huonolaatuiset alkiot

*tiuhti*

Onko muita, joilla alkiot olleet huonolaatuisia? Montako kertaa olette käyneet läpi ivf:n ennen kuin mietitte muita vaihtoehtoja? Onko löytynyt mitään syytä alkioiden huonoon laatuun? Onko pulma ollut munasoluissa vai siittiöissä? Meillä ei lähtenyt jakautumaan normaalisti kuin yksi (10 solua kerättiin) ja sekin oli aikas huonolaatuinen. Ei se sitten jaksanut pysyä kyydissä... pelottaa, että saadaanko seuraavasta mitään siirrettävää.

6

3991

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Krisse73

      Me ollaan käyty 3IVF-hoitoa ja aina tullut huonolaatuisia alkioita.Lääkäri on sanonut,että ei voi tietää mistä johtuu,syy voi olla siittiöissä tai munasolussa,ja hedelmöittymiseen ei voi vaikuttaa lääkkeillä tms.
      Nyt miehelle aloitti vitamiini kuurin,joka voi parantaa alkioita. Ihmettelin,että miksei aiemmin ole moista aloitettu. Eli hän nyt popsii foolihappoa, C-ja E-vitamiinia.
      Jos tupakoi tai on ylipainoinen,niin niillä on myös vaikutusta.Näin meille kerrottiin. Minulla ei ole näitä ongelmia,mutta silti vain tulee huonoja alkioita.
      Aloitamme tammikuussa 4IVF-hoidon,emme ole vielä muita vaihtoehtoja paljoa miettineet. Jospa vitamiineista on apua... Onko muilla vinkkejä alkioiden parantamiseen???

      • Sascha38

        Mulle tehtiin eka IVF kesäkuussa, mistä saaliina neljä hitaasti jakautunutta alkiota (2-soluisia). Tuoresiirrossa siirrettiin yksi alkio, siitä tuli nega. Ekassa PAS:issa elokuussa siirrettiin taas yksi alkio ja siitäkin tuli nega. Syyskuussa piti tehdä kolmas PAS, mutta siinä kaksi viimeistä alkiota ei selviytyneet sulatuksesta. Lääkärin mukaan alkioiden huono laatu johtuu korkeasta iästäni (38-v), koska muuten meistä ei ole löydetty mitään vikaa. Mulle tehtiin nyt lokakuussa toinen IVF ja Puregonin lisäksi määrättiin Menopuria ja tuloksena saatiin viisi alkiota, joista lääkärin mukaan kaksi hyvää 4-soluista ja noiden kahden hyvän alkion siirto tehtiin tänään kahden päivän kuluttua punktiosta. Loput kolme on 2-soluisia hitaita alkioita ja ne pakastettiin. En osaa sanoa oliko Menopurista apua, mutta lääkäri halusi muuttaa lääkitystä ekasta IVF:stä. Tuo Menopur tosin kasvatti kohtuun polyypin ja siitä voi olla haittaa alkion kiinnittymiselle.


    • Ilse

      Meille tehtiin icsi miehen vähäisten siittiöiden vuoksi. Kaikki meni hienosti, alkioita tuli paljon ja riitti pakkaseenkin - plussaa vain ei. PASseja tehtiin neljä vaiko viisi, niissä alkiot selvisivät vaihtelevasti sulatuksesta mutta aina päästiin siirtoon asti.

      Toiseen hoitoon ryhdyttiin, kun pakastin oli tyhjä. Hoito meni taas hyvin ja tuli paljon hedelmöittyneitä alkioita. Sillä kertaa alkioita viljeltiin kahden päivän sijaan kolme, ja kappas, kaikki alkiot lakkasivat jakaantumasta kahden vuorokauden ikäisinä. Siinäpä ilmeisesti syy, miksi edellisetkään siirrot eivät koskaan onnistuneet.

      Meille riitti. Olisihan tuota voinut kaiketi tutkia, mutta minä en halunnut viettää enää viikkoja ja kuukausia repivässä piinassa raskaustestin tuloksia odotellessa. Melkein vuosi meni hoitoja läpi kahlatessa, enkä muista ajasta paljonkaan positiivista. Nostan todella hattua niille, jotka jaksavat useita hoitoja, ja toivon sydämeni pohjasta onnistumista heille kaikille! Me odotamme tällä haavaa adoptioneuvontaan, tuntuu oikein hyvältä jo.

    • ihaa

      Meillä takana 4 tuloksetonta icsi-hoitoa.Miehellä azoospermia,siittiöt otettu suoraan kiveksistä koepalana.Minulla pco.
      Munasoluja tullut aina paljon,jopa liikaa,jolloin laatu kärsii.Samoten kivesperäiset siittiöt eivät ole laadultaan normaalinveroisia koska eivät ole täysin kypsiä.
      Joten mitä voi odottaa alkioiltakaan...lääkäreiden mukaan alkiot olleet hyviä,viimeksi jopa ihan 1-luokkaa,mutta ei vaan natsaa...joku mättää.Kohdun limakalvo ollut aina ihan ok.
      Pakkasessa 15 alkiota viidessä oljessa,kai niitä pitää vielä kokeilla ja toivoa parasta.Seuraava askel meillä on luovutetut siitiöt.

    • ...

      sekä yli 10 siirrettyä alkiota ja sitten vasta tajuttiin.

      Omilla sukusoluilla yrittämisen lopettamispäätös oli ainakin meille äärettömän vaikea, varsinkin kun syytä ei tuntunut löytyvän munasoluista, siittiöistä eikä alkioista.

      Lopulliseksi tuomioksi tuli "vanhoista" munasoluista johtuvat huonot alkiot, jotka lopettavat jakautumisen siirron jälkeen (tämän selvittämiseen auttoi blastokystiviljely).

      Nyt ollaan luovutusmunasoluhoidossa enkä kyllä kadu yhtäkään käymäämme hoitoa. Vaikkei tulosta tullutkaan, onpahan ainakin yritetty ja kunnolla ; )

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      33
      7531
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4476
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      62
      2933
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2156
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1689
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1667
    7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      351
      1453
    8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      13
      1362
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      58
      1109
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      276
      1060
    Aihe