Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Joulu&uusivuosi Budapestissä

Jeega

Heips!

Edelleen ollaan täälä suurkaupungin sykkeesä ja tuli mielee että jos joku ossais kertua minkälaine täälä ruukaa olla joulu ja uusivuosi.Oon netistä jo lueskellu jotaki mutta jos jollaki on omakohtasia kokemuksia ois kiva kuulla :)

4

577

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reissumummo
      • joulumielta

        Ja ilman muuta kannattaa hankkia liput joulubalettiin (Pahkinansarkija). Liput voi pyytaa matkatoimistosta (luulisin) tai ne voi ostaa myos internetista. Se on kokemus vailla vertaa. Liput kannattaa ostaa mahd. pian kun tulevat myyntiin silla loppuvat nopeasti.


    • hamupipöke-

      Teillä on hauska tuo murre. Mistä päin olette?

      Unkarissa tulee joulupukki eli Mikulás 6.12. eli samana päivänä kuin meillä suomalaisilla on itsenäisyyspäivä. Mikulásin nimi tulee Pyhästä Nikolauksesta (Santa Claus tulee samasta nimestä) ja pukki näyttää aivan oikealta joulupukilta. Usein Mikulás laittaa illalla ikkunalle asetettuihin kenkiin tai saappaisiin yöllä lahjoja. Usein päiväkodissa vierailee Mikulás, tuomisina on tyypilliisesti lapsille pussi, joka sisältää joulumakeisia, mandariinin ja kuoripäällisiä maapähkinöitä. Kauppakeskusten Mikulásit jakavat karkkia, tietysti. Aikuiset voivat saada 6.12. kimpun pellavanvarsia siemenkotineen. Niitä myydään kukkakaupoissa ja kaduilla, myös kullattuina. Pellavanvarsikimppu on risukimpun symbolinen muoto ja tarkoittaa että olet ollut tuhma jos saat sellaisen. Minä olen saanut jo monta kimppua niitä, joten kovin tuhma ei tarvitse olla. Alun perin risukimpun toi unkarilaisille Krampusz-paholainen.

      Lucianpäivää vietetään 13.12. ilman kulkueita, lähinnä järjestetään myyjäisiä. Joskus voi olla onnekas ja nähdä myös esityksiä, joissa esiintyy valon tuova Lucia ja paha, pimeyttä tuova Luca-akka.

      Suurin osa juhlii joulua perheen parissa. Aattona tyypillinen ateria sisältää katoliseen tapaan kalaa (paistettu karppi), monet syövät joulunpyhinä myös hapankaalikääryleitä. Ne ovat suuritöisiä ja monen unkarilaisen lempiruoka, joulunpyhinä on aikaa tehdä niitä. Joulupukki ei välttämättä tule kaikille jouluna enää ollenkaan. Jouluperinne ei ole Unkarissa yhtä yhtenäinen kuin Suomessa, sillä Unkarissa on useampia kansallisuuksia ja uskontoja, ja myös monilla perheillä on omat tapansa. Useissa budapestiläisperheissä enkeli tuo ja koristelee kusuen sillä aikaa kun lapset ovat syömässä lounasta, ja illalla Jeesus-lapsi tuo kuusen alle lahjat. Mutta joissakin perheissä perinteeseen on sekoittunut suomalaisa tapoja, ja näiden perheiden onnekkaille lapsille joulupukki tuo lahjoja sekä Mikulásina että jouluna.

      • Jeega

        Kiitoksia kovasti kaikille jotka on jaksanee kertua jotaki.Enite oisin kiinnostunu tosiaa niistä evväistä mitä täälä ruukataa syyä.Tuosa viimesimmäsä viestisä lukiki jo niistä jotaki.
        Ja oon oululaine :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe