoitomuotona. Toki aromaterapiaa voidaan käyttää myöskin rentoutumiseen ja kauneuden hoitoon. useimmat aromaterpeutit tekevätkin luonnonmukaisia aromaterapeuttisia kasvohoitoja jotka tarjoavat tehokkaan ja lisäaineettoman vaihdoehdon tulokselliseen kauneuden hoitoon. Rentoutukseen aromaterapia sopii myöskin sillä jotkut öljyt ovat ominaisuuksiltaan hyvinkin relaksoivia, sedatiivisia ja jopa euforisoivia.
Monia aromaattisia öljyjä ei myydä vähittäiskaupassa niiden laaja alaisten vaikutuksiensa vuoksi.


Todellisen aromaterapian erottaminen on helppoa.

1. terapeutti valitsee öljyt juuri sinulle, valintaa varten hän tarvitsee sinusta tietoa.
2. Aromaterapeutti varmistuttaa öljyvalinnan sinulla tuoksuttamalla.
3.Aromaterapiaan tarvitaan aikaa yli tunti.
4. Aromaterapia on saatavaan hyötyn nähden edullista.

13

4572

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sitä saa

      No mistä sitä oikeeta aromaterapiaa saa jos ei kylpylöistä?

      • tieteskin!

        Luontaishoitoloista! Eikä kylpyläkään yksiselitteisesti ole huono paikka, kannattaa vähän kysellä hoidosta ja hoitajan tiedoista.


      • aromatica

        katso osoitteesta www.aromatica.fi, siitä diplomiaromaterapeutit. Ainakin Aromatican kouluttamat diplomiaromaterapeutit ovat pitkän, 42 opintoviikon koulutuksen saaneita (mm. anatomia, fysiologia, tautioppi, psykologia, paljon tietoa aromaterapiasta ja eteerisistä öljyistä ym). On muitakin koulukuntia, esim Frantsilan kouluttamat, siinä samassa on koulutus muihinkin luontaishoitoihin, joten ei ehkä niin laaja-alainen aromaterapiakoulutus kuin Aromatican. Aromaterapeutti siis tekee henk.koht öljysekoituksen, kyselee ja huomioi sairaudet, lääkitykset ym. Aromahieroja on pikakoulutettu wellness-hoitaja, joka tekee hoidon valmiilla öljysekoituksella kaavan mukaan.


      • vielä myös...
        aromatica kirjoitti:

        katso osoitteesta www.aromatica.fi, siitä diplomiaromaterapeutit. Ainakin Aromatican kouluttamat diplomiaromaterapeutit ovat pitkän, 42 opintoviikon koulutuksen saaneita (mm. anatomia, fysiologia, tautioppi, psykologia, paljon tietoa aromaterapiasta ja eteerisistä öljyistä ym). On muitakin koulukuntia, esim Frantsilan kouluttamat, siinä samassa on koulutus muihinkin luontaishoitoihin, joten ei ehkä niin laaja-alainen aromaterapiakoulutus kuin Aromatican. Aromaterapeutti siis tekee henk.koht öljysekoituksen, kyselee ja huomioi sairaudet, lääkitykset ym. Aromahieroja on pikakoulutettu wellness-hoitaja, joka tekee hoidon valmiilla öljysekoituksella kaavan mukaan.

        No johan taas...en usko että tässä maassa yksikään kosmetolgi tai hieroja, joka työskentelee kylpylöissä tai omassa hoitolassaan ja näissä palvelu-tilanteissa yleensäkkään, olisi valmistunut alalle ilman anatomian, fysiologian, tautiopin sisältämää koulutusta...että taas mentiin metsään.
        Kylpylöissäkään täällä Suomessa ei nyt ihan kuka tahansa hiero., hei. Niinkö luulit?.. ei ainakaan jos kylpylä haluaa asiakkaansa tulevassakin pitää ammattitaitoisten tekijöidensä myötä... ja valvoohan kylpylöitä viranomainen.

        Miksi UMG-terapeutti koulutus sisältää noin intensiivisen koulutuksen??? Siksi, koska sen pohjana on juuri se että vaikka oisit insinööri, siivooja, kassatyöntekijä koulutukseltasi vailla mitään ihmiskehon tietoutta ja tuntemusta... ja olet vain alasta kiinnostunut ja voit kouluttautua erittäin tyhjentävästi intensiivisin tiedon alalle ja saada siitä itsellesi uuden ammatin.

        Voi näitä kirjoituksia... joissa paljon asiavirheitä


      • Kyllä pitäs löytyä

        Tällainen sivusto, kuin suomenyritykset.fi
        Sieltä haet vaikka hakusanalla: aromaterapiaa


      • Terapeutin löytänyt

        Suomen luontaislääkinnän keskusliitolla on rekisteri terapeuteista. Jos etsit itsellesi vastuulista ja vahvan koulutuksen saanutta aromaterapeuttia suosittelen hakemaan sinua lähinnä olevan aromaterapeutin tietoja LKL:n terapeutti rekisteristä. Luontaislääketieteen liiton nettisivuilta käy ilmi millaiset koulutus vaatimukset heidän jäsen rekisteriin pääsyllä on.


    • friend09

      siinä paljon tekstiä...

    • ja höh höh

      paljon oli tuossa oikeaa asiaa, mutta suuresti myös asia virheitä...


      Aromatica kouluttaa myös wellness-hoitoja aromaterapiaa hyödyntäen juuri kylpylöiden henkilökunnalle, kosmetologeille ja muille alalle aikoiville...joten kyllä sitä asiantuntemusta löytyy muitakin, tasan.

      Joten, ei siis asia ihan noin yksiviivainen ole mitä viestiketjun alussa annettiin taas ymmärtää.

      Virallisesti esim. Aromatican hoitoja saisi Aromaterapiana mainostaa palveluinaan vain UMG-terapeutti ja muut tekijät vain aromahemmotteluna tai aroma hierontana...se totta.
      Aromaterapia/hieronta voi kestää tunnin tai 90 min UMG-terapeutilla tai esim. kosmetologilla... mutta löytyy UMG-terapeutillakin lyhytkestosempia hoitopalveluja asiakkaille... esim. AromaSelkä ja StressiNiska vain n. 30 min, jonka myös niihin kouluttautunut kylpylätyöntekijä, kosmetologi tai muu kouluttautunut myös tekee.

      Aina kannattaisi ottaa kokonaisvaltaisesti selvää ennen kuin taas "lähdetään soitellen sotaan" ;D

      Jeps.. ja nuo informatiiviset Aromatica Oyn nettisivustot myös selventävät tämän saman asian... että silleen, nyt vain varaamaan niitä aroma-hierontoja tai Aromaterapiaa... sen lopputuloksena saat hyvää oloa keholle ja mielelle, hoitolassa, kylpylässä sekäAromaterapeutilla...taatusti! :D

      • Benzoe

        Viestiketjussa on runsaasti hyvää asiaa, kannan minäkin korteni kekoon.

        Valitettavasti osassa kylpylöistä on todellakin villiä menoa eteeristen öljyjen kanssa ja veikkaampa ettei kyseessä ole tällöin ammattitaitoiset aromaterapeutit. Jos asiakkaalle annetaan lappu, että valitsehan kylpyveteesi tuoksu mieltymyksesi mukaan, niin silloin mennään metsään. Kyse ei ole oikeasta aromaterpiasta. Ja huomioida tulee, että kylvyt kuuluvat aromaterapiaan. Pääosin kylpylöissä on kuitenkin ammattitaitoa (ja tyylin mukaisesti rohkea hinnottelu).

        Suomessa on runsaasti asianmukaisesti koulutettuja aromaterapeutteja, jotka eivät halua kuulua LKL:n jäsenistöön. LKL:n toimintaan ei kaikki ole tyytyväisiä. Mutta jokainen kouluttaja kirjoittaa kyllä diplomin kunhan asianmukainen koulutus on suoritettu tautioppineen ja peruslääketieteineen. LKL:n liittyminen ei ole pakollista. Kaikki opettajatkaan/kouluttajaltkaan eivät ole LKL:n jäseninä, mutta noudattavat kyllä koulutusvaatimuksia. Itse asiassa jäsenmäärä on aika pieni palveluntarjoajiin nähden.

        Frantsilalla ei ole mitään omaa "koulukuntaa" aromaterapian opiskeluun. Siellä opettavat normaalit aromaterapiaopettajat aromaterapiaa normaalin pituisineen koulutuksineen.

        Kosmeettisella aromaterapialla ja aromaterapialla on selkeät eroavaisuudet. Varsinainen aromaterapeuttikoulutus on sangen pitkä koulutus ja kosmeettinen aromaterapia saattaa kuulua esim. estenomin koulutukseen.

        En minä löytänyt aloittajan kirjoituksesta mitään moitittavaa enkä kenenkään muunkaan teksteistä. On hyvä että asioista keskustellaan.


    • stefanbender

      Moi!

      Voisinko käyttää vaporisaattoria aromaterapialle kotona?!

    • AnttiPeltola
    • Vastuutonta tekstiä

      Tuollainen teksti on vastuutonta "Lievemmissä vaivoissa aromaterapia riittää ainoana hoitomuotona". Tällaisten esittäminen on lainvastaista.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8604
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2605
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      126
      2331
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1714
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1529
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe