LENTOKENTTÄ

juhapekkkka

onko kokemuksia minkälainen Amsterdamin lentokenttä on? onko helppo ja mukava? esim. verratuna Helsinki-Vantaa lentokenttään. Jos jollain hyviä kokemuksia, kiitos.

9

4276

  Vastaukset

  • Lentokenttä on suuri. Siellä on useita kauppoja, aika kivoja. Ja on pikkuisia kahviloita yms. Siellä on helppo kulkea, vaikka matkat ovat pitkiä. Voihan sitä aina seistä kuljettimen kyydissä, jos ei jaksa kävellä. Helsinki-Vantaa tuntuu sokkeloisemmalta.

  • Asiat sujuvat, ja opasteet ovat hyviä, kertovat myös englanniksi, miten ja minne pitää mennä, missä on raput/hissit yms. Tuntuu vaan siltä että kaikki suomen ja pohjoismaiden tulevat/lähtevät lennot on siellä sakaran kärjessä, eli ei ehdi paljoa kierrellä ostoksilla, kun pitää kiiruhtaa lähtöportille.
   Nestepakkausrajoitusta ei kauheasti kytätä, eipä tosin ollut mitään kytättävääkään, mutta Helsingissä mittailtiin pussin kokoa, kun ei ollut minigrip vaan pieni läpinäkyvä meikkipussi. Tuolla riitti että näkyi mitä pussissa oli eikä sitä ollut kovin paljoa.

   • Olisi matka Maltalle. Finnairilla AMS:iin ja edelleen Air Maltalla Maltalle. Neuvokaa kävelyreitti Finnairin portilta Malta Airin portille, jos käyttävät aina samoja tulo- ja lähtöportteja?? Onko tuloportitkin samoja?
    Kiitos!
    Viimeksi lentänyt 15 v. sitten


  • Amsterdamin kenttä Schiphol on kansainvälinen kenttä verrattuna Helsinki-Vantaaseen ja kokoluokka on aivan jotain muuta... Kentän koko on haasteellinen jatkolentojen kannalta, jos vaihtoväli on pieni, mutta palvelujen, kauppojen jne kannalta positiivinen asia.
   Jos taas on menossa Amsterdamin keupunkiin, kentältä on suora junayhteys keskustaan noin vartin välein, à 3,60€. Erittäin kätevä, varsinkin kun paikallisilla taksikuskeilla on tapana kierrättää turisteja pidemmän reitin mukaan...

   • Schiphol on iso, mutta helppo ja erittäin toimiva ja tietyllä tavalla "looginen" kenttä. Myös palvelut, kaupat ja ruokapaikat ovat hyviä ja niitä on paljon.
    Kovin tiukkaa vaihtoa ei kannata oman mielenterveyden (ja matkatavaroiden jatkolennolle saannin varmistamiseksi) kuitenkaan Schipholissa tehdä.

    Finnairilla sen enempää kuin muillakaan yhtiöillä ei ole vakioportteja, mutta kylläkin (lähes) vakio "siivet" joista lennot lähtevät. Eli Finnairin tapauksessa lähtöaula 1 ja lähtöportti B-siivessä, jossa siis samalla myös tuloportti, Finskin koneet kun käyvät Damissa vain kääntymässä.


  • Olen menossa 14.10. Lissaboniin KLM:n lennolla, jossa on lennonvaihto Schipholin kentällä Amsterdamissa. Aikaa vaihtoon on 1 tunti ja kenttä ja tilanne muutenkin minulle uutta. Voisiko joku neuvoa ja kertoa kokemuksiaan koneenvaihdosta ko kentällä!!

  • Kenttä on siis todella iso, Helsinki-Vantaa kenttä on kärpäsenp*ska verrattuna Schipholiin. Selkeä kyllä.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ruotsin linja ihmetyttää maailmalla

   "– Tämä on hullu kokeilu 10 miljoonalla ihmisellä. Kertokaa edes, miksi teemme tämän. Minusta tuntuu tällä hetkellä, että meitä johdetaan kuin lammasl
   Maailman menoa
   257
   8716
  2. Suomalaisten eristäytyminen näkyy jo koronatartuntatilastossa

   Hyvä juttu. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/be78bc0b-4a82-4fd2-a82b-15ffa09761da
   Maailman menoa
   120
   3756