ahvenanmaalle pyöräilemään

pyörätytöt

ollaan lähdössä ahvenanmaalle pyöräilemään 3 tytön voimin ja suunnitellaan matkaa. olisiko kokemuksia? leirintäalueet ja reitit epäselviä, kaikki tieto kelpaa :)

6

2114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • moxu

      Ahvenanmaa on todella hieno fillarointikohde, ei liian raskas ja silti mukavalla tavalla vaihteleva. Eikä siihen useankaan reissun myötä kyllästy...¨

      Paras tapa matkata Ahvenanmaalle on ilman muuta saaristolautta. Kustavista ja Korppoosta lähtevät alukset ovat muille kuin autoilijoille ilmaisia ja niiden kyydissä pääsee kokemaan saariston aivan eri tavalla kuin kelluvissa kauppa-ja ravintolakomplekseissa á la Viking/Silja. Lauttojen aikataulut löytyvät osoitteesta http://www.alandstrafiken.aland.fi
      ja jos ei polkeminen Turun saariston lähtösatamaan innosta, voi pyörän pakata bussiin, jonka aikataulut löytyvät osoitteesta http://www.vainionliikenne.fi

      Ahvenanmaalla voi telttailla maanomistajan luvalla aika vapaasti, mutta leirintäalueille kannattaa mennä, jos sellainen on näköpiirissä. Mikäli ei halua roudata telttaa mukana, on majatalojakin, yöpyminen niissä on vähän hintavampaa, mutta sateen sattuessa miellyttävämpää.
      Aika hyviä verkkosisältöjä Ahvenanmaasta yleensä ovat GoAland-sivusto http://www.goaland.net
      sekä Eckerö Linjenin matkatoimistoyhtiö Ålandsresorin http://www.alandsresor.fi

      Hyviä pyöräilylenkkejä Ahvenanmaalla ovat mm.Lumparnin kierros, jonka varrella ovat hienoimmat historialliset nähtävyydet Kastelholm ja Bomarsund, Getan ja Eckerön kierros, jota pyörälautta Silvana oikaisee mukavasti ja todellisina herkkuina pikkupyrähykset saaristossa. Kustavista lähdettäessä tällainen tulee väkisinkin, sillä Brändössä pitää vaihtaa lauttaa ja satamien väliä on noin 20 km.
      Ahvenanmaan välimatkat ovat loppujen lopuksi aika lyhyitä ja maaston helppouden ansiosta voi kilometrejä kertyä jopa yllättävän runsaasti. Mutta sekin on vain kotiinpäin...

      • pyörätytöt

        Kiitos tiedoista! :) uusi info lautoista tuli tarpeeseen.. hienoa jos mekin saisimme yhtä hyviä kokemuksia kuin sinulla näyttää olevan.. :)


    • ei enää ikinä ahvenanmaalle

      Muuttakaa äkkiä suunnitelmia, sen karseempaa paikkaa ei ole missään ja sen kaltompaa kohtelua ja rahastuksen makua emme ole saaneet missään muualla !

      • moxu

        Jollakin käy reissuillaan parempi tuuri kuin muilla ja käsittääkseni tässäkin oltiin nimenomaan etsimässä tapoja, millä Ålandin pahimmat rahastusrysät pystytään kiertämään. Saaristolauttojen ja leirintäalueiden suosiminen sekä ainakin alkuvaiheessa omien eväiden syöminen on juuri sitä.

        On totta, että esim.polttoaine on Ahvenanmaalla Pohjoismaiden kalleinta. Myös hotelliyöpymiset ja ateriat laadukkaissa ravintoloissa maksavat. Mutta niitä palveluita ei ole pakko käyttää. Ja Ahvenanmaan luonto on sellaisenaan kohde, jollaista ei näillä main toista ole.


      • pyörätytöt
        moxu kirjoitti:

        Jollakin käy reissuillaan parempi tuuri kuin muilla ja käsittääkseni tässäkin oltiin nimenomaan etsimässä tapoja, millä Ålandin pahimmat rahastusrysät pystytään kiertämään. Saaristolauttojen ja leirintäalueiden suosiminen sekä ainakin alkuvaiheessa omien eväiden syöminen on juuri sitä.

        On totta, että esim.polttoaine on Ahvenanmaalla Pohjoismaiden kalleinta. Myös hotelliyöpymiset ja ateriat laadukkaissa ravintoloissa maksavat. Mutta niitä palveluita ei ole pakko käyttää. Ja Ahvenanmaan luonto on sellaisenaan kohde, jollaista ei näillä main toista ole.

        Tässä pitää myöntää että moxu on oikeassa. Yritämme suunnitella matkaa jonka budjetti sopii myös opiskelijoille.. :) nyt suunnitelmat näyttävät hyviltä. Matkojen edestakainen hinta kaikilta kolmelta ja fillareilta on 144 € ja omat eväät, trangia ja teltta tulevat myös rinkkaan. Tarkoituksena on ottaa kevyitä "lisää vain vesi" -ruokia mukaan. Nuudelit ja pussikeitot kunniaan.... :) Luksuksena on suunniteltu laivan seisovia pyötiä ja aamiaista ;) Kiitos kuitenkin kaikista mielipiteistä ja vinkeistä.


      • moxu

        Olin mennäviikolla muutaman päivän fillarilenkillä Ahvenanmaalla. Kokemusteni mukaan saarten hintataso on pikemminkin laskenut kuin noussut, tai sitten onnistuin valitsemaan hyviä kohteita.
        Olen ehkä "normaalista poikkeava" pyöräilijä, mitä tulee kilometreihin, mutta erittäin onnistuneen reissuni ohjelma oli seuraavanlainen:

        Torstai: Lähtö Turusta kymmenen aikoihin, ajo Saaristotietä Paraisille, Nauvoon ja Korppooseen, josta 15.15 Ålandstrafikenin Skiftetillä yhtä maailman hienoimmista laivareiteistä Kökariin ja edelleen Sottungaan, jossa yöpyminen. 88 km.

        Perjantai: Aamulla kymmenen aikoihin ÅT:n Gudingenillä Sottungasta Långnäsiin, sieltä Maarianhaminaan, jossa merenkulkumuseossa ja Pommern-laivalla vierähti pari tuntia. Lounas, jonka jälkeen ajelua Färjsundiin, maisematauko Uffe på Bergetillä ja sieltä edelleen Svartsmaran kautta Hammarlandiin, jossa yöpyminen Marsundin epävirallisessa autiotuvassa. 90 km.

        Lauantai: Aamulenkki Eckerön Berghamnin satamaan, josta Alandia-lautalla Grisslehamniin ja samalla kipolla takaisin. Postisoutajat tulivat menomatkalla vastaan ja paluumatkalla ohitimme heidät. Pari laatikkoa bisseä tarakalle...
        Ajo Eckeröstä Jomalan rantateiden kautta Maarianhaminaan, josta vielä iltalenkki hienolle Järsövägenille. 97 km.
        Lähtö Vikingillä samana iltana 23.45, perillä Helsingissä sunnuntaiaamuna.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe