Hintataso ja matkabudjetti

sireeni

Heippa,

ollaan suunnittelemassa maaliskuuksi viikon matkaa Hong Kongiin. Vinkkejä kaivataan, koska tietoa löytyy aika nihkeästi suomalaisilta keskustelupalstoilta. Lähinnä kohteen hintatasosta haluaisin tiedustella. Paljon kannattaa varata ns. käyttörahaa viikon mittaiseen reissuun per naama (pariskuntaloma)? Eli ei hotelli tai lentohintoja mukaanlukien, koska niiden hinnat on suurinpiirtein tiedossa, aiomme ottaa hotellin Kowloonista.

Myös seuraaviin haluaisin vastauksia. Paljon menee rahaa viikossa ruokaan, jos syö paljon paikallisissa ravintoloissa, eikä missään nimessä mikään kallis hienostorafloissa? Yökerhoissa emme aio käydä. Paljon menee rahaa ns. pakollisiin nähtävyyksiin?

Millä alueella kannattaa liikkua? Kuulemma julkiset kulkuvälineet ovat hyvät, esim. metro? Taksi halpaa, paljon suurinpiirtein verrattuna esim suomen hintoihin?

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, muut ostokset. Vaatteet, tuliaiset? Mitä kannattaa tuoda? Olen innoissani :)

Ja kiitos etukäteen vastaajille!!

9

9593

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hong King Kong

      Tavalliset food court lounaat 20-30 hkd, kivemmassa ympäristössä 60-100 hkd, mutta Hong Kong on paikka jossa vain taivas on rajana sille kuinka paljon voitte käyttää. Hong Kong on paikka jossa kyllä kaikelle rahalle löytyy käyttöä jos vain haluaa käyttää! Ei kannata turhia pihistellä jos ette ole sinne asti menossa heti uudestaan. Se on ainutlaatuinen elämys koko kaupunki.

      Bussit, metrot, ratikat, junat kaikki hyviä. Takseillakin ajaa kivasti, todella halpaa Suomeen verrattuna.

      Kiinalaiset tuotteet, tekstiilit ja vaatteet joita kannattaa käydä katsomassa Mong Kokin katumarketeilla yms. Mitä mieli nyt tekee.

    • liian lyhyt

      Turha lähteä viikoksi. Minimi kaksi viikkoa ja tehkää samalla kierto HKG - Shenzhen - Kanton - Makao - HKG. Tuliaiset ostakaa Kantonista ja krääsät Shenzhenistä.

    • Jallu

      HK $ on nyt heikko euroon verrattuna. Hyvä nyrkkisääntö on, että otat yhden desimaalin pois HK:n hinnasta esim 150 $ = n.15 eur (vielä n. 5% vähemmänkin).
      Tulin juuri HK:sta ja kyllä se on todellinen ostosparatiisi. Harmi vain, että meillä ei ollut rahti- vaan tavallinen reittikone. Merkkivaatteet ja -tuotteet eivät missään ole erityisen halpoja, mutta tuolla hintataso on varmasti 30 -40 % edullisempi kun esim Suomessa. Elektroniikka ei ole sen edullisempaa kuin täälläkään, ainakaan merkittävästi. Ruoka/ravintolat ovat: Tottakai riippuu sijainnista, tasosta ym., mutta esim. Kowloonissa, pari metroasemaa ylös, kiinal.rav. (ei katukeittiöissä) syötte 50 - 100$ / hlö. Huomattava myös, ettei siellä yleensä juoda juomia ruuan kanssa esim. olutta tai viiniä vaan teetä - joko vihreää tai "black". Tuntui aluksi vähän oudolta, mutta itseasiassa sopii tosi hyvin. Jos ette vielä osaa, niin kannataa jo etukäteen opetella käyttämään puikkoja. Toki "aseetkin" saa, mutta on kivaa syödä kuten paikallisetkin ja mielestäni se kuuluu jo yleissivistykseen nykyaikana. Se on pienen harjoittelun jälkeen aivan helppoa.
      Kiinnittäkää huomiota myös katukeittiöiden siisteyteen, ruoka-aineiden järjestykseen ja huomaatte, ettei niissäkään ole huomauttamista - se on vain se kultturiero. Mutta sitähän te juuri sinne menette katsomaan.

      Netistä löydätte googlettamalla, mutta esim. tässä on hyvä osoite: http://www.discoverhongkong.com/eng/index.jsp

      Ehkä tärkein neuvo on, että hommatkaa heti kentältä tai muualta Octopuss-kortti. Se on tosi viisas kulkukortti joka käy KAIKISSA kulkuvälineissä, monissa kaupoissa ym. Metrolla(MTR) on tosi nopea, turvallinen ja helppo kulkea paikasta toiseen. Lisäksi se on erittäin halpaa kyytiä. Kentältä pääsee vaivattomasti hotelleihin yhteiskuljetuksilla vrt airport taxi suomessa. Hinta oli 90 $ kun metrojuna oli 60$ ja asemalta olisi ollut vielä hieman käveltävää laukkujen kanssa. Kuljetuksen voi ottaa myös edestakaisin.

      Muuten on vaikea antaa mitään ohjeita rahan suhteen, se niin riippuu mitä haluaa - kyllä siihen kaupunkiin saa menemään pienen valtion budjetin illassa; vrt vedonlyönti, kaupat esim. Cucci, Valentino, YVS, Dior, Rolex, Armani jne. Siis siinä kaupungissa on KAIKKI maailman huippumerkit edustettuina. On myös edullista ja muista tinkiä! Huomaatte kyllä, missä voi ja missä se ei onnistu.
      Kivoja ruoka/juomapaikkoja on maailman pisimpien rullaportaiden varrella, Peakille kannattaa mennä niin, että menee valoisana aikana mutta näkee kun ilta hämärtyy ja pimenee ja valot syttyvät pilvenpiirtäjiin. Myös joka ilta klo 20:00 on valoshow missä saaren ja Kowloonin pilvenpiirtäjät "taistelevat". Kannattaa mennä hot. Inter Continentalin ja Star Ferryn terminaalin väliin kävelypromenaadille = tämäkin on jotain sellaista mitä ei pysty tässä selittämään.
      Eräs paikka missä kävin eka kertaa nyt, oli HK Science Museum. Ehdottomasti pitää käydä! Sisäänpääsymaksu naurettavan halpa, en muista, mutta muodollinen. Siellä näki Hong Kongin kehityksen ja historian hyvin mm. oli paljon multivisioesityksiä hyvin ymmärrettävässä muodossa. Varatkaa aikaa 4 -5 tuntia.

      Hotellit ovat HK:ssa aika kalliita, riippuen ajankohdasta (onko messuja, tapahtumia ym), mutta ei ehkä kannata ottaa huonolta paikalta halvinta ja kurjinta luukkua, jos ei taas
      The Peninsulaankaan tarvitse mennä (paitsi jos on varaa). Olimme Hot. Dorsett Sea Way nimisessä keskiluokan hotellissa, jonka sijainti oli Yau Mai Tei:ssa = 2 MTR asemaa ylös Tsim Sha Tsui:sta.
      Koska välimatkat ovat lyhyitä, ei ollut paha rasti edes kävellä rannasta = 2 km

      Olen käynyt Honkkarissa kolme kertaa, mutta täytyy sanoa, että olen hieman kateellinen teille, kun pääsette alkuvuodesta sinne yhteen mielestäni maailman mielenkiintoisempaan kaupunkiin. Hyvä matkaa !

      • reissari2

        Hei!
        Me myös lähdössä maaliskuussa Hong Kongiin, perillä kaksi viikkoa. Nyt kysynkin, miksi majoitutte Kowlooniiin, olemme kovasti miettineet, mistä varaisimme hotellin! Millainen sää Hing Kongissa on maaliskuussa, voiko rannalla ottaa aurinkoa? Hieman mietityttää tuo liikkuminen paikasta toiseen, kun ei noin suuressa kaupungissa ole käyty ennen, toki onnistunee ihan hyvin, kun ottaa asioista selvää. Tuossa tulikin hyviä vinkkejä, missä kannattaa käydä, kiitos vinkeistä!
        Oletko Jallu koskaan teettänyt vaatteita tai silmälaseja? Voitko suositella jotain tiettyä paikkaa? Kiitos jo etukäteen!


      • Jallu
        reissari2 kirjoitti:

        Hei!
        Me myös lähdössä maaliskuussa Hong Kongiin, perillä kaksi viikkoa. Nyt kysynkin, miksi majoitutte Kowlooniiin, olemme kovasti miettineet, mistä varaisimme hotellin! Millainen sää Hing Kongissa on maaliskuussa, voiko rannalla ottaa aurinkoa? Hieman mietityttää tuo liikkuminen paikasta toiseen, kun ei noin suuressa kaupungissa ole käyty ennen, toki onnistunee ihan hyvin, kun ottaa asioista selvää. Tuossa tulikin hyviä vinkkejä, missä kannattaa käydä, kiitos vinkeistä!
        Oletko Jallu koskaan teettänyt vaatteita tai silmälaseja? Voitko suositella jotain tiettyä paikkaa? Kiitos jo etukäteen!

        Teetin nytkin puvun ja irtotakin housuilla sekä vävyni teetti irtotakin. Hinta kaikilta yhteensä 7700 $ eli n. 720 eur. Tämä vaatturi ei varmasti ollut kaupungin halvin, mutta ei kalleinkaan. Materiaalit olivat joka tapauksessa erinomaista kangasta. En oikein kehdannut aloittaa tinkimisshowta, kun samaan aikaan oli sovittamassa uusi-seelantilainen kanta-asiakas, ja tuskin olisi ainakaan paljoa pudottanutkaan. Tämä on sinänsä jo hyvä merkki.
        Fima oli Hariela's Custom Tailor ja kaverin nimi Ramesh - Albert. Osoite on Holiday Inn Hotel
        50 Nathan Road, First Basement, Shop B-113-
        Eli Nathan road on pääkatu ja Jordan metroaseman kohdalla, toisella puolen katua, Holiday Inn hotelin alakerrassa. Saksalaista ravintolaa vastapäätä.
        Muuten, et voi kävellä 50 metriä tuolla seudulla ilman, että koko ajan sinulle tyrkytetään lappua ja yritetään saada ostamaan kopioRolex ja teettämään pukua. Jostain syystä kuitenkin haluan itse valita paikan mistä vaatteeni ostan. Luulen että nämä kadultavetopaikat herkemmin kusevat silmään - voi olla että olen väärässäkin, mutta kuitenkin em. taylor oli tosi asiallinen ja erittäin huomaavainen palvelu.

        Laseja en ole koskaan teettänyt - mutta ei varmasti häviä jos ottaa siellä selvää. Ei varmaan missään maailmassa ole ainakaan kalliimpaa kuin täällä Kalevan laulumailla, missä optikkoliikkeet ovat liikuttavan yksimielisiä hinnoistaan !

        Hotelleja on netissä paljon ja järkevä hintahaitari taitaa olla siinä 60 - 150 euroa / huone. Sanoisin, että alle satasen saa jo hyvän hotelin tarpeeksi hyvältä paikalta. Itse olimme tuolla Dorsett Sea View'issä, mutta sen huoneet ovat kooltaan tosi pieniä - en ole missään ollut niin pienissä huoneissa. Muuten ok. Mielestäni on aivan sama kummalla puolella asuu - ehkä seuraavan kerran valitsen itse saaren puolen, mutta kuten sanottu, aivan sama. Metrolla ja Star Ferryllä pääsee aivan kuin pysäkiltä toiselle -ja on halpaa ja helppoa erityisesti Ocktopuss kortin kanssa. Taksit ovat myös tosihalpoja.

        Monet käyvät Macaossa, en itse erikoisemmin ollut ihmeissäni, mutta käynnistäni on jo aikaa niin paljon että se kuului vielä Portugalille. Ehkä muut voivat antaa tuoreempia kommentteja.
        Lantaun saarelle kannatta mennä (Metrolla pääsee helposti). Siellä on mm. luostari, köysirata vuoren huipulle ja mm. Out Let ostoskeskus, missä on kuuluisien merkkituotteiden edullisia(?) myymälöitä. Siellä on myös Disney World. En ole itse käynyt ja paikalliset eivät oikein olleet ylpeitä siitä, joten, käyneet kommentoikaa! Myös kuulemma paras uimaranta on saarella siellä (lähellä Disney puistoa).

        Kaksi viikkoa tuntuu melko pitkältä ajalta yhdessä kaupungissa, joten lähtekää vain reippaasti kiertelemään ympäristöön. Manner-Kiinaan tarvitaan viisumi, minkä saa Suomesta etukäteen hieman halvemmalla kuin paikan päältä, mutta ei se ole kai kovin kallis sielläkään? Vissiin parikymppiä euroissa (tämä ei ole luotettavaa tietoa!) Suomessa pitää lähettää passit Kiinan Suurlähetystöön tai käydä siellä Hgissä. Aukioloajat ovat vaan tosi lyhyet. Tarkista netistä tai soittamalla. Luultavasti eivät puhu suomea mutta englantia kyllä.
        Tiedättehän, että Hong Kong on eräs turvallisimmista paikoista kulkea esim. puistoisa, yöllä jne., mutta kannatta silti pitää järki mukana kuten kaikissa suurkaupungeissa.
        Oikein hyvää matkaa teillekin !


      • lämmintä
        reissari2 kirjoitti:

        Hei!
        Me myös lähdössä maaliskuussa Hong Kongiin, perillä kaksi viikkoa. Nyt kysynkin, miksi majoitutte Kowlooniiin, olemme kovasti miettineet, mistä varaisimme hotellin! Millainen sää Hing Kongissa on maaliskuussa, voiko rannalla ottaa aurinkoa? Hieman mietityttää tuo liikkuminen paikasta toiseen, kun ei noin suuressa kaupungissa ole käyty ennen, toki onnistunee ihan hyvin, kun ottaa asioista selvää. Tuossa tulikin hyviä vinkkejä, missä kannattaa käydä, kiitos vinkeistä!
        Oletko Jallu koskaan teettänyt vaatteita tai silmälaseja? Voitko suositella jotain tiettyä paikkaa? Kiitos jo etukäteen!

        Olimme viime maaliskuussa Kantonissa ja HongKongissa ja säät suosivat. Lämpötila 25-27, joten kesävaatetta tarvitsee. Illalla pashmina riittää, jos istutte ilmastoidussa ravintolassa.
        Meidän hotelli HongKongissa oli Kowloonin puolella ja sijaintiin olimme tyytyväisiä.HongKongissa hotellihuoneet ovat yleisesti pieniä, jollette ota huippuhotellista.Kahdessa viikossa kannattaisi kyllä käydä kiinankin puolella, koska elintaso ero on tosi suuri rajan toisella puolella. Viisumin saa kätevästi postitsekin lähettämällä passin, hakemuksen ja kuvan suurlähetystöön. Kertaviisumi muistaakseni n.45 e.
        HongKongista junamatka Kantoniin reilut 1 1/2tuntia ja hinta n.25e suunta.
        Me lähdemme nyt taas 9.11 reissuun, tällä kertaa lento HongKongiin ja siitä sitten Shenzheniin ja takaisin.


      • Misä käy?

        Mistä saa? Missä käy?? Kuinka pitkäksi aikaa? Minkähintainen?

        Olen lähdössä 12 päiväksi Hongkongin, miten Octobuskortti sopisi munuille parhaiten.

        Kiitos vastauksista.


      • käy...
        Misä käy? kirjoitti:

        Mistä saa? Missä käy?? Kuinka pitkäksi aikaa? Minkähintainen?

        Olen lähdössä 12 päiväksi Hongkongin, miten Octobuskortti sopisi munuille parhaiten.

        Kiitos vastauksista.

        Metrossa, busseissa, joissain minbusseissa, kioskiketjuissa kuten 7-eleven ja Circle-K, kahdessa suurimmassa ruokakauppaketjussa: Park'N Shop ja Wellcome (siis todellakin kahdella L:llä) ja lukuisissa muissa paikoissa.

        Eli maksat HKD 50 pantin kortista, jonka jälkeen voit sitten ladata sinne rahaa oman mielen mukaan

        http://www.octopuscards.com/consumer/en/index.jsp


      • Nimetön
        käy... kirjoitti:

        Metrossa, busseissa, joissain minbusseissa, kioskiketjuissa kuten 7-eleven ja Circle-K, kahdessa suurimmassa ruokakauppaketjussa: Park'N Shop ja Wellcome (siis todellakin kahdella L:llä) ja lukuisissa muissa paikoissa.

        Eli maksat HKD 50 pantin kortista, jonka jälkeen voit sitten ladata sinne rahaa oman mielen mukaan

        http://www.octopuscards.com/consumer/en/index.jsp

        Joo, Octupus-kortti on todella kätevä. Käteistä kannatta kuitenkin aina olla mukana, koska ei se kortti ihan joka paikassa toimi kuitenkaan. Minibusseissa se ainakin vuosi sitten oli harvinainen ja pari Park'n Shoppiakin on tullut vastaan, missä se ei käynyt.

        Miten muuten on, tiedättekö onko Octopus-kortissa jokin voimassaoloaika, esim. 3 vuotta?

        HH


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4849
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4413
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2871
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1699
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1690
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      104
      1675
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1603
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe