Help!Kissojen ulkohäkki?

RakennusOhjeeton

Hei kaikki kissaihmiset!
Nyt tarvittaisiin hyväksi koettuja ,käytännön rakennusohjeita isolle ulkohäkille,aitaukselle jossa katto pään päällä.
Mitä verkkomateriaalia,muovia vai lautaa,metallia..?Pitääkö kaivaa syvällekin maahan,kuten koira-aitaukset (kissat tuskin kaivavat yhtä paljon,heh..),mitä pitää ottaa huomioon,miten kiipeilytelineet,seinälaudat yms. laitetaan kiinni...?
Häkkitila tulisi suoraan kiinni taloon,jotta kisut pääsevät itse ulos/sisään ikkunasta.Pitääkö porata itse taloon suoraan..?
Miten häkin ulko-ovi laitetaan,pitääkö olla välieteinen...jne..Siivous..?Pohjamatsku,tuleeko kynnys ettei käärmeet pääse sisään...?!
Kaikki neuvot,vinkit, omakohtaiset kokemukset kelpaa! :)
Kiitos jo etukäteen ja kaunista syksyn jatkoa kaikille eläinrakkaille!

11

1510

  Vastaukset

  • Ei kissa tarvitse häkkiä, aitaus riittää. Ei kissa lähde verkkoaitaa kiipeämään. Meillä riitti metrinen muoviverkkoaita pitämään kisulin pihalla. Eikä kisuli kaivele maata.

   • Kyllä kissalle on varminta tehdä nimenomaan katollinen häkki. Jos yksi kissa ei kiipeä verkkoa pitkin, se ei tarkoita sitä että yksiKään kissa ei kiipeäisi. Lisäksi aidan yli voivat muut kissat, koirat jne tulla.

    Häkissä kannattaa olla siis verkosta myös katto. Ja osa katosta voi olla muovilevyä, vaneria tms. materiaalia, suojaamassa sateelta ja auringonpaahteelta. Kannattaa lisäksi olla jokin pesäkoppi siellä, johon pääsee väsyn yllättäessä.

    Hyllyjä jne tasoja kannattaa olla paljon, ja korkeallakin. Kiinnityksestä en osaa sanoa, itsellä kun ulkotarha on vasta haaveissa. Mutta, muutaman linkin hyviin keskusteluihin voin laittaa.
    http://forum.incat.fi/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1155054470
    Tuolla esim. on hyviä ja kattavia vihjeitä siitä, mitä ulkotarhaa tehdessä kannattaa ottaa huomioon!
    Onnea rakennusurakkaan! :)
    ps. tuosta keskustelusta ilmenee myös, että kyllä jotkut kissat myös kaivavat itsensä häkistä ulos. ;D


   • Kissa kiipeää vaikka 5 metriä jos haluaa. Meillä oli ympäri asti verkotettu häkki noin 5*5 metriä ja sielä sisä koppi sekä kipeilypuita. 10 vuotta olivat ulkona päivät kesäisin ja aina siihen asti noin tunnin verran kun pakkanen nousi yli -10. Meidän kissat tykkäs tosi paljo. Näin elivät 15 vuotiaiksi ja mikä tärkeitä ei kukaan kiusannu ja tiesin koko ajan missä ovat.


  • Tässä muutama linkki malliksi ja opasteeksi. Kissatarha tarvitsee ehdottomasti katon, koska kissa todella kiipeää korkeankin aidan yli.

   Kotisivujen osoitteiden muuttumisesta johtuen eivät linkit useinkaan toimi kovin pitkään. Tässä hetki sitten toimineita ulkotarhalinkkejä:

   http://kotisivu.dnainternet.net/jru/ulkotarha.html

   http://www.kolumbus.fi/maumillan/tarha/indeksi.htm

   http://www.nic.fi/~valley/tarha200307.htm

   http://www.kolumbus.fi/pikku.tuomiset/albumi_tarha.html

   http://koti.phnet.fi/sajunt/kissatarha.htm

   http://www.katzenhof.net/sivut/ulkotarha.htm

   http://www.kalicalanin.net/images/ulkotarha_kuvat/image 001.html

   http://www.narinettas.net/tarha.html

   http://kissankujeita.tripod.com/id15.html

   http://koti.mbnet.fi/moutown/nayttelyt/tarha.html

   http://personal.inet.fi/koti/kujansuu/kissat/kuisti.sht ml

   http://www.koiratarha.fi/tarhat1.htm

   http://parson.fi/tarha.html

   Hyvällä suunnittelulla säästyy aikaa ja itse tekemällä myös säästää kustannuksissa huomattavasti. Kaksi viimeistä linkkiä kuvaavat tätä hintapolitiikkaa.

   • Aivan mahtavia ohjeita,linkkejä! Suurkiitos,ihanaa! Ja eikun rakentamaan! Näin sitä netin välityksellä avuliaiden ihmisten avulla onnistuu homma kuin homma! Kiitos! Kissani ja itse kiitämme ja kumarramme,syysterveiset rannikolta! :)


  • hei kaikki! me asutaan maalla niin ei meillä mitään häkkiä ole: Mutta jos asuu jossain kaupungissa niin sillon on kyllä hyvä olla:)

   • rakensin koiratarhasta, (kanaverkko 200cm) kissanpitävän vetämällä pienisilmäistä katiskaverkkoa alareunaan ( koiratarhaa EI KANNATA KAIVAA maahan, vaan levitää verkkoa noin puoli metriä maanpinnan mukaisesti aidan sisäpuolelle) niin, siitä kissantarhasta, ei ole kattoa, tarha on L-mallinen talossa kiinni ja noin 100 neliötä kaikkine puineen ja pensaineen. Kissa kiipesi verkkoon, joten vedettiin SÄHKÖPAIMEN, sama mikä lehmillä on, nin metrin korkeuteen verkon sisäpuolella. Ei kiipeile enää. Yksi kerta riitti eikä virtakaan ole talvella päällä. Ison tarhan siivous on helpointa kun asettaa kissalle pari hiekkalaatikkoa käytettäväksi. Tekee tarpeensa laatikkoon kaikkei mieluiten. Tietenkin ulkona olevat laatikot on katettava, laatikot voi suojata vaikka vanhalla pöydällä ja nostaa pellinpalan sadesuojaksi tarpeen mukaa pressua seiniksi. Tarhaan on hyvä laittaa kissalle myös koppi tai parikin jossa saa kytätä ja levätä. Korkea tähystypaikka, vaikkap hylly ulkoseinään, kiinnostavat, samoin jos tarhassa on puu, niin siinä kiipeillään. Huomasin myös että talon seinää vasten asetetut levyt, niin että kissa mentävä tunneli jää seinän ja levyn väliin, on suosittu. Siis tähystypaikkoja, suojaisia tunneleita, kiipeilytielineita ja katti viihtyy tunteja tarhassaan.


  • Em. lisäämättä Nyt on 2 kattia ku koiraa ei enää oteta sen "läheisyyden vuoksi".

   Kysymys: Miks kissa JUO (tosin puhdasta) vetta ämpäristä tai kuralätäköstä,
   ku omasta puhtaasta kupista, sille maistuu kuravesikin maininiosti?

  • Oltaisiin kans rakentamassa, mutta meidän tila on rajallinen koska vuokra-asunto. ikkunasta pihalle systeemillä niin että saisivat itse kulkea. Ikkunaan pitäs laittaa joku luukku mistä pääsevät kulkemaan, mutta joka kuitenki estäisi hyttysiä tulemasta sisään kauheasti. Ikkuna kun olisi meidän makkarissa.

   Cattus&Coiruus: ei tuolle ole sen kummempaa selitystä. Meidänkin katit juo mieluummin mun vesituopista tai suihkun lattialta kuin omasta kupista.

  • Hei, meillä on rakennettu n. 2 x 3-metrinen häkki, johon kissat kulkevat suoraan tuuletusikkunasta. Ikkunassa on hyttysverkko, jonka alareunaan leikkasin kaksi pystysuuntaista viiltoa niin, että syntyi kissanmentävä aukko (siis sellainen läppä). Siitä ne kisut osaavat kulkea, eikä niistä raoista mitään lentäviä ole haitaksi asti sisään tullut.

   Kuvankin voin lähettää, jos sinulla on sellainen sähköpostiosoite, jonka voit tässä antaa. Minulla on vaan sellaisia omalla nimelläni olevia osoitteita :)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia yllättävää itki nikon oven takana

   https://www.seiska.fi/Uutiset/Totuus-kohuparin-eropommista-Sofia-Belorf-tunki-Niko-Ranta-ahon-kotiin-mustasukkainen Ei hyvää päivää!!!!!!!
   280
   10434