Lassie?

neiti-ehtivä

aiomme ehkä ostaalassien, sellaisen pieni kokoisen? minkä rotuinen se on, ihanko vaan lassie?

kuinka paljon on hinta?

8

1816

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jokunen...

      ei ole rotu, vaan koiran nimi. Lassie oli/on rodultaan pitkäkarvainen collie ja "pienikokoinen collie" on sitten shetlanninlammaskoira.

      Kannattaa tutustua "hankittavaan" rotuun sen verran, että tietää rodun nimen eikä vain ulkonäön.

    • collien omistaja

      Ole kiltti äläkä ota koiraa. Jos et edes ole tietoinen rodusta ja toinen kysymyksesi koskee jotain niinkin epäolennaista kuin hintaa, niin anna olla! Jos todella haluat koiran otat ensiksi selvää ko rodusta, koiran koulutuksesta, otat yhteyttä kasvattajiin yms. Rotu kuin rotu vaatii johdonmukaisen kasvatuksen, jotenkin tuntuu,ettet ihan ole tarpeeksi vanha siihen. Shetlanninlammaskoira pienestä koostaan huolimatta on varsin vilkas rotu ja vaatii lenkityksien lisäksi myös runsaasti virikkeitä ja aivotyöskentelyä.

      • Shetlanninlammaskoira

        Minulla on Shetlanninlammaskoira ja se on luonteeltaan hyvin vilkas ja huomiota kaipaava. Kannattaa miettiä onko aikaa olla sen kanssa, koska se on ihan huomion kipeä! Se meidän Shelttis on 9- vuotta ja jaksaa vielä riehua ja hyppiä päin seiniä :D Itsekkin olen tosi aktiivinen joten semmoinen koira oli kuin luotu minulle! :)


    • Shetlanninlammaskoira

      Minulla on Shetlanninlammaskoira ja se on luonteeltaan hyvin vilkas ja huomiota kaipaava. Kannattaa miettiä onko aikaa olla sen kanssa, koska se on ihan huomion kipeä! Se meidän Shelttis on 9- vuotta ja jaksaa vielä riehua ja hyppiä päin seiniä :D Itsekkin olen tosi aktiivinen joten semmoinen koira oli kuin luotu minulle! :)

    • Television Lassie on tosiaan rodultaan pitkäkarvainen collie tai suomalaisittain skotlanninpaimenkoira ja semmoisen säkäkorkeus on n. 55-60 cm ja paino 20-30 kg. Suomalainen rotumääritelmä tunnustaa kolme väriä: soopelin (kullanruskea, Lassien väri), kolmivärisen (tricolor, musta kellertävion ja valkoisin merkein) ja merlen (kuten kolmivärinen, mutta mustat alueet laikuttuneet harmaalla). Kaikilla on rotutyypilliset valkoiset merkit. Collieita löytyy myös lyhytkarvaisena.

      Pienempi samannäköinen rotu on shetlanninlammaskoira, tuttavallisemmin sheltti. Samat värit kuin collieilla ja lisäksi mustavalkoinen ja ns. bimerle, jolla ei ole keltaisia tan-merkkejä. Sheltit ovat kalliimpia, parissa näkemässäni ilmoituksessa pennun hinnaksi on ilmoitettu 1300€! Shelttien koko vaihtelee, keskimääräistä kokoa en tiedä. Huonolla tuurilla se kasvaa yhtä isoksi kuin collie.

      Collie lie shelttiä hieman rauhallisempi, oma pällieni on kotona patalaiska. Lonkkavialla tosin voi olla osuutta siihen asiaan :( Kumpikin ovat paimenina seurallisia, miellyttämisenhaluisia ja todennäköisesti myös pehmeitä eli muistavat melko herkästi kokemansa ikävyydet. Riistaviettiä ei pitäisi olla kovinkaan, joten helppoja irtipidettäviä. Puutteina arkuus ja heikkohermoisuus, luonteisiin pitää pentua etsiessä kiinnittää huomiota. Vaativat hyvän peruskasvatuksen ja sosiaalistamisen ja aikuisena runsaasti ulkoilua ja mielellään myös jotain aktivointia tai harrastelua, mutta eivät ole kuitenkaan mitään vaikeita koiria.

      Shelteistä minulla ei tosin ole mielikuvaa kummempaa kokemusta, yksi collie löytyy itseltä.

    • Filologi

      Lass (eng.) = tyttö, joten lassie = tyttönen.

      Oikeastaan elokuvan koiran olisi pitänyt olla nimeltään Laddie, koska Lassieta esitti uroskoira. Lad = poika.

    • jesku18

      Et tienny lassien rotua.Se kertoo sen ettet oo perehtyny koiriin ja rotuihin.miks musta tuntuu siltä ettei koira olis ny hyvä sulle.jos tosissaan haluu koiran nii ei se hinta oo tärkein

    • ekarotukoira

      Joskus ei tartte tietää rodusta yhtään mitään. Itse otin selvää sheltistä ja sellaisesta haaveilin. ja sitten ostettiin mittelpitz sen kauniiden silmien tähden.
      Tosin kokemusta oli sekarotuisista pystykorvista eikä räkytys pahemmin haittaa kun ei ole naapureita. Koiraa haettiin perusteella alta kymmen kiloa jotta kipeillä käsillä jaksaa pidellä.
      Tuli ostettua kirjakoira (1200e 600km haku) ja pitihän sitä näyttelyyn lähteä, kun kirjakoira oli. olin ihan äimän käkenä kun eka näyttelystä tuli erinomainen, Piti niiltä toisilta kokeneemmila kysyä, että mitä se tarkoittaa!
      ja vuotta myöhemmin sai serti, ja nyt Jyväskylästä toisen ja varacacib, josta kasvattaja on enemmän innoissaan kuin itse oon.
      Joten kyllä koiran voi ottaa vaikkei tietäsi koiran rodusta mitään, kunhan viitsii sitten opetella koirans akanssa elämistä Lukea ja köydä koirakoulussa, jossa opetetaan ennenkaikkea omistajaa ohjaamaan koiraansa, ja sitten tehdä niitä harjoituksia joita ohjaaja määrää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 131
      3787
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      97
      3439
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2478
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1714
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1565
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1471
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      86
      1436
    Aihe