Eka käynti Irlantiin

Hei,matkailu kiinnostaa suunnattomasti, vaikka vähän vasta olen sitä harrastanutkin. Italia tuttu, lähinnä Pohjois-Italia. Nyt kiinnostaa Irlanti, mielikuva jostain ihanan vihreästä maasta. Mitä teen, minne meen?
Dublin, siitähän kaikki ovat kuulleet, mutta mitä Kilkennystä löytyy. Entä Thomastown? Kuinka pieni ihminen sinne osaa mennä? Budjetti pieni, kuten kaikilla tavallisilla suomalaisilla. Missä kannattaa asua?Hotellissa? Mistä löydän majapaikan turvallisesti, netistä?
Netti auttaa moneen kysymykseen,kunhan vain tietäisi oikeat kysymykset. Lennot ehkä Dubliniin, kuinka sieltä eteenpäin? Juna, bussi? Mistä aikataulut? Tässä monta kysymystä, kaikista vastauksista olen kiitollinen.

7

1513

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • googlettaja

      Voi, voi. Tee niinkuin muutkin (tai minä) ja etsi tiedot itse netistä, viehän se vähän aikaa, mutta odotitko ihan tosissasi että joku listaa tähän sulle kaikki aikataulut ja kaikki maan nähtävyydet? Voit myös lainata kirjastosta Irlantia käsitteleviä matkaoppaita, ja kun olet ne lukenut, niin varmasti sinulle selviää minne haluat mennä ja mitä tehdä. Jos haluat palvelua, mene matkailutoimistoon ja maksa siitä. Tai istu koneen ääreen, aukaise netti ja aloita surffailu. Tiedot löytyvät yllättävän helposti.

      Jos nyt kuitenkin jotain tähän...

      Eri puolilla maata erilaisia nähtävyyksiä. Mieti mikä kiinnostaa (esim. historia; keltit vaiko kapinat, kauniit maisemat; jylhät rannikot vaiko vuoristoalueet patikointineen...). Pienissä kylissä ja kaupungeissa on myös omaa tunnelmaansa.

      Pienen budjetin matkaajat eivät asu hotelleissa vaan perinteisesti b&b paikoissa tai guesthouseissa. Pubeista saa edullista ja maukasta perusruokaa, joten ravintoloissa ei ole pakko tuhlata. Guinnessia sen sijaan on pakko juoda.

      Thomastownissa päin on aika vaikuttavat luostarin rauniot (Jerpoint Abbey). Lähellä on myös herttaisen kaunis Inistiogen kylä.

      Kilkennystä pohjoiseen kohti Castlecomeria on Dunmoren luola. Otapa siitäkin selvää!

      Helposti Irlannissa pääsee paikasta toiseen, matkustaminen on siellä helppoa. Jos matkakohteenasi olisi joku muu maa, ymmärtäisin paremmin huolesi siitä miten jonnekin osaa mennä.

    • ............

      Itse olen toistaiseksi käynyt vain itärannikolla sekä Pohjois-Irlannissa. Kaunista ja kiinnostavaa seutua. Ystävät ovat kehuneet länsirannikolla sijaitsevaa Galwayta. Kuten edellinen sanoi, matkaoppaissa on usein hyviä kuvauksia joiden perusteella on helpompi päättää minne mennä.

      Bussi- ja junaliikenteen aikatauluja sekä lippujen hintoja löytynee noilta sivuilta:
      http://www.buseireann.ie/site/home/
      http://www.irishrail.ie/home/

      • vastauksista! Matkaoppaiden lisäksi on todella mukava saada paikalla käyneiden kokemuksista tietoa. Jokaisella meillä on toki omat odotuksemme ja koemmekin samat paikat/asiat eri tavalla.


    • Jeanie Johnston

      Lennä Tampereelta Ryanairilla Dubliniin ja jatka vaikka sieltä matkaa toisella lentokoneella esimerkiksi Corkiin. Tai vuokraa Dublinin kentältä auto ja lähde sillä maaseudulle. Dublinista on myös hyvät julkiset liikenneyhteydet junalla ja bussilla eri puolille maata. Bussit ovat hitaita, mutta halvempia kuin junat. Niillä pääsee myös pikkukyliin. Hinnat ja aikataulut löytyvät netistä, googlaa vaikkapa "trains Ireland" tai "public transport Ireland". Yleensäkin Irlannin asiat löytää melkein kokonaan netistä, sivuja päivitetään usein ja tiedot ovat aina ajan tasalla.

      Thomastownista en ole koskaan kuullut, mutta Mitchellstownissa olen joskus yöpynyt. Suurin osa sisämaan pikkukaupungeista on tylsähköjä tusinapaikkoja, joissa on pääkatu, pari pubia ja muutama ruokaravintola sekä pari bed&breakfast-paikkaa. Kaikkialla paikalliset ihmiset ovat kuitenkin erittäin ystävällisiä ja ymmärtäväisiä turisteja kohtaan.

      Bed and breakfast-majoitus on suositeltava vaihtoehto, niitä löytyy jopa kaikkein pienimmistä kylistä, maksaa 20-35€/hlö/yö, ei välttämättä tarvitse varata mitään etukäteen. Monilla B&B-paikoilla ei ole omia kotisivuja, eikä niitä siis voi varata on-line etukäteen. Jotakin löytyy mm. www.hostelworld.com-sivuilta. Tai googlaamalla esimerkiksi "accommodation Kilkenny". Dublinissa kannattaa majoittua hotelliin, se on hyvä varata jo Suomessa. Huoneistohotelli on Dublinin keskustassa halvin vaihtoehto, sellaisia löytyy esim. www.staydublin.com.-sivuilta.

      Länsirannikolla ja lounais-Irlannissa on upeita luonnonkauniita paikkoja ja värikkäitä pikkukyliä. Suosittelen esimerkiksi Dinglen ja Kerryn niemimaata, molemmat ovat taivaallisen kauniita paikkoja. Molemmat ovat myös gaeltacht-seutua, eli niissä puhutaan englannin lisäksi Irlannin omaa kieltä, gaelia.

      • Kiitos sinulle, nämä juuri sellaisia vinkkejä, mitä kaipasinkin. Tusen tack!


    • kallifatides

      Lue Marika Burtonin kirja "Ihana Irlantini"

      • Kiitos vinkistä. Olen myös intohimoinen kirjojen lukija, joten suurkiitos tästä vinkistä. Etsin kirjan ja tulen lukemaan sen!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1807
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1667
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1303
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      789
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      775
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      757
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe