ahvenanmaalle pyöräilemään

pyörätytöt

ollaan lähdössä ahvenanmaalle pyöräilemään 3 tytön voimin ja suunnitellaan matkaa. olisiko kokemuksia? leirintäalueet ja reitit epäselviä, kaikki tieto kelpaa :)

6

2100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • moxu

      Ahvenanmaa on todella hieno fillarointikohde, ei liian raskas ja silti mukavalla tavalla vaihteleva. Eikä siihen useankaan reissun myötä kyllästy...¨

      Paras tapa matkata Ahvenanmaalle on ilman muuta saaristolautta. Kustavista ja Korppoosta lähtevät alukset ovat muille kuin autoilijoille ilmaisia ja niiden kyydissä pääsee kokemaan saariston aivan eri tavalla kuin kelluvissa kauppa-ja ravintolakomplekseissa á la Viking/Silja. Lauttojen aikataulut löytyvät osoitteesta http://www.alandstrafiken.aland.fi
      ja jos ei polkeminen Turun saariston lähtösatamaan innosta, voi pyörän pakata bussiin, jonka aikataulut löytyvät osoitteesta http://www.vainionliikenne.fi

      Ahvenanmaalla voi telttailla maanomistajan luvalla aika vapaasti, mutta leirintäalueille kannattaa mennä, jos sellainen on näköpiirissä. Mikäli ei halua roudata telttaa mukana, on majatalojakin, yöpyminen niissä on vähän hintavampaa, mutta sateen sattuessa miellyttävämpää.
      Aika hyviä verkkosisältöjä Ahvenanmaasta yleensä ovat GoAland-sivusto http://www.goaland.net
      sekä Eckerö Linjenin matkatoimistoyhtiö Ålandsresorin http://www.alandsresor.fi

      Hyviä pyöräilylenkkejä Ahvenanmaalla ovat mm.Lumparnin kierros, jonka varrella ovat hienoimmat historialliset nähtävyydet Kastelholm ja Bomarsund, Getan ja Eckerön kierros, jota pyörälautta Silvana oikaisee mukavasti ja todellisina herkkuina pikkupyrähykset saaristossa. Kustavista lähdettäessä tällainen tulee väkisinkin, sillä Brändössä pitää vaihtaa lauttaa ja satamien väliä on noin 20 km.
      Ahvenanmaan välimatkat ovat loppujen lopuksi aika lyhyitä ja maaston helppouden ansiosta voi kilometrejä kertyä jopa yllättävän runsaasti. Mutta sekin on vain kotiinpäin...

      • pyörätytöt

        Kiitos tiedoista! :) uusi info lautoista tuli tarpeeseen.. hienoa jos mekin saisimme yhtä hyviä kokemuksia kuin sinulla näyttää olevan.. :)


    • ei enää ikinä ahvenanmaalle

      Muuttakaa äkkiä suunnitelmia, sen karseempaa paikkaa ei ole missään ja sen kaltompaa kohtelua ja rahastuksen makua emme ole saaneet missään muualla !

      • moxu

        Jollakin käy reissuillaan parempi tuuri kuin muilla ja käsittääkseni tässäkin oltiin nimenomaan etsimässä tapoja, millä Ålandin pahimmat rahastusrysät pystytään kiertämään. Saaristolauttojen ja leirintäalueiden suosiminen sekä ainakin alkuvaiheessa omien eväiden syöminen on juuri sitä.

        On totta, että esim.polttoaine on Ahvenanmaalla Pohjoismaiden kalleinta. Myös hotelliyöpymiset ja ateriat laadukkaissa ravintoloissa maksavat. Mutta niitä palveluita ei ole pakko käyttää. Ja Ahvenanmaan luonto on sellaisenaan kohde, jollaista ei näillä main toista ole.


      • pyörätytöt
        moxu kirjoitti:

        Jollakin käy reissuillaan parempi tuuri kuin muilla ja käsittääkseni tässäkin oltiin nimenomaan etsimässä tapoja, millä Ålandin pahimmat rahastusrysät pystytään kiertämään. Saaristolauttojen ja leirintäalueiden suosiminen sekä ainakin alkuvaiheessa omien eväiden syöminen on juuri sitä.

        On totta, että esim.polttoaine on Ahvenanmaalla Pohjoismaiden kalleinta. Myös hotelliyöpymiset ja ateriat laadukkaissa ravintoloissa maksavat. Mutta niitä palveluita ei ole pakko käyttää. Ja Ahvenanmaan luonto on sellaisenaan kohde, jollaista ei näillä main toista ole.

        Tässä pitää myöntää että moxu on oikeassa. Yritämme suunnitella matkaa jonka budjetti sopii myös opiskelijoille.. :) nyt suunnitelmat näyttävät hyviltä. Matkojen edestakainen hinta kaikilta kolmelta ja fillareilta on 144 € ja omat eväät, trangia ja teltta tulevat myös rinkkaan. Tarkoituksena on ottaa kevyitä "lisää vain vesi" -ruokia mukaan. Nuudelit ja pussikeitot kunniaan.... :) Luksuksena on suunniteltu laivan seisovia pyötiä ja aamiaista ;) Kiitos kuitenkin kaikista mielipiteistä ja vinkeistä.


      • moxu

        Olin mennäviikolla muutaman päivän fillarilenkillä Ahvenanmaalla. Kokemusteni mukaan saarten hintataso on pikemminkin laskenut kuin noussut, tai sitten onnistuin valitsemaan hyviä kohteita.
        Olen ehkä "normaalista poikkeava" pyöräilijä, mitä tulee kilometreihin, mutta erittäin onnistuneen reissuni ohjelma oli seuraavanlainen:

        Torstai: Lähtö Turusta kymmenen aikoihin, ajo Saaristotietä Paraisille, Nauvoon ja Korppooseen, josta 15.15 Ålandstrafikenin Skiftetillä yhtä maailman hienoimmista laivareiteistä Kökariin ja edelleen Sottungaan, jossa yöpyminen. 88 km.

        Perjantai: Aamulla kymmenen aikoihin ÅT:n Gudingenillä Sottungasta Långnäsiin, sieltä Maarianhaminaan, jossa merenkulkumuseossa ja Pommern-laivalla vierähti pari tuntia. Lounas, jonka jälkeen ajelua Färjsundiin, maisematauko Uffe på Bergetillä ja sieltä edelleen Svartsmaran kautta Hammarlandiin, jossa yöpyminen Marsundin epävirallisessa autiotuvassa. 90 km.

        Lauantai: Aamulenkki Eckerön Berghamnin satamaan, josta Alandia-lautalla Grisslehamniin ja samalla kipolla takaisin. Postisoutajat tulivat menomatkalla vastaan ja paluumatkalla ohitimme heidät. Pari laatikkoa bisseä tarakalle...
        Ajo Eckeröstä Jomalan rantateiden kautta Maarianhaminaan, josta vielä iltalenkki hienolle Järsövägenille. 97 km.
        Lähtö Vikingillä samana iltana 23.45, perillä Helsingissä sunnuntaiaamuna.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      92
      6668
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      28
      2672
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2253
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      75
      1904
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1671
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1467
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1367
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe