Vaippa ihottuma

hassu_esine

Vinkkejä vaippa ihottuman hoitoon kaivataan... On kokeiltu: Vaippa merkin vaihtoa, sinkki pastaa, talkkia, gentiana violetti penslausta, sibicorttia ja bepanthenia. Ilmakylpyjä joka päivä ja monta kertaa. Peppu pestään pelkällä vedellä eikä puhdistuspyyhkeitä käytetä. Ikää tytöllä on 8 viikkoa ja pepun punotus ja iho rikot alkoi kaksi viikkoisena. Nyt iho on ärhäkän punainen, mutta rikkeimät on mennyt kiinni.

11

1640

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • anni

      kokeile kestovaippoja, joillakin auttaa, omalle lapselle sopii pampersit mut ei mikää muu merkki

    • jazukka

      tälläkin hetkellä kova vaippaihottuma ja iho hankautunut taipeista rikki. Tutut käskivät kokeilla maria entrichin vehnänalkioöljyä. Sitä saa luontaistuotekaupoista. On kallista, 100 ml 31,5e mutta auttaa vaippaihottumaan niin hyvin, että jo parin tunnin päästä alkaa punoitus helpottamaan ja yön aikana on hävinnyt melkein kokonaan. Vaippaa vaihdettaessa pesu vedellä ja hyvä kuivaus, öljyä levitetään ei valumiseen asti, mutta aika reilulla kädellä. Auttaa myös muihin haavoihin yms. Ja se on riittoisaa vaikka onkin pieni purkki.
      Vaikka kallis niin kokeilemisen arvoinen ja tosiaan käy isommilla lapsilla haavojen hoitoon ja meillä isäntä laittoi öljyä nivusiinsa kun oli pahoja hankaumia. Auttoi hänelläkin ja kertoi myös, että ei öljy ei kirvellä yhtään.

    • talkkia!

      Ei missään tapauksessa saa laittaa talkkia vauvalle vaikka sellaista myydäänkin siihen tarkoitukseen!!!!

      Olen ihoterapeutti ja kauhistelen aina tuota talkkihommaa kun tiedän miten iho siihen reagoi.

      Talkki imee kosteuden iholta eli siis senkin mikä siinä luontaisesti kuuluu ollakin. Kun iho on ihan rutikuiva se halkeilee ja ihon "suojamuuri" heikkenee ja kerää haitalliset bakteerit aiheuttamaan tulehduksia.

      Oikein hyväksi havaittu on apteekista saatava Ceridal -öljy, jota levitetään vauvan iholle aina vesipesun jälkeen. Pesun jälkeen on erittäin tärkeää laittaa öljyä vauvan iholle, koska vesi on tosi kuivattavaa, koska kostea iho imee kosteuden haihtuessa myös ihosoluista vettä mukaansa ja siis kuivattaa ihoa. Iholla oleva öljy myös antaa suojaa vaipan hankaavalta ja herkistävältä vaikutukselta (vähentää kitkaa ja antaa suojaa).

      Raskaat ja paksu voiteet eivät myöskään ole hyviä, koska niillä on hautova ominaisuus. Ainut voide mitä laittaisin vaippaihottumanäpyille olisi Pepanhen emulsio. siinä on hoitavia aineita eikä ole mitenkään liian paksua.

      Näillä keinoin olen pitänyt oman vauvani pepun kunnossa eikä ole ollut mitään ihottumia.

    • hjghj

      kokeile vielä esim. natusan baby salvaa. myydään ihan normikaupoissa. meillä se toimi parhaiten, se on niin rasvasta että siitä tulee ns.kalvo iholle joka sitten hylkii pissaa ja kakkaa ettei ala ihan heti ärsyttämään ihoa.

    • Pissavaipat

      Pissavaippojen vaihdon yhteydessä, älä pese pyllyä, vaihda vain vaippa. Kakkavaipan vaihdon yhteydessä pese pylly jollain vauvasaippualla (mielummin apteekista ostettu). Aamu- ja iltahoitojen yhteydessä kostuta pieni froteepala ja laita siihen runsaasti vauvaöljyä, millä peset alapään. Sitten kuivaus ja Bebanthen ja sinkkisalva. Kakkavaipan vaihdon yhteydessä lisää sinkkisalvaa. Tosi tärkeää tuo öljyllä pesu aamuisin ja iltaisin kun käyttää sinkkiä!!!! Jos jatkat tätä muutaman päivän, niin luulisi helpottavan. Ainakin meillä auttoi tosi kamalaan vaippaihottumaan.

    • Kohtalotov

      Pese puppu vain mm. Aqualan-cremellä, rasvaus sen jälkeen valkovaselinellä. Vesipesu kerran päivässä ja sitten rasvaus valkovaselinilla.

    • kaikkea_hyvää

      Ei tämä ole niin vaikeaa, rauhoitu ja rauhoita lapsesi,
      meillä eka lapsi oli todella herkkäihoinen atoopikko ( ja myös myöhemmin allerginen monille ruoka-aineille). Kaikenlaisia vaippoja kokeiltiin, sideharsoista villahousuihin. Säännöllinen vaipanvaihto erittäin tärkeää, muutamassa tunnissa vaippaihottuma.

      Paras keksintö oli antaa vauvan olla kotona usein peppu paljaana päivisin = ilmakylvyt.
      Sinkkivoide suojaa ärtyneitä kohtia, (on myös huippuhyvä aurinkovoide) mutta voi kuivattaa ihoa. Bepanthen kosteuttaa ja auttaa ihoa paranemaan.

      Ethän pese vauvan vaatteita, lakanoita millään hajustetulla pesuaineella? Puuvillaisille vaatteille riittää pelkkä vesipesu 60, tarvittaessa 90 asteessa. (tietysti eritteet vaatteista huuhdellaan heti kylmällä vedellä).

    • ilmakylpyjä

      Ohoh,
      kysyjän vauva taitaa olla jo aika iäkäs, mutta toivottavasti vinkeistä on apua muille!
      Kokeile itse hautoa alapäätäsi märissä vaipoissa, varmasti ärtyy.

      • merkkimirkku

        Niin ei sitä tiiä. Kuulemma jotkut käyttävät vaippaa vielä kymmenvuotianakin.


    • Voipientä

      Imetätkö? Jos niin millainen oma ruokavaliosi on? Korvikkeen vaihto?

      Olet jo paljon saanut neuvoja mutta perunajauho talkin sijaan yksi vaihtoehto.

    • Hämmästynyt

      Oltiin reissussa kanarialla vauvan kanssa ja tuliaisena tuli sitkeä ripuli, joka ei talttunut millään. Iho meni pepussa kamalaan kuntoon, lapsi vaan itki tuskissaan niin, että yhtenä yönä oli lähdettävä sairaalaan. Meillä kokeiltiin ihan kaikki mahdollinen saatujen ohjeitten mukaan, mutta ripuli vaan jatkui eikä iho parantunut. Viimeisenä keinona otin homeopaattiin yhteyttä ystävän suosituksesta ja kahdessa päivässä oli ihottuma&ripuli poissa ja vauva ihana iloinen itsensä!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1590
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1258
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe