Chihuahua vai kääpiöpinseri?

suvi20

Kumpi olisi parempi rotu? mielipiteitä ja perusteluja kokemuspohjalta, kiitos. Kerrostaloasuntoon tulisi ekaksi koiraksi.

16

2223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kääkkä-poika

      Moi!

      Omalta osalta voin sanoa että chihuahuat ovat kauheita räksyttämään ja vaikeita koiria! Otse mietittiin samaa että kumpi aiemmin :)

      Kääpiöpinseri on mahtava rotu :) Todella seurallinen ja ihana kaveri! TOdella hyvä lenkkikaveri koska virtaa riittää vaikka muille jakaa. Kääkkä on ulkomuodoltaan mielestäni tyliikäs ja elegantti! Itse en ikinä vaihtaisi koiraani mihinkään. Osaa kääpiöpinseri olla hankalakin temperamentin takia. Mukava harrastus ja seurakoira.

      Chihuahuat ovat trendikoiria jotka on todella vaikea opettaa sisäsiistiksi. Tunnen monta ihmistä joilla on kyseisiä koiria. Ovat ihania koska ovat todella pieniä mutta ei kääkkä ole myöskään ISO :)

      • suvi20

        ok.. et ei o sinänsä vikoja siinä? kans yks tuttu kerto kun oli hoitanu chihua niin se oli meinannu syyä ittensä ähkyyn.. ja huuti koko ajan..siis se koira :)


      • Eipä

        tainnut olla ihan puolueeton vastauksesi(eikä jonkun muunkaan), vaikka kaikkihan me omiamme puolustamme. Ei silti pidä alkaa "levittämään" mitä sattuu jos ei ole täysin varmaa tietoa. Valitettavasti joidenkin kohdalla chihut ovat trendikoiria, mutta ei suurimmalle osalle omistajista! Chihuja EI ole yhtään vaikeampi opettaa sisäsiistiksi kuin muitakaan rotuja. Urokset saattavat merkkailla (joka ei tarkoita etteikö koira muuten olisi sisäsiisti) mutta yleensä se hoituu pienellä leikkausoperaatiolla... Ja eräs toinen kirjoitteli ettei chihuista ole lenkkiseuraa, kyllä ne kuulkaa jaksaa painaa menemään kokoisekseen yllättävän nopsaan ja pitkään! Tietenkään mitään pentua ei saa viedä mahdottoman pitkille lenkeille ennen kuin luusto ok. Tuo 4km:n lenkki menee aikuiselta chihulta helposti. Enkä kyllä ole kuullut vielä että tuo "itsensä kuoliaaksi syöminen" olisi mikään chihujen normaali piirre, on kyllä ollut jokin poikkeustapaus... Chihut eivät myöskään ole mitenkään erityisen arkoja, meidänkin pojalla on niiiiiin suuri ego kun niin pienellä vaan voi olla. Itselläni on siis kokemusta chihuista, mutta en silti ala "lokaamaan" tuota toista rotua. Piti vain hieman tulla korjaamaan luuloja, ettet saa totuudenvastaista kuvaa rodusta, mutta jos et ole ennen omistanut koiraa, niin suosittelisin jotain muuta rotua kuin chihua.


    • kääpiöpinseri...

      Eli riippuu haluatko harrastuskoiran vai seurakoiran?

      Kääpiöpinseri minusta terveempi rotu kuin chihu. Ja lisäksi vielä koiran näköinen. Ei lyttäkuonoa,pallo silmiä.Ei siis ole niin onnettomuusaltis kuin chihu.
      Chihut melko arkoja,kääkät taas pärjäävät isompienkin kanssa niillä itsellään mahtava ego...=)(etenkin uroksilla)

      Itse olin saman tilanteen edessä kuin sinä. Mutta päädyin juuri kääpiöpinseriin,sillä halusin koiran jonka kanssa voi kulkea metissä,lenkityttää..Chihu jaksaa kyllä jonkin verran mutta enimmäkseen se on semmosta hidasta lyllerrystä..Kun kääkkä jaksaa taas ravata loputtomiin vierellä ja on aikamoinen akrobaatti ja nauttii tekemisestä..ELi kääkkä kyllä kannattaa kouluttaa,muuten siitä voi tulla hihnassa vetäjä ja räksyttäjä..

      Mutta molemmissa roduissa sanoisin että uroksilla voi olla sisäsiisteysongelmia. Eli saattavat nostaa koipea sisälle..Ja etenkin vanhana nuo chihut kusevat minne sattuu..

      Molemmat rodut kylmänarkoja.Tosin olen huomannut että oma kääkkä välillä niin herkkäpoika että saattaa vain muuten täristä pikkukoirien tapaan jos havaitsee jotain järkyttävää..Mutta kaikennäköistä villanuttua saa ostaa.Kääpiöpinsereillähän vatsan alus ihan kalju,joten jäätyvät talvella helposti.

      Vaikka kääpiöpinseri semmonen duracell koira onkin nauttii sekin chihun tapaan sylissä olosta,sekä tykkää käpertyä viltteihin..

      • suvi20

        Ok.. kyllä meinasin lenkittää jne paljon kun käyn ite n. kerran päivässä lenkillä, jotai 4km.

        nii luin kans et aika kylmänarka..mut ois kans kiva jotai "vaatetta" hommata :) no joo..

        oon vaan pienestä asti halunu koiran.. ja ois ehkä aikaa enempi kun ei o enää koulua. onhan se varmaan joka rodussa, et koulutettava, ei ykskään itestään niitä osaa.. narttukoiran meinasin, et jos joskus teettää pentujakin.


      • heheh

      • chihun omistaja ja kääkän myös

        Terveys aika kiinni suvusta.Molemmat chihut aivan terveet. Meidän chihut eivät todellakaan ole arkoja.Ghihuilla myös iso ego!
        Chihut kävelevät pitkiä lenkkejä 3kertaa päivässä.Ei todellakaan mitään lyllertäjiä.Molemmat myös sisäsiistejä toisin kuin tuo meidän kääkkä. Kumpikin pk joten eivät tarvitse vaatteita kun vasta -20 astetta.Silloin ei tosin muutenkaan tehdä kovin pitkiä lenkkejä.
        Chihu helpompi kouluttaa ja sata kertaa rauhallisempi.


    • Kokemusta on

      Suosittelen ottamaan chihun. Paljon rauhallisempi ja helpompi kouluttaa. Nyt itsellä chihun kaverina kääkkä pentu. On paljon vilkkaampi ja tempperamenttisempi kuin chihu.
      (2 chihu urosta kääkkä uros)

      • sanan varsinaisessa merkity...

        Meillä kääpiöpinseri ja suosittelen sitä rotua jos olet aktiivinen ja jämäkkä ihminen. Oikeanlaisilla vaatteilla kääkkäkin pärjää kylmässä ja jaksaa todellakin lenkkeillä ja harrastaa. Kääkkä on myös oiva vahtikoira, meillä kolme koiraa ja kaksi isoa mutta eniten ihmiset arastelevat pienintä! =)

        Jos jaksat olla kärsivällinen ja rakastava kasvattaja niin ota kääpiöpinseri. Mutta muista että se on ERITTÄIN määrätietoinen ja viisas rotu joka kaipaa aktiviteettia ja koulutusta.


    • ........................

      kääpiö pinserit on herrkä haukkusempia ja yleensä agressivisia muita koiria kohtaan. eli ota narttu.
      molemmat on itsepäisiä isottelijoita ja haluaa omistan ehdottoman huomion ja rakkauden chihut todella mustasukkaisia
      oletko ottanut selvää venäjän toy terrieristä? todella kaunis vähän ku noiden sekotus

    • kääpiöpinseri-chihau

      meillä on sekarotuinen koira ja siinä sattuu olemaan kääpiöpinseriä ja chihuauaa
      hankkikaa semmonen se on just best

    • kasoo

      meillä sama pohdinta ja päädyin kääpiöpinseriin. Tyttö on aivan mahtava. todella utlias tosin ja haukkuherkkä mutta koulutuksen avulla tästäkin selviää. Luulisin että kukaan ei voi asiaa puolsetasi päättää. rakastan kääkkääni mutta chihua olisin varmasti rakastanut yhtäpaljon. Ei voi määritellä kumpi on "parempi" rotu

    • kääkkächihu

      Minulla on 1vuotias kääpiöpinseri narttu ja siskollani 2v chihu narttu. molemmat koirat todellla ihania, mutta kyllä egoa riittää kummallakin!
      yhtälailla jaksaa kummatkin lenkkeillä, kun on pienestä asti totutettu liikkumaan. (ei nyt ihan pentuna mitään 10km lenkkejä, mutta ymmärrätte varmaan). turha olettaa, että sohvaperuna jaksaa yhtäkkiä lähteä vetämään monen kymmenen kilometrin lenkkejä jos on rapakunnossa, rodusta riippumatta.

      haukkuherkkiä on molemmat rodut, mutta me ollaan ainakin kovalla kurilla saatu kitkettyä turha räksytys. jos minun neiti on nukkumassa ja ovikello soi niin alkaa haukkua, mutta normaalisti ei hauku edes ovikelloa. siskoni chihu on lähes äänetön.

      kylmää ei kumpikaan kestä hyvin, mutta laadukkailla vaatteilla onnistuu ulkoilu loistavasti myös talvella!

      chihulla kesti sisäsiisteyden oppimisessa melko pitkään, ehkä reilun vuoden iässä alkoi oppi mennä perille. minun koirani oli melko siisti puolen vuoden iässä.

      mahtavia rotuja mielestäni molemmat, mutta itseäni vähän hirvittää chihun pienuus! tuntuu, että koko ajan pitää vähän varoa. siskoni chihu painaa n. 2,5kg ja minun kääkkäni 5kg, joka on itselleni loistava koko. helppo ottaa kummatkin mukaan joka paikkaan, kun voi napata vaikka kainaloon!

      en ehkä ensi koiraksi olisi itse ottanut kumpaakaan rotua, sen verran saa olla tiukkana kasvatuksen kanssa. olen nähnyt kummastakin rodusta tosi huonosti koulutettujakin yksilöitä ja ihan hirvittää! chihusta tulee kuulemma melko helposti pelkopurija. oikealla koulutuksella tuommoisetkin on tietenkin mahdollista kitkeä. :) ihania rotuja kummatkin!

    • pinseriemäntä

      Voin vain kertoa omasta kääpiöpinseristä.On tällä hetkellä 13v,vanha poika,Kerran käyty eläinlääkärissä koko elinaikana,rokotusten lisäksi.terve,aktiivinen rotu ,ISO koira pienessä koossa.Rakastaa perhettä ja lapsia, hyvä harrastus koira.Jaksaa kävellä pitkiä matkoja,innokas oppimaan uutta.Asumme kerrostalossa ja oppii kyllä talon tavoille sinunkin koirasi kun vaan opetatte.Meidän boju haukkuu vaan ovikelloa.Chihuahuat muotikoiria,minun mielestä..Onnea silti koiran hankkimiseen,etsi hyvä kennel,tutustu koirien oloihin ja pennun vanhempiin.terv. BOJU ja emäntä :)

    • Kääpiöpinserikainalo

      Kääpiöpinseri. Chihuahuat ovat kovaäänsiä ja hieman ärhäköitä, mutta kääpiöpinserit ovat lutuisia. Meidänkin kääpiöpinseri nukkuu joka yö kainalossani :3 kääpiöpinsereitä ei tarvitse trimmata tms, chihuahuan turkki (pitkä) vaatii hoitoa.

    • kääkkis1

      Aattelin nyt minäkin kertoa vertailu mielessä omasta kääpiöpinserin narttupennusta, mulla ollut siis vasta muutaman viikon. Ei hauku ovikellolle tai millekkään muulle ulkoa tulevalle äänelle, voi osittain johtua siitäkin että koko pentuajan tottunut kasvattajan luona vilkkaaseen perhe-elämään, iso kiitos siis siitä! ja toivottavasti ei haukkuminen alakkaan, koska kerrostalossa asutaan...

      Oma koirani on todella energinen ja hieman kovapäinen, eli sinnikkyyttä kyllä löytyy! Tykkää kaikista ihmisistä ja koirista mitä on tavannut :) Pikkuinen haluaa olla IHAN kaikessa mukana mitä teen, sohvalle ja sänkyyn haluaisi aina vaikka kesken leikkiensä jos vain minä siellä olen. Tykkää äärettömästi olla sylissä ja mieluiten nukkuisi aina sylissä tai kaulalla, missä kuulee sydämen sykkeeni ja ilmeisesti verenkierto on parhaimmillaan ihmisellä siellä? samaa olen kuullut muilta että tämän rodun pennut kiipeää usein ihmisen kaulalle nukkumaan..

      Niiin ja tuosta kiipeämisestä sen verran, että aika apina rotu on :D Pentuni oli aluksi metrin korkuisessa aitauksessa, kun olin poissa ja muutaman kerran jälkeen alkoi kiivetä aidan yli... Rotu sopii ihmiselle joka osaa olla jämäkkä ja jaksaa keksiä tekemistä koiralle päivittäin/ harrastaa aktiivisesti jotakin :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      67
      1666
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      162
      1379
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1222
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1194
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1086
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      68
      842
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      825
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      186
      732
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      92
      717
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe