lapsi muslimiksi?

coucou

Tarvitsisin nyt kanssasiskoilta kokemuksia / tukea! Meillä on muslimimieheni kanssa reilun vuoden vanha poika, joka ei tällä hetkellä kuulu mihinkään uskontoryhmään. Näin sovimme ennen pojan syntymää.

Nyt mieheni sanoi katuvansa tuota sopimusta, eikä kuulemma voi elää niin, ettei poikamme ole muslimi. Itse olen nyt aikalailla hämmentynyt, enkä tiedä mitä asiaan sanoisin.

Toisaalta minulla ei ole mitään pojan muslimiksi tulemista vastaan, mutta jotenkin pelottaa. Pelkään varmaan, että pojan elämässä tulisi sitten jatkuvasti vastaan jotain minulle yllättävää. Siksi haluaisinkin nyt kuulla ei-muslimiäideiltä kokemuksia ihan arkielämästä, kun lapsi on muslimi.

Kiitos jo etukäteen kaikille, jotka näkevät vaivaa vastatakseen! =)

32

4974

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minäx

      ..alunperin piti olla niin että lapset eivät ole muslimeita ja eivät myöskään kuulu kirkkoon.
      Nykyään kuuluvat väestörekisteriin.
      Mieheni tuli aivan sairaaksi henkisesti kun poika syntyi ja hänet piti yksityissairaalassa ympärileikata ja alkoi kaikenlainen vouhkaaminen.
      Nyt on alkanut tuputtaa islamia lapsille jos missäkin muodossa.
      Nyt lapset ovat 11- ja 12-vuotiaita ja suht vapaita ovat saaneet olla, ainoastaan ei sianlihaa koulussakaan /syövät kyllä salaa kinkkua isältään, tyttö saa pukeutua muodikkaasti mutta ei meikata.
      Tulevat väännöt vasta edessä.Juhlivat huomenna Ramadanin päättäjäisiä mutta saavat osallistua joulunviettoon vaikka mies ei osallistukaan.
      Ei ole helppoa olla kahden kulttuurin loukossa.

    • sopimus on sopimus

      Jos nyt joustat, niin joudut aina väistymään mielipiteinesi kaikessa. Islamin uskonnosta ei niinkään ole haittaa pojalle, mutta entä jos seuraava lapsi on tyttö.

      Sitten voi alkaa vouhkaaminen pukeutumisesta ja lapsen syrjäytyminen eristettynä. Ei voi käydä nuorten riennoissa, ei uimassa jne.. Mitä jos mies vaatii ympärileikkauksia?

      Tällaisen tapauksen olen nähnyt läheltä. Ei kannata mennä sellaisesen muslimin kanssa yhteen, jolle uskonto ja traditiot ovat tärkeitä. No, sinun kohdallasi se on myöhäistä saarnata, mutta muille varoitukseksi.

    • määrää Suomessa

      hänen äitinsä. Sopimus on sopimus ja miehesi tulee sitä noudattaa. Älä missään tapauksessa anna panna lapsiasi islamin uskoon, koska islamista ei voi luopua, vaan luopio joutuu hirveän vainon ja terrorin kohteeksi. Valitkoon lapsi itse oman uskontonsa aikuisena.

    • kukka K

      jos itsellesi ei asia ole kovin tärkeä ja miehellesi on niin kannatta miettiä kannattako asiasta alkaa vääntämään kättä. itse olen ottanut sen periaatteen, että meillä tehdään miehen mielen mukaan ne asiat jotka eivät minulle ole kovin tärkeitä. joutuuhan mieskin paljon joustamaan asuessaan vieraassa kulttuurissa. meillä on pieni tyttö ja olen alusta asti pitänyt itsestään selvänä, että mies opettaa hänelle islam-uskontoa. kyllä hän ihan väkisinkin oppii suomessa myös kristinuskoa.en usko että siltä voi välttyä kokonaan.ja kyllähän minäkin kerron jossain vaiheessa oman näkemykseni, lapsi varmaan kyselee asioita koska äiti ei käy moskeijassa. ja aikuisena voi sitten valita mihin uskoo eikä siihen voi edes mieheni sanoa mitään. ja sitä paitsi olen ajatellut, että parempi olla muslimi(jotka kunnioittavat jumalaa, siis todelliset muslimit) kuin ryypätä nurkan takana kavereiden kanssa.

      • vaimo parka

        sääliksi käy.


    • Ei ja ei

      ÄLÄ VAAN ANNA PERIKSI!!!! Tiedät itsekkin mitä tuleman pitää....

    • helenalo

      Mun mielestä on vielä vaarallisempaa pojan muslimiksi opettaminen, kuin tytön. Tai riippuu vähän siitä mitä se muslimius pitää sisällään eli isän idean ja sovelluksen Koraanista & islamanista. Jos siihen sisältyy "nainen on miehen alapuolella" yms. niin poikahan on jo oikeastaan tuomittu avioeroon, ennen kuin menee naimiisiin. Tai tuomittu ottamaan muslimivaimo. Mutta jos isä on fiksu (eli kannattaa tasa-arvoa, kriittistä suhtautumista tietoon, yritteliäisyyttä yms) niin pienempi haitta. Mutta silloinkin hän varmaan pois-sulkee suomalaisen kristillisen tradition pojan elämästä, ja kannattaa miettiä miten vaikuttaa psyykkiseen kehitykseen, kun lapsi kokee olevansa kokonaan erilainen. Varsinkin erilainen kuin äiti.

      MÄ en siis voi antaa omakohtaista näkemystä, kun meidän lapset kasvatettiin uskonnollisesti neutraaleiksi eli kerrottiin molemmista uskonnoista. Ovat nyt teinejä, tyttöjä. EIvät meikkaa, eivät pukeudu kauhean niukkoihin vaatteisiin, eivät syö sianlihaa. Osallistuvat uskonnonopetukseen, käyvät joulukirkossa jne. En olisi suostunut muslimiksi kasvattamiseen. Olisin ottanut enemmin avioeron. Mies lupasi ennen syntymää vaikka mitä, mutta ääni muuttui myöhemmin.

      Pyydä, että mies kertoo mitä hänen islam pitää sisällään. Tavat, ajattelu, yms. SUlla on oikeus valita, ja kyllä enemmin pitää katsoa lapsen etua kuin isän pahaa mieltä

    • kristitty äiti

      onpas täällä kielteistä porukkaa. onkohan kukaan joka on sitä mieltä,että poika ei saa tulla muslimiksi, naimisissa itse muslimin kanssa.
      yhdessä eläminen vaatii kompromisseja suuntaan jos toiseen. tämä palsta on täynnä rasisteja.
      käy msn:n monikultturiset yhteisöt sivustolla ja hae jäsenyyttä niin pääset oikeaan seuraan. tuossa jossain alempana tällä sivustolla olikin maininta kyseisestä yhteisöstä

      • eräs uskonnoton äiti

        Kaksi poikaani avioliitosta muslimin kanssa jäivät kokonaan minun kasvatettavikseni, isä oli liian laiska ja saamaton heille mitään opettaakseen. kumma kyllä hän luuli opetan lapset muslimeiksi ja kunnioittamaan isäänsä kaikessa itse tekemättä asian hyväksi mitään. Olin tietysti neutraali ja puhuin arvostavasti kaikista uskonnoista.

        Itse kirkosta eronneena ehdotin lapsille protu-leirejä mutta hepä halusivat väkisin rippikouluun ja kasteelle! Vastoin omia ohjauksiani. Kerroin ettei asiasta koskaan voisi kunnolla puhua heidän isälleen jolla on jo toinen kierros lapsia muslimivaimon kanssa.

        Outoa, samalle miehellä on nyt kristittyjä lapsia ja muslimilapsia. Enkä edes laske itseäni kristityksi.


    • se sopii

      Minun mieheni on niin ihana muslimimies että suon ilman muuta pojastani kasvavan samanlaisen upean miehen kuin isästään. Mutta se nyt on tietenkin myös luonnekysymys, ei uskonto yksin tee kenestäkään hyvää tai pahaa.

      Mieheni myös ihailee valtavasti veljeäni ja tämän poikaa, näiden välistä suhdetta, kristittyjä molemmat. Hän tahtoo lapsestaan muslimin, mutta hän näkee kristityissä olevan niin paljon hyviä puolia, ettei hän tahdo sulkea sitä ajatusmaailmaa lapselta pois. Mieheni ei siis tuijota Koraanin käskyihin, vaan ajattelee omilla aivoillaan ja toivoo lapsensa parasta. Meillä on yhteisenä haaveena se, että pojasta kasvaisi kunnon kansalainen ja hieno ihminen. Ainut mitä olen miehelleni sanonut on se, että lapsen kustannuksella ei sitten keräillä mitään pisteitä Paratiisiin pääsemiseksi! Kukin on itse omista synneistään tilivelvollinen. Lasta ei tule painostaa harjoittamaan mitään uskontoa vain isänsä omantunnon puhdistamiseksi.

      Tottakai äidillä on pelkoja siitä että jossain vaiheessa lapsen elämässä tulee jotain yllättävää vastaan. Minulla se huoli lähinnä kohdistuu tähän "pahaan maailmaan" noin niinkuin yleisesti ottaen.

      Minun onnekseni mieheni on lempeä, avoin ja ymmärtää järkipuhetta. Toisenlaisiakin perheitä tietenkin on, kannattaa aina ottaa selvää millä raiteilla isä uskonsa kanssa on!

      • sopimusta

        Tein vastaavan sopimuksen miehen kanssa eli lapset voitaisiin kasvattaa muslimeiksi. Mieli kuitenkin muuttui ensimmäisen pojan syntymän jälkeen eli en suostunut ympärileikkaukseen, ei lapselle uskonnolista nimeä eikä toistaiseksi mitään muutakaan uskontoon liittyvää paitsi se, että sianlihaa ei meillä syödä. En opeta myöskään kristinuskoa lapselle vaan hän on siviilirekisterissä ja saa aikanaan itse valita suuntansa.
        Hieman ilkeä temppu mutta uskon se olevan lapsen parhaaksi. Mies ei vaikuta olevan katkera ja vaatii ainoastaan että lapselle ei saa opettaa uskontoa jos se herjaa islamia. Hänellä on vakaa käsitys siitä, että länsimaissa islamia käsitellään ainoastaan negatiivisessa valossa ja siinä hän tietenkin on oikeassa.


    • coucou

      Ihana kun ihmiset jaksaa kirjoittaa ihan asiallisiakin viestejä! =)Kiitos!

      Elämä on todellakin kompromissien tekoa ja monikulttuurisessa perheessä niiden tärkeys varmastikkin vielä korostuu. Tämän asian tiimoilta keskustelu mieheni kanssa on edelleen kesken ja uusi kompromissi odottaa vielä.
      Uskon sen kuitenkin löytyvän, sillä mieheni ei todellakaan ole naista alistava tai muutenkaan kovin tiukkis. Poikamme hoidossakin hän on ollut aktiivisesti mukana alusta alkaen ja kaikki kodin työt hoidamme yhdessä.

      Eli positivisella mielellä eteenpäin!

      • zurite

        Ei kai ole ihme että on negatiivisia, on islam uskontona kuitenkin niin erilainen että ihmettelen kyllä niitä suomalaisnaisia jotka siihen kääntyvät. Oletteko tutustuneet tarkemmin mistä koko uskonto on alkanut jne? Jumala on tämän luomakunnan olennot luonut eikä mikään Allah. Koraanissa kai sit käsketään peittää nainen kaapuun melkein kokonaan, huh! en mä ainakaan rupeis tohon vain koska mies haluisi. Lapsen parasta ajatellen, antakaa uskonvapaus. Muslimilapsilla ei ole helppoa vapaassa suomen maassa niin monet asiat on kiellettyjä, uimahallit ym.


      • zena

        tossa asiassa periksi siitä teidän alkup. sopimuksesta. Seuraavaksi miehesi sanoo, että kun lapsikin on, niin etkö sinäkin voisi.
        Suomessahan kuitenkin uskonto määräytyy äidin mukaan, joten lainkin puolesta sulla on oikeus päättää. Automaattisesti lapsesi "perii" sinun uskontosi.
        Minusta Suomen kirkko on siitä hyvä, että se opettaa
        ymmärtämään myös muita uskontoja, eikä tuomitse ketään "vääräuskoisena", joka ei meidän kirkkoon kuulu. En tiedä mitään muuta uskontoa, joka olisi yhtä suvaitsevainen.
        Minusta kaikille lapsille pitäisikin opettaa suvaitsevaisuutta. Uskontojen vuoksi on aivan liian monet sodat saaneet alkunsa ja se erilailla ajattelevien ihmisten hyväksymättömyys ja tuomitseminen.


      • kristitty äiti
        zurite kirjoitti:

        Ei kai ole ihme että on negatiivisia, on islam uskontona kuitenkin niin erilainen että ihmettelen kyllä niitä suomalaisnaisia jotka siihen kääntyvät. Oletteko tutustuneet tarkemmin mistä koko uskonto on alkanut jne? Jumala on tämän luomakunnan olennot luonut eikä mikään Allah. Koraanissa kai sit käsketään peittää nainen kaapuun melkein kokonaan, huh! en mä ainakaan rupeis tohon vain koska mies haluisi. Lapsen parasta ajatellen, antakaa uskonvapaus. Muslimilapsilla ei ole helppoa vapaassa suomen maassa niin monet asiat on kiellettyjä, uimahallit ym.

        Tämä nyt menee asian sivusta, mutta pikku huomautus uskovaiselta kristityltä tuohon kirjoitukseesi "Jumala on tämän luomakunnan olennot luonut eikä mikään Allah." "Allah" siis takoitta arabiaksi "Jumala", myös kristityt arabit käyttävät Jumalasta sanaa "Allah". Krisinuskossa ja islamissa on sama Jumala, jolla on monella kielellä lukemattomia muita eri nimiä "God, Gott, Dieu..." Minusta huvittavaa, että vaivaudut kommentoimaan tärkeää asiaa vaikka et tiedä siitä edes alkeita :-)


      • zerda****
        zurite kirjoitti:

        Ei kai ole ihme että on negatiivisia, on islam uskontona kuitenkin niin erilainen että ihmettelen kyllä niitä suomalaisnaisia jotka siihen kääntyvät. Oletteko tutustuneet tarkemmin mistä koko uskonto on alkanut jne? Jumala on tämän luomakunnan olennot luonut eikä mikään Allah. Koraanissa kai sit käsketään peittää nainen kaapuun melkein kokonaan, huh! en mä ainakaan rupeis tohon vain koska mies haluisi. Lapsen parasta ajatellen, antakaa uskonvapaus. Muslimilapsilla ei ole helppoa vapaassa suomen maassa niin monet asiat on kiellettyjä, uimahallit ym.

        tuota mistä lähtien musliminaiset on käsketty verhoamaan itsensä kokonaan,mistä lähtien on muka lapsilta kielletty uimahalli,en ole koskaan kuullutkaan!!!on jokaisen oma valinta peittäkö itsensä vai ei,tai saako lapset mennä uimahalliin:Itse olen kääntynyt muslimiksi,en käytä huivia,lapsemme saavat käydä ihan rauhassa uimahallissa,muslimimieheni ei myöskään kiellä uimahalleja tai kavereiden tapamisia yms...eikä pakota minua peittämään itseäni huivilla yms...
        Todella kapea katseista ajatella noin että muka kaikki olisi kiellettyä,ehkä nuo ääriuskovaiset ajattelevat noin,mutta ei kyllä "tavalliset" muslimit.Meidän lapset kasvatetaan muslimeiksi mutta vapaalla tavalla,emme opeta äärimuslimien tapoja jotka rajoittaisivat elämää liiaksi,olemme sentään tavallisia ihmisiä ja meillä on tarpeita.En ymmärrä ihmisiä jotka luulevat kaikkia muslimeita ääriuskovaisiksi,meidät yleistetään liiaksi,kuten mustalaisetkin,ei kaikki ole huonoja ihmisiä jos yksi on.


      • rajoituksista
        zerda**** kirjoitti:

        tuota mistä lähtien musliminaiset on käsketty verhoamaan itsensä kokonaan,mistä lähtien on muka lapsilta kielletty uimahalli,en ole koskaan kuullutkaan!!!on jokaisen oma valinta peittäkö itsensä vai ei,tai saako lapset mennä uimahalliin:Itse olen kääntynyt muslimiksi,en käytä huivia,lapsemme saavat käydä ihan rauhassa uimahallissa,muslimimieheni ei myöskään kiellä uimahalleja tai kavereiden tapamisia yms...eikä pakota minua peittämään itseäni huivilla yms...
        Todella kapea katseista ajatella noin että muka kaikki olisi kiellettyä,ehkä nuo ääriuskovaiset ajattelevat noin,mutta ei kyllä "tavalliset" muslimit.Meidän lapset kasvatetaan muslimeiksi mutta vapaalla tavalla,emme opeta äärimuslimien tapoja jotka rajoittaisivat elämää liiaksi,olemme sentään tavallisia ihmisiä ja meillä on tarpeita.En ymmärrä ihmisiä jotka luulevat kaikkia muslimeita ääriuskovaisiksi,meidät yleistetään liiaksi,kuten mustalaisetkin,ei kaikki ole huonoja ihmisiä jos yksi on.

        "mistä lähtien on muka lapsilta kielletty uimahalli,en ole koskaan kuullutkaan!!!on jokaisen oma valinta peittäkö itsensä vai ei,tai saako lapset mennä uimahalliin:Itse olen kääntynyt muslimiksi,en käytä huivia,lapsemme saavat käydä ihan rauhassa uimahallissa"

        Jos teillä asiat noin niin sittenhän teidän osaltanne asia on ok.
        Valitettavasti taitaa kuitenkin olla enemmän poikkeus kuin sääntö :(.
        Meidän lapsemme on paikkakunnan kansainvälisessä koulussa ja siellä moniakin muslimilapsia.
        Koulun rehtorin mukaan kaikkien muslimilasten osalta on vanhempien kirjallinen kielto etteivät saa osallistua uimahallikäynteihin. Koulu joutuukin järjestämään näille lapsille muuta toimintaa muiden lasten uimahallikäyntien ajaksi :(..


      • zurite
        kristitty äiti kirjoitti:

        Tämä nyt menee asian sivusta, mutta pikku huomautus uskovaiselta kristityltä tuohon kirjoitukseesi "Jumala on tämän luomakunnan olennot luonut eikä mikään Allah." "Allah" siis takoitta arabiaksi "Jumala", myös kristityt arabit käyttävät Jumalasta sanaa "Allah". Krisinuskossa ja islamissa on sama Jumala, jolla on monella kielellä lukemattomia muita eri nimiä "God, Gott, Dieu..." Minusta huvittavaa, että vaivaudut kommentoimaan tärkeää asiaa vaikka et tiedä siitä edes alkeita :-)

        Joo myönnän etten oo perehtyny islamin uskontoon, enkä tosin aiokaan, se poikkeaa kuitenkin niin paljon kristinuskosta. Jos olet kaikkitietävä kerropa miksi ihmeessä naisten täytyy peittää itsensä? kuka niin sanoo, vai onko se vain kulttuuria kun nainen on aliarvoisessa asemassa. Lisäksi huvittaa Ramada, kieltäydytään ruuasta mutta yöllä syödään kun hullut, hohhoijaa, töissäkin yks muslimi sitten näkyi kuitenkin syövän ruokatunnilla.. vaikka oli ramada menossa, hih! =)


      • arvaan ...
        rajoituksista kirjoitti:

        "mistä lähtien on muka lapsilta kielletty uimahalli,en ole koskaan kuullutkaan!!!on jokaisen oma valinta peittäkö itsensä vai ei,tai saako lapset mennä uimahalliin:Itse olen kääntynyt muslimiksi,en käytä huivia,lapsemme saavat käydä ihan rauhassa uimahallissa"

        Jos teillä asiat noin niin sittenhän teidän osaltanne asia on ok.
        Valitettavasti taitaa kuitenkin olla enemmän poikkeus kuin sääntö :(.
        Meidän lapsemme on paikkakunnan kansainvälisessä koulussa ja siellä moniakin muslimilapsia.
        Koulun rehtorin mukaan kaikkien muslimilasten osalta on vanhempien kirjallinen kielto etteivät saa osallistua uimahallikäynteihin. Koulu joutuukin järjestämään näille lapsille muuta toimintaa muiden lasten uimahallikäyntien ajaksi :(..

        nämä muslimilapset ovat Somaleja ?


      • zerda****
        arvaan ... kirjoitti:

        nämä muslimilapset ovat Somaleja ?

        että ne on somaleja...ne onkin eri juttu.He kuuluvat näihin ääriuskovaisiin...
        Mutta ainakaan turkkilaiset,irakilaiset,yleensäkin kurdit jotka tiedän eivät kiellä uimahallia yms.
        Mutta Afrikan muslimit ovatkin asia erikseen.Heitä ei saa sekoittaa lähi-idän muslimeihin.Heillä uskovaisuus on erilaista kuten on kulttuurikin.


      • aika iso ...
        zerda**** kirjoitti:

        että ne on somaleja...ne onkin eri juttu.He kuuluvat näihin ääriuskovaisiin...
        Mutta ainakaan turkkilaiset,irakilaiset,yleensäkin kurdit jotka tiedän eivät kiellä uimahallia yms.
        Mutta Afrikan muslimit ovatkin asia erikseen.Heitä ei saa sekoittaa lähi-idän muslimeihin.Heillä uskovaisuus on erilaista kuten on kulttuurikin.

        minun mieheni on afrikasta eikä ole mikään äärimuslimi .


      • zerda****
        aika iso ... kirjoitti:

        minun mieheni on afrikasta eikä ole mikään äärimuslimi .

        tarkoitinkin afrikan muslimeita...onhan olemassa euroopan muslimit myös...en tarkoita että kaikki olisi...vaan ne jotka ovat muslimeita,älysitkö???


      • kristitty äiti
        zurite kirjoitti:

        Joo myönnän etten oo perehtyny islamin uskontoon, enkä tosin aiokaan, se poikkeaa kuitenkin niin paljon kristinuskosta. Jos olet kaikkitietävä kerropa miksi ihmeessä naisten täytyy peittää itsensä? kuka niin sanoo, vai onko se vain kulttuuria kun nainen on aliarvoisessa asemassa. Lisäksi huvittaa Ramada, kieltäydytään ruuasta mutta yöllä syödään kun hullut, hohhoijaa, töissäkin yks muslimi sitten näkyi kuitenkin syövän ruokatunnilla.. vaikka oli ramada menossa, hih! =)

        Jos sinua ihan oikeasti kiinnostaa, niin tässä lyhyt oppimäärä mainitsemistasi aiheista.

        Mitä hunnun käyttöön tulee niin se on naisen ja Jumalan välinen asia. Nainen viestittää sillä myös ympäristölleen harjoittavansa uskontoaan. Jos joku mies tai muu ulkopuolinen yrittää sekaantua hunnun käyttöön, niin hän on väärällä asialla. Joissakin maissa koko vartalon peittävä vaate on lähinnä katuasu, sitä ei uskonto sinänsä suosittele. Islam pitää sellaista mustaa kaapua monesti jopa pakanallisena vaatteena sillä sitä käytettiin jo ennen islamin syntyä.

        Ramadan on lähinnä itsehillintää kehittävä harjoitus. Sen tarkoituksena on antaa kantapään kautta tuntea miltä niistä ihmisistä tuntuu joila ei ole koskaan tarpeeksi syötävää tai juotavaa. Läheskään kaikki muslimit eivät paastoa. Myös raskaana olevat naiset, diabeetikot, sairastavat, lapset, vanhukset, naiset jolla on kuukautiset... jne eivät paastoa. Matkoillakaan ei paastota.

        Jos paasto tuntuu oudolta käytännöltä, niin on hyvä muistaa että myös kristityistä mm. myös katoliset paastoavat 40 päivää pääsiäisen paikkeilla. He eivät myöskään saa syödä lihaa perjantaisin. Meidän vanha kunnon Luther vai poisti tällaisia kohtia meidän käytännöstämme. Monen katolisten mielestä me luterilaiset olemme laiskoja harjoittamaan uskontoamme, menemme sieltä missä aita on matalin... ei kuulemma mitään itsekuria eikä vaivannäköä...


      • että minun
        zerda**** kirjoitti:

        tarkoitinkin afrikan muslimeita...onhan olemassa euroopan muslimit myös...en tarkoita että kaikki olisi...vaan ne jotka ovat muslimeita,älysitkö???

        mieheni on afrikasta ja muslimi mutta ei kiihkoilija ja tiukkapipo joten eipäs yleistetä .


      • kristitty äiti myös
        kristitty äiti kirjoitti:

        Tämä nyt menee asian sivusta, mutta pikku huomautus uskovaiselta kristityltä tuohon kirjoitukseesi "Jumala on tämän luomakunnan olennot luonut eikä mikään Allah." "Allah" siis takoitta arabiaksi "Jumala", myös kristityt arabit käyttävät Jumalasta sanaa "Allah". Krisinuskossa ja islamissa on sama Jumala, jolla on monella kielellä lukemattomia muita eri nimiä "God, Gott, Dieu..." Minusta huvittavaa, että vaivaudut kommentoimaan tärkeää asiaa vaikka et tiedä siitä edes alkeita :-)

        Että Allah sanaa käyttää muslimit. Kristityt, varsinkin Egyptin kristityt (en nyt voi mennä vannomaan kaikista arabikristityistä) käyttää sanaa, hmm,mites se nyt kirjotetaankan..rraab,tai rrob , no jotain sinne päin. Kumpikin tarkoittaa Jumalaa.

        Minusta on myös vähän kummallista kun sanotaan että lapsistani tulee muslimeita tai jotain muuta uskontoa...siis varmaankin ns. nimimuslimeita. Eivät lapset välttämättä usko tullessaan vanhemmiksi kaikkea mitä aikuiset heille kertovat. Ja ei kaikki aidosti usko. Kuinka moni lapsikasteen,riparin käynyt ja kirkkoverojaan maksava ihminen oikeasti uskoo? Usko lähtee sydämestä. Toki voi lapsille kertoa asioista, muttei ketään saa pakottaa ja aivopestä, ja tuputtaa.


    • kiinni

      mitä tarkoittaa että on muslimi .
      Mieheni on muslimi mutta meillä se näkyy lähinnä siinä ettemme syö sianlihaa .
      Mieheni mielestä lapsemme ovat muslimeja ( poikia ei ole ympärileikattu ) mutta he käyvät koulussa elämänkatsomustiedon tunneilla eivätkä Islamin .
      Mieskään ei halua että joku tuntematon opettaa ties mitä heille .
      Minusta he saavat päättää itse mitä olevat ...sitten joskus ...
      Meillä vietetään kyllä joulua jne .suomalaisen kulttuurin mukaan ,lapset saavat käydä kirkossa yms .ei siis mitään tiukkaa linjaa .
      Olet varmaan jo huomannut miehestäsi ja keskustelemalla viimeistään selviää mitä tarkoittaa miehesi muslimina olo .

    • uskontokunnan mukaan

      Mielestäni lapsen tulee olla kristitty äitinsä mukaan,jos aikuisena poika haluaa kääntyä muslimiksi niin kääntykööt.
      Sinulla varmaan on riittävästi vaikuksia muslimiukkosi kanssa,joten helpota mahdollisimman monella tavalla itsesi ja lapsesi yhteiseloa.Se on kuitenkin kaiken perusta.

    • Suhina67

      Asumme tällä hetkellä mieheni kotimaassa ja lapset tottakai omaksuvat paikallisen kulttuurin, johon olennaisena osana kuuluu islam. Itse en kuulu mihinkään uskontokuntaan.

      En ole kyllä huomannut mitään sen kummallisempaa meidän lapsissa kuin suomalaisissakaan lapsissa. Ihan samanlaista se elämä on. Käydään uimassa, koulussa, harrastetaan jne. Mieheni ei tietenkään ole erityisen uskonnollinen, mutta toki imenyt itseensä islamin jo äidinmaidossa.

      Mieheni kotimaan kulttuuriin ei kuulu naisten alistaminen tai huntuihin pukeutuminen, vaan täällä näkee erittäin muodikkaasti pukeutuneita nuoria ihmisiä. Jos miehesi on 'maallinen uskovainen', tuskin isoja ongelmia on tiedossa, mutta toki pitää asiasta keskustella perinpohjin.

      Mitään yllättävää ei ole ainakaan minun eteeni tullut ja vanhimmat lapset ovat jo 10 paremmalla puolella :)

    • sopiminen

      olin juuri tulossa avaamaan tänne keskustelua samasta aiheesta. Meillä uskonto on ollut monesti riidan aihe. En olisi koskaan kuvitellut, että siitä syntyisi näin kovaa vääntöä. Mieheni kun ei ollenkaan kykene näkemään asioita minun kannaltani. Meillä ei ole lapsia, ja mieheni on sanonut, ettei niitä koskaan haluakkaan jos en hyväksy hänen vaadettaan lasten uskonnosta. Hän tahtoo lasten uskonnon olevan islam, ja hänen isänsä on sanonut, ettei maailma tarvitse yhtään uutta kristittyä lasta. Minusta aika loukkaava ilmaisu.

      Mieheni ei ole erityisen uskonnollinen. Hän ei edes tiedä paljoa omasta uskonnostaan, eikä liioin vaivaudu ottamaan selvää.Minä taas lueskelen niin omastani kuin hänenkin uskonnostaan ja koitan oppia näistä asioista aina jotain uutta. Olen siis paljon valveutuneempi uskonasioissa kuin mieheni. Tuntuu epäoikeudenmukaiselta, ettei hän nostanut näitä asioita esiin seurusteluaikanamme. Hän kertoi vahvan näkemyksensä vasta avioiduttuamme, eli reilu vuosi sitten. Olemme umpikujassa. Olemme käyneet puhumassa joidenkin uskonoppineiden muslimien kanssa aiheesta, mutta he näkevät ratkaisuna ainoastaan kääntymiseni islamiin. Itse en näe kääntymistä mahdollisuutena ja koen loukkauksena, että he koittavat sellaista ehdottaa. Minusta he toimimalla näin vähättelevät minua & uskoani. En tiedä millaisia tunteita teissä muissa herää, mutta usko on kuitenkin hyvin henkilökohtainen asia. Mieheni ei koskaan ole pitänyt minun kääntymistäni välttämättömänä.

      Olen kysynyt mieheltäni, mitä tarkoittaisi, että lapsesta tulisi muslimi, hän ei oikeastaan osaa vastata siihen. Ympärileikkausta hän ei nää osana islamia (myöskään poikien kohdalla).. ei huivin käyttöä tytöillä, lapset saisivat käydä uimassa ja musiikitunneilla.. Silti arveluttaa. Toivoisin, että lapset saisivat opetella asioita molemmista uskonnoista ja toki muistakin maailman uskonnoista ja vasta aikuisena/vanhempana päättää mihin uskoo ja uskooko. Toivoisin myös, että lapset oppisivat kysymään/kyseenalaistamaan asioita uskonnosta, elämästä. kaikesta ympärillämme.

      Mieheni ei ole koskaan kyseenalaistanut mitään uskonnostaan, eikävarmasti koskaan tule kyseenalaistamaan. Toisinaan mietin voimmeko elää yhdessä kun maailmankatsomuksemme poikkeavat näin suuresti toisistaan. Suhteessamme on kuitenkin paljon hyviä puolia, kuten luottamusta ja muuta sellaista, harmi vain ettei ole ymmärrystä näin tärkeässä asiassa.

      • Meidän perhe

        Me odotamme esikoista parasta aikaa ja käymme keskustelua näistä asioista.
        Mieheni ei ole mikään ääriuskovainen ja ajattelee omilla aivoillaan, ottaa myös minun näkemykseni huomioon.
        Meillä on oikeastaan ollut selvää koko ajan, että lapsista tulee muslimeja.
        Islamissa ei ole kyse siitä, käytetäänkö huivia tai syödäänkö sianlihaa. Jos ne ovat kriteerejä uskonnon valitsemiselle, niin usko on aika hataralla pohjalla..

        Meidän lapsemme elämä ei tule poikkeamaan muiden lasten elämästä. Miksi poikkeaisi, eihän meidänkään poikkea?!
        Mies ei syö sianlihaa, mutta ymmärtää kyllä että Suomessa sen toteuttaminen esim. kouluruokailussa voi olla hankalaa, eikä hän vaadi lapselta siitä kieltäytymistä.
        Ympärileikkaus tullee kysymykseen hieman myöhemmin, mutta uskoisin että poika ympärileikataan. Minulla ei ole mitään sitä vastaan.

        Mitä tulee itse Koraaniin, siellä ei puhuta naisen vaatetuksesta mitään muuta, kuin että naisten tulisi peittää kaulansa.
        Sianlihan, veriruokien, ja itsestään kuolleiden eläinten syöminen on kiellettyä, mutta jos vieraassa kulttuurissa olo sitä vaatii, siitä ei ole kohteliasta kieltäytyä, eikä se myöskään ole siinä tapauksessa syntiä.
        Olkaa hyvät, ja lukekaa Koraani ennenkuin siteeraatte sitä.

        Kulttuuri vaikuttaa käyttäytymiseen mielestäni enemmän kuin pelkkä uskonto. Mieheni on samaa mieltä, ja olemme tulleet siihen tulokseen, että vaikka lapsesta tuleekin muslimi, hänet kasvatetaan vallitsevien olojen ja kulttuurin mukaan. Itse olen siis kristitty, enkä aio uskontoani vaihtaa.
        Pelkkä uskonto ei saisi olla poissulkeva tekijä lapsen elämässä.
        Meillä mies käy rukoilemassa perjantaisin ja viettää ramadania. Ramadanin hän sanoo olevan itselleen enemmänkin muistutus siitä, ettei kaikilla maailmassa ole ruokaa. Rukoushetki on hänelle myös hiljentymisen hetki, jolloin hän saa olla rauhassa tunnin ilman että kukaan häiritsee. Hän kyllä suhtautuu asioihin esimerkiksi niin, että minä tulin raskaaksi, koska hän rukoili, ja Jumala niin soi. Mikä minä olen häntä siitä vähättelemään vaikken samaa mieltä olisikaan? Suhteessa ei koskaan ole tarkoitus vähätellä toisen uskoa, vaan kunnioittaa molempien eri suhtautumista.
        Koskaan mieheni ei ole vaatinut tai edes ehdottanut mitään muutoksia minun käyttäytymiseeni.

        Ihmettelen hieman onko teistä kaikki edes keskustellut näistä asioista ennen naimisiinmenoa tai lasten hankkimista? Toki mieli voi itse kullakin muuttua, mutta minä kyllä tunsin puolisoni jo ennen naimisiin menoa, ja nämä asiat oli keskusteltu paljon ennen kuin lasta tai naimisiinmenoa edes suunniteltiin.
        Olen myös huomannut, että koulutuksen taso vaikuttaa paljon siihen, miten muslimit suhtautuvat uskontoonsa ja kulttuuriinsa. Maaseudulta tulleet ovat usein paljon kiihkouskovaisempia ja taikauskoisempia, kun taas koulutettujen ihmisten ajatusmaailma ei paljon länsimaisesta poikkea.
        Silti tosin on olemassa vanhoja uskomuksia, joihin uskotaan vaikkea siitä ole mitään todisteita. Vastasyntynyt vauva pitäisi kuulemma sivellä suolalla jottei hän myöhemmin haise pahalle. Totesin miehelleni, että mikäs siinä, ei siitä haittaakaan ole, mutta itsekin haiset jos et dödöä käytä, että vähän epäilen tuota tehoa. Mies vaan nauroi ja totesi ettei siitä varmaan haittaakaan ole, mutta se on tärkeää hänen vanhemmilleen. Olkoon siis niin :)

        Kaikenkaikkiaan kulttuuriset ja uskonnolliset päätökset eivät saisi olla sitä, että jompikumpi vaan suostuu loppujen lopuksi. Ne tulisi sopia koko perheyksikön parhaaksi ajatellen sekä vanhempia, että lapsia.


    • onnnellinen

      kuin tosta textistä kyllä minuun mielestä sinuun pitääsi antaa lapsesi kasvaa muslimiksi ja opettaa häntä muslimin tavalla kun sanoon suoraan muslimi on puhdas ihminen ja onnellinen ja eivät tee pahoja sitten kun hän kasvaa huomaa olevansa muslimi hänestä ei tule juoppo ja ei te vääriä juttuja ninkuin nyt suomalaiset joka päivää kun luen joku on tehnyt omalle äidille,siskolle,veljelle,,, jotain pahaa tappanut lyönnytjne,,, muslimilaiset kunnioitavat vanhempia ja eivät koskaan missään nimessä tee pahoja se on 100% varmaa asiaa et kadu jos annan miehesi tehdää lapsestasi muslimiin jossain vaihessa huomaat varmasti että mies oli oikeassa tsemppiä teille.

      • hilipatiheijaa

        Muslimithan eivät koskaan tee mitään pahaa, eiväthän? Eiväthän? Maa kutsuu! Kirjoituksesi punainen lanka on, että muslimit ovat hyviä ja suomalaiset ei-muslimit pahoja. Jos todellakin ajattelet näin meistä vääräuskoisista suomalaisista, olisi ehkä aika vaihtaa maata. Niin ja välimerkkejäkin on hyvä opetella käyttämään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1468
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe