Madeiralla tekemistä nuorille/lapsille myös?

Neitipienoinen

Itse olen lähdössä perheeni kanssa ensi vuoden maaliskuussa Madeiralle. Kaksi omaa lasta, yksi 12v ja toinen 15v ja 15v tytölleni samanikäinen kaveri mukaan. Onko Madeiralla yhtään mitään tekemistä lapsille ja nuorille?
Esim. viime vuonna olimme Teneriffan Americasissa, ja jo kaupungista löytyi kaikenlaista tekemistä; shoppailua, hyviä ravintoloita, ja kaikkea kivaa. Mutta kaiken huippu oli eläinpuisto Loro Parque, ja autoreissu tulivuori Teiden huipulle.

Löytyykö Madeiralta mitään tyyliin samanlaista kivaa nuoremmille, kuten Teneriffalta? Vanhemmille tietenkin löytyy, onhan sielä ihanat maisemat ja mahdollisuus ottaa aurinkoa vaikka kuinka!
Mutta nyt kyse lapsista. Asiasta tietävät, olkaa kilttejä, ja kertokaa! :)

12

3563

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täytyy sanoa

      on Madeirallakin kauppoja joten shoppailu onnistuu, siitä auringonotosta en olisi tuohon vuodenaikaan niinkään varma.

    • ehkäpä.

      Riippuu taas vähän nuorten kiinnostuksen kohteista.
      Jos hulppeat maisemat ja korkeuserot tai kulttuuri kiinnostaa sekä mahdollisesti patikointi (levadat), niin eiköhän löydy.

      Nuorison ja shoppaileville aikuisille sopivia kauppakeskuksia on kaksi, toinen hotellialueen perällä "Forum Madeira" ja toinen "Madeira Shopping" kaupungin yläpuolelta menevän moottoritien toisella puolella. (Samoja kansainvälisiä ketjuja osin kuin tännekkin on viime aikoina tullut (esim. Sara) ja hinnat likimain samaa tasoa).
      http://www.madeirashopping.pt/mainsite/common/default.aspx?
      Keskustan kauppakeskukset eivät ole kovin hyviä, kauppahallissa taas pitää käydä muuten vaan...

      Turistisivut:
      http://www.madeiratourism.org/pls/wsm/wsmwhom0.home?p_lingua=en&p_sub=1
      Muutama paikka, jossa elämyksiä:
      http://www.madeiracablecar.com/
      http://www.storycentre.com/
      Vuokra-auton vaativat:
      http://www.parquetematicodamadeira.pt/en/default.asp
      http://www.grutasecentrodovulcanismo.com/en/default.asp
      (viime mainittu ei ahtaan paikan kammoiselle)

      Keskustan yläpuolella on kasvitieteellinen puutarha "Jardim Botânique", joka on hieman tylsä nuorisolle, mutta ehkä sen yhteydessä oleva lintutarha "Loiro Park" kiinnostaa, ainakin siellä on papukaijoja ja albiino riikinkukkoja:
      http://www.sra.pt/jarbot
      http://www.telefericojardimbotanico.com/

    • Madeiran ilmasto poikkeaa ilmeisesti Teneriffan ilmastosta. Madeira on lämmin ympäri vuoden, mutta jonkinasteinen vaihteleva pilvisyys ja sade tai sadekuurot ovat jokapäiväistä.

      Suomalaiselle Madeiralla on aina lämmin, mutta varsinainen aurinkorannikko se ei ole samalla todennäköisyydellä kuin Costa del Sol tai Islas Canarias.

      Hyvällä tuurilla voi mennä viikko, parikin täysin ilman sateita, etenkin kesäaikaan. Maaliskuu on kevättä, paikallisesti osittain vielä talveakin ja sää on epävakaisempaa.

      Uskon, että nuoria viehättävät yksistään Madeiran Suomesta jo niin kovin erilaiset, vaihtelevat pinnanmuodot.

      Netistä saattaa löytyä tietoa myös paikallisista värikkäistä tapahtumista. Tässä linkki Funchalin kaupungin sivuille:

      http://www.cm-funchal.pt/cmf/en/Default.aspx?SID=26

      Maaliskuun 2008 kalenteri on ilmeisesti vielä tyhjä, mutta tarkistakaapa tilanne lähempänä matkaa.

    • Absinth70

      Ite olin töissä siellä viime talvena ja ilmat oli aika vaihtelevia. No maaliskuussa on kyllä jo aika lämmintä. Uimaloissa voi käydä uimassa, sillä kovin kummoisia hiekkarantoja ei ainakaan Funchalissa ole.
      Mutta pari pientä kyllä löytyy. Mukavia ravintoloita on Madeirallakin paljon, ja shoppailumahiksia myös. Keskustassa on paljon pienempiä liikkeitä ja isoin ostoskeskus on Madeira shopping, johon pääsee bussilla. Kaupungissa on myös kaksi köysirataa joilla pääsee Monte-nimiseen kylään vuoren rinteelle. Sieltä voi laskea sellasella kelkkahäkkyrällä sitten alas. Myös meriretki Kolumbuksen laivasta tehdyllä kopiolla on mukavaa ajanvietettä.

    • Neitipienoinen

      Kiitos teille vastauksista, nyt voi jo paremmin mielin ajatella lähtöä lasten kantilta!

      Mutta tuota, tosiaankin tuosta ilmastosta.
      Voiko olla, että maaliskuussa ilmasto Madeirallakin olisi vielä sen verran "viileää", ettei tee mieli vielä hotellin uima-altaissa/merivesialtaissa uida?
      Olemme menossa hotelliin, missä on myös sisäallas, mutta meillä tosiaan on mukana tyttäreni kaveri, joka ei ole ikinä ulkomailla ollut, ja haluttaisiin nyt antaa niin hyvä kuva kuin pystytään.

      Viimeksi kun oltiin Teneriffalla viime vuoden joulukuussa, oli asteita silloin jo yli 20, jolloin pystyi todella hyvin uimaan meressä ja uima-altaissa, luulisiko jo, että Madeiran lämpöasteet maaliskuussa yltäisivät jo yli kahteenkymmeneen?

      • ...Funchalista löytyy mm. tästä linkistä:

        http://www.wunderground.com/history/airport/LPMA/2006/3/20/DailyHistory.html?req_city=NA&req_state=NA&req_statename=NA

        Virallisesti mitatut lämpötilat hipovat 20 C. Auringonpaisteessa on lämpimämpää. Madeiran ilma on usein kosteampaa kuin Suomessa, minkä vuoksi se tuntuu lämpimämmältä, pehmeältä eikä Suomen ilmaston kaltaisia kylmiä tuulia tunneta. Huomaa myös, että päivä- ja yölämpötilojen ero on vain muutama aste.

        Lämpötila saattaa Madeiralla poikkeuksellisesti nousta yli 20 C helmikuussakin, liekö sitten globaalin ilmastomuutoksen syytä.


      • himpun

        Yleensä Funchalissa tarkenee pohjoismaalaiset shortseissa poutapäivinä, illalla pitkälahkeista ja -hihaista sekä sadepäivinä.
        Sadekuurot usein lyhytaikaisia Funchalissa.

        Retkille ja "ylös" mentäessä myöskin tuultapitävää pitkähihaista mukaan.
        Saaren pohjoisrannikolla ja osin muuallakin sateisempaa, ne "pienilmastot" nääs.

        3-4-tähdenkin hotelleissa on lämmitettyjä ulkoaltaita ainakin osin (vaikka matkaoppaassa ei asiaa olisi aina mainitukkaan), joissa on ollut ihan ok uida myös helmikuulla.


    • Porto Santoon

      Naapurisaareen, Porto Santoon, pääsee lautalla (n 50€ aikuinen) tai lentokoneella joka hieman kalliimpaa. Siellä riittää hiekkarantoja jos niitä alkaa kaipaamaan. Ja sitten on myös niitä ristilyjä joilla pääsee katsomaan valaita ja delfiinejä.

    • Jus tulin - joskus taas menen

      Just olin Funchalissa 12- ja 14-vuotiaiden kanssa. Hotellin lämmitetyt uima-altaat oli mieluisassa käytössä, shoppailivat kahdestaankin läheisessä ostoskeskuksessa. Montelle pääsee ilmahissillä, siellä upeat näköalat, korikyyti takasinpäin. Oli nuorista ok ja erilaista. Kuljimme myös levadoilla hyvin eväin hedelmäpuita ihaillen. Autoreissu vuorille, joita riittää, oli huikea näköaloineen. Ruokaa löytyy tuttua ja oudompaa, silti hyvää. Siellä on kuulemma Funchalin lähellä myös lintupuisto ja merieläintarha, merivesialtaita rannalla tms. Hyvä "Kanarian kaltainen" hiekkaranta viereisellä Porto Santon saarella, sinne pääsee laivalla päivittäin.Jeeppisafarille pääsee kans. väl. retkeily-yrittäjien retkillä.
      Väki Madeiralla on englanninkielitaitoista, kohteliasta, ei ollut sönkkääviä turisteja tai varkaita, joten nuoretkin rentoutuivat. Ei käynyt aika pitkäksi, ja oppaat kertoili lisää vaihtoehtoja tekemiselle. Upeat nettisivut videoin ja panoraamoin löytyy googlettamalla matkaa odotellessa.
      Iloista matkan odotusta!

    • Minni:)

      Moi! Olen ollut jo kerran (vuonna 2008) Madeiralla. Mahtava kokemus! Suosittelen kasvitieteellistä puutarhaa, sillä se oli hyvin kaunis ja monipuolinen. Kun olimme siellä tammikuussa, oli melko lämmin, lämpötila hipoi 25 astetta. Mutta yksi huono puoli matkassa oli: kulkukoirat! Jos ootte lähdossä, muistakaa, ettei kannata roikottaa esim. voileipää kädessään. Joku voi vielä tulla ja napata sen! :)

      • Satunnaisella matkaillijalla voi olla hyvää tuuria sään suhteen, mutta suositan kuitenkin varautumaan jonkin verran viileimpiin lämpötiloihin, ettei tulisi ikäviä yllätyksiä. Sitä paitsi kirjoittajan mainitsema 25 C tuskin on virallisen mittauksen lukema. Funchalin tammikuun keskimääräinen maksimilämpötila on hieman yli 19 C; vastaava yön minimi on noin 13 C, Vuorilla ja pohjoisrannikolla liikkuvat tarvitsevat villapaidan ja tuulenpitävää vaatetta ylle. Tammikuu on vuoden sateisin kuukausi Madeiralla - keskimääräinen sademäärä ylittää 100 mm (102,7). Sadevuorokausia (sataa 0,1 mm tai enemmän) on tammikuussa tusinan verran.

        Minua koirat eivät ole Madeiralla kiusanneet. Aikaisemmin, kun kävimme useammin Algarvessa, otimme jäykkäkouristusrokotuksen.


      • Ei vesipulloakaan

        Miksi pitää kulkea "voileipä kädessä"?
        Ruokailut ja kulkeminen erikseen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      68
      2979
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      417
      2861
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      100
      2256
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      91
      2103
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1914
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1854
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1850
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      152
      1818
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      330
      1711
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1652
    Aihe