Koillis-Brasilian monet kasvot

kiertomatka

Olemme lähdössä joulukuussa Aurinkomatkojen järjestämälle kiertomatkalle: Fortaleza - Ubajara - Jericoacoara - Fortaleza. Toivon asiallisia vastauksia kyseisistä paikoista tai reissulla mahdollisesti olleilta. Kiitos etukäteen.

4

1543

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tä?

      Toivot asiallisia vastauksia, mutta mitkä ovat kysymyksesi?

    • kookospönttö

      olimme koillisen kierrolla. Fortaleza, no, suuri kaupunki, missä sai ajan kulumaan siihen asti kun päästiin lähtemään kierrolle. Kaupungista on niin paljon juttua keskustelupalstoilla, että siitä ei sen enempää.
      Ubarajaan matkalla oli upeita maisemia lähestyväsät vuoristosta. Pousada oli eri kuin mitä tänä vuonna muistaakseni. Mutta siinä oli aivan huippu puutarha. Kävelyretki metsässä ja tippukiviluolaretki oli myös kokemisen arvoisia. Muistakaa vain varata juotavaa matkalle mukaan. Käynti "sokeriruokotehtaalla" antoi kuvan miten sokeria voidann myös tehdä. Käynti erään perheen likööritalossa eli kotona - hieno kokemus. Liköörimaistiaiset hyviä. Pikkupulloja oli pakko ostaa kotiinkin.
      Parnaibassa päivän jokiristeily omalla laivalla taskurapuja syöden - voisiko päivää paremmin viettää.
      Jerista on paljon juttuja kesk.palstoilla ja kaikki kehumiset ovat paikallaan. Menomatka lava-autoilla upea kokemus. Muistakaa ottaa liina mukaan, koska matka on tuulinen ja pölyinen. Päivän buggy-retkelle (maksullinen)Tatajuba-järvelle kannattaa ehdottomasti lähteä. Ja Jerissä sitten hermo lepää. Ei ihme, että se on jokun jenkkilehden mukaan maailman 10 parhaimman rannan joukossa.
      Siirtymiset paikasta toiseen ei olleet rankkoja, koska taukoja pidettiin sopivasti. Ja opas kertoili matkan aikana kaikkea mahdollista Brasiliasta. Mutta jos ruuan jälkeen porukkaa ramasi, niin sitten hän ei kertoillut juttuja. Bussimatkalla näki kaikkea kivaa.
      Suosittelen maistelemaan erilaisia juuri puristettuja hedelmämehuja. Nam. Toinen mihin itse ihastuin oli aqua de coco eli kokonainen kookospähkinä mihin porattiin reikä ja mehu juotiin pillillä. Kylmää ja antoi potkua. Jos mahatauti antoi oireita nipistelemällä vatsaa - pähkinä tai pari, eipä ollut tietoa mistään nipistelyistä. Ja kuumalla ilmalla siitä sai sopivasti potkua jaksamiseen.
      En tämän tarkemmin kerro kierrosta, jotta ei tule liian tutuksi. Hyvän reissun olette varanneet ja toivottavasti saatte yhtä hyvän porukan matkalle kuin mitä meillä oli.
      Hyvää matkaa!

      • Kiertomatka

        Riittääkö kiertomatkalle normaalit perusrokotukset sekä A-hepatiitti ja keltakuumerokotus? Mitä valuuttaa kannattaa Suomesta ottaa mukaan: realeja, euroja? Saako Visalla nostettua rahaa kiertomatkan aikana? Paljonko rahaa keskimäärin kului kyseisellä matkalla? Mikä on Brasilian hintataso Suomeen verrattuna?


      • kookospönttö
        Kiertomatka kirjoitti:

        Riittääkö kiertomatkalle normaalit perusrokotukset sekä A-hepatiitti ja keltakuumerokotus? Mitä valuuttaa kannattaa Suomesta ottaa mukaan: realeja, euroja? Saako Visalla nostettua rahaa kiertomatkan aikana? Paljonko rahaa keskimäärin kului kyseisellä matkalla? Mikä on Brasilian hintataso Suomeen verrattuna?

        Meillä oli normaalit rokotukset a b-hepatiitti sekä keltakuume. Muuta ei tarvittu.
        Vaihdoin jo Suomessa Forexissa realit valmiiksi. Sitä en tiedä kummassa olisi ollut edullisempaa, mutta helpommalla pääsi kun vaihtoi täällä. 500 euroa vaihdoin euroiksi ja lisäksi korttia höyläsin 120 eurolla. Tää oli siis yhden henkilön budjetti. Ja enemmänkin olis kyllä saanut menemään, jos olis halunnut. Pihistelty ei kyllä missään.Ei paha kahden viikon matkasta, kun tuli shoppailtua, otettiin ylimääräisiä retkiä, syötiin tosi hyvin ja miksei vähän juopoteltukin. Hintataso oli Suomea paljon edullisempi, mutta hintoja en muista enää. Meillä oli Visaa, Masteria ja Electronia mukana. Kortit kävi vaihtelevalla menestyksellä kaupoissa, esim. kun MC ei toiminut niin Electron toimi. Helpompi on kierrolla käyttää puhdasta rahaa, koska paikat on melko pieniä. Nopeampi maksaa rahalla ja aina ei ole edes korttilla mahdollista maksaa. Jerissä kyllä menee yllättävän paljon rahaa. Kyllähän siellä paratiisissa on kaikkea ihana tekemistä ja kun hermon antaa levätä niin on shoppailtavaa löytyy runsaasti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      423
      1826
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      186
      1475
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1411
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      156
      1358
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      980
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      966
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      923
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      93
      900
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe