GPS

LAPINHULLU

Mistä ja millainen GPS olisi hyvä geokätköilyssä? Onko kännykkäohjela parempi vai oma laitteensa?

3

1600

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vaihtoehto..

      itse suosin kännyä ja siinä bluetooth-palikkaa. on valinnanvaraa eri ohjelmista ja voi aina vaihtaa parempaan ohjelmaan kun sellaisen löytää.
      lisäksi känny on aina mukana ja tulitikkuaskin kokoinen gps-palikka kulkee vaikka taskussa.

    • Geo Kätköilijä

      Minä hankin aidon retkeily-GPS:n. Siinä on etuna kohtalainen kartta, jossa näkyy polut, purot, korkeuskäyrät ym. eli auttaa usein reitin valinnassa. Kätköt pystyy lataamaan suoraan netistä laitteelle, ei tarvi näpytellä eikä tule kirotusvirheitä. Kompassi, arvioitu koordinaattien tarkkuustieto, ym saatavilla. Tietoa on monta ruudullista, mikä tuskin on tilanne vaihtoehtoisilla laitteilla. Fillariteline ja vyöklipsi ovat myös käytössä hyväksi havaittuja lisiä.

      Valinta riippuu paljon käyttöaikeista. Nyt kun tunnen asiaa enemmän harkisisin Pocket PC:tä jossa on mukana GPS. Etuna se että saisi kätköjen kuvaukset esimerkiksi pdf:nä aina mukaan. Jos sitten paikan päällä menee sormi suuuhun eikä kätkö meinaa löytyä, niin voi katsoa lisätietoja. Ehkä kyseessä olikin mystery-kätkö ja tarkat koordinaatit pitää laskea tai multikätkö ja annetulta paikalta pitää etsiä jotain lisätietoa seuraavalle rastille. Tai ei muuten vain löydy ilman vinkkiä.

      Kätkökuvausten tulostaminen on liian kallis vaihtoehto, kuten jossakin kätköilysivuilla todetaan mustesuihkukirjoittimen muste maksaa enemmän kuin kalleimmat hajuvedet.

      PocketPC Gps Gsm yhdistelmällä saa jopa reaaliaikaisen yhteyden kätkön kuvaukseen, jos on valmis maksamaan linjayhteydestä. Minulle riittäisi myös muutaman päivän ikäinen tieto, niin on-line en elä elämääni. FTF:ien metsästäjät ehkä arvostavat reaaliaikaista tietoa.

      Toisaalta käytän gps:ää muutenkin luonnossa liikkuessani, eli ei valintani ollut välttämättä huono. Mikäli olisin ostotilanteessa, niin pitäisi selvittää PocketPc-laitteiden GPS:n ominaisuduet ennen lopullista päätöstä.

      Kännykkä-GPS:ssä on osin samankaltaisia etuja. Yksi laite joka on muutenkin aina mukana. En tunne käytännön tilannetta, mutta pitäisi selvitää että saako känny-GPS:ään karttapohjia (käytössä ilmaisia eli ei nettiselaimella kalliilla yhteydellä ladattavia) ja minkälaisia. Muutenkin GPS-ominaisuudet ja käytön helppous.

      Näistähän löytyy kaikkia variaatioita, eli laitteita jotka ovat lähinnä kännyköitä, mutta niihin on lisätty kämmenmikro- ja / tai gps- ominaisuuksia. Tai kämmenmikro, joka toimii samalla kännykkänä ja/tai gps-vastaanottimena.

      Minä olen muuten hankkimassa PocketPC:tä GPS:n rinnalle. Siinä mielessä huono ratkaisu, että joutuu raahaamaan kahta (=kolmea känny mukaalukien) laitetta. Kun se gps kerran on, niin kämmenmikrolta en tuota edellytä. Kämmenmikroista löytyy aika niukalti tietoa ja tarjontaa. Asiaa tuntemattoman on myös vaikea tietää mikä on uutta ja mikä vanhaa, eli on vaarana haksahtaa markkinoilta poistuneeseen vanhaan laitteeseen.

      Geokätköilyn alkutaipaleella, kun ei ehkä ole vielä varma jatkuuko harrastus, kannattaisi ehkä aloittaa lainalaitteella tai jollakin muulla halvalla vaihtoehdolla. Kaikissa on kätköilyyn riittävä tarkkuus.

      • LAPINHULLU

        Kiitos asiallisesta ja tyhjentävästä vastauksestasi. Jopas tulikin mietittävää kerrakseen. Eipä auta kuin surffata sivuille ja lähteä vertailemaan laitteita keskenään.
        Paljon kiitoksia vaivan näöstäsi. toivottelee aloittelija!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      133
      3427
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1359
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1310
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      68
      1170
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1104
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1071
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1009
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      986
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      43
      973
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      48
      880
    Aihe