Raskauden keskeytys lääkkeillä

Takana?

Kirjoitan tämän, koska toivon että tästä on apua niille, joilla tämä on edessä.

Minun ei-tovottu raskauteni keskeytettiin lääkkeillä. Tein kaksi viikkoa sitten raskaustestin, joka oli positiivinen. Olin tulosta ehtinyt jo pelätä, sillä muuten melko säännölliset kuukautiset olivat myöhässä... Elämäntilanteeni ei vain ollut lainkaan sopiva uuden elämän vastaanottamiseen ja vaikka päätös oli vaikea ja tuntui että on vain huonoja vaihtoehtoja, päädyin aborttiin. Poikaystäväni oli hienosti tukena ja sanoi että vaikka tämä on yhteinen asia, niin hänen mielestään on enemmän minun kuin hänen päätös mitä tehdään. Tiesin kyllä ettei hän ole valmis isäksi, enkä minäkään tässä elämänvaiheessa vielä äidiksi.

Soitin terveyskeskukseen nukutun yön jälkeen ja sain ajan labrakokeeseen ja seuraavaksi päiväksi lääkärille. Lääkäri oli asiallinen ja vaikka olin päätöksestäni niin varma kuin mahdollista (voiko ikinä tällaisessa asiassa olla 100% varma oikeasta ratkaisusta kun edessä tuntuu olevan vain huonoja vaihtoehtoja?) itkeä tihrustin vastaanotolla. Lääkäri tutki minut, kyseli tietoja, kysyi henkilötodistusta ja antoi aborttiin liittyvän lomakkeen mukaan. Seuraavana päivänä soitin sairaalan naistentautien poliklinikalle, jonne sain ajan seuraavalle viikolle.

Koska raskaus oli hyvin alussa (kuudennella viikolla) raskauden keskeytys lääkkeillä oli mahdollista ja vaikka pelkäsinkin että se sattuu, tuntui keskeytys lääkkeillä kuitenkin paremmalta ja luonnonmukaisemmalta keinolta kuin kaavinta (hyi mika sana, yök). Toisaalta pelkäsin että lääkkeillä sattuisi enemmän kuin kavinta ja pelkäsin että se olisi henkisesti rankempaa, mutta toisaalta tuntui siltä että on parempi tietää mitä tapahtuu kuin olla nukutuksessa.

Sairaalassa sain ensimmäisen pillerin, joka sisältää istukan toiminnan lopettavaa hormoonia, sekä mukaan kotiin särkylääkkeitä ja pillerit jotka piti laittaa sisälle kahden päivän päästä.

Verta alkoi vuotaa jo seuraavana päivänä, mutta se ei ollut kivuliasta. Vasta kun laitoin ne toiset pillerit niin noin tunnin päästä alkoivat krampit, joiden tarkoituksena raskauteen liittyvät asiat alkoivat poistua. Vaikka söin särkylääkkeitä, niin tuntui kipeältä... mutta se kipu ei ollut sietämätöntä kuin hetkellisesti. Tuntui kipeältä myös henkisesti, tuskaisaa. Onneksi en kaiken keskeltä mitään sikiötä erottanut, (enkä olisi voinutkaan kun sen halkaisija oli vain 3 mm.) Särkylääkkeet auttoivat paljon. Vuoto oli paljon runsaampaa kuin kuukautisissa, mutta se tuntui toisaalta hyvältä, sillä sehän niiden lääkkeiden tarkoitus olikin. Kävelin ympyrää kämpässäni kouristusten ollessa pahimmillaan ja liike helpotti... ja itkeminen, se helpotti myös omalla tavallaan.

Olen iloinen, ettei tarvinut olla sairaalassa, vaan että sain olla kotona ja että minulla oli ystävä seuranani.

Nyt raskaustestin tekemisestä on kulunut 13 päivää ja toisten lääkkeiden ottamisesta kaksi päivää. Vaikea tajuta että kaikki on mennyt näin nopeasti. Ensin en ollut raskaana, sitten olin raskaana ja nyt taas en ole raskaana.... omituista. Vieläkin olo olo fyysisesti vähän kipeä, mutta ei lähellekään niin paha kuin pahimpina menkkapäivinä normaalisti.

Henkinen puoli onkin sitten vaikeampi... vaikka en koekaan tehneeni väärin, en koe tehneen oikeinkaan ja tuntuu pahalta. Monenlaisia tunteita myllertää ja ei se ole ihmekään että olen sekaisin kun kehossa on vielä raskaushormoonia, raskauden vastahormoonia ja ties mitä lääkeaineita särkylääkkeistä. Uskon, että naisella on perusvaisto suojella sisällään olevaa elämää ja tuota vaistoa vastaan rikkominen (vaikka kuinka järjellisistä syistä) aiheuttaa kenelle tahansa alakuloa ja masentuneisuutta. Olen nyt todella herkkä kaikelle ja vaikka itkin paljon jo ennen edes ensimmäistä lääkäriin menoa niin itkuisuus ei ota loppuakseen. Toisaalta se on kai hyvä käydä asiaa läpi monella tavalla ja olen yrittänytkin sallia itselleni kaikenlaiset tunteet... En tiedä kauanko tämä alakuloisuus jatkuu. Vaikka järjen mukaan tein oikein niin toivon että joskus voin antaa itselleni anteeksi myös tunnepuolella.

Ja lopuksi, kaikille joilla on ei toivottua elämää sisällä... tämä on minun tarinani ja tämä oli minun valintani. En tiedä, mikä sinun valintasi on, mutta toivon että päädytpä sitten keskeyttämään raskauden tai jatkamaan sitä, pystyisit elämään sovussa ratkaisusi kanssa. Kukaan meistä ei ole täydellinen ja kaikki tekevät virheitä ja vahinkoja sattuu... se ei vähennä kenenkään ihmisarvoa tai oikeutta onneen tulevaisuudessa. Minusta, ja haluaisin muistuttaa että tämä on vain minun mielipiteeni, on vähemmän väärin tehdä abortti kuin synnyttää lapsi, jolle ei voi turvata hyvää alkua elämän tai oikeutta perheeseen.

172

40148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mini

      kiitos kun jaoit tarinasi. :) mulle tehtiin myös lääkinnällinen raskaudenkeskeytys noin viikko sitten

    • Pelottaa..

      Kiitos koskeettavasta kertomuksestasi! Itse olen siinä tilanteessa että tein muutama päivä sitten positiivisen raskaustestin, ajatukset ovat täysin sekaisin. Miesystäväni kanssa ollaan monet keskustelut käyty ja tultu siihen tulokseen että abortti on ainoa vaihtoehto,tässä tilanteessa emme kykene vastaanottamaan uutta elämää ja pitämään siitä huolta haluamallamme tavalla. Vaikka ratkaisu on varma ja ainoa, se pelottaa. Helpottavaa lukea muiden ajatuksia kokemuksia kun ei lähellä ole ketään (miesystävän lisäksi) kenen kanssa asiasta puhua.

      • Takana?

        Olen iloinen, jos tarinastani oli sinulle apua.

        Ja älä välitä näistä, jotka täällä palstalla haukkuvat yms. Nimettömänä on helppoa syyllistää muita asioista, joita ei ole edes itse ikinä kokenut. Säälittäviähän sellaiset ihmiset ovat, varmaan elämäänsä kyllästyneitä, katkeria ja kykenemättömiä empatiaan. Eipä voi heillä kovin rikas elämä muutenkaan olla kun sydän on noin musta... melkein sääliksi käy.

        Paljon voimia sinulle ja usko pois, se ei ole niin kamalaa kuin aluksi tuntuu. Mulla alkaa itsellä pikkuhiljaa helpottaa tämä ahdistus, hormonitoiminta palautunut normaaliksi ja elämä jatkuu tasaisen arkisena. En olisi vielä viikko sitten uskonut, että olo voisi olla parempi jo näin pian. Neuvoksi voisin sanoa, että mitä aikaisemmin saat päätöksen tehtyä ja mitä varmempi siitä olet, niin sitä helpompaa sinulla tulee olemaan. Vaikka minullakin oli epäilyksen hetkiä paljonkin ennen varsinaista aborttia, niin olen asian kanssa nyt sovussa ja koen, että tämä oli joka kantilta minun elämässäni se oikea ja paras ratkaisu.

        Muista, että päätöksen teet sinä (ja miesystäväsi). Se on suuri päätös, eikä helppo. Toivon sinulle voimia ja rohkeutta ja kaikkea hyvää mihin ratkaisuun päädytkään. Ja edelleen, kuten ensimmäisen viestin lopussa sanoin, kumpikaan ratkaisu ei tee sinusta vähemmän arvokasta ihmistä! Kaikkea hyvää!


      • Kantakaa vastuunne

        'voitte aivan mainiosti pitää lapsestanne huolta. Se on jo vanhempien yksinkertainen ja ylisukupolvinen velvollisuus. Lapsen surmaaminen mukavuusabortissa on moraaliton ja raaka teko. Eihän lapselle voida siirtää aikuisten vastuuta.

        Huomaa, että aborttiväki manaa päällesi ja lapsesi vahingoksi mustia "voimiaan". Kavahda tuota houkuttelua.

        Lapsi kuuluu rinnallesi.
        Lapsesi paikka ei ole kuoleman kidassa.

        Kun otat elämän vastaan, se kantaa ja antaa paljon enemmän kuin osaat kuvitella.


      • ????????????????????
        Kantakaa vastuunne kirjoitti:

        'voitte aivan mainiosti pitää lapsestanne huolta. Se on jo vanhempien yksinkertainen ja ylisukupolvinen velvollisuus. Lapsen surmaaminen mukavuusabortissa on moraaliton ja raaka teko. Eihän lapselle voida siirtää aikuisten vastuuta.

        Huomaa, että aborttiväki manaa päällesi ja lapsesi vahingoksi mustia "voimiaan". Kavahda tuota houkuttelua.

        Lapsi kuuluu rinnallesi.
        Lapsesi paikka ei ole kuoleman kidassa.

        Kun otat elämän vastaan, se kantaa ja antaa paljon enemmän kuin osaat kuvitella.

        Etkö usko, että tuo henkilö on jo tämän kuluneen neljän vuoden aikana ehtinyt ratkaisunsa tehdä?


    • anomyy

      Ääää, mä oon vähän niinku samassa tilanteessa. Tein raskaustestin kyl viikko sitten ja se näytti negatiivista. Kävin terveydenhoitajalla ja se sano että kuukautisien myöhästely voi johtuu stressit.. jne. Kävin tekee raskaustestin uuestaa ja nyt hetki sitten sain tietää että olen sitten raskaana, sain varattuu aikaa terveydenhoitajalle, josta sitten etenpäi.. Oon kai kuudennella just ny pelottaa ettää... entiedää ääh! Maksoko abortti sulla paljoo?

    • Tilittäjä :)

      Tosi hyvä että joku on vaivautunut kertomaan asiasta täällä! Kyllä itseäkin ahdisti olla saman päätöksen edessä, mutta harmi etten silloin löytänyt keskustelua aiheesta. Omalla kohdallani abortti tapahtui suunnilleen samalla lailla kun kertomuksessa mainittu, mutta vatsakivut olivat vähäisempiä kun luulin. Tuntui lähinnä astetta kovemmilta menkkakivuilta jotka pysyi hallinnassa buranalla. Vatsakivut menivät ohi jo samana päivänä ja samoin kova veren ym. tulokin laantui aika nopeasti.

      En ole katunut eikä ole omaatuntoa kolkuttanut. Olihan se elämän pahin shokki, mutta tiesin heti että tämä oli ainoa vaihtoehto tässä tilanteessa, ja ehdin käsitellä asian henkisesti ennen itse toimenpidettä. Yhden lapsen eronneena äitinä tiedän seuraukset, ja tiedän että en olisi toista lasta yksin jaksanut. (Tuleva iskä sopi loistavasti satunnaiseen tapailuun, ei yhtään näin vakavaan sitoutumiseen)

      En ikinä olisi uskonut joutuvani tähän tilanteeseen, koska huolehdin ehkäisystä (hajosi) ja hain katumuspillerin hyvissä ajoin, mutta näin vain kävi. Mutta mitäs sitäkään enää jälkeenpäin surkuttelemaan. Toivottavasti tämä kirjoitus helpottaa edes jonkun elämää :)

      Mut siis rohkeutta vaan kaikille tässä tilanteessa oleville :). Ainaki mulla kaikki lääkärit ja hoitajat oli tosi ystävällisiä ja ymmärsivät hyvin pahan olon jonka tilanne aiheuttaa.

      • monilla ei ole toiminut..

        itselläni kävi vahinko n. kuukausi sitten ja menkkoja ei ole kuulunut. no tänään kävin terveydenhoitajalla ja tilitin huoleni..marssin apteekkiin ja tein testin joka oli positiivinen..tiedän etten ole valmis äidiksi..kokemusta olisi kyllä lapsista..(9x täti) mutta oma elämäni ei ole hektinen nyt..eikä lähiaikoinakaan..tunteet täysin sekaisin..tuntuu kuin omistaisi suojamuurin kolmen metrin säteellä..

        eli olen päättänyt tehdä abortin vaikka olenkin itse sitä vastaan mutta nyt kun omalle kohdalle sattui ja kaikki on sekaisin en tahdo pilata lapsen elämää tälläisellä..

        niin ja siitä jälkiehkäisystä..mitä sille on tehty kun ei toimi..täällä viimeisin sanoi ettei toiminut,itselläni ei toiminut, ystävällänikään ei toiminut..aika turha on jos ei kerran toimi...


      • apua?
        monilla ei ole toiminut.. kirjoitti:

        itselläni kävi vahinko n. kuukausi sitten ja menkkoja ei ole kuulunut. no tänään kävin terveydenhoitajalla ja tilitin huoleni..marssin apteekkiin ja tein testin joka oli positiivinen..tiedän etten ole valmis äidiksi..kokemusta olisi kyllä lapsista..(9x täti) mutta oma elämäni ei ole hektinen nyt..eikä lähiaikoinakaan..tunteet täysin sekaisin..tuntuu kuin omistaisi suojamuurin kolmen metrin säteellä..

        eli olen päättänyt tehdä abortin vaikka olenkin itse sitä vastaan mutta nyt kun omalle kohdalle sattui ja kaikki on sekaisin en tahdo pilata lapsen elämää tälläisellä..

        niin ja siitä jälkiehkäisystä..mitä sille on tehty kun ei toimi..täällä viimeisin sanoi ettei toiminut,itselläni ei toiminut, ystävällänikään ei toiminut..aika turha on jos ei kerran toimi...

        Mitä myöhemmin ottaa jälkiehkäsy pillerit sitä enemmän teho laskee. Ja mikäli oksentaa tms. se vastaa sitä kuin pilleriä ei olis ottanut ollenkaan, siinä on tosi monta eri tekijää.


      • kyllä tiedän tämän
        apua? kirjoitti:

        Mitä myöhemmin ottaa jälkiehkäsy pillerit sitä enemmän teho laskee. Ja mikäli oksentaa tms. se vastaa sitä kuin pilleriä ei olis ottanut ollenkaan, siinä on tosi monta eri tekijää.

        kyllä siis tämä asia tiedetään. pahoinvointia ei ollut ja pillerinkin otin alle 8h sisään. nyt huolet onneksi ohi ja elämä jatkuu taas.


    • Mmm

      Itse olen ensi viikolla menossa lääkkeelliseen keskeytykseen ja tarinastasi oli suurempi apu kuin uskotkaan. Olen ollut siitä asti kun raskaudestani kuulin aivan hajalla, koska itse olen aina aborttia vastustanut. En ole enää kyennyt poistumaan kotoa tai puhumaan kenenkään kanssa asiasta, joten tuntuu helpottavalta lukea asiasta joltain joka on sen jo kokenut. Erityisen paljon satuttaa se, että haluaisin lapsen pitää, mutta elämäntilanteeseeni vuoksi se ei ole mahdollista. Olen kyllä parisuhteessa, mutta olen vielä liian nuori äidiksi. Olen työtön eikä minulla ole vielä mitään koulutusta, joten en pysty tarjoamaan lapselle sellaista elämää jonka se ansaitsisi. Olen vain itkenyt päivästä toiseen ja olo ei tunnu paranevan. Pelkään kuollakseni toimenpidettä ja tuskin pystyn ikinä elämään sen kanssa, että luovun minussa kasvavasta pienestä elämästä, kun sydämeni huutaa että se on väärin. Mitään en haluaisi enempää kuin pitää lapsen, mutta en halua lapselle sellaista elämää, jonka tässä elämäntilanteessa sille voisin tarjota..

    • miee91

      Hienoa,kun kirjoitit tämä... itse sain eilen tietää olevani raskaana (tein testin,koska kuukautiset ovat jo jonkun verran myöhässä,vaikkakin on muutenkin epäsäännölliset) itse olen hyvin epävarma valintani suhteen. Aborttia vastaan olen aina ollut,ellei siihen ole hyvää syytä (terveysdelliset syyt,raiskaus,tai ehkäisyn pättäminen ovat omalla kohdalla ainoat syyt,jolloin voin edes kuvitella,että tekisin abortin) nyt koitan miettiä asiaa,että pidänkö lapsen,haluanko tyttärelleni pikkusisaren,ottaen riskin,että en jaksa hoitaa molempia pieniä lapsia,vai teenkö abortin,jolloin saattaa oma mielenterveys olla vaakalaudalla...
      Lapsen isä kyllä on lupautunut jollain muotoa osallistumaan lapsen elämään,mutta se,että kuinka aktiivista se olisi,siitä ei ole mitään takuita... Jos pidän lapsen tiedän,että sukulaiset ja ystävät tukevat ja jos teen abortin niin saan siinäkin tukea. ja ystävillä on kokemusta asiasta,jolloin en jäisi tilanteeni ja pääni kanssa täysin yksin... päätös on todella vaikea ja mielestäni on säälittävää ja lapsellista,että jotkut ihmiset syyttävät toisia lapsenmurhaajaksi yms. Mielestäni se,että uskaltaa tehdä abortin,tietäen ettei ole kykeneväinen vanhemmaksi,kertoo ihmisen kypsyydestä. ei ole mitään mieltä hankkia lasta,jos tietää,ettei kykene sitä hoitamaan...

      • on....

        ihanteellinen tilanne?! Ei mitään syytä aborttiin!

        Joo, fyyysiesti voi olla joitain vuosia rankempaa kahden pikkulapsen kanssa, mutta abortin jälkeen voi olla rankkaa koko loppuelämän, henkisesti! Onko se sitten kivempaa?
        Ja toisaalta, et voi tietää vaikka tämä olisi viimeinen mahdollisuutesi saada lapsellesi sisarus.

        Ja jollei lasta sittenkään koe olevansa kykenevä hoitamaaan sen synnyttyä, on lasta kauan kaivanneita perheitä jotka ottaisi hänet ilomielin omakseen.


      • miettikäähän tovi
        on.... kirjoitti:

        ihanteellinen tilanne?! Ei mitään syytä aborttiin!

        Joo, fyyysiesti voi olla joitain vuosia rankempaa kahden pikkulapsen kanssa, mutta abortin jälkeen voi olla rankkaa koko loppuelämän, henkisesti! Onko se sitten kivempaa?
        Ja toisaalta, et voi tietää vaikka tämä olisi viimeinen mahdollisuutesi saada lapsellesi sisarus.

        Ja jollei lasta sittenkään koe olevansa kykenevä hoitamaaan sen synnyttyä, on lasta kauan kaivanneita perheitä jotka ottaisi hänet ilomielin omakseen.

        ihminen joka haluaa abortin harvoin kuule siitä kärsii loppu elämäänsä..
        ite olen tehnyt abortin vuosia sitten ja pakko kyl sanoo etten ole sitä päätöstä katunut hetkeäkään..
        ensinnäkin isänä olisi ollut narkomaani joka pahoinpiteli minua ja moneen kertaan riitojen aikana huusi "vittu jos meille koskaan tulee lapsia hän vaatii ne kokonaan itelleen kukaan lapsi ei saa aikuismaista kasvatusta tuollaisen huoran seurassa!" niin narkin kanssahan lapsista tuleekin tasapainoisia ja fiksuja.. jooh..
        no suhteen aikana sain tietää olevani raskaana.. tein abortin miehen selän takana kertomatta hänelle siitä koskaan..

        ja en edelleenkään sitä ratkaisua kadu.. olen löytänyt nyt vierelleni maailman ihanimman miehen ja tiedän että jos vahinko kävisi niin päätyisin edelleen samaan ratkaisuun kuin vuosia sitten.. eli tekisin abortin.. mies ei halua lapsia koskaan enkä kyllä halua minäkään.. joten helppo ratkaisu olisi siinä vaiheessa..

        on aivan sama mitä väitätte että "muka kadun sitä syvällä sismmässäni" höpö höpö.. teistä ei yksikään minua tunne joten ette tiedä mitä ajattelen asioista..

        abortti on hyväksyttävä monestakin syystä mielestäni.. ja suurimapa syynä siihen kelpaa mielestäni raskaana olevan naisen haluttomuus olla äiti.. ei kaikkia ole luotu äideiksi.. ja ne jotka eivät lapsia halua eivät silloin halua niitä synnyttää tahi olla raskaana.. se vain on toisille asia mikä saa niskakarvat inhosta pystyyn ja he ovat silloin valmiita tekemään mitä tahansa päästäkseen eroon raskaudesta jos vahinko käynyt..

        jokainen saa ajatella asioista miten haluaa, mutta on väärin tuomita toisen teot vain sen takia että itse tekisi eri tavalla.. ja kuinka moni teistä abortin vastustajista on todellakin kokenut abortin?? ei varmasti kukaan.. joten ette tiedä mitä abortin tehnyt nainen ajattelee siinä vaiheessa kun ratkaisunsa on tehnyt.. heitätte vain omia ajatuksianne toisen ajatuksina tänne..

        tai sitten vain haukutte lapselliseti ihmiset jotka ovat tehneet omat ratkaisunsa elämssään ettekä ymmärrä tai edes tiedä niitä todellisia asioita sieltä taustalta.. jokaisella naisella kun on oikeus päättää mitä tekee elämälleen ja keholleen.. siihen ei saa kukaan muu puuttua..


      • niin,..
        miettikäähän tovi kirjoitti:

        ihminen joka haluaa abortin harvoin kuule siitä kärsii loppu elämäänsä..
        ite olen tehnyt abortin vuosia sitten ja pakko kyl sanoo etten ole sitä päätöstä katunut hetkeäkään..
        ensinnäkin isänä olisi ollut narkomaani joka pahoinpiteli minua ja moneen kertaan riitojen aikana huusi "vittu jos meille koskaan tulee lapsia hän vaatii ne kokonaan itelleen kukaan lapsi ei saa aikuismaista kasvatusta tuollaisen huoran seurassa!" niin narkin kanssahan lapsista tuleekin tasapainoisia ja fiksuja.. jooh..
        no suhteen aikana sain tietää olevani raskaana.. tein abortin miehen selän takana kertomatta hänelle siitä koskaan..

        ja en edelleenkään sitä ratkaisua kadu.. olen löytänyt nyt vierelleni maailman ihanimman miehen ja tiedän että jos vahinko kävisi niin päätyisin edelleen samaan ratkaisuun kuin vuosia sitten.. eli tekisin abortin.. mies ei halua lapsia koskaan enkä kyllä halua minäkään.. joten helppo ratkaisu olisi siinä vaiheessa..

        on aivan sama mitä väitätte että "muka kadun sitä syvällä sismmässäni" höpö höpö.. teistä ei yksikään minua tunne joten ette tiedä mitä ajattelen asioista..

        abortti on hyväksyttävä monestakin syystä mielestäni.. ja suurimapa syynä siihen kelpaa mielestäni raskaana olevan naisen haluttomuus olla äiti.. ei kaikkia ole luotu äideiksi.. ja ne jotka eivät lapsia halua eivät silloin halua niitä synnyttää tahi olla raskaana.. se vain on toisille asia mikä saa niskakarvat inhosta pystyyn ja he ovat silloin valmiita tekemään mitä tahansa päästäkseen eroon raskaudesta jos vahinko käynyt..

        jokainen saa ajatella asioista miten haluaa, mutta on väärin tuomita toisen teot vain sen takia että itse tekisi eri tavalla.. ja kuinka moni teistä abortin vastustajista on todellakin kokenut abortin?? ei varmasti kukaan.. joten ette tiedä mitä abortin tehnyt nainen ajattelee siinä vaiheessa kun ratkaisunsa on tehnyt.. heitätte vain omia ajatuksianne toisen ajatuksina tänne..

        tai sitten vain haukutte lapselliseti ihmiset jotka ovat tehneet omat ratkaisunsa elämssään ettekä ymmärrä tai edes tiedä niitä todellisia asioita sieltä taustalta.. jokaisella naisella kun on oikeus päättää mitä tekee elämälleen ja keholleen.. siihen ei saa kukaan muu puuttua..

        miksi luuletkaan että ne jotka suojelee (muidenkin) lapsia, ois tappaneet omansa? Tosin varmaan on monia niitä jotka sitten katuu myöhemmin kun tajusivat mitä tuli tehtyä ja kenelle.. harva sitä vaan pystyy myöntään sittenkään.
        Luuletko olevasi jotenkin parempi ihminen kuin väkivaltainen exäsi? Sinähän jatkoit väkivallan kierrettä kohdistaen sen viattomaan lapseesi, ja mitä julmimmalla tavoin.. exäsi ei sentään riistänyt henkeäsi.
        Ketään ei voi onneksi pakottaa hyväksymään lapsien tappamista itsekkäillä syin ja pelkästä mukavuudenhalusta. Synnytys ei tarkoita välttämättä äitiyttä ja lapsi voisi jatkaa elämäänsä muuallakin. Harvemmat varmaan ryhtyisivät kriminaaleiksi ja riskeeraamaan omaakin henkeään jos laki olisi järkevämpi ja pulustaisi lapsen ihmisoikeuksia.
        Sekavia selittelyjä aina riittää, eikä ne ketään tuomitse jotka täällä vaan kertoo totuuksia joidenkin teoista. Tekijät tuomitsee itse itsensä mutta pyrkii kääntään syyn aina muiden niskoille.


      • miettikäähän tovi
        niin,.. kirjoitti:

        miksi luuletkaan että ne jotka suojelee (muidenkin) lapsia, ois tappaneet omansa? Tosin varmaan on monia niitä jotka sitten katuu myöhemmin kun tajusivat mitä tuli tehtyä ja kenelle.. harva sitä vaan pystyy myöntään sittenkään.
        Luuletko olevasi jotenkin parempi ihminen kuin väkivaltainen exäsi? Sinähän jatkoit väkivallan kierrettä kohdistaen sen viattomaan lapseesi, ja mitä julmimmalla tavoin.. exäsi ei sentään riistänyt henkeäsi.
        Ketään ei voi onneksi pakottaa hyväksymään lapsien tappamista itsekkäillä syin ja pelkästä mukavuudenhalusta. Synnytys ei tarkoita välttämättä äitiyttä ja lapsi voisi jatkaa elämäänsä muuallakin. Harvemmat varmaan ryhtyisivät kriminaaleiksi ja riskeeraamaan omaakin henkeään jos laki olisi järkevämpi ja pulustaisi lapsen ihmisoikeuksia.
        Sekavia selittelyjä aina riittää, eikä ne ketään tuomitse jotka täällä vaan kertoo totuuksia joidenkin teoista. Tekijät tuomitsee itse itsensä mutta pyrkii kääntään syyn aina muiden niskoille.

        eli et siis lukenut mun kirjoitustani etkä edes ajatellut mitä kirjoitin..

        noh.. itsepäs siinä menetit mun näkemykseni..

        aloit vain saman tien kirjottamaan skeidaa perään.. tai no taisithan sentään alun lukea.. ja kysymykseesi luulenko olevani parempi ihminen kuin eksäni??
        KYLLÄ voi niitä monia kertoja kun henkeni meinasi lähteä sen idiootin toimesta.. joten kosto on pienikin kosto.. ja kyllä en halua koskaan olla äiti eli en myöskään olla raskaana saati synnyttää... joten kyllä teen abortin vastaisuudessakin.. en ala kenellekään "hyvää hyvyyttäni" synnyttämään lapsia.. jos ei itse saa niin se ei tietääkseni minulle kuulu.. vai kuuluko??
        ihan kuten minun ratkaisuni ja elämäni eivät kuulu sinulle.. vai kuuluuko?? oletko kenties rakas kumppanini?? et..


      • miksi et sitten
        miettikäähän tovi kirjoitti:

        eli et siis lukenut mun kirjoitustani etkä edes ajatellut mitä kirjoitin..

        noh.. itsepäs siinä menetit mun näkemykseni..

        aloit vain saman tien kirjottamaan skeidaa perään.. tai no taisithan sentään alun lukea.. ja kysymykseesi luulenko olevani parempi ihminen kuin eksäni??
        KYLLÄ voi niitä monia kertoja kun henkeni meinasi lähteä sen idiootin toimesta.. joten kosto on pienikin kosto.. ja kyllä en halua koskaan olla äiti eli en myöskään olla raskaana saati synnyttää... joten kyllä teen abortin vastaisuudessakin.. en ala kenellekään "hyvää hyvyyttäni" synnyttämään lapsia.. jos ei itse saa niin se ei tietääkseni minulle kuulu.. vai kuuluko??
        ihan kuten minun ratkaisuni ja elämäni eivät kuulu sinulle.. vai kuuluuko?? oletko kenties rakas kumppanini?? et..

        jo aiemmin paennut exäsi luota jos niin vaarallinen oli? Oisit voinu tehdä sen myös lapsesi kanssa, kertoo viranomaisille väkivallasta ja suojella lapsesikin.
        Niin, miksi nyt viattomien ihmisten murhaaminen yleensä kuuluu muillekin, miksi uhreja ja varsinkin lapsia halutaan suojella.. ja etenkin jos sitä turhuutta harrastetaan vieläpä yhteiskunnan kustannuksella.


      • miettikäähän tovi
        miksi et sitten kirjoitti:

        jo aiemmin paennut exäsi luota jos niin vaarallinen oli? Oisit voinu tehdä sen myös lapsesi kanssa, kertoo viranomaisille väkivallasta ja suojella lapsesikin.
        Niin, miksi nyt viattomien ihmisten murhaaminen yleensä kuuluu muillekin, miksi uhreja ja varsinkin lapsia halutaan suojella.. ja etenkin jos sitä turhuutta harrastetaan vieläpä yhteiskunnan kustannuksella.

        eli olet siis ollut suhteessa väkivaltaisen miehen kanssa??
        khyll ku sieltähän lähetäänki niin helposti.. ja khyll vain ku se kaikki olikin niin vitun helppoa.. :D

        voi hyvää päivää.. älä tuu neuvoo kun et edelleenkään tunne mua etkä mun elämääni!!! :D

        mut sen voin sanoa vielä kerran kun et siis vieläkään ole mun tekstejäni lukenut että EN HALUA OLLA ÄITI!!! EN HALUA OLLA RASKAANA ENKÄ HALUA SYNNYTTÄÄ!!! jokohan nyt ymmärtäisit?? tuskin.. ainakin näin oletan..

        sitä en vain tajua miksi abortin vastustajat täällä hilluu ja kitisee asioista.. jos ei halua tehdä aborttia niin antaisi ihmisten jutella täällä asiallisesti omista kokemuksistaan ja muutenkin..

        ei vittu miten on kyllä palsta naurettava.. en jaksa enää tänne tulla selittelemään omia näkemyksiäni koska nehän ovat aivan kamalia ja kun mulla OLIS ollu muka muitakin vaihtoehtoja... VAAN KUN EI OLLUT OMASTA MIELESTÄNI!!!!

        entäs sitten vaikka olenkin itsekäs sika, kusipää, idioott, murhaaja.... etc etc... niin se EI ole yhdenkään abortin vastustajan elämästä pois..


      • ihan siks
        miettikäähän tovi kirjoitti:

        eli olet siis ollut suhteessa väkivaltaisen miehen kanssa??
        khyll ku sieltähän lähetäänki niin helposti.. ja khyll vain ku se kaikki olikin niin vitun helppoa.. :D

        voi hyvää päivää.. älä tuu neuvoo kun et edelleenkään tunne mua etkä mun elämääni!!! :D

        mut sen voin sanoa vielä kerran kun et siis vieläkään ole mun tekstejäni lukenut että EN HALUA OLLA ÄITI!!! EN HALUA OLLA RASKAANA ENKÄ HALUA SYNNYTTÄÄ!!! jokohan nyt ymmärtäisit?? tuskin.. ainakin näin oletan..

        sitä en vain tajua miksi abortin vastustajat täällä hilluu ja kitisee asioista.. jos ei halua tehdä aborttia niin antaisi ihmisten jutella täällä asiallisesti omista kokemuksistaan ja muutenkin..

        ei vittu miten on kyllä palsta naurettava.. en jaksa enää tänne tulla selittelemään omia näkemyksiäni koska nehän ovat aivan kamalia ja kun mulla OLIS ollu muka muitakin vaihtoehtoja... VAAN KUN EI OLLUT OMASTA MIELESTÄNI!!!!

        entäs sitten vaikka olenkin itsekäs sika, kusipää, idioott, murhaaja.... etc etc... niin se EI ole yhdenkään abortin vastustajan elämästä pois..

        että toisinaan se 'hilluminen' ja totuuksien kertominen pelastaa kokonaisia ihmiselämiä :) ja moni voi välttää tuollaisen kohtalon minkä sinäkin valitsit osaksesi. Varmistetaan myös että valheiden kylväjät ym. lapsen/tekonsa vähättelijät tajuaa ettei ne petokset mee läpi monillekaan, meille normaalijärkensä ja moraalinsa säilyttäneille ihmisille.
        Miksi sinä ja muut abortintekijät muuten tulee tänne kitiseen "oikeista valinnoistaan", vakuutteleen "lapsen parasta", naisen "oikeuksia", "solumöykyn poistoja" jne. turhuuksia? Ei luulis olevan noin vaikeeta jos ei oo muka mitään ongelmaa.. Luuletteko saavanne lisää vahvistuksia valheita vakuutteleviin joukkoihinne? Moni abortoija on sekavine raivoomisineen ainoastaan varottava esimerkki siitä mihin ei ainakaan kannata vajota.


      • miettikäähän tovi
        ihan siks kirjoitti:

        että toisinaan se 'hilluminen' ja totuuksien kertominen pelastaa kokonaisia ihmiselämiä :) ja moni voi välttää tuollaisen kohtalon minkä sinäkin valitsit osaksesi. Varmistetaan myös että valheiden kylväjät ym. lapsen/tekonsa vähättelijät tajuaa ettei ne petokset mee läpi monillekaan, meille normaalijärkensä ja moraalinsa säilyttäneille ihmisille.
        Miksi sinä ja muut abortintekijät muuten tulee tänne kitiseen "oikeista valinnoistaan", vakuutteleen "lapsen parasta", naisen "oikeuksia", "solumöykyn poistoja" jne. turhuuksia? Ei luulis olevan noin vaikeeta jos ei oo muka mitään ongelmaa.. Luuletteko saavanne lisää vahvistuksia valheita vakuutteleviin joukkoihinne? Moni abortoija on sekavine raivoomisineen ainoastaan varottava esimerkki siitä mihin ei ainakaan kannata vajota.

        selitä mulle "normaali" ihminen käsítteenä...

        koska mielestäni on ihan normaalia tehdä aborttikin kun siihen on omasta mielestä painavat syyt.. ei siihen kenenkään tarvitse teiltä tulla lupia kyseleen.. eikä teistä onneks kukaan ole lääkäri!!!

        normaalia on myös puoltaa aborttia siinä missä sitä on normaalia myös vastustaa..

        mutta tämähän on vain minun mielipiteeni joka on väärä koska olenhan tehnyt abortin ja olenhan sen kannalla että se on ihan oikein..

        hanki sinä kukkahattutäti elämä... jos siis ymmärrät mitä se tarkoittaa!!! :)

        itse alan nyt tekemään kaikkea muuta paitsi täällä lukemaan pelkkää haukkumista ja kunniani loukkaamisia.. :) se kun ei ole kivaa..


      • hmph
        miettikäähän tovi kirjoitti:

        selitä mulle "normaali" ihminen käsítteenä...

        koska mielestäni on ihan normaalia tehdä aborttikin kun siihen on omasta mielestä painavat syyt.. ei siihen kenenkään tarvitse teiltä tulla lupia kyseleen.. eikä teistä onneks kukaan ole lääkäri!!!

        normaalia on myös puoltaa aborttia siinä missä sitä on normaalia myös vastustaa..

        mutta tämähän on vain minun mielipiteeni joka on väärä koska olenhan tehnyt abortin ja olenhan sen kannalla että se on ihan oikein..

        hanki sinä kukkahattutäti elämä... jos siis ymmärrät mitä se tarkoittaa!!! :)

        itse alan nyt tekemään kaikkea muuta paitsi täällä lukemaan pelkkää haukkumista ja kunniani loukkaamisia.. :) se kun ei ole kivaa..

        Olet tehnyt tilanteessasi juuri oikean ratkaisun, kun päädyit aborttiin. Lasta ei pidä tuoda väkivallan keskelle. Mielestäni tilanteessasi abortin tekeminen on vastuullinen ja rohkea päätös. Ei tietenkään helppo päätös, mutta ihan takuulla se ainoa vaihtoehto sinulle.

        Abortti on laillista Suomessa ja naisella on oikeus päättää lain sallimissa rajoissa, mitä hän kehollaan tekee. Mikäli siihen ei halua lasta yhdeksäksi kuukaudeksi saati vastuulleen toista ihmistä loppuelämäksi - on abortti ainoa oikea vaihtoehto.

        Itse en kannata esimerkiksi ehkäisyn laiminlyöntiä sen vuoksi että "ainahan voi tehdä abortin", koska abortti kuitenkin kuluttaa naista aina jonkin verran henkisesti. Ja onhan siinä terveysriskejä.

        Kaikkea hyvää elämääsi, olet valinnut tiesi ja siihen tulee kaikkien muiden tyytyä :)


      • omapa on
        miettikäähän tovi kirjoitti:

        selitä mulle "normaali" ihminen käsítteenä...

        koska mielestäni on ihan normaalia tehdä aborttikin kun siihen on omasta mielestä painavat syyt.. ei siihen kenenkään tarvitse teiltä tulla lupia kyseleen.. eikä teistä onneks kukaan ole lääkäri!!!

        normaalia on myös puoltaa aborttia siinä missä sitä on normaalia myös vastustaa..

        mutta tämähän on vain minun mielipiteeni joka on väärä koska olenhan tehnyt abortin ja olenhan sen kannalla että se on ihan oikein..

        hanki sinä kukkahattutäti elämä... jos siis ymmärrät mitä se tarkoittaa!!! :)

        itse alan nyt tekemään kaikkea muuta paitsi täällä lukemaan pelkkää haukkumista ja kunniani loukkaamisia.. :) se kun ei ole kivaa..

        häpeäsi jos luulet että viattomien lasten mukavuustappamista pidetään yleisesti ihan normaalina..
        Mistä tiedät montako lääkäriä täällä kirjottaa, meedioko siellä taas illusioi pallonsa äärellä? :) Moni lääkärikin pitää abortteja vääränä, mutta tekee niitä koska lepsu laki velvottaa.. jonkunhan se likainen työ on pakko tehdä.
        Olen tosiaan konkreettisesti hankkinut elämän (annoin lapseni elää), oiskohan sunkin kannattanu? ;)
        Ei ole katsos yhtään kivaa lukea, että sinäkin loukkasit lapsesi ihmisoikeuksia, tärkeimmästä lähtien.. Iljettävien tekojen tekijä loukkasi itse omaa kunniaansa, eikä kestä totuuksia muiden kertomana.


      • aloitko
        hmph kirjoitti:

        Olet tehnyt tilanteessasi juuri oikean ratkaisun, kun päädyit aborttiin. Lasta ei pidä tuoda väkivallan keskelle. Mielestäni tilanteessasi abortin tekeminen on vastuullinen ja rohkea päätös. Ei tietenkään helppo päätös, mutta ihan takuulla se ainoa vaihtoehto sinulle.

        Abortti on laillista Suomessa ja naisella on oikeus päättää lain sallimissa rajoissa, mitä hän kehollaan tekee. Mikäli siihen ei halua lasta yhdeksäksi kuukaudeksi saati vastuulleen toista ihmistä loppuelämäksi - on abortti ainoa oikea vaihtoehto.

        Itse en kannata esimerkiksi ehkäisyn laiminlyöntiä sen vuoksi että "ainahan voi tehdä abortin", koska abortti kuitenkin kuluttaa naista aina jonkin verran henkisesti. Ja onhan siinä terveysriskejä.

        Kaikkea hyvää elämääsi, olet valinnut tiesi ja siihen tulee kaikkien muiden tyytyä :)

        vastailla ittelles kun ei heru keltään sakkilaiselta apuja? :D Oi voi.


      • hmph
        aloitko kirjoitti:

        vastailla ittelles kun ei heru keltään sakkilaiselta apuja? :D Oi voi.

        Kyllä täällä on ihan eri ihminen :)


    • tea.

      Itse olen siinä tilanteessa, että menkat ovat nyt n. viikon myöhässä..raskaustesti tehty ja näytti epäonnekseni positiivista. Olen miettinyt pääni puhki kaikkia vaihtoehtoja ja päätin, että aamulla soitan terveyskeskukseen ja varaan ajan,en todellakaan aio pitää lasta koska tiedän nyt ettei minusta tai poikaystävästäni olisi vielä vanhemmiksi vaikka emme enää mitään ihan teinejä olekaan. Syyni ovat osittain myös itsekkäitä mutta eniten minua huolettaisi lapsen tulevaisuus, miten muka kykenisin tarjoamaan sille hyvän elämän kun omanikin on vasta puoliksi valmis? Adoptioon antaminenkin kävi mielessäni mutta toisaalta en osaa kuvitella sitäkään tuskaa mitä tuntisin kun joudun antamaan lapseni jollekin toiselle. vaikka varmasti tuottaisin iloa heille.

      Kirjoituksesi sai minut tuntemaan, etten ole yksin. Nyt minulla on myös sellainen olo että uskallan tehdä tämän, että tämä on oma päätökseni ja kenelläkään muulla ei siihen ole oikeutta puuttua. En tunne itseäni enää niin kamalan huonoksi. Kiitos.

      • voisi...

        joku muukin tarjota hyvän elämän, kyse on nyt siitä annatko sinä sen itsekkyytesi ajaa hänen koko elämänsä yli. Onko lapsen surmaaminen abortilla ja siitä syyllisyyden kantaminen koko loppuiän sitten helpompaa? Ei mitään tuollaista julmuutta tarvitse 'uskaltaa' tehdä, kuuntele sydäntä ja omaatuntoasi. Ei ole mikään mahdottomuus järjestää elämää lapselle sopivaksi. Hän voi jatkaa elämäänsä vain nyt ja olisi siihen valmis.


      • totta,
        voisi... kirjoitti:

        joku muukin tarjota hyvän elämän, kyse on nyt siitä annatko sinä sen itsekkyytesi ajaa hänen koko elämänsä yli. Onko lapsen surmaaminen abortilla ja siitä syyllisyyden kantaminen koko loppuiän sitten helpompaa? Ei mitään tuollaista julmuutta tarvitse 'uskaltaa' tehdä, kuuntele sydäntä ja omaatuntoasi. Ei ole mikään mahdottomuus järjestää elämää lapselle sopivaksi. Hän voi jatkaa elämäänsä vain nyt ja olisi siihen valmis.

        mutta ajattelen tässä myös omaa jaksamistani. Opiskelut ovat pahasti kesken ja parisuhde kärsisi paljon, jos ei jopa loppuisi. En usko että poikaystäväni jättää minua tämän takia, hän on sanonut tukevansa minua kaikessa ja tiedän että hän rakastaa minua. Itse en kuitenkaan usko selviäväni tässä elämäntilanteessa edes raskausajasta, saati sitten osaa ajatella että kaiken koetun jälkeen antaisin lapsen pois ja toipuisin siitäkin menetyksestä. Paljon helpompaa tämä on nyt kun raskaus on alkuvaiheessa ja en ole millään tavalla kiintynyt tähän sikiöön. Joku nyt tietysti sanoo, että olen tunteeton ja kamala ihminen mutta minkäs teet.


      • voi loppua
        totta, kirjoitti:

        mutta ajattelen tässä myös omaa jaksamistani. Opiskelut ovat pahasti kesken ja parisuhde kärsisi paljon, jos ei jopa loppuisi. En usko että poikaystäväni jättää minua tämän takia, hän on sanonut tukevansa minua kaikessa ja tiedän että hän rakastaa minua. Itse en kuitenkaan usko selviäväni tässä elämäntilanteessa edes raskausajasta, saati sitten osaa ajatella että kaiken koetun jälkeen antaisin lapsen pois ja toipuisin siitäkin menetyksestä. Paljon helpompaa tämä on nyt kun raskaus on alkuvaiheessa ja en ole millään tavalla kiintynyt tähän sikiöön. Joku nyt tietysti sanoo, että olen tunteeton ja kamala ihminen mutta minkäs teet.

        ja usein loppuukin abortin jälkeen, ennemmin tai myöhemmin. Miten parisuhde voisi kärsiä rakkauden hedelmästä? Useimmiten se vain lujittaa sitä entisestään! Miksi muka et selviäisi raskausajasta, oletko jotenkin sairas vai onko kyse pelkästään laiskuudesta ja muakvuudenhaluista? Abortilla menetät lapsen ikiajoiksi, etkä voi peruuttaa koskaan vaikka myöhemminkin menisi kaikki muukin pieleen.


      • todisteita?
        voi loppua kirjoitti:

        ja usein loppuukin abortin jälkeen, ennemmin tai myöhemmin. Miten parisuhde voisi kärsiä rakkauden hedelmästä? Useimmiten se vain lujittaa sitä entisestään! Miksi muka et selviäisi raskausajasta, oletko jotenkin sairas vai onko kyse pelkästään laiskuudesta ja muakvuudenhaluista? Abortilla menetät lapsen ikiajoiksi, etkä voi peruuttaa koskaan vaikka myöhemminkin menisi kaikki muukin pieleen.

        Voitko todistaa että parisuhde usein loppuu abortin takia, ennemmin tai myöhemmin? Mistä olet tätä oppinut? Et kai nyt syyllisty mutuiluun?
        Miten voit tietää että abortti on syy eroon, jos parisuhde loppuu? Onko sinulla näyttää jotain faktallista tietoa siitä että pariskunta pysyy yhdessä kauemmin ilman aborttia? Jos parisuhde loppuu vaikkapa lapsen syntymän jälkeen (niin kuin saattaa käydä parhaimmillekin) voiko silloin vetää johtopäätöksen että parisuhde loppui lapsen takia?


    • aikuistukaa.

      Eiköhän asia ole niin, että abortti on jokaisen oma asia eikä todellakaan kuulu kennellekkään muulle. Varsinkaan nimettömänä täällä huuteleville.

      Jos teistä abortti on murha niin mitä hittoa täällä siitä luette, menkää omille palstoillenne huuteleen, täällä ei teidän mielipiteenne ketään kiinnosta.

      Abortti ei ole kenellekkään helppo ratkaisu, eikä sitä pitäisi muiden arvostella.

      Keksikää oikeita huolia, tai jos jonkun tekemä abortti on elämänne suurin huoli niin siinä tapauksessa kehotan hankkimaan harrastuksia tai ihan vain uuden elämän.

      • voi voi..

        kuule lopeta sinä itse vapaan ja julkisen palstan lukeminen jos muiden lapsia suojelevat mielipiteet noin koville ottaa!! Mitä järkee niitä ois jossain muualla 'huudella' kun juurikin siellä missä kohderyhmä (abortoijat) on?? Ne 'huudot' kun pelastaa toisinaan kokonaisia ihmiselämiä vaikkei se sunkaltasia miellyttäiskään! Abortti on yhteiskunnallinen asia josta saa olla mitä mieltä vaan ja myös sanoa sen aivan kaunistelematta! Toisen ihmisen tappaminen ei ole koskaan mikään 'oma asia', eikä jo senkään takia että ne kustannetaan enimmäkseen yhteisistä varoista!


    • äiti minäkin

      Minun ratkaisuni, kun tulin ei-toivotusti raskaaksi, oli pitää lapsi. Nyt minulla on parasta aikaa sylissä syömässä pieni poikavauva. Enpä ole tuntenut mitään alakuloisuutta, vaan iloa ja onea että saan olla äiti.

      • 1977*

        Älä nuolaise ennekuin tipahtaa...

        Näinhän aina keskeytyksenkin valinneille sanotaan: voi mennä kymmeniäkin vuosia ennekuin katumus iskee...

        Synnytyksen jälkeen masennus kai tulee yleensä kuitenkin ensimmäisen vuoden aikana...

        Mä voin kai nyt jo sanoa synnytksen jälkeen, että eipä ole vielä masentanut, kun tytär on reippaasti yli vuoden. Katumus lapsen teosta, jota ei enää luokitella synnytyksenjälkeiseksi masennukseksi voi kai silti minullekin vielä iskeä, kuten katumus abortin tekemisestäkin...


    • kerronpa minäkin

      Mulle ei ole katumusta abortista tullu josta on jo reilusti aikaa n. 30 vuotta. Vielähän se tietysti kerkiää.......

      • kovasti sä

        ainakin joudut sitä täällä oikeeks vakuutteleen, pelkäks 'solumöykyn poistoks' vähätteleen ja itsekkyyttäs hyväksyttään...jopa levittään valheitas kun et pysty myöntään että se on ihmisen tappamista!


    • Enkelilapsi

      Tein itse raskaustestin pariviikkoa sitten ja se oli positiivinen. Mieheni kanssa päädyimme aborttiin koska elämäntilanteeseemme ei vai yksinkertaisesti sovi lapsi, kun emme pysty kunnolla elättämään edes itseämme.

      Olen aina vastustanut aborttia ja se on mielestäni murha, mutta nyt itse jouduttua tähän tilanteeseen olen alkanut ajatella toisin. Onhan se väärin riistää pieneltä ihmiseltä elämä, mutta jos vain on pakko. Kyllä minä häntä pidän lapsenani ja aijon kertoa tuleville lapsilleni että äitillä ja isällä on myös enkeli lapsi.

      Olen jopa antanut sille nimen, olen ehkä sairas tai jotain, mutta se auttaa minua tässä tilanteessa.

      Ja te yliuskovaiset abortin vihaajat, jos te harrastatte seksiä ja käytätte ehkäisyä on sekin jollain tapaa murha. Jokainen siittiö ja munasolu ovat elämän alkuaineet. Että siinä.

      • se siitä

        Eihän sun mikään "pakko" ollu kun ei mitään terveydellistä syytä ollu, eikä sukusolut oo vielä mitään uusia ihmisyksilöitä, toisin kun alkiot. Hyvä että tajuat sentään tehnees väärin, joten turha puolustellakaan sen kummemmin. Että sillee.


    • 88776546

      Mulla kanssa sama tilanne, että testi näytti positiivista ja vahinkohan tämä on, kun ehkäisy petti.. aika tunnemylläkkää on ollu tää vajaa viikko, mutta en tiennyt raskaudestani kun röntgenissä kävin 2 viikkoa sitten eikä lyijyliiviä (vai mikä se on..) laitettu.. En siis ajatellutkaan muuta vaihtoehtoa kuin aborttia, itse olen juuri aloittanut koulun ja taloudellinen tilanteemme ei todellakaan ole mikään kovin loistava...

      Jos minua tämän takia joku vihaa, niin aivan sama mulle, mutta älkää tulko mulle tuputtaan mielipiteitänne ennen kuin itse olette samassa tilanteessa olleet! on vaan niin helvetin helppoo sanoo mikä on väärin ja mikä oikein, kun ei omakohtaista kokemusta asiasta ole!!

      • on oltu

        PALJON huonommissakin tilanteissa, hyvin pärjätty kun viitsitty asioita järjestellä ja lapset on saanu jatkaa elämäänsä! :)

        Ja siitä röntgenistä, ethän sä voi tietää onko siitä mitään vahinkoo tullu, vaikka kuva ois otettu lantionkin seudusta. Muutenhan mitään vaaraa ei edes voi ollakaan (kysytty on).


    • 88776546

      Miten sitä pystyy lapsen kasvattamaan, kun itsekkin on ihan sekaisin eikä tiedä mitä elämältään haluaa? kuten jo sanoin, tämä on minun ratkaisuni, minä kannan teoistani vastuun, kannahan sinä omistasi!

      • ei sitä vastuuta

        ainakaan tollei kanneta että paetaan siitä mistä aita näyttää matalimmalta..
        Jos et itse halua kasvattaa lasta, joku muu haluaa ja pystyy.


      • Tekopyhää
        ei sitä vastuuta kirjoitti:

        ainakaan tollei kanneta että paetaan siitä mistä aita näyttää matalimmalta..
        Jos et itse halua kasvattaa lasta, joku muu haluaa ja pystyy.

        Vaan kun kenenkään velvollisuus ei ole toimia synnytyskoneena kellekkään. Joka lapsen haluaa, hankkikoon, adoptoikoon niitä jo syntyneitä lapsia, joita kyllä riittää. Tekopyhää vinkua aborteista, mutta sitten kun on adoptiosta kyse, ei kelpaakkaan se vähän vanhempi lapsi, vaan pitää olla vauva. Eikös niilläkin ole sama arvo? Vai ihan periaatteen vuoksiko täällä aina kimitetään alkion ja syntyneen ihmisen samanarvoisuudesta? Mutta adoptoitaessa se ei enää pädekkään?


      • jokaisella
        Tekopyhää kirjoitti:

        Vaan kun kenenkään velvollisuus ei ole toimia synnytyskoneena kellekkään. Joka lapsen haluaa, hankkikoon, adoptoikoon niitä jo syntyneitä lapsia, joita kyllä riittää. Tekopyhää vinkua aborteista, mutta sitten kun on adoptiosta kyse, ei kelpaakkaan se vähän vanhempi lapsi, vaan pitää olla vauva. Eikös niilläkin ole sama arvo? Vai ihan periaatteen vuoksiko täällä aina kimitetään alkion ja syntyneen ihmisen samanarvoisuudesta? Mutta adoptoitaessa se ei enää pädekkään?

        on moraalinen velvollisuus kantaa vastuu teoistaan, varsinkin jos sen surauksena joku toinen on elitärkeän avun tarpeessa. Mätä ja keskiaikaistyylinen laki siitä tietysti päästää luikertelemaan.
        Niitä adoptiolapsia ei mm. hankalasta byrokratiasta johtuen yksinkertasesti OLE kaikille, ja muutenkin ulkomaan adoptiot on harvojen ja valittujen porvareiden etuoikeus. Neljä viidestä parista odottaa adoptiolasta turhaan. Jos kotimaan adoptiot yleistyis, lapsen sais kaikki halukkaat ja mikä tärkeintä, lapset saisi pitää elämänsä!


      • ...
        jokaisella kirjoitti:

        on moraalinen velvollisuus kantaa vastuu teoistaan, varsinkin jos sen surauksena joku toinen on elitärkeän avun tarpeessa. Mätä ja keskiaikaistyylinen laki siitä tietysti päästää luikertelemaan.
        Niitä adoptiolapsia ei mm. hankalasta byrokratiasta johtuen yksinkertasesti OLE kaikille, ja muutenkin ulkomaan adoptiot on harvojen ja valittujen porvareiden etuoikeus. Neljä viidestä parista odottaa adoptiolasta turhaan. Jos kotimaan adoptiot yleistyis, lapsen sais kaikki halukkaat ja mikä tärkeintä, lapset saisi pitää elämänsä!

        No, ihan hyvä vaan, ettei kaikki saa pitää...


      • ai?
        ... kirjoitti:

        No, ihan hyvä vaan, ettei kaikki saa pitää...

        Mitäs hyvää siinä on? Paitsi tietty joidenkin kuolemanihannoijien mielestä..


      • ...
        ai? kirjoitti:

        Mitäs hyvää siinä on? Paitsi tietty joidenkin kuolemanihannoijien mielestä..

        En ihannoi kuolemaa, mutta onhan se hyvä, ettei kaikki lapset tänne synny


      • ihannoitpas,
        ... kirjoitti:

        En ihannoi kuolemaa, mutta onhan se hyvä, ettei kaikki lapset tänne synny

        mikäli se "ei syntyminen" tarkottaa tappamista.


      • voi voi :D

        Ihan itehän sä sitä ihannointias tänne tuut julistaan, ei tartte tuntee mitenkään (enkä kyllä haluiskaan) :D
        Ja sitten taas laput silmille ja kiistään lääketieteelliset, kurjat tosiasiat.. oi voi :DDDD Ja mitähän se myrkyillä tukehdutus tai elävältä palasiks repiminen sitte mahtaa olla jollei tappamista?? Jos alkiot ois valmiiks kuolleita niin mitään eettistä ongelmaahan ei oiskaan, eihän?? Mutta kappas vaan, harmikses ne on ELÄVIÄ IHMISIÄ joita TAPETAAN aborteissa!! Biologisia faktoja et pakoon pääse vaikka kuinka luikertelet :)


      • oma valinta
        ei sitä vastuuta kirjoitti:

        ainakaan tollei kanneta että paetaan siitä mistä aita näyttää matalimmalta..
        Jos et itse halua kasvattaa lasta, joku muu haluaa ja pystyy.

        Jokainen tehkööt oman lapsensa jos pystyy tai hankkikoon jostain. Ei niitä tarvi toisille synnyttää jos ei halua

        Tässä maassa ei olla missään muussakaan asiassa solidaarisia. Jokainen joutuu selviämään omillaan.

        Muille on turha valittaa, sinun asiasi on vain sinun ongelmasi. Etsi itse ratkaisusi.


    • lkhoiu

      no huh huh, nää jutut on just sellasten ihmisten suusta jotka ei itse voi saada lapsia, selvää katkeruutta.. toiset ei saa lapsia, toiset saa vikkei haluiskaan..niin se vaan menee..

      • heikkivaan

        Joo, joko katkeria kun eivät saa seksiäkään, taikka katkeria kun eivät osanneet tai ymmärtäneet hankkia aborttia ja nyt kärsivät yyhoina kurjuudessa 24/7 parkuvan koliikkivauvan kanssa, hermot on menny ym ym. :)


      • noohh :)
        heikkivaan kirjoitti:

        Joo, joko katkeria kun eivät saa seksiäkään, taikka katkeria kun eivät osanneet tai ymmärtäneet hankkia aborttia ja nyt kärsivät yyhoina kurjuudessa 24/7 parkuvan koliikkivauvan kanssa, hermot on menny ym ym. :)

        Koliikit sun muut parkumiset on onneks ohimeneviä vaivoja... eli ei puolikskaan ja pysyvästi hermot niin riekaleina kun näillä lapsensa surmanneilla joiden tappamansa vauva kummittelee ja itkee niiden unissa loputtomasti...aina hamaan hautaan saakka.
        Seksistäkin muuten nauttii huomattavasti enemmän ilman kärventävää syyllisyyttä ja tunnonvaivoja.. toisin kun jos maksattas hupinsa lastensa hengellä.


      • buuhuu..
        noohh :) kirjoitti:

        Koliikit sun muut parkumiset on onneks ohimeneviä vaivoja... eli ei puolikskaan ja pysyvästi hermot niin riekaleina kun näillä lapsensa surmanneilla joiden tappamansa vauva kummittelee ja itkee niiden unissa loputtomasti...aina hamaan hautaan saakka.
        Seksistäkin muuten nauttii huomattavasti enemmän ilman kärventävää syyllisyyttä ja tunnonvaivoja.. toisin kun jos maksattas hupinsa lastensa hengellä.

        Meillä ei kyllä itkua kuulu kuin alakerran pariskunnan asunnosta.. Ja seksistä nautitaan ihan samalla tavoin kuin ennenkin. Surullista jos sinulla on toisenlaiset kokemukset..


    • tämmöinen tapaus

      Hei, aivan mahtava tarina tuo ensimmäinen ja moni muukin tässä aikaisemmin tehty. Olen itse juuri tilanteessa että eilen todettu raskaustesti positiiviseksi ja tänään terveyskeskuksessa vahvistettu. Aika on myös nyt varattu ensiviikoksi raskauden keskeytykseen. Olin aivan sekaisin sillä olen vasta 17 vuotias ja urheilen yli 25h viikossa 11 vuoden ajan. Koulut kesken ja opiskella aion vielä 10 vuotta. joten mitenkään ei ole mahdollista pitää lasta. Olen saanut aivan mahtavaa tukea ystäviltä ja perheeltäni sekä poikaystävältäni.
      Olin aivan shokissa miten tämä oli voinut käydä näin sillä vasta ensimmäisiä seksikertojani ja käytimme ehkäisyä sekä jälkiehkäisyä pienen komplikaation takia 10h sisällä seksistä. En ymmärrä miten kävi niin huono tuuri että silti tulin raskaaksi.
      Näiden edellisten kommenttien perusteella sanon että kunnioitan jokaisen mielipidettä ja sitä miten puolustaa ja pitää kiinni omasta kannastaan oli se mikä hyvänsä. Vaikka keskeytän raskauden (ja en ole koskaan ollut aborttia vastaan jos on hyvä syy ja oltu vastuullisia ehkäisyssä eikä alkoholia vaikutuksena) niin toivon että jokainen kunnioittaisi raskauden keskeyttäjän päätöstä sillä se ei todellakaan ole helppo.
      Kukaan ei voi tuomita tätä lapsen tappamiseksi sillä lääkkeillä keskeyttämisen voi tehdä ennen 9ttä viikkoa ja silloin alkiolla ei ole mitään tiedostamista ja biologiset faktat eivät tätä tue lapsen tappamiseksi. Biologiaa opiskelen ja faktana on että vasta n. 8. raskausviikkona 'lasta' kutsutaan sikiöksi. Joten se ei ole mielestäni tappamista vaikka ikävää onkin ja sen joutuu yli 10 000 naista tehdä Suomessa vuodessa.

      • VOI VOI.

        Kuule aivan sama missä vaiheessa lapsesi tapat, se ei faktoja mikskään muuta! Lapsi ja hänen elämänsä on olemassa hedelmöityksestä lähtien! Lapsen sydänkin alkaa sykkiä rv5 1!
        Nautihan sitten niistä urheilumitaleistasi ym. saavutuksista ja muista kuka niihin on joutunu uhraan henkensä ja koko ihmiselämänsä... Miksi sellasia päätöksiä (lasten tappamista itsekkäillä ukavuudenhlauilla) pitäisi kunnioittaa joita ei hyväksy? Täältä ei heru ainakaan tipan tippaa.


      • synnyinkokemuksia
        VOI VOI. kirjoitti:

        Kuule aivan sama missä vaiheessa lapsesi tapat, se ei faktoja mikskään muuta! Lapsi ja hänen elämänsä on olemassa hedelmöityksestä lähtien! Lapsen sydänkin alkaa sykkiä rv5 1!
        Nautihan sitten niistä urheilumitaleistasi ym. saavutuksista ja muista kuka niihin on joutunu uhraan henkensä ja koko ihmiselämänsä... Miksi sellasia päätöksiä (lasten tappamista itsekkäillä ukavuudenhlauilla) pitäisi kunnioittaa joita ei hyväksy? Täältä ei heru ainakaan tipan tippaa.

        amerikassa tehdyssä tutkimuksessa hypnotisoitiin 750 koehenkilöä joiden joukossa oli niin aktiivisia katolilaisia,paljon kristittyjä ja muita jotka uskoivat abortin olevan murha.koehenkilöitä pyydettiin muistamaan syntymiskokemus ja aikaa ennen syntymää.koehenkilöt olivat miltei yksimielisiä eräästä avainseikasta.he tunsivat,ettei sikiö ollut todella osa heidän tietoisuuttaan.he olivat olemassa täysin tietoisina,sikiöstä riippumattomina olentoina.usein he jopa ilmoittivat kehon olevan ahdas ja rajoittava ja olivat mieluummin sikiön ulkopuolella.monen tietoisuus yhtyi hyvin vastahakoisesti vastasyntyneen solujen muodostamaan tietoisuuteen.
        kaikista vastanneista 89% ilmoitti,etteivät he olleet osa sikiöstä tai tekemisissä sen kanssa ennen kuin oli kulunut enemmän kuin 6kk hedelmöittymisestä.
        otoksen suurin ryhmä 33% ilmoitti kiinnittyneensä sikiöön vasta hetki ennen syntymistä tai sen jälkeen.ennen sielun kiinnittymistä he olivat nähneet sikiön vain jonkinlaisena "eläimenä" ilman ihmisen tietoisuutta.

        abortti lapsen tappaminen?jos abortti tehdään niin silulla on kyllä mahdollisuus valita toiset vanhemma jolle syntyä jos näin haluaa.
        abortoitukin lapsi rakastaa aina vanhempiaan pyyteettömätsi ilman varauksia.se voi joko odottaa sopivaa hetkeä syntyä vanhemmilleen,voi toimia heidän oppaana elämän tohinassa tai halutessaan valita uudet vanhemmat.

        lukekaa kirja HELEN WAMBACH-KOKEMUKSIA EDELLISESTÄ ELÄMÄSTÄ


      • varmoja todisteita?
        synnyinkokemuksia kirjoitti:

        amerikassa tehdyssä tutkimuksessa hypnotisoitiin 750 koehenkilöä joiden joukossa oli niin aktiivisia katolilaisia,paljon kristittyjä ja muita jotka uskoivat abortin olevan murha.koehenkilöitä pyydettiin muistamaan syntymiskokemus ja aikaa ennen syntymää.koehenkilöt olivat miltei yksimielisiä eräästä avainseikasta.he tunsivat,ettei sikiö ollut todella osa heidän tietoisuuttaan.he olivat olemassa täysin tietoisina,sikiöstä riippumattomina olentoina.usein he jopa ilmoittivat kehon olevan ahdas ja rajoittava ja olivat mieluummin sikiön ulkopuolella.monen tietoisuus yhtyi hyvin vastahakoisesti vastasyntyneen solujen muodostamaan tietoisuuteen.
        kaikista vastanneista 89% ilmoitti,etteivät he olleet osa sikiöstä tai tekemisissä sen kanssa ennen kuin oli kulunut enemmän kuin 6kk hedelmöittymisestä.
        otoksen suurin ryhmä 33% ilmoitti kiinnittyneensä sikiöön vasta hetki ennen syntymistä tai sen jälkeen.ennen sielun kiinnittymistä he olivat nähneet sikiön vain jonkinlaisena "eläimenä" ilman ihmisen tietoisuutta.

        abortti lapsen tappaminen?jos abortti tehdään niin silulla on kyllä mahdollisuus valita toiset vanhemma jolle syntyä jos näin haluaa.
        abortoitukin lapsi rakastaa aina vanhempiaan pyyteettömätsi ilman varauksia.se voi joko odottaa sopivaa hetkeä syntyä vanhemmilleen,voi toimia heidän oppaana elämän tohinassa tai halutessaan valita uudet vanhemmat.

        lukekaa kirja HELEN WAMBACH-KOKEMUKSIA EDELLISESTÄ ELÄMÄSTÄ

        Mikähän tollasenkin hurututkimuksen tarkotus oli? Hälventää abortoijien syyllisyyttä? Jos se on niin mullistava ja "tieteellinen" niin siitä löytyy jotain tietoo varmaan netistäkin? Entä minkälainen osuus koki että oli 'kiinnittynyt soluihin' hedelmöityksessä?
        Oli sieluja/tietoisuuksia tms. tai ei, se nyt on jokatapauksessa tieteellisen faktasti 100% varmaa että abortissa riistetään elämänsä aloittaneen pienen IHMISEN koko loppuELÄMÄ!!


      • lisäätästä
        varmoja todisteita? kirjoitti:

        Mikähän tollasenkin hurututkimuksen tarkotus oli? Hälventää abortoijien syyllisyyttä? Jos se on niin mullistava ja "tieteellinen" niin siitä löytyy jotain tietoo varmaan netistäkin? Entä minkälainen osuus koki että oli 'kiinnittynyt soluihin' hedelmöityksessä?
        Oli sieluja/tietoisuuksia tms. tai ei, se nyt on jokatapauksessa tieteellisen faktasti 100% varmaa että abortissa riistetään elämänsä aloittaneen pienen IHMISEN koko loppuELÄMÄ!!

        tutkimuksen tarkoituksena oli hypnoosin avulla saada osallistujat muistamaan aikaa ennen syntymää ja syntymiskokemusta.
        hurututkimuksesta ei ole kyse vaan ihan normaalista hypnoosista.
        minun mielestäni kirja oli hyvin mielenkiintoinen.
        vain 11% koehenkilöistä ilmoitti tiedostaneensa olevansa sikiön sisässä missään vaiheessa hedelmöittymisen ja kuuden kuukauden raskauden välisenä aikana.näissäkin tapauksissa sielu oli vain "vieraillut" sikiössä.vain 11¤% koehenkilöistä koki olleensa sikiön sisällä lun ensimmäiset elonmerkit (potkut) ilmaantuivat.
        yleensäkkin tuntuu ettei tiedettä kiinnosta sellaiset asiat joita "ei voi tieteellisesti selittää".eihän tieteellisesti voi todistaa jumalankaan olemassaoloa vaikka useat siihen uskookin.nämä yhteevedot on laadittu normaalien ihmisten hypnoosissa esiiintulleista muistoista.eli todellisia ovat.
        muistakaa että lapsetkin ovat vain vanhoja sieluja pienissä ruumiissa.


      • tieteellisesti..
        lisäätästä kirjoitti:

        tutkimuksen tarkoituksena oli hypnoosin avulla saada osallistujat muistamaan aikaa ennen syntymää ja syntymiskokemusta.
        hurututkimuksesta ei ole kyse vaan ihan normaalista hypnoosista.
        minun mielestäni kirja oli hyvin mielenkiintoinen.
        vain 11% koehenkilöistä ilmoitti tiedostaneensa olevansa sikiön sisässä missään vaiheessa hedelmöittymisen ja kuuden kuukauden raskauden välisenä aikana.näissäkin tapauksissa sielu oli vain "vieraillut" sikiössä.vain 11¤% koehenkilöistä koki olleensa sikiön sisällä lun ensimmäiset elonmerkit (potkut) ilmaantuivat.
        yleensäkkin tuntuu ettei tiedettä kiinnosta sellaiset asiat joita "ei voi tieteellisesti selittää".eihän tieteellisesti voi todistaa jumalankaan olemassaoloa vaikka useat siihen uskookin.nämä yhteevedot on laadittu normaalien ihmisten hypnoosissa esiiintulleista muistoista.eli todellisia ovat.
        muistakaa että lapsetkin ovat vain vanhoja sieluja pienissä ruumiissa.

        tollaset hypnoosijutut sun muut on semmosta uskomus-hurua, siinä nyt voi "kokea" ihan mitä vaan... mut miksei se hauska oo kuvitella kaikenmoisia :)

        Jos sieluja on olemassa niin kyllä se kaikella logiikalla menee maalliseen materiaan juurikin sillon kun se materia alkaa elää. Ei voi poimia rusinoita pullasta, joko elävällä on sielu tai sitten ei. Ja tietenkin väärin on myös pakottaa sielua siirtymään väkisin uuteen kehoon valitsemastaan materiasta.


    • Järkyttynyt

      Tietäähän kaikki tämän!
      9 viikkoa on raja kun voi tehdä kotioloissa tuon keskeytyksen lääkkeillä. Helsingissä hoitotakuu, että pääsee hoitoon on 12 viikkoa. Eli kotioloissa tapahtuvaa keskeytystä ei enää saa vaan aina tapahtuu sairaalan kautta.
      On 2 eriasiaa keskeyttää alle 9 viikkoinen kuin yli 11 viikkoinen.
      Kivut ja komplikaatio riskit pahenee.
      Missä kohtaa tää tällaiseksi meni? Kun katsoo netistä ohjeita annetaan ymmärtää että kotikeskeytys olisi edelleen jokaisen mahdollisuus.
      Kätilöopisto sanoo syyksi resurssit.
      Asialle tarviis tehdä ja pian jotain!

    • Aasinomaisille

      Kateellisten panettelua, on se elämän riistoa sekin että raskaaksi tullessaan ei saisi päättää omasta elämästään (esim. opiskelut kesken). Kyllä se vaan niin on että joko sitten harrastaa seksiä ennemmin tai myöhemmin, ehkäisyä käyttäneenä on sitten turha rutista aborttiin päätyneille mistään "lapsen murhaamisesta", koska suurin osa ihmiskunnasta siihen syyllistyy (tilastollista tietoa on). Oikein hykerryttää tuollainen kiihkoilu, mielestäni vastuullista vanhemmuutta tulevaisuudessa osoittaa se, että on valinnut ja rakentanut jälkikasvulleen asiaankuuluvat puitteet, ja hankkinut elämänkokemusta. Se se on sitä vastuunottamista ihmiset hyvät!

      • ihan turha

        nyyhkytellä mistään elämän menetyksistä ilman hengenvaaraa. Siinä ei menetä yhtään mitään pysyvästi vaikka antas lapsenkin elää!!

        "ehkäisyä käyttäneenä on sitten turha rutista aborttiin päätyneille mistään "lapsen murhaamisesta", koska suurin osa ihmiskunnasta siihen syyllistyy (tilastollista tietoa on)"

        Aha :D missäs tällästä tilastoo on nähtävissä jossa siis sukusolutkin on muuttunu ihmisiks?!

        Vastuun ottamista ei ole todellakaan sen raukkamainen pakeneminen mukavuustappamalla, vaan muuttamalla elämän puitteet lapselle sopiviksi silloin kun lapsi on jo olemassa ja elää tässä maailmassa.


    • järki käyttöön

      No voi näitä kateellisia, jotka ei itse tule raskaaksi. Täällä panettelevat muita. Elämä on epäreilua, kaikki eivät tule raskaaksi vaikka haluaisivat. Turha siitä on kiihkoilla ja muille olla vihainen. Ei siitä voi ketään syyttää.

      On jokaisen oma asia tekeekö keskeytyksen. Alkio tai sikiö ei ole mitään yhteistä omaisuutta, johon kaikilla olisi oikeuksia. Jos keskeytyksen tekee on se om päätös eikä kuulu muille millään tavalla. Kukaan muu ei voi asiaa päättää kuin henkilö itse.

      Ihmeellisiä kiihkoilijoita täällä on.

      • voi voi näitä

        harhamielisiä kiihkoja jotka joutuu mutuileen lapsia suojelevista vaikka mitä ongelmaa, on se niin vakee kestää että joku vois ihan hyvästä sydämestään puolustaa heikompiaan itsekkyyteensä pakahtuvilta omanavoilta. Ehkä muille vaikueksien kuvittelu sitten jotenkin helpottaa sitä traumaista mieltä.
        Tottakai yhteiskunnan uusien jäsenten tappaminen ja vieläpä yhteisillä varoilla haaskaten kuuluu kaikille, ei toisen ihmisen tappaminen muutenkaan oo koskaan mikään 'oma asia'.


      • JOS JA JOS

        Mutta kun enimmästä osaa tuleeki ihan kunnollisia, kestään ei voi tietää etukäteen, ja vaikka tulis ei-niin-kunnollinen niin sekö sitten riittäs oikeutukseks tappaa??!


      • höpö höpö

        Ei sulle kukaan sellasia oikeutuksia oo antanu. Kuka tahansa voitas sitten tappaa niillä verukkein ihan vaan "varmuuden vuoks"! Tai sit voidaan myös olla sitä mieltä että sun kaltasten murhia ylistävien pitäs jälkiabortoida ittensä, ihan varmuuden vuoks, eikä susta oo mitään hyötyä yhteiskunnalle, senkun vaan haaskaat varat viemäriin huvitappamisilla.


      • viesteistäs huomaa

        kuinka pahoin oot traumatisoitun tappamisesta ja miten paljon sua ottaa päähän totuudet ja se että jokkut kehtaa ne kerta toisensa jälkeen tunkee sunkaltasten ummikkokiistäjien naamalle :) ja kun se laki ei edelleenkään oo yhtä kun moraali ;)
        Omanapanen kiihko-akka parka :D


      • niin, siitä

        mahdollisesta tulevasta tappamisesta jota joudut nyt jo raivokiihkolla puolusteleen :DD no, ehkä sulla on vielä toivoo parantua tosta kieroutuneesta tilastas, jos joudut joskus tosipaikan eteen..
        On ne lait ennenkin muuttunu ;) mutta toisaalta saattasit olla niin hullu tappamishimoissas, että repisit lapsesi hengiltä vaikka linnatuomion uhallakin.
        Abortti on syntymättömän lapsen tappamista ja ihmisen murhaamista, v'ituttaako? ;)


      • huh huhh

        Ei voi muuta kun sääliä elukoitas, varmaan rääkkäät nekin hengiltä. Tollanen kylmäverinen raakalainen ei osaa olla hyvä millekään heikommille, viattomille ja suojattomille olennoille....


      • oi voi :)

        ja sä et tietenkään pysty muuhun kun matkiin ja toisteleen muiden kipeitä huomioita :D no, minä en sentään uhoa tappaa ketään, en lapsiani enkä edes eläimiäkään turhan takia :) Olet säälitävyyden huippu todellakin, vielä säälittävämpi kun ne elukkaparkas jotka siinä saastasessa luukussas joutuu kituun!


      • empä astus

        siihen kuvottavan kalmaiseen lohikäärmeen luolaan varpaallanikaan! :D Mut joo, pyydetään samalla vaikka sossut mukaan tutkiin oisko sulla oikeesti mitään todellisia syitä mukavuustappaa lapsias...


    • niin.

      En kanssa ymmärrä miksi aborttia vastustavien tarvitsee tulla tälläisille palstoille huutelemaan niille jotka siihen ratkaisuun ovat päätyneet.
      Abortti on jokaisen oma asia ja kokemuksesta voin kertoa, että ei mitenkään helppo asia.
      Abortin tekeminen ei tee kenestäkään pahempaa ihmistä, eikä abortti ole murha.
      Sikiöllä, joka abortoidaan ei ole vielä edes aivoja eikä välttämättä sydäntä, raajoista puhumattakaan joten se on aivan eri asia kuin ihmisen tappaminen.
      Mielestäni on parempi etteivät ihmiset, jotka eivät lapsia halua niitä myöskään synnytä.
      Itse kyllä pidin ehkäisystä huolen, mutta se petti ja tein abortin, enkä ole kiinnostunut kenenkään muun mielipiteestä asiaan.. Varsinkaan ihmisen joka ei samassa tilanteessa ole ollut.

      Te jotka aborttia raivoisasti vastutatte jättäkään meidät rauhaan ja hankkikaa itsellenne omia ongelmia tai menkää edes omalle palstallenne huutelemaan, täällä teitä ei kukaan kaipaa.

      • miks joidenkin

        lapsensa itsekkäästi tappaneiden pitää tulla tänne hyväksytteleen tekoonsa ja lässyyttään jotain naurettavaa selittelyp*skaa... ei se sitä tekoo yhtään paremmaks eikä tekemättömäks muuta.
        Tietenkään toisen ihmisen tappaminen ei oo koskaan mikään 'oma asia', ei edes senkään takia että se maksatetaan enimmäkseen yhteiskunnan varoilla. Aivan järjetöntä väittää myöskään että lapsensa mukavuustappanut vois enää koskaan olla likikään sillä hyvyystasolla kun lastaan tappamaton ja joka ei sellaseen julmuuteen edes kykenis!
        Kehtaavat vielä vaatia että saisivat rauhssa mellastaa ja harrastaa raakoja touhujaan tekojaan toisilleen ylistellen, niiden ikävästi "häiritsemättä" jotka kertoo vaan ne kirveltävät totuudet näistä teoista kaunistelematta tekijöiden naamalle. No siinähän vaaditte, abortteja vastustetaan tasan niin kauan kun niitä tehdään, olkaa lukematta jos faktat niin koville ottaa!!! Totuudenkieltäviä, valehtelvia traumaatikkoja ei täällä kaipaa kukaan.


      • ihan samoin

        täällä varmaan vastustajat kirjottas, miksei :) tosin vähemmän ois hommia etenkin aborttisakin törkyjen ilmottelujen kans.
        Mahtas tulla alkuhekuman jälkeen sullekin tylsät ajat jos yhtäkkiä kaikki vastustajat katois täältä. Siinähän vaan keskenään abrtinsuosijat ylistelis täällä ekologista "maailmanpelastamistaan" muita tappamalla, lapsen "parasta" väkivaltasessa kuolemassa, jne. naurettavia järjettömyyksiä.


    • miksi..

      haluat että abortitekijät lopettaa täällä keskustelun?

      • missä niin

        oli sanottu? Miks vastustajien pitäs lopettaa täällä kirjottaminen?


    • Tosiasiat hyväksyvä

      Asiallinen kommentointi pitäisi kuulua jokaisen ihmisen taitoihin: jyrkät mielipiteet aborttiasiassa eivät ole kenenkään etu. Jokainen ihminen tietää oman tilanteensa ja omat mahdollisuutensa ja ulkopuolisten on ihan turha syyllistää. Ei me suomalaiset voida olla näin mänttejä kuin monet noista edelläolevista kommenteista osoittavat!! Aíkuistukaa nyt hyvänen aika. Ymmärtämystä toisten ratkaisuja kohtaan, kysymys on henkilökohtaisesta asiasta. Turha on kovasti tässä alleviivata Raamatun kantaa ja syyllistää!!! Elämä ei aina meni suunnitelmien mukaan ja Raamatun oppien täydellinen seuraaminen ei ole kenellekään mahdollista....

      • stereotypiaa...

        Oliko tässä nyt Raamatusta jotain alleviivailtu?
        Edelleen, toisen ihmisen tappaminen ei ole KOSKAAN mikään 'henkilökohtainen' asia!! Mikä tässä nyt sulle on niiin vaikeeta?
        Sinä et myöskään määritä miten jyrkkiä mielipiteitä muilla saa olla, etkä tiedä kenen etu ne millonkin voi olla.


      • höpöhöpö!!

        näitä säälittäviä kiistomutu-valheita taas...

        "raskauden keskeyttämínen ei oo tappamista, koska siinä vaiheessa alkio/sikiö ei ole ihminen vielä. ´"

        Senku todistelet sitten vaan ettei siinä tapeta myrkyillä tukehduttaen tai elävältä silpoen pikkuisia ihmisiä!!! Vai mitä lois-iilimatoja siellä IHMISEN kohdussa kuvittelit kasvavan??

        "jos tiedät, ettet pysty tarjoamaan lapsellesi hyvää elämää, molempia vanhempia ym niin minkä takia pitäisit lapsen, joka tulee kärsimään siinä missä sinäkin."

        Aina on joku muu joka sen pystyy tarjoon.

        "mutta ei tarvitse tulla tuomitsemaan toisia, jokainen tekee oman ratkaisunsa ja mun mielestä se vaan ei ***** kuulu kenellekkään jos toinen tekee abortin tai toinen pitää lapsensa."

        Ei mun oo ainakaan mikään pakko hyväksyä turhaa tappamista ja saan kyllä todellakin sanoo mitä mieltä siitä oon vakkei joitain miellytäkään.
        Tottakai viattomien ihmisten ja uusien kansalaisten surmaaminen kuuluu koko yhteiskunnalle, jo senkin takia kun siihen yhteisiä varoja haaskataan.


    • kaikki hyvin

      Takaisin ketjun aiheeseen, eli kokemuksiin raskauden lääkkeellisestä keskeytyksestä.

      Olin seitsemännen viikon alussa ja tein eilen lääkkeellisen raskaudenkeskeytyksen kotona (ensimmäisen, kohdunkaulaa pehmittävän ja alkion kehityksen lopettavan lääkkeen sain eilen sairaalassa). Lääkkeiden emättimeen laitosta kului vajaa kaksi tuntia kohdun supistelun alkamiseen - kiitos sairaalasta saamieni kipulääkkeiden (kodeiini ja ibuprofeiini) kipu ei missään vaiheessa muuttunut läheskään sietämättömäksi. Seuranani olleen ystäväni kanssa arvelimme, että kokemani kivut olivat kuin hänen kuukautiskipunsa... Ennen varsinaisten supistelujen alkua oksensin vatsani tyhjäksi, mikä helpotti oloa suuresti. Valtaosa tyhjennysvuodosta tuli seuraavien kahden tunnin aikana, jotka vietin valtaosin vessanpöntöllä: supistelu tuotti pientä ponnistuksen tarvetta, joten limakalvon ja veren ohella myös muuta tuli ulos aina silloin tällöin...

      Viisi tuntia lääkkeiden asettamisesta pystyin jo lepäämään ja nukuinkin valtaosan eilisillasta. Sittemmin vuoto on ollut hyvin niukkaa ja ajoittaista eikä kipuja ole enää ollut oikeastaan ollenkaan, vaikken sitten eilisen ole yhtään särkylääkettä ottanut. Vuoto jatkunee vielä reilun viikon tai pari, mutta tällaisena se on kuin niukkaa kuukautisvuotoa, ei sen kummempaa. Ainoa ikävä puoli on se, että jälkivuotoon tulee käyttää vain sidettä, ei muita suojia. Taidan huomenna mennä ja hankkia muutaman kestositeen, koska normaalit muoviläpyskät ovat karmivia...

      • voittajafiilis?

        Onkohan lapsellasi ihan kaikki nyt hyvin? Voisiko hän selvitä hengissä tarjoilemiesi myrkkycocktailien keskellä?


    • Alkio ei ole lapsi! Ja jos lapsi on vaikeasti vammainen, joka ei koskaan tule pärjäämään omillaan ja vanhemmat tai vanhempi on ikuisesti sitoutunut hoitamaan vanhuuteensa asti vammaista lasta, ei ole minkäänlaista elämää kummallekkaan osapuolelle. Olen nähnyt isoäitini hoitavan 57 vuotta vammaista poikaansa ja on välillä ollu todella rankkaa katsoa vierestä kun 80 isoäitini ei ole koskaan päässyt irti arjesta ja vain olla tuntematta pahaa omatuntoa, että siellä se poika on hoitokodissa. Ja missä on sympatiat nuoria ja myös vanhempia naisia ja miehiä kohtaan, jotka tekevät virheen ja yrittävät parhaansa mukaan selvitä tästä vaikeasta asiasta. naiset eivät abortista nauti, se on henkisesti ja fyysisesti raskas kokemus. Minusta ihmisten pitäisi tukea toisiaan, eivätkä moralisoida ja aiheuttaa pahaa mieltä ilkeillä kommenteillaan.

      • valheellista p*skaa!

        Ai, mitäs ne syntymättömät lapset sit on?? :D

        http://www.amk.fi/opintojaksot/0407015/1109830128539/1139490308049/1155744306340/1165763210408.html
        >Lapsen kokonaiskehitys on prosessi, joka alkaa hedelmöittymisestä ja
        päättyy aikuisuuteen.>

        http://peda.net/veraja/lohja/lukio/aine/psykologia/kehitys/hedelmoitys
        >Lapsen hedelmöittyminen ja sikiökauden kehitys>

        http://www.vau.fi/raskaus/Raskausviikot/Viikko-3/
        >Kaksi solukerrosta kehittyy – ulommasta muodostuu istukka, sisemmästä
        lapsi. Seuraavat kahdeksan viikkoa lasta kutsutaan alkioksi.
        Kahdeksannen viikon jälkeen sitä kutsutaan sikiöksi syntymään asti.

        NAINEN3. raskausviikko

        Lapsi on nyt saanut alkunsa.>

        Että siitä vaan todisteleen mutujasi :))

        Ja edelleen, yli 97%ssa turhista tappamisista on kyse terveistä lapsista!

        "Ja missä on sympatiat nuoria ja myös vanhempia naisia ja miehiä kohtaan, jotka tekevät virheen ja yrittävät parhaansa mukaan selvitä tästä vaikeasta asiasta."

        Niin, miksköhän ne on tullu valinneeks väärin? Jospa ne ei saanu ajoissa oikeeta tietoo ja totuuksia, vaan pelkkää lässyttävää silisili-paijausta ja ilkeiden faktojen sensuuria 'solumöykkyjen poisto' -kiihkoojilta..? Sille ei voi mitään jos tosiasiat aiheuttaa joillekin pahaa mieltä.


    • Näin asia kuitenkin on, tykkäät tai et tykkäät. Minä puolustan naisia ja jokainen tekee virheitä ja ei ole aina kyse valinnasta vaan vahingosta. Ja kyllä joka paikasta saa nykyään tietoa abortista ynm että nämä kamalat lapsen tappajat eivät varmasti tahallaan tule raskaaksi ja tee abortteja, koska tietävät miten kamalaa se on. joten jokainen saa sanoa mielipiteensä, sinun satuttavat sanasi vain kertovat kypsyydestäsi ja siitä ettei muilla taida olla tilaa täällä puhua sillä sinun mielipide on ainoa oikea, eikö totta?

      • mikä on näin?

        Eli missä todistitkaan mutusi alkion "epälapseudesta"??
        Jos ei käytetä mitään ehkäsyjäkään (kuten liki 40% kehtaa myöntää) niin mitä muuta se on kun välinpitämötöntä riskinottoo, kun tiedetään että lapsesta voidaan tarvittaessa hankkiutua helposti ja näppärästi eroon tappamalla tän naurettavan lepsulain ansiosta?

        No ei se mitään, puolustele murhaajia jos lystäät. Intohimonsa kullakin.
        Tosiasiat ei muutu mielipiteistä.


    • ettäshillälailla

      Moniko niistä henkilöistä jotka vastustavat täällä aborttia on joutunut tosi paikan eteen ja ollut itse raskaana ja pitänyt huonon elämäntilanteen takia lapsen? Toisekseen mielestäni yksikään perustelu siitä että abortti on murha ei ole järin hyvin perusteltu. Ennemmin keskittyisin mollaamaan niitä ihmisiä jotka ei todellakaan ole valmiita saamaan lapsia ja silti tekevät niitä. Lapsihan siinä kärsii jos vanhemmat eivät ole valmiita lapsen mukana tulleeseen vastuuseen ja syystä tai toisesta lapsi päätyy huostaan (tunnen tällaisia tapauksia aika montakin), miettikää sitä kun lapsi kasvaessaan rupeaa kyselemään vanhemmistaan ja saa kuulla olleensa ei-toivottu, että häntä ei ole haluttu mutta koska täällä on niin paljon abortti vastaisia ihmisiä niin vanhemmat ovat joutuneet syyllisyyden tunteen takia pitämään lapsen vaikka ei ole mitään mahdollisuutta tarjota lapselle rakkautta ja sellaista elämää jonka se ansaitsee, koska lasta ei alunperin ole haluttu, mielestäni näin iso ratkaisu on jokaisen oma asia ja muiden kuuluisi ymmärtää ja tukea raskaana olevaa naista päätyi hän sitten aborttiin tai ei. Tietenkin itsekkin olen sellaista vastaan että harrastetaan holtittomasti seksiä ilman ehkäisyä välittämättä seurauksista ja sitten kun huomataan että ollaan raskaana niin mennään vaan tekemään abortti ja jatketaan samalla mallilla eteenpäin. Kuitenkin olen sitä mieltä että jokainen tapaus on omanlaisensa, ei voi vain sanoa jyrkästi että oli tilanne mikä tahansa niin abortti on murha ja sitä ei saisi ilman hirvittäviä syyllisyyden tunteita tehdä.
      Itse sain tietää että olen raskaana joku aika takaperin, käytin säännöllisesti yhdistelmäehkäisypillereitä yli vuoden päivät unohtamatta kertaakaan ottaa pilleriä saman vuorokauden aikana. Ja silti olin raskaana. Sain raskaudestani tietää kun jouduin hirveiden vatsakipujen takia sairaalaan jossa jouduin sisätutkimuksiin, ultraääneen ja verikokeisiin. sairaalassa aikaa kului noin. 6h ennen kuin saatiin kokeiden tulokset ja kuulin että olen raskaana. Jouduin käymään parin päivän kuluttua uudelleen kontrollissa ja verikokeissa kovien kipujen vuoksi mutta mitään muuta selitystä koville kivuilleni ei löytynyt joita jatkui yli viikon päivät niin että en töissäkään pystynyt käymään vaan jouduin olemaan kotona tajuttomien kipujen kanssa koska en sairaalaan halunnut jäädä. Ensin epäiltiin kohdun ulkopuolista raskautta jonka vuoksi jouduin käymään parin päivän välein verikokeissa ja tutkimuksissa katsomassa että nouseeko hormonitaso sille tasolle että voi olla varma että on normaaliraskaudesta kyse. kuitenkin arvot pysyivät riskirajalla että kyse saattoi olla kummasta tahansa, eli varmaa tietoa en saanut. Kivut jatkuivat ja pahenivat päivä päivältä, jolloin päädyin siihen ratkaisuun että teen abortin. Lääkäri tuki minua täysin ja varattiin aika aborttia varten, enkä abortin tehdessäni vieläkään voinut olla 100% varma että kyse on kohdun ulkopuolisesta raskaudesta mutta kovien kipujeni vuoksi ja verikokeiden perusteella oli n.90% varmaa että kyseessä on ulkoinen, enkä halunnut ottaa riskiä ja kokeilla että olisiko raskaus sittenkin normaali vaan painelin keskeytykseen. Keskeytys sujui ongelmitta ja nykyään minulla ei enää ole kipuja, voin elää normaalia elämää ilman omantunnontuskia koska mielestäni oli kyse sitten ulkoisesta tai normaalista raskaudesta niin jotain niin kovien kipujen vuoksi täytyi olla vialla. Keskeytyksen jälkeen vaihdoin pillerit korkea hormonisempaan valmisteeseen ja toivoa voi että vahinkoa ei enää tapahdu.Mieheni kanssa olemme päättäneet että lapsia teemme kyllä vielä jonain päivänä kun meistä molemmista tuntuu sille ja voi vain toivoa että sitten raskaus sujuisi ongelmitta. Tsemppiä kaikille jotka joutuvat tasapainoittelemaan vaikeiden valintojen edessä!

      • Silloin....

        "Lapsihan siinä kärsii jos vanhemmat eivät ole valmiita lapsen mukana tulleeseen vastuuseen ja syystä tai toisesta lapsi päätyy huostaan (tunnen tällaisia tapauksia aika montakin), miettikää sitä kun lapsi kasvaessaan rupeaa kyselemään vanhemmistaan ja saa kuulla olleensa ei-toivottu"

        oikea ratkaisu on tietenkin lapsen muille antaminen, ei tappaminen. Muut on toivoneet lasta jo useita vuosia. Vaikka synnyttäjä ei ehkä toivonut, kai lapsi silti mieluummin elossa on.

        Ja lapsen jonain päivänä "tekevien" on syytä muistaa että niitä ei ehkä niin helposti sitten enää saakaan kun kaikki muu ois valmista...


      • Älytöntä...

        vinkua että lasten turhaa tappamista vastustettas siks että ne lapset halutaan ITSELLE!! Useilla lapsia suojelevilla on jo omiakin lapsia.
        Monelle jää traumat jokatapauksessa siitä itsekkäästä tappamisesta, joita kärvistelee loppuelämän, ja varmaan pahemmatkin mitä siitä että lapsiKIN ois saanu jatkaa elämää muualla.
        Ei se muiden vika oo jos ootte hingunnu seksiä ja sit ei ollakaan valmiita kantaan vastuuta seurauksista. Kenenkään hengenriistoon se ei oikeuta.


    • NAG2011

      Mulle abortti pitää tehdä lääkkeillä, koska sikiö oli noin 13-14 viikon ikäinen, jolloin imukaavinta saattaa vaurioittaa kohdin limakalvoja kun istukka irtoaa. Lääkäristä sain ohjeistusta aborttia varten ja kotiin mukaan yhden lääkkeen, joka tuli ottaa 2 päivää ennen aborttiin maanantaiksi varattua aikaa.
      Nappasin lääkkeen lauantaina ja kipuilin lievästi. vatsassa tuntui menkkakivuille, ei sen pahempaa. Söin buranaa kipuihin. Sunnuntaina vältin syömistä, eli söin vain aamulla pienen puuron ja pitkin päivää muutaman hedelmän. Maanantaina aamulla en syönyt mitään ja varasin aikaa vatsan tyhjentämiseen. Tämä oli erityisen hyödyllistä nyt jälkeenpäin ajateltuna. Tein siis kaikki tarpeeni huolella ja vältin juomasta enää edes vettä.

      Maanataina menin sitten kelo 8.00 sairaalaan, jossa sain heti oman huoneeni ja hoitaja antoi minulle sairaalan vaatteet ja opasti käyttämään sellaista rautaista pönttöä, johon kohdun sisältö piti saada. Se tutkittaisiin, jotta tietävät, että sikiö ja istukka ovat poistuneet kokonaan. Hoitaja antoi minulle panacodin ja nipun erilaisia jättimäisiä siteitä, joita tuli käyttää niin kauan kuin vuota ilmenee. Hoitaja kehotti vielä käymään pissaalla ennen lääkkeiden laittamista kohdunsuuhun, koska sen jälkeen kaikki tarpeet tehdään rautapnttöön ja materiaali tutkitaan.

      Odottelin ja rauhoituin noin puoli tuntia, jolloin hoitaja toi minulle vielä diapamin, koska sikiöni oli jo melko vanha ja saattaisin panikoida vuodon ja kivun vuoksi. Hoitaja laittoi kohdunsuuhun sormilla neljä tablettia. Niiden kanssa piti maata paikallaan tunti, minkä jälkeen piti nousta ylös ja käveleskellä edes takas niin kauan, että vuoto alkaa. Tunti meni kivuitta ja sutjakkaasti diapamihöyryissä. Nousin ylös ja käveleskelin noin 15 minuuttia. Yhtäkkiä alkoivat kamalat poltot ja supistukset. En pystynyt enää kävelemään ja hiki valui otsaltani. Mitään verta ei kuitenkaan tullut, vaikka ponnistelin supistusten tahtiin rautapöntöllä. Kipu kävi sietämättömäksi ja kutsuin hoitajan. Hän toi minulle heti suun kautta purskuteltavaa kipulääkettä, joka imeytyi limakalvojen kautta nopeasti. Makasin sängyssä paikallani hikisenä ja tärisevänä ja tunsin, kuinka lämmin aalto valui hiljalleen kaulasta aina varpaisiin saakka ja kipu hellitti. Kipu tosin lakkasi vain selästä ja suurelta osalta vatsaa, mutta alavatsaa kivisti ja poltti edelleen. Sitten alkoi oksentaminen. En onneksi ollut syönyt mitään, mutta vesi ja vatsahapot tulivat ulos. Kun mitään ei tullut, yökkäilin edelleen todella voimakkaasti. Tärisin ja hiki valui otsalta. Hoitaja tuli pistämään peppuuni pahoinvointipiikin ja antoi pari buranaa, jotka ovat vatsaystävällisempiä kuin panacodit. Kerroin hoitajalle, että vuoto ei ole alkanut ja hän ilmoitti, että sitten kun ensimmäisten lääkkeiden laitosta on kulunut kolme tuntia, saan kaksi tablettia lisää.

      Tuota pahinta kipuvaihetta kesti yli tunnin. Kipu oli melko sietämätöntä, koska vatsaa poltti, väänsi, kivisti ja selkä oli kuin tulessa. Tärisin ja hikoilin yhtä aikaa. Hoitajan edellisen käynnin ja pahoinvointipiikin jälkeen ehti kulua noin 15 min, kun alkoi tuntua että taju karkaa. Soitin taas hoitajan kelloa ja hän tulikin jo valmiiksi kipupiikin kanssa. Kipupiikki pistettiin peppuun ja sitten katosi kipu ihan täysin (noin 5-10 minuutissa) ja olin jossakin unen ja hereilläolon rajamailla. Olin ihan lääkepöllyssä ja osan ajasta varmasti taju kankaalla. Seuraava tunti kului omituisia unia katsellen ja sain lasin mehua juotua, jonka hoitaja toi. Muistan vain, että jossakin kohtaa hoitaja tuli lisäämään kaksi tablettia kohdunsuulle. Tuon jälkeen nukuin puolitoista tuntia ja kun heräsin, minua paleli ihan kamalasti. En tuntenut mitään kipua, en supistuksia, en siis yhtään mitään. Tusin kovaa tarvetta rentouttaa alavatsan ja alapään lihaksia ja menin rautapöntölle. Löysäsin kaikki lihakset ja noin 5 minuuttia pöntöllä istuttuani oli koko kohtu tyhjentynyt. Täysin kivuttomasti. En tuntenut edes sikiön ja istukan ulostuloa lainkaan. Nousin ylös ja näin kyllä melko ison sikiön, mutta panin äkkiä kannen kiinni ja menin takaisin pitkälleni sänkyyn. Soitin hoitajan kelloa ja hän tuli tutkimaan pöntön sisällön. Hän sanoi, että kohtu on tyhjentynyt kokonaan ja että saisin pian ruokaa ja kahvia ja sitten pääsisin kotiin.

      Nukuin vielä noin tunnin, minkä jälkeen söin ja jutustelin samalla hoitajan kanssa. Hän selitti tarkkaan jatkohoito-ohjeet, toi sairauslomalapun ja pyysi minua peseytymään ja lähtemään kotiin. Herättyäni oloni oli siis ihan normaali ja täysin kivuton. Tietysti hieman hontelo, mutta sain lähteä ilman saattajaa kotiini kävellen. Hoitaja halasi minua, antoi kotiin mukaan lääkkeitä ja siteitä ja sitten minä lähdin.

      • NAG2011

        Kokemus ei ollut yhtään niin paha kuin luulin etukäteen. Kipuja varmasti kohdallani aiheutti tuo pitkälle edennyt raskaus ja se, että neljästä supistulääkkeestä huolimatta vuoto ei alkanut. Ihan pikkujuttu ei suinkaan ole kyseessä, mutta ihan hyvin se on kestettävissä! Jos miettii aborttia vaihtoehtona, sitä ei kannata pelätä. Hoitaja sanoi, että minun kipuiluni on pahinta mitä hän on nähnyt, kuulemma yleensä selviää paljon vähemmällä kivulla. Tsemppiä kaikille päätöksensä tehneille!


      • miksi lapsen

        näkeminen saattaisi aiheuttaa 'panikointia' vaikka et ollut tekemässä "mitään" väärää kellekään, ja ihan vain lapsellekin "parasta"?
        Ei tälläiset hommat taidakaan onnistua kuin mieli sumennettuna lääkepöllyillä.
        Jokaisen pitäisi todellakin nähdä itsekkyytensä uhri ja tekojensa tulokset. Ehkä se voi monelle olla tarpeellinen kokemus tervehtymisen tiellä.


      • NAG2011
        miksi lapsen kirjoitti:

        näkeminen saattaisi aiheuttaa 'panikointia' vaikka et ollut tekemässä "mitään" väärää kellekään, ja ihan vain lapsellekin "parasta"?
        Ei tälläiset hommat taidakaan onnistua kuin mieli sumennettuna lääkepöllyillä.
        Jokaisen pitäisi todellakin nähdä itsekkyytensä uhri ja tekojensa tulokset. Ehkä se voi monelle olla tarpeellinen kokemus tervehtymisen tiellä.

        Sikiön näkeminen ei aiheuttanut minulle mitään panikointia. En ole sellaista väittänytkään. Diapamin sain, koska sikiö oli suurikokoinen ja saattaisin panikoida, kun tunnen sen tulevan ulos. Lisäksi, kohdun sisältö oli jo melko suuri, siitä verenkin määrästä saattaa herkempi panikoida. Sikiön näkeminen ei eihauttanut minulle mitään paniikkia. En vain halunnut tutkia sitä tarkemmin, siksi suljin kannen.

        Lääkepöllyähän ei aihueteta abortissa yleensä lainkaan, sillä normaalisti kodeiini riittää. Mieltä ei siis sumenneta tahallaan, vaan ainoastaan tilanteessa, jossa kivut voisivat muutoin käydä sietämättömiksi.

        Tuossa näkemisessä olet tavallana oikeassa ainakin minun kohdallani. Ennen lopullista aborttipäätöstä, halusin nähdä ultraäänessä sikiön, jotta näkisin, onko sillä kaikki ok. Sain tietää sikiön sukupuolen (se oli vasta alustava arvio ilmeisesti, varmaahan se ei tuossa kohtaa vielä ollut) ja katsoa ultraäänen kokonaan ruudulta. Mielestäni oli hyvä nähdä tuo pieni sikiö ennen päätöstä, sillä siinä kohtaa piti todella miettiä, mihin lopputulokseen päätyy, eikä vain sokeasti kulkea yhtä tietä ja sulkea silmiään todellisuudelta. Lisäksi, halusin tietää, onko sikiöllä kaikki ok. Olin kuitenkin tietämättäni ollut raskaana kolme kuukautta ja tuona aikana nauttinut muutamaan otteeseen alkoholia. Ultraäänen jälkeen minut pakotettiin miettimään asiaa vielä rauhassa ja ensimmäinen lääkityskin annettiin kotiin mukaan, jotta päätös, johon päädyn, on varmasti omani. Minulle tehtiin selväksi, ettei lääkettä ole pakko ottaa, vaan on ihan ok soittaa ja ilmoittaa, että muuttaa mielensä.


      • surusurusss
        NAG2011 kirjoitti:

        Sikiön näkeminen ei aiheuttanut minulle mitään panikointia. En ole sellaista väittänytkään. Diapamin sain, koska sikiö oli suurikokoinen ja saattaisin panikoida, kun tunnen sen tulevan ulos. Lisäksi, kohdun sisältö oli jo melko suuri, siitä verenkin määrästä saattaa herkempi panikoida. Sikiön näkeminen ei eihauttanut minulle mitään paniikkia. En vain halunnut tutkia sitä tarkemmin, siksi suljin kannen.

        Lääkepöllyähän ei aihueteta abortissa yleensä lainkaan, sillä normaalisti kodeiini riittää. Mieltä ei siis sumenneta tahallaan, vaan ainoastaan tilanteessa, jossa kivut voisivat muutoin käydä sietämättömiksi.

        Tuossa näkemisessä olet tavallana oikeassa ainakin minun kohdallani. Ennen lopullista aborttipäätöstä, halusin nähdä ultraäänessä sikiön, jotta näkisin, onko sillä kaikki ok. Sain tietää sikiön sukupuolen (se oli vasta alustava arvio ilmeisesti, varmaahan se ei tuossa kohtaa vielä ollut) ja katsoa ultraäänen kokonaan ruudulta. Mielestäni oli hyvä nähdä tuo pieni sikiö ennen päätöstä, sillä siinä kohtaa piti todella miettiä, mihin lopputulokseen päätyy, eikä vain sokeasti kulkea yhtä tietä ja sulkea silmiään todellisuudelta. Lisäksi, halusin tietää, onko sikiöllä kaikki ok. Olin kuitenkin tietämättäni ollut raskaana kolme kuukautta ja tuona aikana nauttinut muutamaan otteeseen alkoholia. Ultraäänen jälkeen minut pakotettiin miettimään asiaa vielä rauhassa ja ensimmäinen lääkityskin annettiin kotiin mukaan, jotta päätös, johon päädyn, on varmasti omani. Minulle tehtiin selväksi, ettei lääkettä ole pakko ottaa, vaan on ihan ok soittaa ja ilmoittaa, että muuttaa mielensä.

        meillä nyt tilanne kahden vaiheilla.plussasin eilen mutta en tiedä mitä nyt tekisin.meillä on jo kaksi pientä lasta (1v ja 2,4v) enkä tiedä kastänkö henkisesti kolmatta pientä.fyysisesti uskoisin selviytyväni kolmen pienen lapsen hoidosta mutta pelkään että pää hajoo jossakin vaiheessa.
        mies tukee minua oli päätös nyt mikä tahansa-luultavasti päädyn keskeytykseen,ihan ajatellen jo olemassa olevia lapsia ja sitä mahdollisuutta että he menettävät äidin tämän seotessa.
        tallainen päätös EI IKINÄ ole helppo.
        onko muita samassa tilanteessa olevia/olleita?teitä joilla on pieniä lapsia ja ei toivottu raskaus.


      • lisääeiei

        olen tehnyt keskeytyksen 16-vuotiaana,enkä ole sitä vieläkään katunut.
        ja oikeassa olet,ajattelen nyt itseäni.ajattelen itsekkäästi ja mukavuudenhaluani.en usko,että jaksan kolmen pienen kanssa,kadotan itseni,hermostun,olen äkäinen ja kiukkuinen.tämäkö on hyväksi lapsille?
        ajattelen itseäni,sillä kolmannen lapsen myötä menettäisin nekin pienet yksinolohetket joita minulla nyt on.ja jokainen tarvitsee aikaa itselleen.
        kuka on minun elämässä tärkeämpi kuin minä itse ja jo olemassa olevat lapseni?
        onneton äiti ei ole hyvä äiti,mutta valinta on silti vaikea.


    • kiljukaulahäirikölle

      tiedoks sitten vaan että saatat aiheuttaa pian koko alotuksen katoamisen... ;))) sua on nyt varotettu. Oma valintas jatkatko sabotaasia vai et.

      Eli täysin asiallinen vastaus ylempiin esille.

      "Ja senkö tiedon
      kestäsit paremmin ja pää hajoomatta koko loppuelämäs että oisit tappanu kolmannen lapses ja riistäny lapsiltas pikkusisaruksen?? HALOOOO.... lapset on pieniä vaan hetken elämässä, abortti kalvaa omaatuntoo seuraavat vuosikymmenet!

      "ihan ajatellen jo olemassa olevia lapsia ja sitä mahdollisuutta että he menettävät äidin tämän seotessa."

      Höpö höpö. Et sä siinä ajattele kyllä yhtikäs ketään muuta kun omaa itsekästä ja mukavuudenhalusta napaas!! Mites lapsiparkojen sitten käy kun äippä sekoo lapsentappamisen syyllisyyteen?!

      Ja mitä sitten tuut täältä mitään kyseleen jos vielä syvemmälle sinne suohos oot jo päättäny upota! Tervemenoo sitten vaan. Lapsia tässä lähinnä sääliks käy.

      "kadotan itseni,hermostun,olen äkäinen ja kiukkuinen.tämäkö on hyväksi lapsille?"
      "onneton äiti ei ole hyvä äiti"

      Tällänenhän sä nytkin jo epäilemättä oot ja sitä haluat vielä pahentaa.

      "ja jokainen tarvitsee aikaa itselleen."

      Näistä hetkistä voitkin sitten kirjaimellisesti kuolemanhiljaisuuden vallitessa "nauttia" ja mietiskellä minkä kohtalon olet antanut jo kahdelle lapsellesi.. ja oletko ansainnut sitä mitä sulla (vielä tistaseks) on."

    • näinmennään

      "ja mitä sitten tuut täältä kyselee"
      jos lukisit tarkemmin viestini,etsin vertaistukea raskaan päätöksen edessä.
      kiitos toki sinunkin vastauksesta,kaikilla on oikeus omiin mielipiteisiin ja onneksi sinun mielipiteesi eivät vaikuttaneet millään minuun eivätkä minun tilanteeseeni,et ole se henkilö jolta kaipaisin mitään "apua".et luultavastikkaan ole kokenut itse mitään joten sinun on hankala ruveta myötäelämään tai neuvomaan.
      mutta kiitos yrityksestä.
      MUN JUMALA RAKASTAA KAIKKIA.

      • huh, tekopyhää!

        Joo, ihan sama mitä syntejä tekee, kaikkihan voi pyytää ja saa anteeks...!!?

        Ketähän varten se tulijärvi sit on? Sellasia jotka ei kadu pahoja tekojaan ja toistaa niitä?

        Muista se 5. käsky: ÄLÄ TAPA.


    • herjaajalle

      tulijärvi?ootko käyny siellä?...ite en oo kuullukkaan sellaisesta.
      mun jumala rakastaa kaikkia,olit sitten murhaaja,raiskaaja tai pullantuoksuinen kotiäiti.älä sinä yritä ruveta jumalaksi ja ota oikeutta tuomita toisia.se ei ole sinun tehtäväsi.
      kaikki käyvät kuolema jälkeen elämänsä läpi henkimaailmassa mutta ketään ei tuomita,kaikki ovat samanarvoisia.vain yksi tie vie-ja se on ylöspäin.
      tällä planeetalla ja tässä elämässä ihmiselle on suotu vapaa tahto.

      jokatapauksessa etsin vain vertaistukea vaikeassa tilanteessa,mutta taitaa olla tästä maailmasta kadonnut rakkaus ja myötätunto lähimmäisiä kohtaan.

      muista,että myös sinä tulet kärsimään noista herjoistasi.

      • juuri näin.

        "älä sinä yritä ruveta jumalaksi ja ota oikeutta tuomita toisia.se ei ole sinun tehtäväsi."

        Ei pidä kuvitella olevansa jumala joka voi päättää toisen elämästä ja tuomita kuolemaan!

        Vapaan tahdon mukaan tehdään toisille joko hyvää tai pahaa. Teoista ja valinnoista riippuu kummalle puolen karmaa kertyy.

        "taitaa olla tästä maailmasta kadonnut rakkaus ja myötätunto lähimmäisiä kohtaan."

        Miksi kuvittelet että rakkaudettomat ja myötätunnottomat teot saisi sellaista tukea? Mikälaista tukea sinä annat lähimmäisellesi, omalle LAPSELLESI joka siellä kohdussa nyt elää ja odottaa pääsyä syliisi ja tähän maailmaan?

        "myös sinä tulet kärsimään noista herjoistasi. "

        Mun ei oo mikään pakko hyväksyä mitä tahansa.. Mistä ihmeen herjoista?? Mielipiteeni on pysynyt jo parisen kymmentä vuotta ja oikein hyvä mieli on ollut! Mutta sitä kärsimystä sitten odotellessa :)


    • Raakaa väkivaltaa

      Aloittaja kuvaa osuvasti kuinka väkivaltainen mukavuusabortti nöyryyttää naista. Äiti ymmärtää teilanneensa lapsensa ja tällaisen teon kanssa eläminen on tavalliselle ihmiselle vaikea pala. Mukavuusabortti tuhoaa usein kaksi elämää, jopa useampiakin...

    • Haloo!

      Abortin vastustajat menkööt sellaiseen maahan, jossa kyseinen toimenpide on laissa kielletty. Täällä suorastaan tuette terveydenhuoltoa, joka sallii abortin, maksamalla veroja. Ja jos nainen on päätöksensä tehnyt, ei aborttien vastustajien syyttely kenenkään mieltä muuta. Jokaisella on oikeus tehdä päätös itse kenenkään sitä tuomitsematta.

    • kokemus

      taas yksi aihe jossa jotkut yrittää olla ne maailman viisaimmat ihmiset, jotka mukamas tietävät mikä oikein, mikä väärin ja toista mielipidettä ei hyväksytä. Haistakaa pitkät! jokaisen oma elämä. piste.

    • niineee

      Hienoa, että kerroit tarinasi! Tästä on varmasti apua aborttia harkitseville ihmisille! :) terveisin, itsekin lääkkeellisen keskeytyksen tehnyt

    • kohtalotoveri

      Tämä viesti oli kuin itseni kirjoittama. Itselläni keskeytyksestä muutama päivä vasta ja luulen, että toipumiseen menee sekä henkisesti että fyysisesti vielä pitkään. Tuntui todella, että vastassa oli vain kaksi huonoa vaihtoehtoa: yksinhuoltajuus tai raskauden keskeytys.
      Ihmisille tuntuu olevan todella vaikeaa asettua toisen asemaan ja tuntemaan myötätuntoa tässä asiassa. Asia tosin saattaa muuttua, kun vahinko sattuu omalle kohdalle. Silloin se oma napa on usein tärkein, koska loppupeleissä omaa elämäähän tässä eletään, ei vanhempien, ystävien tai naapurien elämää.
      Tämä oli mahdollisesti elämäni vaikein päätös ja toivon, etten koskaan joudu tekemään vastaavaa päätöstä.

      Onneksi on varaa päättää omaa elämää ja vartaloaan koskevista kysymyksistä.

      Kaikkea hyvää sinulle.

      • Mutta onko

        sinulla varaa päättää omanapasesti sen toisenkin koko ihmiselämästä ja vielä vaatia sille myötätuntoja??!! Voi halooo... että jotkut kehtaakin!


    • kerronpa minäkin

      "mutta onko sinulla varaa päättää omanapaisesti sen toisenkin koko ihmiselämästä ja vielä vaatia sille myötätuntoja??! Voi haloo...että jotkut kehtaakin!

      Äla sinä "kohtalotoveri" välitä tuon taivaalista tuosta kommentista. Näitähän tuomitsijoita ja itsensä ylentäjiä riittää. Heistä ei kannata väli´ttää, en ole minäkään välittänyt vaikka paskaa on satanut niskaan oikein kunnolla kun olen kertonut abortistani ja vielä iloinnut siitä ( mikä hirvittävyys).
      Nainen itse päättä sen elämästä joka loisii hänen kehossaan, ei kukaan muu. Joillekin se on vaikeampaa, joku ei siitä välitä tuon taivaallista (esim. minä).

      • Varaa iloita?

        Moniko iloitsee tuomitessaan lapsensa itsekkäästi kuolemaan?? Sairasta...
        Ja lapsi ei "loisi" naisessa vaan on kohdussa juurikin siellä missä silloin luonnostaan kuuluukin olla!

        "joku ei siitä välitä tuon taivaallista (esim. minä)."

        Kumma että olet sitä (itsepetosta) vakuuttelemassa täällä vielä vuosikymmentenkin jälkeen, päivästä toiseen.. ettei vaan pikkasen näivertäs kuitenkin.


    • Äidiksi oppinut

      Kuulkaas kaikki arvostelijat, on jokaisen oma asia, tekeekö abortin vai ei. Eikä se todellakaan ole mikää kiva juttu, ei ole hienoa käydä läpi kaikki kivut ja tunteet. Itse en ole aborttia tehnyt, kun en siihen ole kertakaikkiaan pystynyt. Mutta ymmärrän niitä ihmisiä, joilla on elämäntilanne sellainen, että siihen ei voi syystä tai toisesta lasta enää mukaan laskea. Itselläni oli todella vaikeaa kun odotin ensimmäisen kerran, poikaystäväni sanoi minun huijanneen itseni raskaaksi, ja käski mennä tekemään abortin. Varasin ajan, olin jo menossa, mutta saman päivän aamuna kun keskeytys piti tehdä, peruin koko homman. Ja olen siitä iloinen. Mutta kuten sanottu, varsinkin miehet, te ette aina voi käsittää, mitä kaikkea raskaudessa käydään läpi. Eikä äidiksi noin vain tulla. Itse en rakastanut lastani heti ensi silmäyksellä, tiesin, että se on minun, mutta en tuntenut sen kummemmin muuta, kuin etttä minun pitää lapseni hoitaa. Onneksi se tunne meni pian pois, ja rakastan lastani enemmän kuin mitään koko maailmassa. Mutta ei kuulu ihmisten raskaudet ja niiden keskeytykset kenellekkään muulle kuin niille kahdelle, jotka ovat lapsen tehneet. Muut voivat pitää suunsa kiinni ja tehdä jokainen niinkuin oikeaksi katsoo.

      • Ihme jäkätystä

        Kuule kyllä täällä saa ihan kuka tahansa kertoo vaikkei hyväksykään lasten mukavuustappamista (ja vieläpä yhteiskunnan varoilla, joten kuuluu kaikille jo senkin takia!), tässä massa kun on mielipiteenvapaus eikä kukaan voi pakottaa hyväksyyn turhaa tappamista! Miks ihmeessä tästä pitäs olla ihan vaan hyssyti hyssyn??


    • Kiitollinen-87

      KIITOS!

      Kiitos te naiset, jotka olette uskaltaneet kertoa oman tarinne. Mielstäni abortti on nykyaikaa ja se ei ole niin suuri vääryys, kuin sitä on ennen pidetty.

      Toivottavasti voitte jo paremmin ja tästä oli ainakin itselleni apua omassa tilanteessani.

      Kiitos!

      • Jankutijoojoo

        Lapseskin ois ollu varmaan kiitollinen elämänsä jatkumisesta joidenkin toisten luona.....Mihinkäs se itsekkään tappamisen vääryys ois aikojen saatossa hävinny? Pikemminkin päinvastoin, nykysen yltäkylläisen hyvinvoinnin keskellä se on entistä härskimpää ja silkkaa hemmoteltujen akkojen omanapasta raakuutta!!


      • Kiitolliselle

        Niin kaikki sanontaan olevan nykyaikaa, vapaa seksi, haureus, pettäminen, sitähän se tänäpäivänä onkin! kaikki hyväksytään ja seuraamukset ovat sen mukaiset. Ennen olikin aisat vielä arvollaan nykyään saa etsiä sellaista jossa olisi asiat kohdallaan. Maailma on todellakin "mallillaan". itsemurhat lisääntyvät, pahoinvointi nuorilla on todella huikea. Kun kaikki koetaan liian aikaisin, ei ole enää mitä odottaa, ei ihme että masentaa...


      • feministihippi
        Kiitolliselle kirjoitti:

        Niin kaikki sanontaan olevan nykyaikaa, vapaa seksi, haureus, pettäminen, sitähän se tänäpäivänä onkin! kaikki hyväksytään ja seuraamukset ovat sen mukaiset. Ennen olikin aisat vielä arvollaan nykyään saa etsiä sellaista jossa olisi asiat kohdallaan. Maailma on todellakin "mallillaan". itsemurhat lisääntyvät, pahoinvointi nuorilla on todella huikea. Kun kaikki koetaan liian aikaisin, ei ole enää mitä odottaa, ei ihme että masentaa...

        Totta puhut, nuorten pahoinvointi johtuu vanhempien välinpitämättömyydestä ja rajojen puuutteesta. Tämä on seurausta teiniraskauksista ja lapsien tekemisestä vahinkona ja ilman harkintaa oloihin joissa ei kukaa välitä. Tästäkin syystä on hieno asia ettei nykynaisten tarvitse synnyttää lasta jos eivät halua tai voi lapselle hyvää elämää tarjota. Kiitos siitä aborttilainsäädännöllemme!


      • Tai sitten
        feministihippi kirjoitti:

        Totta puhut, nuorten pahoinvointi johtuu vanhempien välinpitämättömyydestä ja rajojen puuutteesta. Tämä on seurausta teiniraskauksista ja lapsien tekemisestä vahinkona ja ilman harkintaa oloihin joissa ei kukaa välitä. Tästäkin syystä on hieno asia ettei nykynaisten tarvitse synnyttää lasta jos eivät halua tai voi lapselle hyvää elämää tarjota. Kiitos siitä aborttilainsäädännöllemme!

        se on seurausta niistä psyyken hajottavista traumoista jotka hankitaan holtittomilla lapsentappamisilla jo nuorella ikää....tosin useinhan näistä tekijöistäkin päästään näppärästi eroon ennenaikojaan rasittamasta yhteiskuntaa. Että kiitos edes siitä..


    • Hoh hoijaa

      Te ihmiset ketkä täällä tulette muita murhaajiksi haukkumaan. Mitäs mieltä olette sitten niistä kouluampujista ja muista nuorista, jotka aiheuttavat sitten toisille lapsille pahaa, koska eivät itse ole saaneet oikeanlaista kasvatusta? Eli ne naiset (miehien tukemana) jotka tekevät raskaan päätöksen, mutta siihen elämän tilanteeseen sopivan päätöksen että tekevät abortin ovat murhaajia. Keskittykää hyvät ihmiset olellisiin seikkoihin ja miettikää miten oltaisiin ehkäisty vaikka tämä norjalaisten lasten surma. Mielestäni tuollainen ihminen on murjaaha!

      Järki käteen

      Onhan se totta, että nykynuoret harrastavat suojaamatonta seksiä ihan liian aikaisin, mutta on myös niitä tapauksia jotka sattuvat hieman vanhempana. On tilanteita jossa kondomi hajoaa ja vaikka sen jälkeen oltaisiin otettu jälkiehkäisypilleri niin silti tullaan raskaaksi.

      • Olennaista on.

        Kyllä joo, ne kaikki ovat halveksuttavia murhaajia. Tosin lapsensa kohtuun tappava vielä asteen pahempi, viaton uhri kun ei voi puolustautua eikä yrittää suojautua yhtään mitenkään...

        Ehkäsyn pettäminen ei ole mikään oikeutus tappamiselle. Riski on jokaisen tiedossa siinä vaiheessa kun seksiä ryhtyy harrastaan.


    • ...

      Niin ja tästä syystä ihmisten ei pitäisi harrastaa seksiä ennen avioliittoa?

      --> avioerot kasvaa

      • ..... sinulle

        Totta on että seksi on alunperin tarkoitettu juuri avioliittoon, ja vieläpä sen tähden ettei näitä onnettomia palstoja tarvitsisi lukea tähän suureen määrään nähden.
        Avioliitolla on tarkoitus suojella aina ihmistä.
        Vaikka avioerot kasvaa ja avoliitot lisääntyy, niin avioliitto on kaikella tapaa nuoren elämän turva.
        Ihmisten holtittomuus vaihtaa paria, on aika surekaa elämää, jos ei ajatella muuta kuin sitä ja nimeä ei kunnolla edes tiedetä, elämä on kyllä aika surkuteltavaa jos siinä ei ole muuta tulevaisuuden kannalta.
        Itse en suosittele avoliittoja enkä muutakaan siihen liittyvää. Elämä on niin kallisarvoista että sen tuhlaaminen abortteihin ja noihin epävarmoihin yhdessäoloihin ei ole kestävää eikä edes naiselle turvaa pohjaa antavaa.
        Lainaten erään naisen sanoja, "olen kuin joku jalkarätti" kun ei ollut mies ottanut häntä vaimokseen. Patjana olo ei ole mukavaa.


    • totuus on toinen

      Aviolitto tappaa kaikista varmimmin rakkauden; siitä kahleesta alkaa vieraissa juoksu.

    • Voi että

      Ja mitenkäs sitten näissä pettämis tilanteissa???? Lapsi tulee ja isästä ei ole varmaa tietoa --> se tappaa avioliiton ja näin ollen lapsi syntyy epävarmaan elämäntilanteeseen --> lapselle ei pystytä antamaan sitä mitä lapsi tarvitsee!

    • nuroi

      Voisin jakaa oman kertomukseni tänne

      Olen 17 vuotias ja tein tänään testin ja tulos oli positiivinen. Olen tiennyt jo pari viikkoa olleeni raskaana ja olin varma että abortti olisi ainoa vaihtoehto. Mutta tänään asian konkretisoituessa menin aivan sekaisin enkä enää tiennyt mikä on oikein ja mikä väärin. Vaikka raskaus on oman arvioni mukaan n neljännellä viikolla korkeintaan, en miellä sisällä kasvavaa tulevaa ihmistä miksikään solumöykyksi tai sieluttomaksi möhkäleeksi. Sehän tekisikin tästä helppoa! Yritin mielessäni vähätellä tilanteen vakavuutta mutta annoin kaikkien tunteiden tulla. Tiedän että minun tulee tehdä abortti, ja se, että täällä moralisoidaan abortin tehneitä lapsensa tappajiksi on aika kärjistettyä. En usko että kukaan sitä iloisena juoksee poistattamaan kohdusta alkavan elämän. Varsinkin näin nuorena ajattelin abortin olevan helppo ratkaisu juuri siksi että sehän on vain sellainen kökkäre ilman mitään tunteita tai ajatuksia. Mutta pelkästään näkemieni unien perusteella minulle muodostui mielikuva siitä että sisälläni kasvaa 'lapsi' jolla on jo 'sielu'. Ehkä juuri kyseinen mielikuva tekeekin tästä niin raskasta. Mutta toivon kaikille tsemppiä jotka päätyvät samaan päätöksen. Ja ne ketkä eivät tätä ole käyneet läpi, fuck off. Enkä kerro syitä miksi teen abortin, koska en ole mielestäni kenellekään selitystä velkaa.

      • Pippurimauste

        Heippa nuroi. Soitathan vielä Itu-projektiin niin saat käsiteltyä ajatuksiasi paremmin. :) Kokeile ainakin. Se ei paljoa vaadi vaivaa!


    • kuuntele sydäntäsi

      se kertoo mikä on oikein. Äidinvaistosi varoittaa sinua tekemästä pahaa lapsellesi.
      Abortti ei unohdu koskaan. Muista että tämä lapsi saattaa olla se ainoa jonka koskaan voit saada.

      "Tiedän että minun tulee tehdä abortti"

      MIten niin, kuka niin sanoo? Moni muukin on saanut lapsen sun iässä ja vielä nuorempanakin ja pärjänneet hyvin.

      • Pro Punishment

        NImimerkille "kuuntele sydäntäsi".

        Ensin kehotat, että "kuuntele sydäntäsi, se kertoo mikä on oikein"

        Sitten kun toinen sanoo, että hän tietää eli sydän sanoo, että hänen tulee tehdä abortti eli abortti on hänen tapauksessaan oikein, sinä alat kyselemään, että "kuka niin sanoo"!

        Se on se sydän juuri. Vai niinkö se onkin mukamas, että sinä sen sanot, mikä on oikein ja mikä ei, vaiko se toisen sisin? Eihän se sitten ole oman sydämen kuuntelemista vaan ulkopuolisten mielipiteiden.


      • hätärynkky käy XD

        Saivartelujaan kiihkoova suosijaräyhä ei taas halua kyetä erottamaan kylmää järkeä ('tiedän'..) siitä mitä sydän sanoo (tuntee).

        "eli abortti on hänen tapauksessaan oikein,"

        Missä kohtaa sanokaan että lapsen tappaminen abortilla ois oikein? Vai oliko taas sitä omaa mututoiveharha-vääristelyäs?

        "enkä enää tiennyt mikä on oikein ja mikä väärin."

        Väärin voi tehdä myös ihan tietoisesti. Joku muu (sunkaltanen) voi tosiaan väittää ja yrittää aivopestä että abortti 'tulee tehdä'.


    • Anonyymi

      Miettikää sitä lasta ihmiset. Täällä te vaan nurisette että joku muu voi tarjota sille hyvän elämän. Onko lapsi onnellinen jos se elää uudessa kodissa, erinlainen kuin vanhempassa ja mahdollisesti muut sisarensa. Se ei tiedä mitään vanhasta perhestään, mutta tietää olevansa adoptoitu. Se haluaa koko elämänsä selvittää kuka se on ja kenelle se kuuluu. Kun se mahdollisesti löytää biologiset vanhempansa, ne eivät halua edes tavata lastaan. Lapsi on kamalan pettynyt ja murtuu sisältä, kuin se on ei-toivottu kakara jolla ei ole oikeille vanhemmille mitään merkitystä. Siitä tulee katkera ja mahdollisesti jos oikein herkkä on se tappaa itsensä. Mahdollista on myös ettei se koskaan löydä vanhempiaan ja epätoivoisuus iskee. Sitten myös tämä vaihtoehto. Lapsen vanhemmat/vanhempi pitää lapsen, mutta koska lasta ei oikeasti perheeseen haluta, sille ei anneta rajoja ja se päätyy alkoholii, tupakkaan ja jopa huumeisiin ja kuolee viimeistään 17v. Että onko ei-toivotut lapset sitten niin älyttömän onnellisisa!?

    • hohhoi, pirut seinil

      Kaikesta päätellen valtaosa adoptoiduista on kiitollisia että on saaneet elää, on mieluummin elossa ja pärjäävät elämässään ihan yhtä hyvin kun muutkin. Että aivan turhia tekemällä tehtyjä ongelmia taas, mitä pikemminkin lapsiaan tappaville on tiedossa, ..katkeruus, sisältä murtuminen, päihteet, itsemurhat jne.

    • saman kokenut

      Hei vaan sinulle joka jait eläämääsi meille lukijoille =)
      Tahdon kertoa sinulle oman tarinani lyhyesti.Olin 16 kun tulin raskaaksi ja tilanteeni ei ollut kenenkään silmissä hyvä, edes omissani. Jopa terkkarini ehdotti useasti aborttia, mutta juuri tuo sisäinen ääni kielsi minua. Lapseni isä (nykyinen mieheni) oli silloin alkoholin vietävissä ja kaikki pe ja la olin yksin ja hän kavereiden kanssa menossa. Asiat oli todella levällään. Pidin kuitenkin lapsen.
      Minulle lapsi on lapsi ihan alusta asti, koska ei häneen hedelmöityksen jälkeen mitään lisätä!
      Solukasojahan me kaikki olemme, hieman eri muodossa ja jos tarkkaan mietimme niin muotomme muuttuu koko ajan ihan niinkuin sikiölläkin. mietitään vaikka vauvaa ja vanhaa ihmistä ;)
      NYT melkein 12 vuotta myöhemmin voin rehellisesti sanoa etten ole ikinä valintaani katunut. Meillä on nyt 4 lasta. Olemme naimisissa ja koirakin löytyy. Alkoholin kanssa ei ole vuosiin ollut mitään ongelmaa ja elämme normaalia keskituloisten arkea =)
      Mutta jos olisin valinnut toisin olisin varmasti valintaani katunut jo monesti ja katuisin varmasti lopun elämääni. Lapsi on lahja aina vaikka ajoitus tuntuisi sillä hetkellä meistä huonolta. ON iso siunaus kun nyt lapsi jonka ei olisi kuulema pitänyt syntyä istuu ja sylittelee 1 vuotiastamme. Pelkkä ajatus siitä että olisin voinut valita toisinkin saa kyyneleet silmiini.
      Siunausta ja varjelusta elämääsi toivotan. Viisautta ja voimia nähdä asioita pitemmälle kuin tähän helteekeen.

      • Turha viha pois

        Näin kun jokainen aborttia vastustava kirjoittaisi, niin hyvä olisi.


    • totuus liikaa

      Sehän on ihan sama miten asiallisesti täällä vastustajat kirjottaa, kaikki ne kuitenkin poistoon rääytään.

    • tiaga

      Kävin polilla ja sielä ultrattiin, raskaus oli viikolla 10. Sain ajan kahden päivän päähän aamulle ajan mennä vuodeosastolle, jossa laitettiin 4 pilleriä emättimeen. Vaikutus alkoi n. tunnin kuluttua sietämättömällä vatsakivulla, johon sainkin jonkin rentouttavan piikin olkapäähän ja sen jälkeen kivut lähti ja oli oikeastaan todella hyvä olo, sen jälkeen alkoi verinen vuoto. 3 tunnin päästä ensimmäisistä pillereistä minulle annettiin suunkautta 2 pilleriä .. jotka oksensin puolentunnin päästä pihalle, mutta ilmeisesti kerkesivät vaikuttamaan kun alkoi taas kovat kivut mahassa - sain toisen piikin olkapäähän ja toisten pillerien ottamisesta kului 3h niin oksensin ja samalla kohdun sisältö tuli kivuttomasti ulos. olin sairaalassa klo 8-18. Oli kuitenkin mukavampi tehdä tämä sairaalassa.. eikä tarvinut itse sotkujakaan siivota ;)

    • lapsen oikeus

      Lapsen elämää kärttävistä, omia traumojaan hoidattavista häiriköistä ei tarvi välittää pätkän vertaa. Lapsella on oikeus elää ja tervemieliset aikuiset suojelee pienimpiäkin lapsia heidän elämänsä alusta lähtien, itsekkäiden akkojen murhanhimoja vastaan. Tämä on suorastaan sydämensivistyneiden ihmisten velvollisuus.

      • Ei käy kateeksi

        Voii, taitaa vtuttaa että Suomessa edelleenkin suurin osa saa abortin vaikka ihan mukavuussyillä. Ja erityisen oikeutetusti nuoret teinitytöt, joilla oma elämä, koulutus ja ura edessä. Että hyvää joulua vaan palstahäirikkö vastustajille, täällä kuitenkin myös jouluaattona hoidatatte traumojanne ;)


    • HÄTÄRYNKYTIRYNXX!!

      Voih ja nyyh, taitaa vitutttaa kun valtaosa lapsista saa pitää oikeutetusti elämänsä ja moni aborttiin viekottelemas jopa peruu tappamisaikeet, vaikka niin kiihkeellä verenhimolla vihaat lapsiuhriparkoja traumasine vernehimo-sakkeines.... moni älyää jo teininä olla pilaamatta loppuelämäänsä kiduttavalla aborttisyyllisyydellä jossa omatunto on riekaleina ja mielenrauha menny.. Että hyvää joulua vaan palstahäirikkö suosijoille, täällä kuitenkin myös jouluaattona hoidatatte traumojanne ;) ei todellakaan käy kateeks....

      • mäi

        Ei abortti ajoissa ole sen kummempi juttu kuin kortsun käyttökään


    • Pippurimauste

      Hei, kiitos rohkeasta viestistäsi. Hienoa kun pystyt käsittelemään tunteitasi. On olemassa ryhmiä, joissa käsitellään abortti ja siihen liittyvät tunteet askel askeleelta muiden saman kokeneiden kanssa. Itu-projekti järjestää näitä tapaamisia ja sinne voi ihan soittaakin tai lähettää sähköpostia. Itu-projektin kautta saa todella lohtua ja luvan surra. Siellä saattaa tulla vastaan ihan uusia todella valoisia näkökulmia, joiden avulla voit saada elämänilosi takaisin ja ehkä ihan uutta valoa elämään, mitä ei ollut ennen aborttiakaan.

    • etteootosissanne

      On uskomatonta ensimmäisen maailman roskaa, että alkeellisella tasolla olevan solumöykyn keskeyttäminen aikaisilla viikoilla olisi oman lapsen murha. Tajuaakohan nämä hyvinvointivaltion uskovaiset, että maailmassa tapetaan oikeasti syntyneitä lapsia JOKA päivä? Myös omat vanhemmat? Ihmisiä murhataan, oikeasti ja raakaverisesti väärän uskonnin, ihonvärin ja rahan takia jatkuvasti. Jättäkää nää termit jooko sinne minne ne oikeasti kuuluu?? Suomessa on aborttilaki, joka suojaa pidemmälle kehittynyttä sikiötä abortilta. Monissa maissahan on ihan pätevää tehdä abortti pidemmilläkin vkoilla, jos kysymys on vaikkapa ei toivotusta tyttölapsesta, tiesittekö? ;) Se, että Suomessa tehdään abortteja lailisesti, oikeilla lääkkeillä ja aikaisilla viikoilla on oikeasti moraalisesti aika pientä, kun avaa hiukan silmiään näille maille missä on oikeita ongelmia lasten määrän ja hyvinvoinnin suhteen. Ja toiseksi, kun ottaa huomioon että elämme maapallolla joka on nyt jo tupaten täynnä ja kaikki varat vedestä rahaan meinaavat loppua--- se että kaikki eivät lasta halua kontrolloi myös ihmisten määrää. Se ei ole se oikea tapa:ehkäisy on mutta varmaa ehkäisyä ei olekaan ja monissa maissa sitä on hankalaa saada. Koulutusta voisi tähän maahan kyllä lisätä ja roimasti, kun ihmiset ihan tosissaan selostaa tippa linssissä alle 10-viikkoista alkiota "lapseksi." Keskittäkää tääkin internetissä paasaamiseen käytetty aika vaikka lastensuojelutyöhön tai ottakaa kummilapsi Afrikasta. Tai vielä parempaa, lähtekää kattomaan sellasia maita missä abortti on laiton-- missä niitä tehdään kun ruoka ei meinaa riittää olemassa olevalle perheelle, koulutusta ei ole ja äiti on kuolemaisillaan kun aliravittuna on ollut jo monta kertaa raskaana ja synnyttänyt. Vois vähän perspektiivi muuttua näihin meiän Suomen pikkuabortteihin.

    • osu ja uppos :)

      "alkeellisella tasolla olevan solumöykyn keskeyttäminen aikaisilla viikoilla olisi oman lapsen murha. "

      Kovillehan se taatusti ottaa tajuta liian myöhään mitä tulikaan tehtyä ja kenelle...pakko tulla tänne vähätteleen ja purkaan kipeitä traumojaan.

      "maailmassa tapetaan oikeasti syntyneitä lapsia JOKA päivä"

      Ja sekö sitten oikeuttas jotenkin muka vähäisempien ihmisten tappamiseen?

      "Monissa maissahan on ihan pätevää tehdä abortti pidemmilläkin vkoilla, jos kysymys on vaikkapa ei toivotusta tyttölapsesta, tiesittekö? ;) "

      Ja tää on hymiöstä päätellen sulle mieluista asia?

      "Se, että Suomessa tehdään abortteja lailisesti, oikeilla lääkkeillä ja aikaisilla viikoilla on oikeasti moraalisesti aika pientä"

      Voihan sitä noinkin ittelleen siinä syyllisyyden tuskassa vakuutella, vaikka tuskin huijaat ketään muuta kun ittees. Monikohan sitä pitää ihan "pikku juttuna" että jotkut (onneks ääriharvat) murhailee lapsiaan kohtuun ihan vaan kun huvittaa tälläsen hyvinvoinnin keskellä?

      "ottaa huomioon että elämme maapallolla joka on nyt jo tupaten täynnä ja kaikki varat vedestä rahaan meinaavat loppua"

      Ja kuinka ollakaan, TAAS tätä tekopyhää väen"paljous"-hurskastelua :DD jos sitä väkee on liikaa (Suomessako?? :D) niin alota toki karsinta ITESTÄS, ja lopeta se viattomien lasten hengen kärkkyminen!! Vai menikö taas pelkurilla löysät punttiin kun se oma pollas oiskin pölkyllä?

      " Koulutusta voisi tähän maahan kyllä lisätä ja roimasti, kun ihmiset ihan tosissaan selostaa tippa linssissä alle 10-viikkoista alkiota "lapseksi.""

      Sitä vois lisätä sen takia että jotkut tekojensa traumatisoimat sunkaltaset selittelee syntymättömiä lapsia (mitä ne on jollei alkioita / sikiöitä?) "solumöykyiks" ym. sontaa. Ja kun laitetaan kuvia esille niistä "muodottomista möhkäleistä" niin johan menee sokkolappuset simmuille :DDD
      http://www.ehd.org/prenatal-images-index.php

      "Keskittäkää tääkin internetissä paasaamiseen käytetty aika vaikka lastensuojelutyöhön tai ottakaa kummilapsi Afrikasta. "

      Mitä jos sinä vaikka lopetat ton TEKOPYHÄN paasaukses täällä kun et kyenny suojeleen edes omaa lastas. Ja mistä edes tiedät mitä jotkut muut tekee jo niidenkin lasten hyväks? Miten kotimaankin syntymättömien suojelu on pois niiltä?

      "lähtekää kattomaan sellasia maita missä abortti on laiton--"

      Niin? Ihan itehän ne useimmat siellä ambmaillakin lapsentappamisiinsa hinkuaa.

      "Vois vähän perspektiivi muuttua näihin meiän Suomen pikkuabortteihin."

      Mihin "pikku"abortteihin?? :D Onko suomalaisen lapsen tappaminen jotenkin vähäpätösempää kun muun maalaisen? Oikeestaanhan se on vielä törkeempää tappaa kaikkien mahdollisuuksien ja tälläsen yltäkylläisyyden keskellä ihan vaan ITSEKKYYDESTÄ!!! Että etpä vaan onnistunu tostakaan ripulivuodatuksestas saamaan sitä lepyttelyä kirkuvalle omalletunnolles ;))))) voi voi, sääli..

    • etteootosissanne

      Joo, te oikeesti ootte tosissanne :D Voi tsiisus. Musta on huvittavaa, että kun ette keksi mitään argumenttia, vetoatte siihen että "tulette tänne purkamaan traumojanne," vedät yhdestä hymiöstä koko tekstin tiettyyn kontekstiin (aika äärimmäistä heittää sarkastisesta hymistä mielipide suoraan siihen että hyväksyn myöhäisillä, sukupuolen takia tehdyt abortit ) ja varmaan ihan itsekin tajuat kyllä mikä pointti oli koko tekstissä, mutta vedät sen ihan tahallaan äärirajoihin koska hei--- muutenhan asioista voisi oikeasti keskustella. Ja siihenhän ei kyetä tai siinä olisi se riski että asioita pystyisi ajatella myös toisten näkökulmasta. Toi caps locki ja miljoonat huutomerkit kertoo tekstin laadusta ja kirjoittajan kypsyydestä tosi paljon. Kyllä me ymmärretään tuo fundamentalisi ihan ilmankin :D Sun oma teksti on täyttä totta ja ainoa oikea mielipide? Mun teksti taas "ripulivuodatusta, josta paistaa joku oletettu huono omatunto?" Mun omatunto ei kirku, että mä en tehnyt lasta väkisin, kun en sitä halunnut. Me mietittiin sitä monesta eri kulmasta ja jos me ei ikinä saada lapsia mä hyväksyn sen. Mulla on helpottunut olo, kun mä pystyn hyvinvointivaltiossa tekemään sen ratkaisun joka monissa muissa maissa olis mahdoton. On jotenkin outo oletus että kaikki lapsia edes haluaisivat...? Koska yhteiskunta niin olettaa? Olenko mä paha ihminen jos mä en koskaan halua omia lapsia...? Lapset on ihania kun ne on muiden, mutta lets face it--- elämää rajoittavia, rankkoja ja moni hautaa monet unelmat lasten takia. Se ei ollut helppo päätös, mutta mä en koe hetkeäkään tappaneeni ketään, varsinkaan omaa lastani. Mä en tiedä, millainen kasvualusta lapselle olisi ollut nuoret, siihen ei valmiit vanhemmat jotka olisivat kokeneet lapsen rajoitteena ja kriisinä. Se, että täällä on kaikki yltäkylläistä ei tee valmiiksi hyvää perhettä kenestäkään. Teillä on jumalaton empatia syntymättömiä alkioita kohtaan, mutta naisen joka ei koe kuin olemassa olevia huonoja vaihtoehtoja--- te ette löydä hitustakaan. Jos te Jumalaan vetoatte, aika farisealaista puhetta, kun ottaa huomioon että eikö synnit pitäisi antaa anteeksi jos katuu? Jeesuskin hengasi kaikkien niiden kanssa, joita muut ylväästi tulkisivat huonoiksi ihmisiksi. Mä en yleensä siteeraa raamattua mutta synnitön heittäköön ensimmäisen kiven. Musta se, että vaadittaisiin kaikkia kantamaan lasta 9kk ja antamaan se sitten pois on yksinkertaisesti liikaa vaadittu. Ja kaikki eivät ole iloisia lapsesta tai ota sitä jumalan lahjana, se on fakta. Ihmiset ei tule onnellisiksi samoista asioista, niin väärältä kuin se voi tuntuakin. Muuttuisikohan se nainen siitä väkisin onnelliseksi kun väkisin yrittäisi iloita vaikka sisin kirkuu ettei ei en halua? Ja kysymys, kai te tiedätte että jo Suomessa tehdään 10 000 aborttia joka vuosi? Muualla maailmassa kaikkea tilastoida mutta puhutaan sadoista tuhansista, miljoonista aborteista. Onko kaikki nämä naiset teistä murhaajia? Ja eritoten sadistisia ihmisiä? KAIKKI? Vai olisiko kyseessä vaan huonoon tilanteeseen joutuneista naisista, joista suurin osa on a) yrittänyt huolehtia ehkäisystä ja suurin osa kokee tunnontuskia, mutta tilanne vaan ei ole sellainen että äidin voimavarat, terveys tai elämäntilanne sitä sallisi.

      • etteootosissanne

        Se että yksin oleva köyhä rättiväsynyt äiti ei jaksa enää yhtään vauvaa? Afrikalla tarkoitin juuri sitä. Te ette voi täällä edes tajuta sitä tilannetta, että olet 15, et tiedä muusta maailmasta, sut on raiskattu ja koko suku (ainoa mitä sulla on ) hylkää kun se käy ilmi ettet ole enää neitsyt. Tai muut lapset on jo kuolemassa nälkään ja yksi olisi vielä tulossa. Pikku aborteilla tarkoitin just sitä, että täällä suojellaan alkiota/sikiötä aborttirajoilla. Tajusit sen varmasti kyllä, kunhan halusit kärjistää. Niinkuin nuo muutkin kommenttisi. Varmasti vähän ymmärrät kyllä, et vain uskalla koska koet niin suurta hurskausta paasatessasi täällä. Koet olevasi meidän yläpuolella, mahtaa olla mahtava tunne. Sitten joskus, kun joudut tilanteeseen jossa itse tai joku rakas ihminen on tilanteessa jossa ei ole kuin huonoja vaihtoehtoja--- mieti kuinka helppoa oli tuomita kasvottomia ihmisiä jotka on täällä vain nimimerkkeinä. Mä en tunne yhtäkään ihmistä, jolle abortti olisi ollut huvittava päätös. Mutta musta on uskomatonta, että te tuomitsette miljoonat naiset murhaajiksi, sadistisiksi ja itsekkäiksi tietämättä edes tilanteita abortin takana. Jos lapsen pitäminen olisi aina vain yhtä lahjaa ja hallelujaata, miksi niitä abortteja tehdään niin paljon..? Kaikissa yhteiskuntaluokissa, eri ikäiset. Raskaus, synnytys ja 18-vuoden kiiinniolo on paljon muutakin kuin yhtä juhlaa, siksi. Lasten kasvatus käy työstä ja lastensuojelu on kyynärpäitä myöten töissä, koska kaikki eivät tosiaan kasva vanhemmuuteen. p.s kävin katsomassa noita aborttikuvia moneen kertaan ennen keskeytystä. Eiköhän kaikki keskeyttävät käy- en usko että kukaan menee laput silmillä mihinkään, kyllä kaikki kerrotaan lekurissakin. Tein itse viikolla 5, näin sen ultrassa ihan itsekin. Ei sydämensykettä, hyvä kun löytyi ultrallakaan. Nyt elämä jatkuu ja mä en aio kaivella itsestäni väkisin mitään kirkuvaa omaatuntoa. Mä säälin noin kapeakatsaisia ihmisiä kuin edellä oleva vastaaja, mutta kaikki ei tosiaan ole nähneet maailmaa ja elämää ja vaikeissa tilanteissa olevia ihmisiä. Tuomitseminen on helppoa, saa nostettua itseään taas vähän muita ylemmäs. P.P.S kun tulet raivoamaan tähän viestiin takaisin, niin perustele kantojasi vähän enemmän kuin dissaamalla jtn mun traumoja. Alkaa olee aika kulunut juttu tälläkin palstalla. Antaisi haastetta tähänkin keskusteluun vähän enemmän, kun olisi kunnon perusteluja, omia näkökantoja eikä vain mun puheen lainausta ja "ITSEKÄS MURHAAAJAAAA OOTTE KAIKKI LAPSENTAPPAJIIIII" Sä et ota kantaa asioihin, sä keskityt jokaiseen argumenttiin kertomaan musta ja mun henkilökohtasista vioista :D Onko sulla oikeesti mtn sanottavaa esim. kehitysmaiden aborteille, noista tyttölapsista tai olla vastaamatta kysymyksellä kysymykseen. Jään odottelemaan mielenkiinnolla.


    • sekameteliripulia

      "Musta on huvittavaa, että kun ette keksi mitään argumenttia, "

      tai sinä et ehkä vaan halua nähdä niitä kun on liian kiperiä..? ;)

      " vedät sen ihan tahallaan äärirajoihin "

      Itseppä alotit, joten oletus oli että haluat sellasta keskustelua.

      "Mun omatunto ei kirku, että mä en tehnyt lasta väkisin, kun en sitä halunnut. "

      Puhtaalla omalla tunnolla, mitä et oo aikoihin nähnykään, et joutus vauhkoon täällä tollasia naurettavia valheseliselittelyjäs :DD niin että EI MEE LÄPI ;))

      "Mulla on helpottunut olo,"

      No siltä vaikuttaa joo :DDDD

      "Olenko mä paha ihminen jos mä en koskaan halua omia lapsia...?"

      Kyllä se mieli monella sitten muuttuu kun kasvaa aikuiseks. Sitten joudut viimestään todella tajuaan sen mitä teit ja kenelle..

      "Se ei ollut helppo päätös, mutta mä en koe hetkeäkään tappaneeni ketään, varsinkaan omaa lastani."

      Juuri tollasia säälittäviä itsepetoksia sä sit joudut siinä SYYLLISYYDEN kärvntävässä traumassas nyt vakuutteleen ittelles koko surkeen loppuelämäs :D onhan se kivempi "kokea" että ihan vaan kävi "poistattaan solumöykyn" eikä ainakaan lastaan tappanu.... ;)

      "millainen kasvualusta lapselle olisi ollut nuoret, siihen ei valmiit vanhemmat jotka olisivat kokeneet lapsen rajoitteena ja kriisinä"

      Sunkin lapses ois voinu saada rakastavan ja häntä kauan toivoneen kodin joidenkin toisten luota.

      "Teillä on jumalaton empatia syntymättömiä alkioita kohtaan, mutta naisen joka ei koe kuin olemassa olevia huonoja vaihtoehtoja--- te ette löydä hitustakaan."

      Onko jotenkin yllättävää jos lapsiaan huvikseen murhaavia kohtaan ei oikein heru empatiapisteitä normaaleilta lapsia suojelevilta ihmisiltä?

      "Musta se, että vaadittaisiin kaikkia kantamaan lasta 9kk ja antamaan se sitten pois on yksinkertaisesti liikaa vaadittu. "

      Älä sittten toki vaadi koskaan ketään pelastaan omaakaan henkees jos joskus olet elintärkeän avun tarpeessa... sehän ois ihan liikaa vaadittu!

      "Muuttuisikohan se nainen siitä väkisin onnelliseksi kun väkisin yrittäisi iloita vaikka sisin kirkuu ettei ei en halua?"

      Kuka täällä ois pakottaassa PITÄÄN niitä lapsia??

      "kai te tiedätte että jo Suomessa tehdään 10 000 aborttia joka vuosi? Muualla maailmassa kaikkea tilastoida mutta puhutaan sadoista tuhansista, miljoonista aborteista. Onko kaikki nämä naiset teistä murhaajia?"

      Niin? Sun mielestä tää on ilmeisesti vaan hyvä juttu. Mitä enemmän, sen parempi?
      Aborttikin on ihmisen suunnitelmallista tappamista, ja tällläselle tappamiselle on se ihan oma terminsäkin.

      "Afrikalla tarkoitin juuri sitä. Te ette voi täällä edes tajuta sitä tilannetta, että olet 15, et tiedä muusta maailmasta, sut on raiskattu ja koko suku (ainoa mitä sulla on ) hylkää kun se käy ilmi ettet ole enää neitsyt."

      Ja nääkin pätee taas hienosti Suomeen...

      "Pikku aborteilla tarkoitin just sitä, että täällä suojellaan alkiota/sikiötä aborttirajoilla. "

      Joo, tosi mahtavaa "suojelua", siis TAPPAMALLA!! :DDDD

      "Koet olevasi meidän yläpuolella, mahtaa olla mahtava tunne. "

      Ei se mikään pelkkää tunne oo, tottakai lapsiaan tappamattomat ON parempia!

      "Sitten joskus, kun joudut tilanteeseen jossa itse tai joku rakas ihminen on tilanteessa jossa ei ole kuin huonoja vaihtoehtoja---"

      No mikähän se vois olla, kun tiedän tasan tarkkaan että mukavuusaborttia en ainakaan tuu koskaan tekemään?

      "Tein itse viikolla 5, näin sen ultrassa ihan itsekin. Ei sydämensykettä, hyvä kun löytyi ultrallakaan."

      Ei se yhtään vähemmäks muuta sitä että tapoit oman lapses.

      "Nyt elämä jatkuu ja mä en aio kaivella itsestäni väkisin mitään kirkuvaa omaatuntoa. "

      Montako vuotta vielä meinaat tukahduttaa sitä ja syyllisyystuskaas? No, "laadukasta" :D loppuelämää sit vaan.....

      "kun tulet raivoamaan tähän viestiin takaisin, niin perustele kantojasi vähän enemmän kuin dissaamalla jtn mun traumoja."

      Ota nyt vaan ne raivokiihkos sumentamat lappuset simmuiltas ja lue uudestaan. Ehkä kykenet ne argumentitkin sieltä joskus löytään.

      • Eri henkilö

        "Älä sittten toki vaadi koskaan ketään pelastaan omaakaan henkees jos joskus olet elintärkeän avun tarpeessa... sehän ois ihan liikaa vaadittu!"

        Miten aborttia ja syntyneen ihmisen hengen pelastamista voi verrata toisiinsa? Tai no toki voi, abortti kun on edelleen laissa sallittu kun taas avun evääminen sitä tarvitsevalta rikos. Olen nyt pariin otteeseen nähnyt vastustajan vetävän tämän avun tarpeen esiin, miksi ihmeessä? Tottakai syntyneen ihmisen henki menee aina alkion edelle.


    • no eipä tietenkään

      "Miten aborttia ja syntyneen ihmisen hengen pelastamista voi verrata toisiinsa?"

      No miten nyt ihmisen hengen pelastamista ja ihmisen hengen pelastamista voi verrata toisiinsa?

      "kun taas avun evääminen sitä tarvitsevalta rikos."

      Ihan sun oma sakkis on kertonu ettei mitään yleistä auttamisvelvollisuutta sen mukaan oo :)

      "Tottakai syntyneen ihmisen henki menee aina alkion edelle. "

      Varmaan joo sillon kun on vastakkain henki vs henki (eikä jonkun itsekkään akan mukavuudenhalut tms. höpöhöpö-"naisen oikeudet").

    • jäiks paukut väliin

      "iita'''''
      29.6.2014 10:14"

      Voi voi :) aina tollasen katkeran pakkomielikön pitää tulla tänne ruikkaseen se viimenen kusimerkki vaikka asiaa ei oo ollu alunperinkään.

    • etteootosissanne

      Joo, niinku epäiliki, yhteenkään mun kysymykseen ei pystytty vastaamaan, kysymyksiin vastattiin kysymyksillä ja oletetuilla mun mielipiteillä ja taas hoettiin niistä traumoista :D Kuinkahan traumatisoitunu tää yks ihminen on, kun se tätä sanaa niin innokkaasti viljelee? Mä oon oikeesti pettyny tähän tasoon :D Voisko tänne eksyä joitain verbaalisesti lahjakkaampia "aborttia vastustavia" jolle olisi vielä edes muutama hattivatti laaksossa niin pääsisi oikeesti keskustelemaan. En suostu uskomaan että kaikki aborttia lähtökohtasesti vääränä pitävät on näin kipeitä ihmisiä. Eniten tän käyttämät sanat riehuminen ja raivoaminen saa suun messingille :D Toki oon psykaa opiskelleena oikein tietonen tietyistä defenssimekanismeista, joihin yhtenä kuuluu oman sairauden ja/tai piirteiden siirtäminen muihin, mutta en jotenki uskonu löytäväni näin oppikirjamallia jostain suomi24 aborttipalstalta :D

    • näinpä sitten taas

      "kysymyksiin vastattiin kysymyksillä"

      Sokkoummikko ei niiltä traumoiltaan kykene näkeen ainuttakaan vastausta ja kysymyksetkin on edelleen ihan liian kiperiä, aijai... ;))

      "Kuinkahan traumatisoitunu tää yks ihminen on"

      Kerroppa nyt jo niillä ylijumalaisen mutumeedion kaikkitieto-lahjoillas mistä täällä lapsiaan tappamattomilla ja niitä suojelevilla jotain traumoja oiskaan? :)

      "olisi vielä edes muutama hattivatti laaksossa niin pääsisi oikeesti keskustelemaan. "

      Sulle on vastattu alentuen lähemmäs omaa "aution muumilaakson" tasoos, mutta menee näköjään sittenkin yli ymmärryskykys ;DD

      "kaikki aborttia lähtökohtasesti vääränä pitävät on näin kipeitä ihmisiä."

      Siellä se lapsensa itsekkäästi mukavuustappanu haukkuu MUITA KIPEIKS!!!!!????? XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

      "Toki oon psykaa opiskelleena oikein tietonen tietyistä defenssimekanismeista, joihin yhtenä kuuluu oman sairauden ja/tai piirteiden siirtäminen muihin,"

      Taitaa olla se sokee piste omies kohdalla, tässä ja varsinkin niissä kieltodefensseissä ;) edustat toki varottavana esimerkkinä useempaakin....

    • Anonyymi

      Tässä tuore kokemukseni keskeytyksestä rv8+3. Yritin päästä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, koska kärsin mielenterveysongelmista ( johtuvat kahden vauvaikäisen lapseni kuolemista, molemmilla eri syy, molemmat voivat periytyä). Vaikka olen aikuinen, melkein 40-vuotias, abortin odottaminen oli sietämätöntä ja mietin ihan hulluja ajatuksia miten saisin homman hoidettua. Mieli järkkyy ja pahasti.
      Perjantaina sain vihdoin suun kautta ekat lääkkeet, ja hoito oli erinomaista. En saanut oireita, ja olin helpottunut että pystyin laittamaan loput lääkkeet emättimeen. Pelkäsin että oksennan jos otan suun kautta.
      Vuoto alkoi tunnissa, melko kivuton. Makailin 1,5 tuntia että varmasti ehtivät imeytyä. Sitten yritin pysyä jalkeilla, mutta ei se täysin onnistunut. Noin kolmen tunnin kuluttua vuodon alkamisesta kivut edelleen kohtalaiset, mutta vuoto erittäin runsas. Jouduin turvautumaan vauvan vaippoihin, kun yösiteet eivät pitäneet montaa minuuttia. Vuoto oli räjähdysmäistä, ja lopulta säikähdin. En jaksanut istua pöntöllä viittä minuuttia pidempään, ja kun menin pitkälleen, täytyi noista vessaan 10 min välein. Vähintään. Silti oli sukatkin veressä.
      Tätä kesti kolmisen tuntia, ja aloin olla aivan l

      • Anonyymi

        Siis hetkinen.. olet aiemmin menettänyt vastentahtoisesti (?) 2 lasta ja nyt "hoidat" niiden aiheuttamia traumoja tappamalla uusimman tulokkaan..? Auttoiko?


    • Anonyymi

      Jatkuu..
      Lopussa. Olisin halunnut varmistua että alkio tulee ulos, ja kätilö kehoitti tarkkailemaan että vaalea alkio tulee ulos. No se oli mahdotonta, kun verta ja hyytymää tuli niin paljon.
      Nyt melko kivuton, vuoto menkkamainen. Täytyy vaan toivoa että kaikki tuli ulos! Jälkitarkastus 4 viikon päästä.
      Oli raju kokemus, vaikka mulla on takana 3 synnytystä, 1 sektio ( vauva kuoli), ja loppuraskauden synnytys jossa vauva myös kuoli. Tsemppiä kaikille, homma on ohi puolessa päivässä.

    Ketjusta on poistettu 51 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe